STARVEMBER 11-12.11.2023 – Raportti

Miesten kaksinpeli oli kovatasoinen. Kolme pelaajaa rankingin TOP-10.stä!

Pöytätennisbuumi sen kun jatkuu! STARVEMBER oli loppuunmyyty kolmen ryhmän osalta eli lauantain klo 9:n ja klo 13:n vuorot sekä sunnuntain klo 9:n vuoro. Paljon pelaajia jäi jonotuslistallekin. Hyvin oli pelaajia kahdessa muussakin ryhmässä. Isänpäivä vaikutti varmasti sunnuntain suosioon, joten klo 13:n ryhmään jäi paikkoja vapaaksi.

Eri pelaajia oli poisjääntien jälkeen 118 ja startteja kahtena päivänä 234. Lukemat olivat selvästi isommat kuin vuosi sitten (107/197).

Eri seuroja oli 25. Otteluita 433, joista jatkokaavioissa 83.

Kilpailut loppuivat lauantaina kello 21:30 ja sunnuntaina klo 19:15.

Videot kilpailuista

Kaikki kilpailun videot tulevat YouTubeen. Jokaisella neljän pöydän rivillä oli oma kamera.

Videointi ei nyt ihan onnistunut. Varsinaiseen videokameraan (pöydät 1-4) oli jäänyt päälle liian hyvä kuvanlaatu, minkä vuoksi muistikortti täyttyi aivan liian aikaisin joskus klo 17:30. Sen jälkeen kesti ainakin tunnin kopioida muistikortin sisältö kovalevylle. Ja sen jälkeen taisi vaihtoakku lopahtaa kesken kaiken. Joten noin 12 tunnista menetettiin 2 – 2,5 tuntia. Senkin opin taas raskaimman kautta, että kameraa ei kannata hevillä zoomata välillä johonkin yhteen pöytään, koska ei sitä koskaan muista zoomata takaisin niin, että kaikki pöydät näkyisivät.

Videoiden otsikko YouTubessa on muotoa ”Saturday’s stream , part 2 (STARVEMBER 11-12.11.2023)”.

YouTube-kanavan osoite:

https://www.youtube.com/@ArtoLuukkainen

Tässä kuitenkin suorat linkit striimivideoihin:

Lauantai, osa 1 (pöydät 1-4)
Lauantai, osa 2 (pöydät 5-8)
Lauantai, osa 3 (pöydät 5-8)
Lauantai, osa 4 (pöydät 9-12)
Lauantai, osa 5 (pöydät 9-12)

Sunnuntai, osa 1 (pöydät 1-4)
Sunnuntai, osa 2 (pöydät 5-8)
Sunnuntai, osa 3 (pöydät 9-12)

Naisten ja tyttöjen määrä

Naisia ja tyttöjä oli mukana 13 eli 11,0 % pelaajista. Paljon on parantamisen varaa!

Suurimmat seurat

PT Espoo valtasi jälleen suurimman seuran tittelin valtaisella 27 pelaajallaan. Viime kerran ykkönen TIP-70 putosi toiseksi 15 pelaajallaan. MBF oli hienosti kolmas! Helsinkiläisseurojen pelaajien määrä oli 18 eli sentään 15,3 % osallistujista. Kiitos MBF:n. Turkukin toi upeat yhdeksän pelaajaa.

Tässä on seurojen TOP-10 osanottajamäärän mukaan:

Parhaat seurat

TIP-70 oli jälleen ykkönen mitalitilastossa. Kakkoseksi nousi komeasti MBF. PT Espoo onnistui nyt ykkössijojen hankinnassa niin, että nousi sijalta 15 kolmanneksi. Myös KoKu ja PT 75 olivat vahvoja. Helsinkiläisseurojen menestys 5-2-9 oli jälleen aika hyvä tulos, vaikka se  lepäsikin lähinnä MBF:n harteilla. 22 seuraa sai pelaajansa palkinnoille.

Junioreita oli paljon

Juniori-ikäisiä (2005 ja nuoremmat) oli mukana peräti 49 eli 41,5 % osanottajista.

Pankkiin maksettiin oikein hyvin

Jo lähes neljä viidestä eli 78,8 % pelaajista maksoi osallistumismaksunsa pankkiin viimeistään keskiviikkona kilpailujen jälkeen. Eli vain 25 pelaajaa maksoi käteisellä paikan päällä. Ja jälleen: edelleen saa toki maksaa käteisellä! Tilille maksaminen on vähentänyt toimitsijanpöydän työtaakkaa todella merkittävästi. Hienoa!

Jaimielee Enriquez oli kilpailun paras pelaaja

Jaimielee Enriquez pelasi viikonlopun aikana kuudessa luokassa ja sai niistä kaksi ykkössijaa ja kolme kolmossijaa. Vain M-1400-luokassa hän jäi pooliinsa eräsuhteilla. Yksi turha erätappio ratkaisi homman.  Yhteensä hän pelasi 28 ottelua eli oli pöydän ääressä noin 9,5 tuntia. Pakko nostaa esiin myös Halexin Marko Vuori. Hän osallistui neljään luokkaan ja keräsi niistä yhden kakkossijan ja kolme kolmatta sijaa.

Menestynein pelaaja kaudella 2023/2024

Kolmen osakilpailun jälkeen jo 190 pelaajaa on päässyt pisteille ”Menestynein pelaaja kaudella 2023/2024” -kilpailussa. Kärkipaikkaa pitää edelleen Andrei Räisänen. Luokkavoitosta saa 10 pistettä, toisesta sijasta kuusi, kolmannesta sijasta neljä, sijoista 5-8 kaksi ja sijoista 9-16 yhden pisteen. Nelinpeleissä kummatkin pelaajat saavat täydet pisteet. Pisteitä ei saa sinä päivänä, jolloin on heitellyt mailaa tai on käyttäytynyt muuten olennaisen huonosti.

