STARPRING 17-18.2.2024 – Raportti

Raportti on nyt valmis. Myös yleiseen  osaan tuli vielä paljon lisää. Jos jotain tulee vielä mieleen, voin edelleen täydentää.

Kuvassa kilpailun keskeisiä hahmoja! Max Takkavuori. Eeka Vihreälaakso, Noel Metsätie ja Aku Kaura! Kaikki pingisiältään nuoria ja kolme nuoria myös muuten.

Seuraavan Star Tour -kilpailun kilpailukutsu

Seuraavan Star Tour -kilpailun eli STARARCHin kilpailukutsu löytyy täältä:

https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=48417https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=47466

Tervetuloa!

STARPRINGiin tuli paljon osallistujia mutta ei liian paljon!

Muutamia viime hetken poisjääntejä nähtiin,  mutta silti mukana oli 123 pelaajaa. Se oli oikein sopiva määrä, vaikka hieman paukkuikin yli luvattujen maksimimäärien. Oli erinomainen asia, että samaan aikaan oli Mikkelin kilpailut, joihin meni ainakin 15 sellaista pelaajaa, jotka olisivat muussa tapauksessa hyvinkin tulleet STARPRINGiin. Iso vaikutus oli myös pääkaupunkiseudun talvilomilla, joka vei runsaasti vakioporukkaa. Niinpä ei ollut pelkoa 160 pelaajan ähkystä ja turvotuksesta! 😄

Eri pelaajia oli siis 123 ja startteja kahtena päivänä 251.  Lukemat olivat selvästi suuremmat kuin vuosi sitten (116/224).

Eri seuroja oli 26. Otteluita pelattiin 523, joista jatkokaavioissa 97.

Kilpailut loppuivat lauantaina kello 22:14 ja sunnuntaina klo 20:05.

Videot kilpailuista

Kaikki kilpailun videot laitetaan YouTubeen. Jokaisella neljän pöydän rivillä oli oma kamera.

Videoiden otsikko YouTubessa on muotoa ”Saturday’s stream , part 2 (STARPRING 17-18.2.2024)”.

YouTube-kanavan osoite:

https://www.youtube.com/@ArtoLuukkainen

Tässä kuitenkin suorat linkit striimivideoihin:

Lauantai, osa 1 (pöydät 1-4)
Lauantai, osa 2 (pöydät 1-4)
Lauantai, osa 3 (pöydät 5-8)
Lauantai, osa 4 (pöydät 5-8)
Lauantai, osa 5 (pöydät 9-12)
Lauantai, osa 6 (pöydät 9-12)
Lauantai, osa 7 (pöydät 9-12)

Sunnuntai, osa 1 (pöydät 1-4)
Sunnuntai, osa 2 (pöydät 5-8)
Sunnuntai, osa 3 (pöydät 9-12)

Naisten ja tyttöjen määrä

Naisia ja tyttöjä oli mukana vain 10 eli 8,1 % pelaajista. Naisten kaksinpelikin piti taas peruuttaa, koska osanottajia olisi ollut vain kolme.

Suurimmat seurat

Kärjessä käydään kovaa kilpailua kerrasta toiseen. Nyt oli TIP-70:n vuoro ohittaa PT Espoo ja nousta ykköseksi 19 pelaajallaan. Myös sijoilla 3-4 vaihtui järjestys, kun MBF ohitti taas PTS Sherwoodin 13 pelaajallaan. Todella upeaa! Mutta katsokaa Hämeenlinnan HäKiä! Hienot yhdeksän pelaajaa! Pitää erikseen noteerata myös Maratonin viisi pelaajaa, joka on suurin määrä pitkiin aikoihin.  Helsinkiläisseurojen pelaajien määrä oli 23  eli 18,7 % osallistujista. Se on 3,4 prosenttiyksikköä enemmän  kuin Kevään startissa.

Tässä on seurojen TOP-10 osanottajamäärän mukaan:

Parhaat seurat

TIP-70 nousi taas mitalitilaston ykköseksi sijalta kaksi. Entinen ykkönen PT Espoo putosi neljänneksi. PTS Sherwood teki taas upeaa jälkeä ja nousi jo toiselle sijalle vain vähän TIP-70:stä jääneenä. MBF teki myös hienoa jälkeä ja jätti samoin PT Espoon taakseen. Helsinkiläisseurojen menestys 5-5-7 oli jälleen parempi kuin edellisellä kerralla (5-3-4).

