OPT-86 talvikilpailut 2.-3.12.2023 – kilpailutulokset ja raportti

Kaikki tulokset löytyvät täältä: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=7341&KilpailuID=2172

Alla kaikki epävirallisen Vet-60 luokan tulokset.

Vet-60_Pooli_A

Palkintokuvat löytyvät OPT-86:n sosiaalisesta mediasta (Facebook ja Instagram).

OPT-86 kiittää, tervetuloa taas Ouluun pelaamaan helmikuussa Terva-maljaan. Tällä kertaa meillä ei ole GP-statusta, mutta muuten luvassa on hieman spesiaalimmat kilpailut.


Raportti kilpailuista alla:

OPT-86 talvikilpailuissa koettiin muutamia hieman erikoisia hetkiä ennen kilpailua. Takarajaan mennessä saimme vain 32 ilmoittautumista, oli toki selvää että kilpailut silti järjestetään. 5€ lisämaksusta huolimatta saimme lisää ilmoittautumisia niin että lopulta listoilla oli 47 pelaajaa. Tämä tarkoitti siis että jopa 30% kaikista pelaajista ilmoittautui ihan viimeisinä päivinä. Koko viikon aikana vain kaksi pelaajaa perui osallistumisensa sairastumisen vuoksi. Ei ole siis flunssakausi voimissaan pingispelaajien keskuudessa.

Kuva: Lauantain MK-luokan finaalissa Toni Ruokanen ja Iaroslav Bril

Kilpailuissa pelasi peräti 33 OPT-86:n pelaajaa joka on valtava osuus 47 pelaajasta. Prosentteina tyrmäävät yli 70%. Ei ihme että kuulemme seuran sisäisissä palautteissa kisoista sen negatiivisen puolen että siellä on liikaa pelejä tuttuja pelaajia vastaan. Käytän tässä tilaisuuden hyväkseni ja mainostan meidän seuraavia kilpailuja 24.-25.2.2024. Tulkaa silloin pelaamaan Ouluun kahdeksi päiväksi kohtaamaan meidän pelaajia. Win-win tilaisuus.

Kuva: Junioriluokkien vilskettä

Ratamotien hallilla olemme nyt jo jonkun aikaa käyttäneet suhteellisen väljää 12 pöydän kisakonseptia niin, että kaikki pelialueet ovat täysin aidattuja. Tämä minimoi uusien pallojen määrää. 12 pöytää sallii myös mukavat 60 pelaajaa halliin samaan aikaan samassa starttiryhmässä. Ratamotien hallin puitteet ovat juuri sopivat tuolle pelimäärälle. Tarvittaessa voimme venyä 15 pöytään sääntöjen sallimissa rajoissa ja se rajoittaa sitten pelaajamäärän ihan absoluuttiseen maksimiin 75 pelaajaan samassa starttiryhmässä.

Kuva: Sunnuntain ratingluokan taisteluja

Pohjoisen pelaajat eivät ilmeisesti ole vielä huomanneet että nykyinen ratingjärjestelmä suosii paljon pelaamista. Kärkipelaajat puuttuivat edelleen kilpailuista. Meillä on perinteisesti tosi hyvin pelaajia alle 2000 pisteen tienoilta. Toinen iso puute nyt toisessa kisassa peräkkäin on se että alimmat ratingluokat joudutaan yhdistämään ylempiin luokkiin. Nyt M-1100 ja M-1300 eivät keränneet tarpeeksi pelaajia. Samaan aikaan esim. M-2100 luokassa oli 18 pelaajaa. Syynä on osittain sekin että järjestävän seuran pelaajissa ei ole kovin paljoa tuon tason pelaajia ja edellisenä viikonloppuna pelattiin 4-divisioonan viikonloppu.

Kuva: Junioreiden 1 luokassa tiukkoja pelejä

Kisakahviossa tehtiin pieni viime hetken päivitys kun Luka Oinas ilmoittautui voivansa järjestää Hot Dog buffetin. Myytävää ostettiin koko viikonlopuksi, mutta kaikki loppuivat jo lauantaina. Jatkossakin tämmöisiä buffetteja pienelle lämpimälle ruoalle tullaan näkemään Oulun kilpailuissa.

Mutta sitten peleihin. Lauantai-aamuna aloitettiin kahdella luokalla, M-2100 ja M-1500 luokat. Kisan paras tavarapalkinto siirrettiin aamun kuulutuksella ex-tempore tähän M-2100 luokkaan koska se nähtiin olevan semmoinen luokka että voittajaehdokkaita oli useita.