Seuraavassa taulukossa on kilpailun TOP-20 STARVEMBERin jälkeen:

Vähän oli jaksamisvaikeuksia ja siitä seurasi viivästyminen lauantaina

Jouduin vetämään kilpailut vähän sairaana, kun maanantaina alkanut flunssa nousikin uudelleen päälle sen jälkeen, kun perjantai-iltana salia rakentaessani kaikki tuntui tosi hyvältä. Se oli väsymyksen lisäksi osasyynä sille. että menetin lauantaisen klo 13:n ryhmän poolien jälkeen ajantajun kokonaan. En ollut tässä maailmassa täydellä sielulla. Siksi annoin nuorten avustajieni naputella tuloksia sisään sen sijaan, että olisin laittanut jatkopelejä käyntiin. Poolithan alkoivat päättyä kahden tunnin pelaamisen jälkeen noin klo 15, mutta kello 16 tein huonossa mentaalisessa hapessa laskutoimituksen 13 + 2 = 16 eli  luulin, että ei tässä ole mitään kiirettä jatkopelien osalta. Onneksi joku tuli kyselemään jatkopelien perään. Ensin ihmettelin, miksi hän tulee kysymään jatkopeleistä tilanteessa, jossa iso osa pooleista on vielä käynnissä. Mutta sitten totuus valkeni. Olin viettänyt tunnin jossain ajattomassa tilassa ja järkytyin. Jatkopelit saatiin nopeasti käyntiin, mutta menetetty tunti aiheutti sen, että jatkopelit vyöryivät klo 17:n ryhmän päälle. Se oli ikävää paitsi viivästymisen vuoksi myös siksi, että jatkopelejä jouduttiin pelaamaan nelinpelien vieressä. No aivan kauheita vaurioita tästä ei kuitenkaan tullut.

Lauantai-iltana ääneni melkein katosi. Onneksi löytyi sunnuntaiksi. Mutta silloin olo taas romahti puolen päivän vaiheilla minuuteissa niin, etten tiennyt, miten selviän päivästä. Mutta hyvinhän se meni kuitenkin! Toimitsijanpöydän ääressä oli kuitenkin pakko ottaa pienet nokoset kilpailujen jälkeen jäljellä olevien tulosten kirjoittamisen aikana.

Muistaakseni en ole koskaan ennen ollut sairas vetäessäni kilpailuja. Toivottavasti en sairastuttanut ketään, mutta en enää juuri aivastellut tai yskinyt. Oli vaan sairas, ikävä olo.

Tasokas miesten kaksinpeli!

Harvemmin on Starin kilpailuiden miesten kaksinoelissä ollut kolme pelaajaa ratingin TOP-10:stä. Nyt oli! Siis:

6. Lassi Lehtola
9. Sam Khosravi
10. Aleksi Räsänen

Luokka oli muutenkin tasokas, ja nähtiin hienoa peliä!

Mutta on Star aiemminkin saanut kilpailuunsa tasokkaan osanoton. Jostain ihme syystä Star järjesti näet 26.3.1995 kansalliset kilpailut, joiden MK-luokassa ykköspalkinto oli 1000 markkaa ja kakkospalkinto 500 markkaa. Nykyrahassa 274 euroa ja 137 euroa. Niinpä paikalla olikin peräti kuusi pelaajaa TOP-10:stä:

2. Pasi Valasti
3. Linus Eriksson
5. Mika Räsänen
7. Manu Karjalainen
8. Aki Kontala
9. Petri Heinonen
16. Jarkko Kuljunlahti
28. Christian Mattsson

Linus ja Pasi veivät rahat. Valitettavasti valokuvia ei tuolloin otettu.

Sain fantastista apua nuorilta kisanvetäjiltä

Lauantaina aivan yllättäen Kamilla, Emily ja Sanni tarjoutuivat auttamaan kisojen järjestelyissä. Noella liittyi myöhemmin myös joukkoon. Kysyivät, mitä voisivat tehdä. Siitä alkoi uskomaton tarina. Näytin, miten poolituloksia syötetään koneella Exceliin. Siinähän on vaikein asia tietää, mitä erätuloksen ruutuun merkitään. Siihenhän  merkitään vain sen pelaajan pisteet, joka hävisi erän. Ei siis esim. ”11-8”. Lisävaikeutena se, että silloin merkitään miinus eteen, jos oikeanpuoleinen pelaaja on voittanut erän. Tätä jouduin alussa selittämään,

Siis jos pelaajien 3-4 ottelussa 3 voittaa 11-7, ruutuun merkitään ”7”. Jos 4 voittaa 11-7, siihen merkitään ”-7”.

Lopputuloksena oli se, että Kamilla, Emily, Sanni ja Noella kirjoittivat melkein kaikki poolikaaviot sisään. Tekivät sen myös erittäin laadukkaasti. Vain pari pikkuvirhettä huomasin tarkistuksessa, jonka teen aina omallekin työlleni.

Kuvassa Kamilla, Emily ja Sanni poseeraamassa työn touhussa. Valitettavasti sellainen kuva jäi ottamatta, jossa myös Noella on mukana!

Tytöt organisoivat työn erinomaisen hyvin. Eli tekivät myös esimerkiksi niin, että yksi lukee tuloksia ja toinen kirjoittaa. Lappuihin kirjoitettiin työn organisointimerkintöjä, joista tässä muutama esimerkki:

Tytöt olivat myös valmiita kirjoittamaan jatkokaavioiden tuomaripöytäkirjat. Osittain niin tehtiinkin, ja pelaajat saivat nauttia kauniilla käsialalla kirjoitetuista pöytäkirjoista:

Valitettavasti en pystynyt antamaan tuomaripöytäkirjojen kirjoittamista kokonaan toimiston väelle, koska olin niin huonossa kunnossa, etten jaksanut puhua enkä suunnitella työn organisointia. Olisi pitänyt vain kääntää läppärin näyttö avustajiin päin ja kertoa, minkä ottelun pöytäkirja tarvitaan. Avustajat olivat myös valmiita kuuluttamaan ottelut. Mutta en jaksanut sitäkään ajatella vielä tällä kertaa. He kuitenkin tekivät muutakin tärkeää työtä. Keräsivät käteisellä maksavien kilpailumaksuja ja toimittivat erilaisia tehtäviä salissa niin, ettei minun tarvinnut juosta paikalle.

Avustajat olivat mukana myös sunnuntaina niin, ettei minun täytynyt monenkaan poolin tuloksia kirjoittaa itse.

Suurkiitokset loistavasta ja minua suuresti auttaneesta työstä (aakkosjärjestyksessä): Emily, Kamilla, Noella, Sanni!