22 seuraa sai pelaajansa palkinnoille.

Junioreita vain vähän yli neljännes pelaajista

Juniori-ikäisiä (2005 ja nuoremmat) oli mukana 34 eli 27,6 %. Mutta sama havainto kuin viimeksikin. Sali vaikutti nuorekkaammalta, koska nuoret menestyivät hyvin ja pelasivat jopa toisiaan vastaan finaaleissa.

Menestynein pelaaja kaudella 2023/2024

Star Tourin kuuden osakilpailun jälkeen jo 280 pelaajaa on päässyt pisteille ”Menestynein pelaaja kaudella 2023/2024” -kilpailussa. Andrei Räisänen jatkaa edelleen kärjessä päästyään kolmessa luokassa palkintosijoille vaikka ei luokkavoittoon yltänytkään. Jaimielee Enriquez ei saanut häntä kiinni pisteelläkään yhdestä luokkavoitostaan huolimatta, koska molemmat keräsivät 16 pistettä.

PTS Sherwoodin nuoret Noel Metsätie ja Eeka Vihreälaakso nousivat nyt jo TOP-4:aan!  Eeka keräsi hurjat 30 pistettä.

Luokkavoitosta saa 10 pistettä, toisesta sijasta kuusi, kolmannesta sijasta neljä, sijoista 5-8 kaksi ja sijoista 9-16 yhden pisteen. Nelinpeleissä kummatkin pelaajat saavat täydet pisteet. Pisteitä ei saa sinä päivänä, jolloin on heitellyt mailaa tai on käyttäytynyt muuten olennaisen huonosti.

Seuraavassa taulukossa on kilpailun TOP-20 STARPRINGin jälkeen:

Kaikkien pelaajien pisteet näkyvät täällä:

Menestynein pelaaja 2023/2024

Star Gives Back

Kuten aiemmin on kerrottu, Starin kisojen tuottoja käytetään eri tavoin Suomen pöytätenniksen hyväksi.

Star on nyt mukana yhdeksässä eri ”projektissa”, joista yksi on jo päättynyt. Kymmenes projekti on alkamassa.

Yhteensä rahaa on käytetty 3135,31 euroa.

Tätä tietoa ylläpidetään niin kauan kunnes raportti on valmis.

Viisieräisten otteluiden määrä

Yhteensä pelattiin 128 viisieräistä ottelua. Se merkitsee 24,5 % otteluista.

Kuinka päättyivät neljän pelaajan pooleissa ottelut pelaajien 3 ja 4 välillä?

Näissä kilpailuissa otettiin käyttöön uusi neljän pelaajan poolikaavio:

Tämä kaavio eroaa perinteisestä kaaviosta siinä, että ottelut 1-2 ja 3-4 pelataan jo toisella kierroksella eikä viimeiseksi. Näin kaikkien otteluiden arvo on loppuun asti 100 %. Jatkoonmenijöitä ei tiedetä, ennen kuin kaikki ottelut on pelattu. Ottelulla 3-4 on aina täysi merkitys ja ottelu 2-3 huipentaa kaiken.

Mahdollisille nenänsä rypyttäville tiedoksi, että tällainen ottelujärjestyksen muuttaminen on sallittua myös sääntökirjamme mukaan:

Mutta kuinka tämä uusi ottelujärjestys vaikutti ottelun 3-4-tuloksiin? Minähän olin ihmetellyt Kevään startissa sitä, että yllättävän usein pelaaja 4 voitti tuon ottelun, kun se pelattiin aivan viimeiseksi. Ajattelin, että se johtuu siitä, että kaksi jatkoonmenijää oli jo selvinnyt ja pelaaja 3 ei ollut niin innostunut tsemppaamaan. Pelaajaa 4 olisi kuitenkin ratingpisteet kiehtoneet. Niinpä laskin tuon ottelun tilastot Kevään startissa ja STARPRINGissä. Jätin molemmista pois miesten kaksinpelin, koska se on niin erilainen luokka ja tasoerot isot.