M-2100 A-poolissa Aleksi Ikola (KoKu) raapi itselleen ykköspaikan, mutta ei ongelmitta. Jari Heikkinen (PT 75) vei matsin viidenteen ja Terho Jylhälehto (OPT-86) piti tiukilla erin 3-1. Lohkon toinen jatkopaikka Kempeleen Pyrinnön kasvatille Jari Heikkiselle jolle Markus Vahtola (Heitto) taipui vasta viidennessä 11-9. B-poolissa Petri Flink (OPT-86) nappasi ykköspaikan kakkossijoitetun paikalta. Petri oli ääritiukilla Aleksi Turpeisen (KePts) kanssa voittaen viidennen 11-9. Lopulta Aleksi jäi tasaisessa lohkossa voitoitta. Toinen jatkopaikka Marko Seppälälle (OPT-86). C-poolissa ”kokeneista kokenein” Leif Cruuka (Halex) oli ykkönen puhtaalla pelillä kolmospaikalta. Helpolla ei Leif päässyt, Eetu Mäkelä (OPT-86) kaatui viidennessä, samoin Saku Koponen (OPT-86). Nappulaikäinen Eetu oli lohkokakkonen, tiukka 11-9 voitto viidennessä Sakusta oli ratkaiseva. D-poolissa ykkönen oli ykkönen, Toni Ruokanen (PT Jyväskylä) pelasi lohkovoittoon. Tiukimmilla Toni oli Touko Laineen (OPT-86) ja Juho Åvistin (OPT-86) kanssa, otteluissa tarvittiin viisi erää. Lohkon kakkospaikka Juholle 3-1 voitolla Toukosta. 2100-luokan jatkokaavion puolivälierissä Marko Seppälä näytti jo marssivan välieriin, mutta Leif Cruuka kaivoi repertuaaristaan vielä yhden vaihteen ja nousi 0-2 erätilanteesta 14-12 voittoon viidennessä erässä. Muut voitot selkeämmin Aleksi Ikolalle, Toni Ruokaselle ja Petri Flinkille. Semifinaaleissa Aleksi Ikola lopetti Leifin nousut 3-1 voitolla, vaikka isoja johtoja menettikin jatkopalloille. Toni Ruokanen otti omassa semifinaalissaan selvän 3-0 voiton kaikkensa jo aiemmissa matseissa antaneesta Petri Flinkistä. Finaali oli hyvää pöytätennistä, Aleksi Ikola taisteli matsin väkisin 0-2 erätilanteesta viidenteen ja siellä 11-8 voittoon. Hienot pelit Aleksille tässä luokassa ja kisan ”ykköspalkinto” mukaan Vaasaan.

Kuva: M-2100 luokan mitalistit 1. Aleksi Ikola (KoKu), 2. Toni Ruokanen, PT Jyväskylä, 3. Leif Cruuka (Halex) ja kuvasta puuttuva Petri Flink (OPT-86)

M-1500 luokassa pelattiin kahdessa viiden pelaajan poolissa. A-poolissa pelattiin sopuisasti kunnes Aapo Åvist (OPT-86), Tapio Tuuttila (OPT-86) ja Ville Autio (Halex) pelasivat sopuisasti ristiin. Aapolle jäi mustapekka käteen jatkopaikan suhteen 0-3 tappiolla Tapiolle. Ville Autiolta tässä poolissa oikein positiivista peliä, tiukka 3-2 voitto Tapiosta ja tiukka 2-3 tappio Aapolle. B-poolissa mentiin niin ikään solmuun. Jessica Luo (OPT-86), Vitali Trofimov (OPT-86) ja Zuyan Chen (OPT-86) voittovat toisensa ristiin. Vitalin 0-3 tappio Zuyanille oli jatkopaikan suhteen kohtalokas. Semifinaaleissa Jessica ei antanut Tapiolle mahdollisuuksia 3-1 voitossa, vaikka ensimmäisen erän hävisikin. Toisessa semifinaalissa Zuyan näytti jo ottavan helpon 3-0 voiton, mutta Ville paransi hurjasti ja nousi taistelemaan finaalipaikasta. Viidennessä erässä kuitenkin 9-11 tappio. Loppuottelu oli hurjaa taktista taistelua. Kaikki erät supertasaisia ja viidennessä luokkavoitto Jessicalle 13-11.