Tämä ei muuten ollut ensimmäinen kerta, kun jotain tällaista tapahtui. Kuusi vuotta sitten eli 2017 STARXMASissa Starin tyttöjen piti vain auttaa maksujen vastaanottamisesssa (silloinhan vain harva maksoi pankkiin), mutta he ottivatkin tehtäväkseen koko kisojen läpiviemisen kuulutuksia lukuun ottamatta. He olivat toki vanhempia tyttöjä eli 16-17-vuotiaita.

Tässä kyseiset pätkät STARXMAS 2017:n raportista:

Star Gives Back

Kuten STARTEMBERIn raportissa kirjoitin, Starin kisojen tuottoja on tarkoitus käyttää eri tavoin Suomen pöytätenniksen hyväksi.

Toiminta on monin tavoin vasta käynnistymässä, mutta Star on nyt mukana viidessä eri ”projektissa”, joista yksi on jo päättynyt. Yhteensä rahaa on käytetty 425,82 euroa.

Viisieräisten otteluiden määrä

Yhteensä pelattiin 105 viisieräistä ottelua. Se merkitsee 24,2 % otteluista.

Ohjeet pelaajille

Laitanpa tännekin muistoksi ohjeet pelaajille, jotka oli laitettu jokaiseen tuomaripöytään sekä tietysti ilmoitustaululle. Ei tällaisen tiedon pidä mennä kerralla jokaiseen päähän mutta pikkuhiljaa! Lappu tulee olemaan jatkossa aina Starin kisoissa tuomaripöydällä. Käytökseen liittyvät ohjeet olisi myös hyvä olla, mutta tuohon on toisaalta turha laittaa mahdottoman paljon tekstiä. Ja joka tapauksessa keltaisia kortteja ja pisterangaistuksia tarvitaan nykyään harvoin.

Kiitos taas kaikille!

Mitäpä tässä enää enempää osaisi kertoa. Oli kuitenkin äärimmäisen mukava kuulla monen suulla, että kilpailuissa oli ollut hyvä henki ja pelaajat olivat viihtyneet! Lämpimät kiitokset näistä sanoista! Star Tourin ideana ei tosiaankaan ole pelkkä pelaaminen vaan myös mukava yhdessäolo ja jutustelu pingisystävien kanssa on tärkeässä osassa.

Nähdään seuraavaksi STARXMASissa 9-10.12.! Kilpailu onkin jo tulvillaan  väkeä. Saapa nähdä, mitä tapahtuu!

MK

Miesten kaksinpeliin tuli mukaan viime hetkien rynnistyksen jälkeen 13 pelaajaa, Koska pöytiä oli käytössä vain kaksi, heidät jaettiin yhteen neljän ja kolmeen kolmen pelaajan pooliin, Siitä syntyi yhteensä 22 ottelun luokka. Alunperin mukana oli 10 pelaajaa kahdessa viiden pelaajan poolissa, mikä olisi tarkoittanut 23 ottelua. Hyvin siis mahtui siinä mielessä kahdelle pöydälle!

Luokassa oli oikein mukava taso, kun pelaamassa oli kolme pelaajaa rankingin TOP-10:stä ja heidän lisäkseen viisi muuta yli 2000-pelaajaa. Kyllä tällaiset muutaman tunnit kovat miesten kaksinpelit ovat hyödyllisiä. Ei tarvitse olla sen glamourisempaa tapahtumaa.

A-poolissa tapahtui yllätys, kun kaksi ns. MBF-bollaajaa kohtasivat. Aleksi Ikola (1955) voitti Andrei Räisäsen (2068) 3-1 ja meni jatkoon. Vain toinen yllätys nähtiin, kun Yuri Afanassiev (1759) voitti Mikael Sjöholmin (1856), mutta kumpikaan ei mennyt jatkoon. B-poolissa Maria Girlea kuitenkin ahdisti hyvin Lassi Lehtolaa. Voitettuaan ensimmäisen erän hän johti toista vielä 10-9. Mutta Lehtola voitti 3-1.

Jatkokaavion kvartoissa ei tapahtunut kummempia. Neljä kärkisijoitettua semifinaaleihin. Semifinaalissa nähtiin sitten kuulemma hieno ottelu, kun Aleksi Räsänen voitti Sam Khosravin 3-1 Itse en ole ehtinyt viedä katsoa ottelua videolta. Lehtola voitti toisessa semifinaalissa Kahloksen 3-0.

Finaali oli hienoa pöytätennistä. Lehtola vei ensimmäisen erän, Räsänen meni 2-1-eräjohtoon, mutta Lehtola tasoitti 2-2:een.  Räsäselle sitten viides erä 11-6 ja luokkavoitto.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Lassi Lehtola (PT Espoo), luokkavoittaja Aleksi Räsänen (PT Espoo), kolmanneksi sijoittuneet Sam Khosravi (Pars) ja Juho Kahlos (TIP-70).

NK

Naisten kaksinpeli oli vallan erinomainen tapahtuma, vaikka pelaajia oli vain kuusi. Heistä toki kirittäjäksi otettu Maria Girlea oli ylivoimainen. Siis ”kirittäjäksi”, koska aiemmin oli luvattu, että max rating on 1700, jotta luokkaan saataisiin ehkä enemmän osallistujia. Mutta viime hetkellä Maria pääsi mukaan ja koska hän ei täyttänyt ”max 1700” -sääntöä, palkintoja säädettiin niin, että kaikki olivat iloisia. Siis pokaalit ja luvatut rahat menivät ”max 1700” -osallistujille ja sen lisäksi oli ylimääräinen saman suuruinen ykköspalkinto ”stipendinä”.

Luokka pelattiin tietysti yhtenä kuuden pelaajan poolina. Tässä merkittävimmät tapahtumat:

Ensimmäinen kierros: Alisha Sinishin (1455) voitti Ildiko Kadarin (1712) 3-1. Elina Veidenbaum (1289) voitti Eleonoora Roosioksin (1510) 3-1.
Toinen kierros: Jaimielee Enriquez (1317) voitti Roosioksin 3-2.
Kolmas kierros: Enriquez voitti Kadarin 3-2.
Neljäs kierros: Ei ratingyllätys mutta oikea megaottelu. Sinishin voitti Enriquezin
viidennessä 14-12.
Viides kierros: Roosioks voitti toiseksi tulleen Sinishinin 3-1 mutta jäi silti palkintojen ulkopuolelle. Oli todella tasaista!

