Yllätykselliset TOP-kilpailut kruunasivat pingisvuoden 2023 – Maria Girlea ja Toni Soine voittoon Ruskeasuolla

Perinteiset TOP-16 ja TOP-8 pelattiin lauantaina 16.12. Ruskeasuon urheiluhallilla, Helsingissä. Naisissa PT Jyväskylän 18-vuotias Maria Girlea yllätti HIK Pingiksen Marina Donnerin jännittävien vaiheiden jälkeen 3-2. Miehissä ykköseksi nousi PT Espoon Toni Soine voittamalla finaalissa TIP-70:n Lauri Laanen 3-0.

Naisissa alkulohkot pelattiin rankingin mukaisesti. Välierissä Girlea käveli PT Espoon kokeneen Svetlana Kirichenkon yli selvin eräluvuin 3-0. Toisessa välierässä sen sijaan PT 75:n Jannika Oksanen pisti Marina Donnerin koville, mutta Donner selvitti ratkaisevan viidennen erän lopulta 11-5.

Finaalissa edettiin alkuun ennakkosuosikki Donnerin askelmerkeillä. 2-0 johto vaihtui kuitenkin kolmeen Girlean erävoittoon ja pieneen yllätykseen. Mestari Girlea oli luonnollisesti todella tyytyväinen uransa yhdestä kovimmista saavutuksista.

– Ihanalta tuntuu. Yksi syksyn päätavoitteistani oli voittaa TOP-8. Kaksi viime kuukautta olivat vaikeampia, joten tuntuu kivalta päättää vuosi näin. Kehitys alkaa näkymään, tuore mestari hymyili.

Katsomossa supistiin kahden erän jälkeen jo ylikävelystä, mutta Jyväskylän pöytätennisylpeys löysi lopulta voittoon johtaneet muutokset peliinsä. 750 euron pääpalkinto matkasi Keski-Suomeen.

– Luovutin jo 2–0 tilanteessa, mutta aloin miettiä, että olin parempi ralleissa. Hävisin syötönpalautuksessa ja syötössä. Niihin keskittymällä ja jokaisen palloon keskittymällä meni paljon paremmin, mestari hymyili.

Miesten TOP-16 kilpailu tiedettiin jo ennakkoon todella tiukaksi. Jo alkulohkoissa nähtiin yllätyksiä, kun ykkössijoitettu, PT Espoon Mika Räsänen jäi lohkonsa kolmanneksi hävittyään Matias Ojalalle ja Riku Autiolle.

D-lohkossa TIP-70:n Lauri Laane nappasi ykköspaikan ohi PT Espoon nuorisokaksikko Aleksi Räsäsen ja Arttu Pihkalan.

Jatko-otteluissa PT Espoon Toni Soine marssi finaaliin tiputtamalla ensin Pihkalan ja todella tiukan välierän jälkeen seurakaveri Aleksi Räsäsen.

Toiseksi finalistisiksi nousi päivän todellinen suuryllättäjä Lauri Laane. Jo alkulohkossa vakuuttavasti pelannut Laane tiputti ensin viisieräisessä puolivälierässä Otto Tennilän ja sitten välierässä toisen yllättäjän Riku Aution.

Finaali oli Toni Soineen näytös. Todella varmassa kunnossa ollut kämmenspinni tylsytti Laanen erälukemin 3-0. Viime kuussa 35 vuotta täyttänyt ja veteraani-ikäluokkaan siirtynyt Soine nappasi 1000 euron pääpalkinnon seuralleen.

– En uskonut mestaruuteen ennen kilpailua. Aleksia vastaan viidennessä erässä tuli ajatus, että mestaruus voisi olla mahdollinen.

Mielenkiintoisen lisän mestaruuteen toi mieluinen kilpailujärjestelmä. Soine muisteli itse ehdottaneensa aikanaan nyt käytössä olevaa pelisysteemiä.

– 2006 olen pelannut ensimmäisen TOP-kilpailun ja nyt tuli ensimmäinen mestaruus. Hyvältä siis tuntuu, Soine myhäili taiston päätyttyä.

NAISET TOP-8

1. Maria Girlea, PT Jyväskylä
2. Marina Donner, HIK
3. Jannika Oksanen, PT 75 ja Svetlana Kirichenko, PT Espoo

MIEHET TOP-16

1. Toni Soine, PT Espoo
2. Lauri Laane, TIP-70
3. Aleksi Räsänen, PT Espoo ja Riku Autio, PT 75

Tulokset: TOP-16_ja_TOP-8_tulokset.xls

 

4 thoughts on “Yllätykselliset TOP-kilpailut kruunasivat pingisvuoden 2023 – Maria Girlea ja Toni Soine voittoon Ruskeasuolla

  1. Olipa hieno tapahtuma! Juuri tällaisena se kannattaa järjestää. Erinomaista, että myös naiset ovat mukana. Palkinnotkin niin suuret, että ne taatusti kiinnostavat pelaajia. Hyvää oli sekin, että pelaajat valittiin rankingin perusteella eikä karsintojen kautta. Näin saatiin mukaan kaikki parhaat halukkaat. Tämän haluaisin kyllä korjata:

    ”Ratinglista josta pelaajat valitaan turnaukseen on 2.7.2023”

    Miksi ihmeessä noin vanha ratinglista? Pitäisi käyttää uudempaa listaa, jotta sijoituskin menisi oikein.

Vastaa