Tällaiset lukemat sain:

Siinä siis kävi niin, että pelaaja 4 voitti STARPRINGissä jo 55 % otteluista kun lukema oli Kevään startissa 31 %. Ihmettelin jo kisan aikana, että pelaaja 4 näyttää voittavan koko ajan. Vaikea sanoa, mistä tämä johtui, kun 3-pelaajalla oli aina enemmän ratingia.

Vastaavaa ottelujärjestystä käytetään myös WTT:n nuorten turnauksissa. Tai  tarkastin WTT Youth Contender Vila Real 2024 -turnauksen poolit. Varmaan ihan samasta syystä. Halutaan pitää ottelut merkityksellisinä loppuun asti.

Ilman muuta Starin kisoissa käytetään jatkosssakin tuota kaaviota.

Syöttösääntö pyöratuolipelaajien tapauksessa

Vaikka oheinen tieto tuotiin minulle tiettäväksi parapelaajien edustajan taholta juuri, kun olin alkamassa kuuluttaa lauantain klo 13:n ryhmän luokkien pooleja, asia oli oikea. Toki olisi ollut paa-aaljon parempi, jos se olisi kerrottu jo edeltävällä viikolla. Mutta tämä sääntöpykälä on jäänyt minulta noteeraamatta tai olen ajatellut sen koskevan parapelaajien keskinäisiä kilpailuja. Pykälä koskee kuitenkin kaikkia kilpailuja. Sääntö on tullut kansainvälisiin sääntöihin jo 2005 ja sen jälkeen myös SPTL:n sääntökirjaan. Juuri silloin olin kuitenkin aavistuksen passiivinen pöytätenniksessä enkä tainnut käydä liittokokouksissa. Siksikin pääsi unohtumaan. Unohtamista on auttanut myös se, että pyörätuolipelaajat eivät ole vaatineet, että tätä sääntöä noudatetaan.

Eli pyörätuolipelaajalle on syötettävä ns. kellaripingiksen sääntöjen mukaisesti. Syötössä pallo ei saa pompata yli sivurajoista vaan pitää tulla ulos päätyrajan yli. Pallo ei saa myöskään pompata syötössä taaksepäin kohti verkkoa eikä saa jäädä pöydän päälle pomppimaan. Sen sijaan pallo saa kyllä pompata kaksi tai useamman kerran vastaanottajan pöytäpuoliskolla kunhan pomppaa lopuksi yli päätyrajan. Tämän asian selitin väärin sunnuntain M-725-luokassa.

Huomatkaa: virheestä ei tuomita pistettä vaan pallo uusitaan!

Sääntö ei ole symmetrinen. Pyörätuolipelaaja saa syöttää miten vaan seisovaa pelaajaa vastaan. Mitään rajoituksia ei myöskään ole syötön jälkeen.

Tässä se sääntö:

Tämä sääntö on ehdottoman hyvä erityisesti niissä tapauksissa, joissa pyörätuolipelaajan vamma tekee hänelle vaikeaksi ellei jopa mahdottomaksi ottaa vastaan tässä säännössä kiellettyjä syöttöjä. Se tekee heidän kilpailemisensa paljon mielenkiintoisemmaksi, kun pelit eivät ratkea heti ikäviin ja mahdottomiin syöttöihin.

Jos pyörätuolipelaaja taas saa tästä liikaa hyötyä suhteessa vamman laatuun, hänen ratinginsa vaan nousee ja hän pelaa jatkossa kovemmissa luokissa.

Työn raskaan raatajat

Tämä ei ole tieteellinen tutkimus, joten joku pelaaja saattoi minulta unohtua. Mutta tässä on pelaajien TOP-10 pelattujen otteluiden määrän mukaan:

Jos joku laskee kuuluvansa listalle, kertokoon! Korjataan listaa tarvittaessa.

Kiitokset Team Kamillalle!

Team Kamilla auttoi salin laitossa perjantai-iltana ja sen purkamisessa kilpailuiden päätteeksi. Lisäksi teamin vetäjä Kamilla syötti poolituloksia koneelle. Hän olisi tehnyt sitä työtä paljon enemmänkin, mutta siihen olisi tarvittu kaksi läppäriä. Kiitos tosi paljon koko teamille!