Sinishin ja Enriquez päätyivät kolmeen voittoon, joten keskinäinen ottelu (se viides 14-12!) ratkaisi sen, että Sinishin oli koko kisan toinen ja ”max 1700” -osan ykkönen, joten sai ykköspalkinnon. Luokassa oli hyvä tunnelma ja kova taistelu!

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Alisha Sinishin (PT Espoo), luokkavoittaja Maria Girlea (PT Jyväskylä), kolmanneksi sijoittunut Jaimielee Enriquez (TIP-70), neljänneksi sijoittunut Ildiko Kadar (MBF) ja viidenneksi sijoittunut Elina Veidenbaum (TIP-70). Enriquez  oli siis ”Max 1700”-osan kakkonen ja Kadar & Veidenbaum kolmansia.

M-2100

Osallistujia oli sopivasti 10, eikä kukaan jäänyt pois viime hetkellä. Siten kaksi viiden pelaajan poolia.

A-poolissa pelattiin ristiin iki-2100:n Andrei Räisäsen jälkeen, kun Ilari Sell (1644) yllätti Sami Järvisen (1785) 3-2. Eräsuhteilla poolin kolmanneksi sijoitettu John Enriquez jatkoon.

B-pooli meni aivan uusiksi puhtaalla pelillä poolin voittaneen Aleksi Ikolan jälkeen. Sekä Olli Koli (1701) että Denis Fouxman (1670) voittivat Andreas Köhlerin (1770) 3-2. Koli kakkosena jatkoon.

Enriquez yllätti jatkokaavion semifinaalissa Ikolan 3-1, mutta Räisänen vei ykköspaikan erääkään häviämättä.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut John Enriquez (TIP-70), luokkavoittaja Andrei Räisänen (MBF), kolmanneksi sijoittuneet Olli Koli (TuPy) ja Aleksi Ikola (KoKu).

M-2000

Pelaajia oli yhden viime hetken vetäytymisen jälkeen vain seitsemän. Siten poolit 4+3.

A-poolissa Ilari Sell (1644) oli ilmeisesti oppinut lauantaisen M-2100-luokan jälkeen, miten John Enriquezia (1701) vastaan pitää pelata. Ainakin 0-3-tappio muuttui 3-2-voitoksi. Siten hän kakkosena jatkoon poolista Aleksi Ikolan jälkeen.

Jatkokaaviossa nähtiin kaksi pitkää viisieräistä. Ensin Vladyslav Matyko voitti semifinaalissa Sellin 3-2 ja sitten finaalissa Ikolan 3-2 oltuaan erin 0-2 tappiolla ja kolmattakin 4-8 ja 12-13. Mutta 15-13.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Aleksi Ikola (KoKu), luokkavoittaja Vladyslav Matyko (HUT), kolmanneksi sijoittuneet Ilari Sell (PT Espoo) ja Ildiko Kadar (MBF).

M-1800

Luokkaan osallistui 19 pelaajaa. Jonotuslistalle jäi lisäksi kolme pelaajaa. Poolit siis 3+4+4+4+4.

Jokaisessa poolissa kärkisijoitetut pitivät jatkopaikkansa, mutta kahdessa poolissa sijoitus vaihtui. A-poolissa Hannu Tolvanen (1620) voitti Kyösti Kurunmäen (1715) 3-2 oltuaan erin 1-2 tappiolla. Neljäs erä 16-14! E-poolissa Onni Farin (1659) voitti Mergim Kelmendin (1663) 3-1.  B-poolissa pelattiin vähän ristiin, mutta jatkoon menijät eivät vaihtuneet. Max Koso (1333) voitti Ildiko Kadarin (1712) 3-0. Kahdessa poolissa saatiin yllätystulos sijoilla 3-4. Peter Eriksson (1440) voitti D-poolissa Tapio Passisen (1538) 3-1 ja E-poolissa Juha Arvola  (1350) Eleonoora Roosioksin (1510) 3-2.

Jatkokaavion yhdeksästä ottelusta oli neljä viisieräistä. Kvartoissa nähtiin kaksi ratingyllätystä. Jose Ramos (1600) voitti Hannu Tolvasen (1620) 3-2 ja viides 12-10. Olli Koli (1701) oli häviöllä Kyösti Kurunmäkeä (1715) vastaan erin 0-2 mutta nousi 3-2-voittoon. Ilari Sell oli lähellä yllätystä Ildiko Kadaria vastaan. Eräjohto 2-1 ja 11-10.

Ramos jatkoi hyviä pelejään semifinaalissa, jossa hän voitti Kelmendin 3-1. Kadar voitti samaan aikaan Kolin 3-0. Finaalissa Kadar lopetti Ramosin yllätykset viemällä finaalin 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Jose Ramos (BF-78), luokkavoittaja Ildiko Kadar (MBF) ja kolmanneksi sijoittunut Mergim Kelmendi (TuPy).

Olli Koli (TuPy) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1700

Ei saatu aivan täysiä neljän pelaajan pooleja, kun osallistujia oli 14. Siten poolit 3+3+4+4.

A-poolin epäonninen oli Peter Eriksson, joka nousi kahdesti 1-2-erätappiotilanteesta viidenteen erään, mutta siellä tuli niukat tappiot 10-12 ja 11-13. B-poolissa kolmossijoitettu Jaimielee Enriquez (1317) nousi pooliykköseksi voittamalla sekä Sakari  Kaurasen (1621) että Levente Kadarin (1501) 3-1. Lisäksi Kadar voitti Kaurasen ja meni jatkoon poolikakkosena. D-poolissa kolmossijoitettu Pate Ikola (1378) rymisteli pooliykköseksi voittamalla John-Axel Stråhlmanin (1590) 0-2-erätappiotilanteen jälkeen viidennessä 12-10 ja Eleonoora Roosioksin (1510) 3-0.

Kadar yllätti jatkokaavion kvartassa luokan kolmossijoitetun eli Jyrki Nummenmaan (1610) 3-0. Enriquez jatkoi yllätyksiään voittamalla Alisha Sinishinin (1455) 3-2. Henry Heikkerö ei tehnyt ratingyllätystä mutta päätti Ikolan rymistelyt 3-0-voitollaan.

