Suomen Pöytätennisliitto 85 vuotta

Vuonna 1938 perustettu Suomen Pöytätennisliitto täytti kuluvana vuonna 85 vuotta. Koska viisi vuotta sitten 80-vuotisia juhlittiin varsin perusteellisesti, tällä kertaa tyydyttiin hiukan vähempään. Juhlaväki kokoontui lauantaina 2. joulukuuta Finlandia Openin yhteydessä Kisakalliossa. Paikalle saapui yhteensä noin 40 juhlavierasta.

Kakun ja kahvin jälkeen uusi toiminnanjohtaja Henri Pelkonen veti ”pöytätennisvisan”, jonka voittajaksi selviytyi Pasi Valasti. Selville tuli mm., että ratingin yleisin sukunimi on Heinonen, ja että lisensseillä mitaten Suomen suurin pöytätennisseura on PT Espoo.

Pari esitelmäpuheenvuoroakin käytiin: puheenjohtaja Esko Heikkinen teki katsauksen 80-vuotisjuhlien jälkeiseen viiteen vuoteen ja toiminnanjohtaja Henri Pelkonen esitteli ajatuksiaan siitä, mihin suuntaan liiton toimintaa pitäisi lähivuosina viedä. Puheenjohtajan ja toiminnanjohtajan esitykset löydät tämän artikkelin lopusta.

Juhlan tärkeintä antia olivat tietenkin palkitsemiset. Sinänsä tälle oli hyvinkin paikkansa, sillä sitten 80-vuotisjuhlien liitto on palkinnut väkeään korkeintaan vähäisessä määrin. Ja viiden vuoden aikana esiin on noussut paljon uusiakin toimijoita, vanhoista puhumattakaan.

Pronssisten, hopeisten ja kultaisten ansiomerkkien jälkeen jaetiin neljälle vaikuttajalle eli Martti Autiolle, Kimmo Hoville, Asko Kilvelle ja Asko Rasiselle liiton kultainen plaketti. Syksyllä pitkän liittohallitusurakkansa päättänyt Kimmo Arenius puolestaan kohotettiin liiton kunniajäseneksi.

Myös vuonna 2018 perustettu Hall of Fame sai kolme uutta jäsentä, viiden perustamistilaisuudessa julkistetun rinnalle. He ovat parapöytätenniksen eri arvokisoissa yhteensä 44 mitalia kerännyt Matti Launonen, naisten kaksinpelin 13-kertainen Suomen mestari Katja Kohonen (os. Nieminen) sekä peräti 18 kertaa miesten kaksinpelin SM-finaalissa pelannut Pasi Valasti. Vuonna 2019 menehtynyt Launonen sai tunnustuksensa postuumisti. Kunniagallerian kokoonpanoon pääset tutustumaan tästä (linkki) ja päivitettyihin ansiomerkkilistoihin tästä (linkki).

Pasi Valasti käytti palkittujen puolesta tyylikkään puheenvuoron. Salissa vallinnut tunnelma osoitti, että palkitseminen ja muistaminen kannattaa! Tilaisuudessa jaettiin seuraavat ansiomerkit ja muut tunnistukset.

Esko Heikkinen

Pronssinen ansiomerkki

Mergim Kelmendi
Jyrki Pikkarainen
Timo Vesalainen
Aatos Vihersalo

Hopeinen ansiomerkki

Marina Donner
Joonas Kivimäki
Miikka O´Connor
Aino Tapola
Otto Tennilä

Kultainen ansiomerkki

Mattias Bergkvist
Jori Haataja
Johanna Kaimio
Taneli Keinonen
Arto Luukkainen
Teemu Oinas
Benedek Oláh
Kimmo Pihkala
Rauno Põru
Mika Räsänen
Juha Suotmaa

Kultainen plaketti

Martti Autio
Kimmo Hovi
Asko Kilpi
Asko Rasinen

Liiton kunniajäsen

Kimmo Arenius

Hall of Fame

Katja Kohonen (os. Nieminen)
Matti Launonen
Pasi Valasti

Puheenjohtajan 5-vuotiskatsaus 2018-2023

Toiminnanjohtajan näkymät tulevaisuuteen

Päivitetään lähiaikoina…

 

Vastaa