Lopuksi lämpimät kiitokset kaikille!

Raportin yleinen osuus on mukava päättää jälleen lämpimillä kiitoksilla kaikille pelaajille ja taustahenkilöille. Oli niin mahtava yhteenkuuluvuuden tunnelma. Kilpailujen järjestäminen on siinä mielessä nykyään hauskinta koskaan. Nähdään taas pian STARARCHissa!

MK

Miesten kaksinpelin oli määrä olla 16 pelaajan tapahtuma eli neljä neljän poolia, mutta valitettavasti Mika Räsänen joutui vetäytymään viime hetkillä. Siten poolit 3+4+4+4. Kuitenkin mukana oli yhdeksän yli 2000-pelaajaa, joista viisi oli yli 2100-pelaajia. Otto Tennilä osallistui ilmeisesti ensimmäistä kertaa koskaan Starin kilpailuun! Se oli hieno juttu.

Pooleissa nähtiin vain kaksi yllätystä. A-poolissa Vladyslav Matyko (2013) voitti Andrei Räisäsen 3-0 ja otti kakkospaikan tässä kolmen pelaajan poolissa. C-poolissa Elmo Räsänen (2082) voitti Juho Kahloksen (2264) 3-1 ja nappasi poolin ykköspaikan.  Lisäksi Pham Huy Dong johti Räsästä erin 2-1 ja neljäs 10-9. Lähellä!

Jatkokaavion kvartoissa nähtiin yksi viisieräinen ottelu. Siinä Juho Kahlos piti Lassi Lehtolaa lujilla nousten 0-2:sta 2-2:een. Viides erä oli kuitenkin selvä. Ottelussa koettiin hankala erimielisyys neljännessä erässä Lehtolan syöttäessä tilanteessa 2-4. Kahlos palautti syötön onnistuneesti mutta nosti sen jälkeen käden ylös väittäen pallon olevan rikki. Pallo ei kuitenkaan ollut rikki.  Seurasi pitkä keskustelu, jonka aikana tuomari käänsi pisteen Lehtolalle. Lopulta jouduin ylituomarin ominaisuudessa tuomitsemaan tämän ratkaisun oikeaksi. Pelaajalla ei ole oikeutta keskeyttää rallia, kun epäilee pallon olevan rikki. Jos se on rikki rallin jälkeen, rallihan uusitaan joka tapauksessa. Tässä tapauksessa Kahloksella ei ollut mitään sääntöihin perustuvaa syytä uudelle pallolle. AIna kun pelaaja keskeyttää rallin minkä syyn takia tahansa, on riskinä, että hän menettää pisteen, jos ei isaa vastustajaa ja tuomaria puolelleen. Minua itseäni hamittaa ne pelaajat, jotka nostavat käden pystyyn verkkosyötön vuoksi vaikka verkkosyöttöä ei kukaan muu nähnyt. Jokaista matalaa syöttöähän voi väittää verkkosyötöksi eikä vastustaja tai tuomari voi sitä muuksi todistaa. Minusta vain lops-lops-verkkosyötöt ovat sellaisia, että syötön vastaanottajalla on oikeus keskeyttää ralli saman tien.

Muut kvartat olivät selvempiä. Jimi Koivumäki tosin hävisi ensimmäisen erän Akeem Adewolelle mutta otti sitten kolme seuraavaa. Yllätyksiä ei nähty.

Otto Tennilä oli semifinaaleissa liian nopea Elmo ”Elmo” Räsäselle. 3-0. Toinen semifinaali oli jo tiukempi. Muutamia hyviä palloralleja nähtiin ja Jimi Koivumäki onnistui kaventamaan erätilanteeksi 2-2 Lassi Lehtolaa vastaan. Viidennessä erässä Lehtola vaan paukutti menemään niin kovaa, että erä tuli hänelle selvin lukemin 11-3.