Kadar jatkoi vaan yllätyksiään. Semifinaalissa kaatui luokan ykkössijoitettu Viatcheslav Abramov (1696) 3-1 ja finaalissa Heikkerö 3-0. Tosin Heikkeröllä oli vain kaksi pistettä enemmän ratingia. Heikkerö oli puolestaan lopettanut yllättäjä-Enriquezin tien 3-0-voitollaan. Heikkerön pelityylissä oli ehkä liikaa menneiden vuosikymmenten eksotiikkaa nuorelle vastustajalle.

Kuvassa vasemmalta kolmanneksi sijoittunut Jaimielee Enriquez (TIP-70), luokkavoittaja Levente Kadar (MBF) ja toiseksi sijoittunut Henry Heikkerö (Maraton). Pääsivät järjestymään ei-palkintopallijärjestykseen.

Viatcheslav Abramov (TIP-70) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1650

Lauantain iltavuoroon tuli taas mukavat 11 pelaajaa tähän luokkaan. Poolit siten 3+4+4.

A-poolissa Max Koso (1333) vei toisen jatkopaikan Peter Erikssonilta (1440) puhtaalla 3-0-voitollaan. B-poolissa pelattiin ristiin. Pate Ikola (1378) voitti Petteri Vartiaisen (1466) 3-1, mutta Vartiainen voitti puolestaan Timo Akkasen (1542) 3-1. Kun Akkanen voitti Ikolan 3-0, hän meni jatkoon pooliykkösenä ja Vartiainen poolikakkosena. C-poolissa tuli yllätys vain sijoilla 3 ja 4. Hegert Laht (1269) voitti Markku Hauhian (1373) 3-1.

Vartiainen yllätti jatkokaavion kvartassa Pertti Kainulaisen (1507) 3-2. Yllätykset jatkuivat semifinaaleissa, kun Vartiainen pudotti Sakari Kaurasen (1621) 3-2 ja Mauri Hahtomaa (1508) Akkasen 3-2. Finaalikin meni tietysti viidenteen erään. Siinä Hahtomaa onnistui kääntämään 1-2-tappioaseman 3-2-voitoksi.

Kuten kuvasta näkyy, jatkokaaviota väännettiin todella huolella!

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Petteri Vartiainen (MBF), luokkavoittaja Mauri Hahtomaa (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Timo Akkanen (Stara) ja Sakari Kauranen (Halex).

M-1600

Luokan 14 pelaajaa jaettiin pooleihin näin: 3+3+4+4.

B-poolissa Sisu Sammalkorpi (1326) nousi toiselle jatkopaikalle yllättämällä Markku Hauhian (1373) 3-2. Tulevaa kertomusta silmälläpitäen mainittakoon, että Eleonoora Roosioks otti poolin ykköspaikan voittamalla Sammalkorven 3-1. C-poolissa Jyrki Virtanen piti ykköspaikkansa vaikka oli jo erin 0-2 häviöllä Peter Erikssonia vastaan. D-poolissa pelattiin ristiin. Jaimielee Enriquez (1317) nousi poolin kolmossijoitetun paikalta pooliykköseksi kahdella voitolla voittamalla ykkössijoitetun Levente Kadarin (1501) 3-2.  Pate Ikola (1378) näet hävisi Joona Tefkelle (1180) 0-3. Pate sai maistaa ns. omaa lääkettään (pelityylit)!

Kadar lähti siis poolikakkosena jatkokaavioon ja siellä hän pudotti kvartassa seurakaverinsa ja luokan ykkössijoitetun John-Axel Stråhlmanin (1590) 3-0. Sisu Sammalkorpi jatkoi yllätyksiään ja pudotti omassa kvartassaan luokan kolmossijoitetun Jyrki Virtasen (1505) 3-0. Jaimielee Enriquez puolestaan pudotti Peter Erikssonin (1440) 3-1. Neljäs kvartta oli ainoa, jossa ei tapahtunut yllätystä. Siinä Eleonoora Roosioks voitti ratingin mukaisesti Juha Arvolan.

Sammalkorven hyvä vire  sen kun jatkui ja hän voitti semifinaalissa Kadarin 3-2. Viides 12-10! Toisessa semifinaalissa Roosioks voitti ratingin mukaisesti Enriquezin 3-0.

Siten finaali oli B-poolin finaalin uusinta. Tällä kertaa Sammalkorpi voitti Roosioksin (1510) suoraan 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Eleonoora Roosioks (PT Espoo), luokkavoittaja Sisu Sammalkorpi (MBF), kolmanneksi sijoittuneet Jaimielee Enriquez (TIP-70) ja Levente Kadar (MBF).

M-1500

Sunnuntaisessa M-1500-luokassa oli vain yhdeksän osallistujaa. Heidät jaettiin tietysti kahteen pooliin: 4+5.

A-poolissa pelattiin ristiin, kun Elina Veidenbaum (1289) voitti poolin kolmossijoitetun Peter Erikssonin (1440) 3-0. Näin kolme pelaajaa päätyi kahteen voittoon ja Veidenbaumilla oli paras eräsuhde. Siten hän meni ykkösenä jatkoon ja Eriksson kakkosena. Pascal Gauthier jäi pooliin. Myös B-poolissa pelattiin ristiin. kun Aleksis Välläri (1183) yllätti sekä Hegert Lahtin (1265) että Pate Ikolan (1378). Näin Ikolalla, Vällärillä ja Jaimielee  Enriquezilla kolme voittoa. Enriquez eräsuhteilla ykkösenä jatkoon ja Ikola toisena.

Jatkokaaviossa Ikola ja Veidenbaum pelasivat semifinaalissa lopulta vain 32 minuuttia kestäneen viisieräisen, jonka Ikola vei viidennessä 13-11. Valitettavasti kamera ei näyttänyt ottelua (pöytä 2), koska oli aiemmin suunnattu pöydälle 4. Jatkossa en enää suuntaa kameraa johonkin tiettyyn otteluun ellei kyseessä ole päivän viimeinen ottelu. On vaikea muistaa suunnata kameraa uudelleen näyttämään kaikkia pöytiä.

Toisessa semifinaalissa Enriquez (1317) voitti jälleen Erikssonin. Finaalissa hän voitti myös Ikolan 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Pate Ikola (KoKu), luokkavoittaja Jaimielee Enriquez (TIP-70) ja kolmanneksi sijoittunut Elina Veidenbaum (TIP-70).

Peter Eriksson (MBF) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1400

Kerrankin 12 pelaajaa, joten mukavasti kolme neljän pelaajan poolia.