Kuva: M-1500 luokan mitalistit 1. Luo ”Jessica” Jiaqi (OPT-86), 2. Chen Zuyan (OPT-86), 3. Ville Autio (Halex) ja Tapio Tuuttila (OPT-86)

Iltapäivällä jatkettiin niin ikään kahdella luokalla, MK ja M-1700. Miesten kaksinpelissä pelattiin 12 pelaajan kesken kolmessa neljän pelaajan poolissa. Etukäteen luokan selkeä ykköspelaaja Iaroslav Bril (OPT-86) oli selkeä ykkönen A-lohkossa ilman erätappioita. Toinen jatkopaikka meni Toni Ruokaselle 3-1 voitolla Otso Vahtolasta (Heitto) ja 3-0 voitolla Juho Åvistista. B-lohkossa sitten pelattiin oikein kunnolla sijoitusten vastaisesti. Lohkon nelospaikan Terho Jylhälehdolle (OPT-86) ykkössija 3-2 viidennen jatkopallovoitolla Aleksi Ikolasta ja 3-0 voitolla Mikael Bäckmanista (Halex). Toinen jatkopaikka meni lohkon kolmossijoitetulle Mikaelille, 3-2 viidennen jatkopallovoitto Aleksi Ikolasta ja 3-1 voitto Eetu Mäkelästä. Aleksia eivät tässä lohkossa viidennen jatkopallot suosineet. C-lohkossa nelospaikalta nousiin niin ikään lohkoykköseksi. Pyry Siven (YPTS) pelasi iltapäivällä paljon paremmin kuin aamulla ja voitti sekä Marko Seppälän (OPT-86) että Saku Koposen (OPT-86). Markus Vahtola (Heitto) puolestaan voitti Pyryn 3-0. Koska tämä jäi Markuksen ainoaksi voitoksi ja kun Marko voitti Sakun 3-0 niin toinen jatkopaikka merkattiin Markolle. Puolivälierissä Marko Seppälä väänsi voiton tiukasta viisieräisestä Mikael Bäckmanista. Toni Ruokanen puolestaan lopetti Pyry Sivenin voittokulun erin 3-1. Semifinaaleissa Iaroslav Bril ei antanut Markolle mahdollisuuksia, 3-0. Toinen semifinaali olikin sitten trilleri ja hyvää peliä. Toni Ruokanen nousi 0-2 erätilanteesta 3-2 voittoon Terho Jylhälehtoa vastaan. Finaali näytti menevän jo näytöstyyliin ”Jarolle”, mutta Toni kaivoi lopulta esiin sen verran sisua ja taistelua että otti kolmannen erän jatkopalloilla nimiinsä. Sen jälkeen kuitenkin tasoero tuli näkyviin ja MK:n voitto kirjattiin nuoremman Brilin nimiin erin 3-1.

Kuva: Miesten kaksinpelin mitalistit 1. Iaroslav Bril (OPT-86), 2. Toni Ruokanen (PT Jyväskylä), 3. Marko Seppälä (OPT-86) ja Terho Jylhälehto (OPT-86)

M-1700 luokka pelattiin myös 12 pelaajan kesken neljässä poolissa. A-poolin selkeä ykkönen oli Leif Cruuka (Halex) ilman erämenetyksiä. Kakkospaikalle nousi Konsta Niemelä (OPT-86) 3-0 voitoilla Tapio Tuuttilasta (OPT-86) ja Harri Huttulasta (KePts). B-poolissa Aleksei Pullinen (LPTS) hävisi yhden erän ollen lohkoykkönen. Oskari Honkavaaralle (YNM) lohkon kakkossija voitoilla Vitali Trofimovista (OPT-86) ja Ville Autiosta (Halex). C-lohkossa viriteltiin isoja yllätyksiä. Aleksi Turpeinen (KePts) otti nopeasti 2-0 eräjohdon Alex Tiiroa (OPT-86) vastaan, mutta sitten pelin suunta kääntyi. Alex johti viidettä jo 8-6 mutta hävisi lopulta 11-9. Tässä yllätys jäi vielä piippuun mutta Pate Ikola (KoKu) lopulta onnistui Aleksin yllättämisessä jopa suoraan erin 0-3. Kun Pate onnistui myös voittamaan Alexin erin 3-2 niin Patelle ykköspaikka ja Aleksille kakkospaikka lohkossa. Puolivälierissä Aleksi Turpeinen ei antanut Oskari Honkavaaralle mahdollisuuksia yllättää, 3-0. Samoin Konsta Niemelä oli selkeästi 3-0 parempi Pate Ikolaa vastaan. Semifinaaleissa sitten väännettiin oikein tosissaan finaalipaikoista. Leif Cruuka tarvitsi viisi erää Aleksi Turpeista vastaan, viimeinen 11-8. Konsta Niemelä otti maukkaan voiton Aleksei Pullisesta erin 3-2, viimeiset kaksi erää suhteellisen selkeästi. Finaalissa Konstalle tarjottiin ”Leif experienceä” ensimmäistä kertaa ja siitä selvä 3-0 voitto Skellefteån reissumiehelle.