Finaalin asetelmat olivat kerrassaan mielenkiintoiset. Kovassa vireessä oleva Lehtola vastaan aina vaikeasti voitettava läimäisevä Tennilä. Nähtiinkin ajoittain aivan huikea ottelu, jossa todella lyötiin palloa. Lehtola ei menettänyt taistelutahtoaan vaikka menetti neljännen erän 10-7-tilanteesta johdettuaan erin 2-1. Viides erä 11-8. Voittonsa seurauksena Lehtola nousi miesten rankingilla jo sijalle viisi vain vähän Aleksi Räsäsen perässä.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Otto Tennilä (PT 75), luokkavoittaja Lassi Lehtola (PT Espoo), kolmanneksi sijoittuneet Elmo Räsänen (BF-78) ja Jimi Koivumäki (TIP-70).

M-2200

Perinteinen lauantain luokka M-2100 muutettiin nyt M-2200:ksi, jotta useampi pystyisi osallistumaan. Toista miesten kaksinpeliä on tuskin syytä pelata kuitenkaan. Pelaajia oli 14, joten poolit olivat 4+5+5.

Vain kaksi yllätystä nähtiin pooleissa. A-poolissa Denis Fouxman (1751) voitti Ildiko Kadarin (1870) ja otti toisen jatkopaikan Jimi Koivumäen jälkeen. B-poolissa Vitalii Povolotskii (1513) voitti Pyry Sivenin (1693) 3-0 ja otti nelospaikan ennen Siveniä. C-poolissa ei tehty yllätyksiä, mutta parissa ottelussa yllätys oli sentään kohtuu lähellä. Otso Vahtola johti Aleksi Ikolaa vastaan 8-5 viidennessä ja Jaimielee Enriquez johti Ibrahim Seniä 9-4 viidennessä. Kärkiottelussa Aleksi Ikola johti Vladyslav Matykoa erin 2-1, mutta Matyko aloitti kuitenkin siitä neljän peräkkäisen viisieräisen ottelunsa sarjan. joista kolme ensimmäistä olivat voitollisia.

Jatkokaavion kvartat menivät ratingin mukaan, mutta Matyko  tarvitsi kuitenkin viisi erää Fouxmania vastaan. Semifinaaleissa Jimi Koivumäki pudotti Aleksi Ikolan suoraan 3-0. Matyko (2013) yllätti viisieräisessä Andrei Räisäsen (2064).

Finaalissa Koivumäki menetti Matykolle ensimmäisen erän mutta meni sitten 2-1-johtoon. Matyko tuli vielä rinnalle 2-2, mutta viidennen Koivumäki vei jo 11-7.

Matyko pelasi näitä neljää viisieräistä otteluaan melkein tauotta lähes kaksi tuntia (117 minuuttia),

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Vladyslav Matyko (HUT), luokkavoittaja Jimi Koivumäki (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Aleksi Ikola (KoKu) ja Andrei Räisänen (MBF).

M-2100

Sunnuntainen M-2000 muutettiin M-2100-luokaksi ja näin pari yli 2000-pelaajaa pääsi mukaan. Pelaajia oli 13, joten poolit olivat 4+4+5.

A-poolissa John Enriquez (1776) yllätti Ildiko Kadarin (1870) 3-1 ja otti toisen jatkopaikan. B-poolissa kahden viimeisen pelaajan järjestys vaihtui, kun Kai Tuovinen (1696) voitti Otso Vahtolan (1734) 3-2. Viides 15-13! C-poolissa pelattiin ristiin eli Vesa Lapin jälkeen kolmella pelaajalla oli kaksi voittoa. Jaimielee Enriquez (1611) voitti Markus Vahtolan (1705) 3-1, Enriquez voitti myös Pyry Sivenin (1693) 3-1. Vahtola voitti Aleksi Ikolan (1884) 3-2 ja Ikola Enriquezin. Eräsuhteiden varassa kuitenkin Ikola jatkoon poolikakkosena..

Jatkokaavion kvartoissa mentiin ratingin mukaan, mutta John Enriquez kuitenkin johti Vesa Lappia erin 2-1. Semifinaaleissakaan ei nähty yllätyksiä, eikä Lappi saanut edes venytettyä otteluaan Andrei Räisästä vastaan viidenteen erään.