A-poolissa Axel Visuri (904) ponnisti nelossijoitukselta poolikakkoseksi voittamalla Mikko Rannan (1072) ja Kai Pusan (1069). Pusa otti mikroyllätyksen voittamalla Rannan oltuaan erin 0-2 tappiolla. Pate Ikola puhtaalla pelillä pooliykköseksi. B-poolissa Marko Vuori (1053) meni toisena jatkoon voitettuaan Hegert Lahtin (1285). C-poolissa Grigorii Kolotilin (1021) nousi poolivoittoon kolmossijoitetun paikalta voittamalla Jaimielee Enriquezin (1317) ja Aki Ruuskasen (1260). Muut kolme pelasivat ristiin, kun Jesper Sjöholm (979) voitti Ruuskasen ja Ruuskanen Enriquezin. Eräsuhteilla Ruuskanen poolikakkosena jatkoon.

Jatkokaavion kvartassa Marko Vuori ja Aki Ruuskanen kävivät pitkän kamppailun, jossa Vuori sitten ratingyllätti 3-2 (viides 13-11). Yllättäjien välisessä kvartassa Axel Visuri löi Grigorii Kolotilinin puhtaasti 3-0.  Vasta PT 75:n kisoissa kilpailemisen aloittanut Visuri hoiteli myös semifinaalin, jossa kaatui luokan kakkossijoitettu Markku Hauhia (1373) selkein lukemin (6,9,2).

Finaalissa luokan ykkössijoitettu Pate Ikola sentään piti pintansa ja voitti Visurin 3-0. Tämä oli siis A-poolin finaalin uusinta.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Pate Ikola (KoKu) ja kolmanneksi tulleet Markku Hauhia (Boom) ja Marko Vuori (Halex). Toiseksi sijoittunut Axel Visuri (PT 75) puuttuu kuvasta.

M-1350

Saatiin kahdeksan pelaajaa lauantain iltaan, joten kaksi neljän pelaajan poolia.

A-poolissa Sam Londen (1064) teki melkoisen tempun ja voitti Jaimielee Enriquezin (1317) ja valtasi poolin ykköspaikan. Sijoilla 3-4 nähtiin toinen yllätys, kun Matias Valtonen (928) voitti Pasi Ylisen (1059).  B-poolissa pelattiin ristiin. Marko Vuori (1053) tosin voitti Mikko Rannan (1072) ja Aki Ruuskasen (1260) 3-2 ja nousi pooliykköseksi puhtaalla pelillä kolmella voitolla. Ruuskanen johti erin 2-1 ja neljäs 12-14. Ranta johti erin 2-0. Mutta Mirko Paloniemi (958) voitti Rannan, Ruuskanen voitti Paloniemen ja Ranta Ruuskasen. Eräsuhteilla poolin ykköseksi sijoitettu Ruuskanen jatkoon poolikakkosena.

Jatkokaaviossa poolikakkoset jylläsivät. Aki Ruuskanen voitti Sam Londenin kovassa ja pitkässä taisteluottelussa, jota Londen johti erin 2-1. Jaimielee Enriquez voitti toisessa semifinaalissa Marko Vuoren. Finaalissa Enriquez sitten löi Ruuskasen suoraan 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi tullut Aki Ruuskanen (HäKi), luokkavoittaja Jaimielee Enriquez (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Sam Londen (MBF) ja Marko Vuori (Halex).

M-1300

Kahteen neljän pooliin riitti pelaajia tässä sunnuntaiaamun luokassa. Siis kahdeksan pelaajaa.

A-poolin ykköseksi pelasi ykköseksi sijoitettu Niko Lehtosaari kahden viisieräisen pelin kautta. Toinen jatkopaikka ratkesi myös pitkällä viisieräisellä, kun Marko Vuori voitti Grigorii Kolotilinin. B-poolissa pelattiin sen sijaan ristiin, kun Jesper Sjöholm (979) voitti Petri Eskolan (1086), Eskola Aleksis Vällärin (1183) ja Välläri Sjöholmin. Sjöholmin oli lisäksi ohitettava voitollaan Tea Stråhlman (1011). Mutta eräsuhteilla Eskola ykkösenä ja Välläri kakkosena jatkoon.

Jatkokaavion semifinaaleissa Lehtosaari selvitti Vällärin suoraan 3-0, mutta Vuori (1053) taisteli viisi erää Eskolaa (1086) vastaan. Lehtosaari tarvitsi kuitenkin vain kolme erää finaalin voittamiseen.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Marko Vuori (Halex), luokkavoittaja Niko Lehtosaari (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Aleksis Välläri (PT Espoo) ja Petri Eskola (PT 75).

M-1200

Luokassa piti olla kolme neljän pelaajan poolia eli 12 pelaajaa, mutta Aku Kaura joutui jättämään leikin kesken yhden erän jälkeen.

Poolikakkoseksi sijoitetun Kauran jälkeen A-poolin voitosta kamppailivat Sam Londen (1064) ja Axel Visuri (904), joista Visuri voitti keskinäisen ottelun ja meni jatkoon pooliykkösenä. Myös B-poolissa vaihtui kärkikaksikon välinen järjestys, kun Mika Koli (969) voitti Marko Vuoren (1053). Sijoilla 3-4 nähtiin myös yllätys, kun Lev Petal (835) voitti Noella Stråhlmanin (860). C-poolissa Markus Strandström (897) nousi poolikakkoseksi ohi Kamilla Kadarin (1005) 3-0-voitollaan.

Kolme jatkokaavion viidestä pelistä oli viisieräisiä. Strandström johti kvartassa Vuorta erin 2-1 mutta Vuori semifinaaleihin 3-2. Londen johti semifinaalissa Grigorii Kolotilinia (1021) erin 2-0, mutta Kolotilin semfinaaleihin viidennessä 13-11.

Kolotilin jatkoi finaaliin asti, voittamalla viisieräisessä Mika Kolin  Mutta uusi mies Azel Visuri oli voittamaton. Semifinaalissa alle jäi Vuori 3-0 ja finaalissa Kolotilin 3-2 mutta viides 11-2.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Grigorii Kolotilin (PT Espoo) ja kolmanneksi sijoittuneet Mika Koli (TuPy) ja Marko Vuori (Halex). Luokkavoittaja Axel Visuri (PT 75) puuttuu kuvasta.

M-1100

Osallistujia oli 14 ja nyt uskalsi käyttää viiden pelaajan pooliakin, joten poolit 4+4+5.