Kuva: M-1700 luokan mitalistit 1. Leif Cruuka (Halex), 2. Konsta Niemelä (OPT-86), 3. Aleksei Pullinen (LPTS) ja Aleksi Turpeinen (KePts)

Sunnuntaina ohjelmassa oli junioriluokka alle 1000 ratingin pelaajille, 60v veteraanien oma epävirallinen luokka ja muiden pelaajien kesken pelattiin ratingluokassa. Junioriluokka 1:ssä oli mukana kuusi pelaajaa joiden tasoerot eivät olleet suuret. Ykkönen oli Kaarlo Lampinen (OPT-86), häntä tiukimmin ahdisteli Iiro Hyttinen (OPT-86). Iiro pelasi lopulta luokassa kakkoseksi voittamalla 3-2 sekä Taisiia Brilin (OPT-86) että Manu Tervaskannon (OPT-86). Manu pelasi kolmanneksi ja oli tiukilla Taisiian kanssa 3-2 voitossa. Neljänneksi pelasi Jiali Lu (OPT-86) ja hänelle myös 3-2 voitto Taisiiasta sekä myös Arina Brilistä (OPT-86). Brilin tyttäret pelasivat niin ikään keskenään 3-2 pelin, voitto Taisiialle. Erittäin tasaisia pelejä siis tässä luokassa.

Kuva: Junioriluokka 1 mitalistit 1. Kaarlo Lampinen (OPT-86), 2. Iiro Hyttinen (OPT-86), 3.Manu Tervaskanto (OPT-86) 4. Lu Jiali (OPT-86), 5. Taisiia Bril (OPT-86) ja 6. Arina Bril (OPT-86)

Junioriluokka 2:ssa pelasivat vähiten pelanneet ja uudet pelaajat. Mukaan tuli neljä pelaajaa yhden jäädessä viime tingassa pois. Ykköseksi pelasi noin kuukauden seurassa pelannut Alex Karlsson (OPT-86). Kakkoseksi Ella Seppälä (OPT-86) joka hävisi Alexille erin 3-1. Kolmoseksi Nooa Hyttinen (OPT-86) ja neloseksi Zimo Zhu (OPT-86). Tämän luokan matseissa tuomarina ja mentorina toimi junioreiden päivittäisestä valmennuksesta enimmäkseen huolehtiva Teemu Oinas. Kaikki saivat oikein hyvän ja mukavan kilpailukokemuksen, myös valmentaja oli tyytyväinen positiiviseen ilmeeseen peleissä.

Kuva: Junioriluokka 2 mitalistit 1. Alex Karlsson (OPT-86), 2. Ella Seppälä (OPT-86), 3. Nooa Hyttinen (OPT-86) ja 4. Zhu Zimo (OPT-86)

Ratingluokassa oli mukana 8 pelaajaa. Tarkoituksena oli pelata alunperin ISO pooli, mutta tietoteknisten rajoitusten ja käyttäjän osaamattomuuden vuoksi pelattiin kaksi neljän poolia ja siihen perään ylempi ja alempi jatkopooli. A-lohkossa Juho Åvist oli ykkönen ilman erämenetyksiä. Oskari Honkavaaralle kakkospaikka, Aapo Åvist piti Oskaria tiukilla häviten 3-1. B-lohkossa Touko Laine nappasi ykkössijan vaikka olikin jo kuilun reunalla Jessica Luota vastaan. Jessicalla oli 5-1 johto viidennessä puolen vaihdossa, mutta niin vain rystypommit löysivät pöydän lopussa ja Toukolle voitto 11-8. Jessica laittoi myös Aleksei Pullisen pelaamaan oikein kunnolla jatkopaikasta, voitto lopulta viidennessä Alekseille 11-9.