Finaaliksi tuli klassikko-ottelu Elmo Räsänen vastaan Andrei Räisänen. Tällä kertaa ei nähty viisieräistä ottelua. Ykkössijoitettu Räsänen voitti 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Andrei Räisänen (MBF), luokkavoittaja Elmo Räsänen (BF-78) ja kolmanneksi sijoittunut Vesa Lappi (Wega).

Aleksi Ikola (KoKu) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1900

Tässä kilpailuiden suurimmassa luokassa oli 25 pelaajaa. Valitettavasti ei ollut mahdollista jakaa heitä viiteen viiden pelaajan pooliin, koska pöytiä oli tarjolla vain neljä. Ei halunnut myöskään laittaa yhdeksää pelaajaa jonotuslistalle, koska pystyi laskemaan, että kaikki voidaan ottaa mukaan. Niinpä oli pakko käyttää kolmenkin pooleja: kolme kolmen ja neljä neljän poolia.

A-poolissa tapahtui järisyttävä yllätys, kun Levente Kadar (1647) voitti Aleksi Ikolan (1884) 3-0. E-poolissa kolme muuta pelasivat ristiin Jukka Julinin jälkeen. Oskari Hakala (1475) voitti Jari Homasen (1546) 3-1 ja Homanen voitti Pyry Sivenin (1693) 3-1. Siven kuitenkin jatkoon poolikakkosena. G-poolissa Vitalii Povolotskii (1513) voitti Tapio Passisen (1518) 3-1. mutta kumpikaan ei mennyt jatkoon.

Jatkokaaviolla 16:n joukossa Pyry Siven yllätti John Enriquezin (1776) 3-1. Muuten mentiin ratingin mukaan.

Kvartoissa Siven oli edelleen ainoa yllättäjä. Luokan kakkossijoitettu Ildiko Kadar (1870) kaatui 3-2. Viides 11-9.

Kimmo Lehtonen jatkoi semifinaaleissa vahvaa peliään. Markus Vahtola kaatui 3-0. Poolissaan vähän epäonnistunut Aleksi Ikola lopetti Sivenin yllätykset, vaikka Siven johtikin erin 2-0. Sitten 4,5,5.

Finaali oli tiukkaa vääntöä. Voitontahtoinen Lehtola menetti ensimmäisen erän 10-12, mutta hän voitti viidennessä 11-8.

Kyllähän aikataulu paukkui pahasti, kun palkintojenjako päättyi vasta klo 21, mutta siihen vaikutti sekin, että finalistit pelasivat myös miesten nelinpeliä. Luokka pääsi myös alkamaan myöhässä, koska aamuryhmän luokat turposivat klo 13:n ryhmän puolelle.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Kimmo Lehtonen (Wega) ja toiseksi sijoittunut Aleksi Ikola (KoKu).

Kolmanneksi sijoittuneet (vasemmalta) Markus Vahtola (Heitto) ja Pyry Siven (YPTS) saivat kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1700

Luokassa oli määrä olla kolme viiden pelaajan poolia, mutta viime hetkellä yksi jäi pois, joten 4+5+5. Pelaajia siis 14.

Neljän pelaajan A-poolissa Pate Ikola (1533) purjehti kahden viisieräisen ottelun jälkeen poolivoittoon puhtaalla pelillä. Hän ylllätti Olli Julinin (1655) 3-2 ja Esa Ahteen (1539) 3-0. Muut kolme pelasivat ristiin, kun Pascal Gauthier (1393) voitti Olli Julinin 3-0. Eräsuhteilla Gauthier jatkoon poolikakkosena. C-poolissa kärkikaksikon järjestys vaihtui, kun Jukka Somervuori (1572) voitti Peter Erikssonin (1575) 3-1. Häntäpäässä Petri Takkavuori (1316) yllätti Mika Heiskasen (1399) 3-0.

Jatkokaavion kvartassa Petteri Vartiainen (1561) voitti Erikssonin, mikä oli pienen pieni yllätys. Vartiainen jatkoi hyviä pelejä semifinaalissa, jossa hän hyydytti A-poolin ykkösen Pate Ikolan 3-1.  Toisessa semifinaalissa Jaimielee Enriquez pudotti Jukka Somervuoren 3-0.