A-poolissa kolme parasta pelasivat ristiin eli jokaisella kaksi voittoa. Celly Kukkin oikea rating oli arvoitus, mutta olin tempaissut jostain vanhasta ratingista 874.  Hän kuitenkin yllätti Roman Tamilinin (1098).  Hämn jäi kuitenkin ilman jatkopaikkaa, koska jatkoon meni eräsuhteilla ykkösenä Jussi Hagman ja kakkosena Roman Tamilin. B-poolissa Kamilla Kadar (1005) valtasi pooliykkösen paikan voittamalla Mikko Rannan (1072) 3-2, vaikka Ranta johti erin 2-0.  C-poolin sijoilla 3-5 nähtiin yksi yllätys, kun Emily Turi (735) voitti Lars-Wilmer Stråhlmanin (838) 3-2. Ilman ratingia pelanneen Kalle Kivelän voittoja heistä ei oikein voi laskea yllätyksiksi.

C-poolin kakkonen Grigorii Kolotilin (1021) oli vahva jatkokaaviolla. Kolme voittoa ja luokkavoitto! Voitot Rannasta ja Tamilinista olivat ratingyllätyksiä. Luokan ykkös- ja kolmosssijoitettujen Tamilinin ja Londenin ottelu oli kova kamppailu. Londen eteni jo 2-0-johtoon, mutta ilmeisesti koutsi-Aaron neuvoilla Tamilin nousi 3-2-voittoon ja meni semifinaaliin.

Tamilin pelasi kerrassaan vahvasti Kamilla Kadaria vastaan semifinaalissa ja nousi kolmannen erän 1-6, 4-8, 6-9, 8-10 ja 10-11 -alatilanteistakin 3-0-voittoon. Finaalissa Kolotilin oli kuitenkin vahvempi 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Roman Tamilin (PT Espoo), luokkavoittaja Grigorii Kolotilin (PT Espoo) ja kolmanneksi sijoittunut Kamilla Kadar (MBF).

Jussi Hagman (LrTU) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1000

Tämä oli iso luokka. Peräti 20 pelaajaa! Siispä viisi neljän poolia.

Yllätyksiä ei oikeastaan kannata laskea, koska ratingerot ovat niin pienet tai ratingit vasta muodostumassa. Vain yhdellä pelaajallahan oli yli 900 pistettä. Nostaisin kuitenkin esiin Sanni Turin (711) voiton Väinö Saarelasta (764), Eeka Vihreälaakson (746) ja Daniel Mattssonin (711) voitot Noella Strählmanista (860), Noel Metsätien (745) voiton Lars-Wilmer Stråhlmanista (838) ja Mikko Kankaan (727) voiton Orvo Kattaisesta (741). Tämä viimeinen oli viisieräinen taistelu.

Jatkokaaviolla neljän parhaan joukkoon meni lopulta vain kaksi poolinsa ykköseksi sijoitettua eli Matias Valtonen ja Lev Petal. He myös menivät finaaliin asti, jonka Petal voitti 3-0. Semifinaalissa Valtonen ja Tomi Juutilainen kävivät viisieräisen megakamppailun: 10,9,-10,9,9. Daniel Mattsson hävisi semifinaalinsa Petalille selvästi, mutta hän pelasi kvartassa ison ottelun, jossa hän voitti luokan kakkossijoitetun Heikki Siltasen 3-2 oltuaan erin 1-2 tappiolla.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Matias Valtonen (TuPy), luokkavoittaha Lev Petal (PT 75), kolmanneksi sijoittuneet Tomi Juutilainen (PT 75) ja Daniel Mattsson (HIK Pingis).

M-900

Luokkaan osallistui lopulta hienot 20 pelaajaa. Valitettavasti pienen arvontasekoilun jälkeen (1098 pelaaja laitettu mukaan) ja yhden poisjäännin ja arvonnan pikakorjauksen jälkeen F-pooliin jäi vain kaksi pelaajaa. Oltaisiin muuten saatu mukavasti viisi neljän poolia. Nyt oli 3+3+4+4+4+2.

Pooleissa ei tapahtunut ihmeempiä. Vain Jorma Ollikaisen vahva suoritus voidaan nostaa esille. Poolikakkosesta pooliykköseksi kolmella väkevällä voitolla! Jokainen 3-1.

Jatkokaaviosta on vaikea kertoa sen enempää kuin että kvartoissa oli neljä nuorta ja neljä aikuista, semifinaaleissa  kaksi nuorta ja kaksi aikuista ja finaalissa yksi nuori ja yksi aikuinen. Fifty-fifty-tyylillä mentiin! Muutama vuosi sitten Starin kisoissa tapahtuneen loukkaantumisen jälkeen come-backin tehnyt Celly Kukk vei luokkavoiton aikuisille voittamalla Kasper Eklundin 3-0. Ehkä hän pelasi liian alhaisella ratingilla, mutta päätökset piti tehdä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kovassa paineessa.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Kasper Eklund (PT Espoo), luokkavoittaja Celly Kukk (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Risto Majoinen (NuPS) ja Heikki Siltanen (Boom).

M-800

Tässäkin luokassa oli lähes täydet viisi neljän pelaajan poolia, mutta yksi jäi kolmen pooliksi, koska pelaajia oli 19.

Pooleista on vaikea nostaa mitään erityisempää esiin, koska ratingerot olivat niin pieniä. A-poolissa pelattiin kuitenkin tulevaa ajatellen mielenkiintoinen poolifinaali, jossa Eeka  Vihreälaakso voitti Pontus Claessonin 3-0. Mutta olipa E-poolin finaali jännä. Tuija Jokinen voitti Harri Lepolahden 11-8, 9-11, 12-14, 12-10, 12-10!

Jatkokaaviolla Vihreälaakso meni finaaliin, kun Daniel Mattsson kaatui semifinaalissa tiukassa 3-2-ottelussa. Claesson eteni vastaavasti finaaliin kahden 3-2-ottelun kautta. Hän oli molempia häviöllä erin 1-2! No ensin Tuija Jokinen voitti kvartassa Jacob Hellgrenin 3-2 oltuaan erin 1-2 tappiolla. Omassa kvartassaan Claesson voitti Tomi Juutilaisen oltuaan erin 1-2 alla. Sitten Claesson voitti semifinaalissa 1-2-tappiotilanteen kautta Jokisen 3-2 ja meni finaaliin. Kuka uskaltaa enää johtaa erin 2-1? Finaalissa Claesson sai sitten hyvityksen edellä mainitulle poolifinaalitappiolle ja voitti Eeka  Vihreälaakson 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Eeka  Vihreälaakso (PTS Sherwood), luokkavoittaja Pontus Claesson (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Tuija Jokinen (PTS Sherwood) ja Daniel Mattsson (HIK Pingis).