Ratingluokan ylemmässä jatkopoolissa alkupoolissa pelatut pelit jäivät voimaan joten jokainen pelasi vielä kaksi peliä. ”Finaalissa” Juho Åvist löysi lopulta parempansa Touko Laineen muodossa. Todella hyvätasoinen peli jossa lyötiin kovaa. Toukolle voitto viidennen erän jatkopalloilla. Aleksei Pullinen oli lähellä yllättää Juhon, mutta lopulta viides erä merkittiin Juholle 11-4, Alekseilla oli jo 0-2 eräpiikki ja kolmas erä oli jatkopalloilla. Finaalilohkon kolmoseksi nousi Aleksei 3-0 voitolla Oskarista.

Kuva: Ratingluokka ylemmän mitalistit 1. Touko Laine (OPT-86), 2. Juho Åvist (OPT-86) 3. Aleksei Pullinen (LPTS) ja 4. Oskari Honkavaara (YNM)

Ratingluokan alemmassa lohkossa pelattiin niin ratingpisteistä kuin viimeisestä jaossa olleesta suklaapatukasta. Konsta Niemelä poistui lopulta hallilta suu hymyssä yhden erätappion rasittamana. Kakkoseksi ristiin pelaamisissa Jessica Luo, kolmoseksi Aapo Åvist ja neloseksi Ville Autio. Villelle 3-2 voitto Aaposta ja Aapolle 3-2 voitto Jessicasta. Tasaista oli.

Kuva: Ratingluokka alemman voittaja Konsta Niemelä (OPT-86)

Vet-60 luokassa pelattiin seitsemän pelaajan ”kaikki kaikkia vastaan” eepos. Ykkös- ja kakkospaikat menivät Halexille. Voittoon Leif Cruuka ja kakkoseksi Mikael Bäckman. Keskinäinen meni Leifille erin 3-2. Kolmoseksi pelasi Kari Pikkarainen (OPT-86), neloseksi Pekka Mikkola (OPT-86), viitoseksi ikänestori Eino Määttä (OPT-86), kutoseksi Tapio Tuuttila (OPT-86) ja seitsemänneksi OPT-86:n taannoinen nokkamies Kaiho Ruokamo. Veteraanien pelit pyritään pitämään jatkossakin mukana OPT-86:n kisoissa. Epävirallinen 60+ luokka on omiaan tuomaan hieman kisahikeä pintaan enimmäkseen nelinpeliä hallilla pelaaville veteraaneillemme. Mukaan mahtuu tottakai veteraaneja muistakin seuroista mittelemään hyvässä hengessä pisteistä.

Kuva: Vet-60 luokan mitalistit 1. Leif Cruuka (Halex), 2. Mikael Bäckman (Halex), 3. Kari Pikkarainen (OPT-86) lisäksi kuvassa Pekka Mikkola (OPT-86), Eino Määttä (OPT-86), Tapio Tuuttila (OPT-86) ja Kaiho Ruokamo (OPT-86)

Loppukaneettina voi mainita että kilpailut olivat järjestävälle seuralle rahallisesti kelvolliset. Hyvään lopputulokseen päästäisiin noin 60+ pelaajan kaksipäiväisillä kilpailuilla. Kovin paljon isompia kilpailuja Ratamotiellä ei kannatakaan järjestää. 12 pöydän formaatti antaa mukavat rauhalliset pelitilat ja mahdollistaa sen että jopa 60 pelaajaa voi hallilla olla samanaikaisesti luokissa mukana. Tämä määrä on riittävän suuri.

Rohkaisen tässä pitkänmatkalaisia tulemaan Ouluun kilpailuihin. Hallilla on ihan kelpo väliaikaiset majoitustilat edullisesti (olen itsekin testannut!) ja juna tuo Ouluun nopeasti, luotettavasti ja edullisesti. Seuraavat kilpailumme pelataan 24.-25.2.2024 joka on sattumalta juuri viikkojen 8 ja 9 välissä. Nämä viikot ovat Etelä-Suomen ja Keski-Suomen talvilomaviikkoja. Tarjolla on siis koko viikoksi harjoittelumahdollisuus ennen ja jälkeen kilpailun. Leiriviikoista on tulossa tietoja julki piakkoin. Tervetuloa Oulun Ratamotielle Pohjois-Suomen harjoituskeskukseen kehittämään peliä!

Vastaa