Enriquez voitti finaalissa Vartiaisen 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Petteri Vartiainen (MBF), luokkavoittaja Jaimielee Enriquez (TIP-70) ja kolmanneksi sijoittunut Pate Ikola (KoKu).

Toinen kolmanneksi sijoittunut Jukka Somervuori (BK) sai palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1650

Lauantai-iltaan tuli oikein mukavasti 13 pelaajaa pelaamaan M-1650-luokkaa. Niinpä poolit 4+4+5.

A-poolissa kolmos- ja nelospelaajien järjestys vaihtui, kun Pauliina Niskanen (1366) voitti Oskari Hakalan (1475) 3-2. B-poolissa Markku Hauhia (1506) nousi pooliykköseksi voittamalla Peter Erikssonin (1575) 3-1. Eriksson putosi jatkosta, kun myös Toivo Ridal (1418) voitti hänet 3-1 ja meni poolikakkosena jatkoon.  Viiden pelaajan C-poolissa Pate Ikola (1533) nousi pooliykköseksi voittamalla Timo Akkasen (1573) 3-1.

Aleksis Välläri (1496) oli kovasti tekemässä yllätystä jatkokaavion kvartassa Pate Ikolaa vastaan. Hän johti jo erin 2-0, mutta sitten Ikola vei kolme seuraavaa erää 3, 4, 9.

Luokan ykkössijoitettu Jaimielee Enriquez (1611) oli semifinaalissa suurissa vaikeuksissa Timo Akkasen kanssa. Akkanen johti jo erin 2-0. Mutta sitten Enriquez vei kolme seuraavaa erää niukasti 9,  9, 8. Toisessa semifinaalissa Ikola voitti Markku Hauhian 3-1.

Finaali oli hieman yllättäen Pate Ikolan juhlaa, kun hän nousi 3-1-voittoon sen jälkeen, kun Enriquez vei ensimmäisen erän 11-8.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Jaimielee Enriquez (TIP-70), luokkavoittaja Pate Ikola (KoKu), kolmanneksi sijoittuneet Markku Hauhia (Boom) ja Timo Akkanen (Stara).

M-1600

Luokan 17 pelaajaa jaettiin neljään pooliin: 4+4+4+5. Sellainen on tosiaan paljon mukavampaa kuin 3+3+3+4+4.

A- ja B-pooleissa pelattiin ristiin. Jukka Somervuori voitti A-poolin ja Esa Ahde B-poolin puhtaalla pelillä, mutta kummassakin poolissa muut jäivät yhteen voittoon. A-poolissa Mats Hollmerus (1334) voitti Sami Koivumäen (1437) viiden erän thrillerissä. Koivumäki voitti puolestaan Ville Rantasen (1456) – ja tietysti viiden erän thrillerissä.  Mutta Rantanen voitti Hollmeruksen 3-0, joten hän meni kuitenkin poolikakkosena jatkoon sijoituksen mukaisesti. B-poolissa Petteri Kauppala (1167) voitti Toivo Ridalin (1418) – ja tietysti viiden erän thrillerissä.  Viides 12-10. Ridal puolestaan voitti Niko Lehtosaaren (1468) 3-1. Kun Lehtosaari voitti Kauppalan vain 3-1, Ridal meni eräsuhteilla poolikakkosena jatkoon. Viiden pelaajan D-poolissa Aleksis Välläri (1496) vei pooliykkösen paikan Markku Hauhialta (1506) 3-1-voitollaan. Sijoilla 3-5 sekä Alex Huida (999) että Hegert Laht (1318) ottivat yllätysvoitot Sam Londenista (1342).

Jatkokaavion ainoasta yllätyksestä vastasi Pate Ikola (1533), joka voitti semifinaalissa Esa Ahteen (1539). Aika lievän  lievä yllätys tietysti. Ahde johti jo erin 2-0, ja hän johti kolmatta erää 10-8, 11-10 ja 12-11. Mutta ei vaan. Luokan ykkössijoitettu Jukka Somervuori voitti Ikolan finaalissa 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Pate Ikola (KoKu), luokkavoittaja Jukka Somervuori  (BK) ja kolmanneksi sijoittunut Aleksis Välläri (PT Espoo).