M-720

Yhden poisjäännin jälkeen luokka pelattiin viiden pelaajan poolina. Alunperin oli tarkoitus pelata kahdella pöydällä kuuden poolina.

Kahdella viidestä ei ollut vielä ratingia, mutta he tulivat ja veivät kaksi ensimmäistä sijaa. Siis Reinvelt Ülar ja Joonatan Marjo.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Joonatan Marjo (PT Espoo), luokkavoittaja Reinvelt Ülar (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Artemii  Semenov (PT Espoo) ja Sanni Turi (KoKu).

MN

Miesten nelinpelissä oli viisi paria, joten saatiin kiva viiden parin pooli.  Siinä käytiin tasaista vääntöä. Vain ykkössijoitettu pari Aleksi Ikola/Andrei Räisänen nousi muiden yläpuolelle menettäen vain pari erää. Kolme paria pelasi ristiin ja saivat kaksi voittoa. Paremmuus ratkaistiin siten eräsuhteilla. Viides pari Mikael Sjöholm/Jesper Sjöholm jäi voitoitta mutta hävisi vain niukasti 2-3 ottelunsa neljänneksi sijoittuneille Leevi Hyytiäiselle ja Rocka Merilahdelle.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut pari Nick Schiewek/Jose Ramos (Wega/BF-78), luokkavoittajapari Aleksi Ikola/Andrei Räisänen (KoKu/MBF), kolmanneksi sijoittunut pari ja kolmas palkinto  Tapio Passinen/Pham Huy Dong (PTS Sherwood/PT Espoo) ja neljänneksi sijoittunut ja kolmas palkinto Leevi Hyytiäinen/Rocka Merilahti (TIP-70/Wega).

MN-2800

Tässä luokassa parin pelaajien ratingien summa sai olla korkeintaan 2800. Pareja oli viisi eli pelattiin yksi pooli kaikki kaikkia vastaan.

Huom: Seuraavan kappaleen teksti on korjattu Vesa Lapin ansiokkaasti huomautettua, että pari Mergim Kelmendi/Kai Pusa oli oikeasti ykkössijoitettu eikä viimeiseksi sijoitettu. Kirjoittaessani raporttia ihmettelin itsekin, kuinka parilla voi olla niin vähän ratingia. En silti tehnyt päässäni karkeaa suuruusluokka-arviota 1700+1000 = 2700, joka olisi havahduttanut minut hereille. Pari oli saanut sijoituksessa väärän ratingin, koska olin ottanut Kelmendille ratingin pelaajalistassa hänen alapuolellaan olevalta Mika Kolilta. Nyt on korjattu tuloksiinkin. Onneksi asialla ei ollut merkitystä, koska pelattiin kaikki kaikkia vastaan -systeemillä.

Kolmossijoitettu pari Christian Klein/Bernd Günther osoittautui selvästi parhaaksi. Se voitti kaikki neljä otteluaan ja menetti vain yhden erän eli toiseksi sijoitetulle parille Ildiko Kadar/Kamilla Kadar. Toiseksi sijoittui ykköseksi sijoitettu pari eli Mergim Kelmendi/Kai Pusa. Ratkaiseva ottelu pelattiin heti ensimmäiseksi, kun pari voitti Kadarit 3-2 oltuaan erin 1-2 tappiolla. Toisesta kolmannesta palkinnosta käytiin hurja ottelu, kun Aleksis Välläri/Roman Tamilin nousi 3-2 voittoon paria Levente Kadar/Gyula Turi vastaan oltuaan jo erin 0-2 tappiolla. Viides 12-10!

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut pari Mergim Kelmendi/Kai Pusa (TuPy), luokkavoittajapari Bernd Günther/Christian Klein (PT Espoo) ja kolmanneksi sijoittunut pari Ildiko Kadar/Kamilla Kadar (MBF). Neljänneksi sijoittunut ja myös kolmannen palkinnon saanut pari Aleksis Välläri/Roman Tamilin (PT Espoo) oli jo poistunut paikalta tässä vaiheessa.

MN-1800

Nämä nelinpeliluokat ja niiden ratingrajat pitää aina päättää mahdollisimman luovasti, jotta saadaan kivat luokat kaikille. Tässä luokassa parin pelaajien ratingien summa sai siis olla korkeintaan 1800. Raja asetettiin vähän yläkanttiin siltä varalta, jos viime hetkessä tulee lisää pareja. Korkein rating oli lopulta kuitenkin 1610 parilla Hannu Grönlund/Martti Kangas.

Ykkössijoitettu pari joitui kuitenkin antautumaan jo ensimmäisessä pelissä parille Emily Turi/Sanni Turi. Viides 13-15! Valitettavasti tämä ottelu ei taltioitunut videolle aiemmin kerrottujen vaikeuksien vuoksi. Tytöt olivat jo erin 0-2 alla tätä vaikeata paria vastaan. Toisen mahtinousun Turi-pari teki paria Lukas Saukko/Mikko Kangas  vastaan. Taas erin 0-2 tappiolla ja viides 12-10! Se riitti toiseen sijaan!

Luokan tähtipari tuli kuitenkin PTS Sherwoodista. Eeka  Vihreälaakso/Noel Metsätie voitti kaikki kolme otteluaan puhtaasti 3-0 ja ansaitsi kirkkaasti ykköspalkinnon.

Mukava luokka vaikka olikin vain neljä paria mukana. Kyllä nelinpeli vaihteluna on hurjan kivaa.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut pari Sanni Turi/Emily Turi (KoKu), luokkavoittajapari Eeka  Vihreälaakso/Noel Metsätie (PTS Sherwood), kolmanneksi sijoittunut pari ja kolmas palkinto Hannu Grönlund/Martti Kangas (Atlas/PeTo) ja neljänneksi sijoittunut pari ja myös kolmas palkinto Lukas Saukko/Mikko Kangas (TuPy).

 

Vastaa