Myös kolmanneksi sijoittunut Esa Ahde (PT Espoo) sai palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1500

Nyt sattui ideaalitilanne. Kolme viiden pelaajan poolia eli 15 pelaajaa.

Kolme parasta pelaajaa pelasivat ristiin. Katrin Looke (1242) voitti Petri Takkavuoren (1316) 3-1 ja Petteri Kauppala (1167) voitti Looken 3-0.  Kun Takkavuori voitti Kauppalan 3-0, hän meni lopulta pooliykkösenä jatkoon ja Kauppala kakkosena.

B-poolissa Philipp Gossmann (1134) teki ihmetempun ja nousi viitospaikalta pooliykköseksi neljällä voitollaan: Grigorii Kolotilin (1200), Timo Averjanov (1187), Hegert Laht (1318) ja Mika Heiskanen (1399). Varsinaisia 1500-pelaajiahan ei koko luokassa ollut. Yllätykset eivät jääneet tähän. Averjanov tuli viime hetkellä mukaan poisjääneen pelaajan paikalle ja pelasi todella hienosti. Hän hävisi vain Gossmannille ja otti yllätysvoitot Lahtista ja Heiskasesta mennen poolikakkosena jatkoon.

C-poolissa Subhrasankha  Dey piti ykköspaikkansa puhtaalla pelillä, mutta Max Takkavuori (1220) otti yllätysvoitot Esa Walliuksesta (1228) ja Sam Londenista (1342) ja nousi toiseksi jatkoon menijäksi. Myös Alex Huida (999) voitti Walliuksen.

Averjanov pelasi vahvasti myös jatkokaaviolla, missä hän voitti ensin kvartassa Max Takkavuoren ja sitten semifinaalissa Petri Takkavuoren. Toisella puolella kaaviota Subhrasankha Dey pelasi itsensä ffnaaliin. Finaalissa Dey voitti Averjanovin selvästi 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Timo Averjanov (TIP-70), luokkavoittaja Subhrasankha Dey (PT Espoo) ja kolmanneksi sijoittunut Philipp Gossmann (MBF). Toinen kolmanneksi sijoittunut Petri Takkavuori ehti poistua ennen palkintojenjakoa.

M-1400

Luokan 22 pelaajaa jaettiin rohkeasti viiteen pooliin, 4+4+4+5+5. Tiukka oli aikataulu, koska pöytiä oli vain neljä. Niinpä kahdella pöydällä pelattiin kolmea neljän pelaajan poolia ja oli valmius jatkaa klo 17:n ryhmässä pelejä.

A-poolin yllättäjä oli Jasper Haapala (1056), joka nousi viimeiseltä sijalta pooliykköseksi voittamalla Aki Ruuskasen (1197) 3-2. Jokainen voitetuistä eristä 12-10! Lisäksi hän voitti Grigorii Kolotilinin (1209) ja samoin 3-2. Vitali Kiian (arviorasting 1400 liian korkea) kaatui tietysti myös 3-2.  Ruuskanen nousi toiseksi jatkoon menijäksi voittamalla Kolotilinin 3-0.

B-poolissa Philipp Gossmann (1134) otti pooliykkösen paikan voittamalla Max Takkavuoren (1220) 3-2 (viides 11-9) ja Pauliina Niskasen (1366) 3-1. Niskanen kakkosena jatkoon. Myös Mikko Ranta (1045) voitti Takkavuoren.

C-poolissa nähtii yllätys vain sijoilla 3-4, kun Aku Kaura (1026) voitti Tomi Juutilaisen (1124) 3-0.

D-poolissa Eeka Vihreälaakso (1105) nousi poolikakkoseksi voittamalla Roman Tamilinin (1219) 3-0.

E-poolin suurin yllättäjä oli Noel Metsätie (985). joka voitti Matias Valtosen (1074), Kamilla Kadarin (1087) ja Jari Tiitan (1294). Kun Tiitta voitti Petri Takkavuoren (1316) ja Takkavuori Metsätien, jokaiselle oli kolme voittoa ja keskinäiset erät 3-3. Piti laskea keskinäisten erien pistesuhde ja siinä Tiitta oli paras (1,06) ja Metsätie toinen (1,02). Takkavuoren pistesuhde oli 0,93. Tiitta ja Metsätie jatkoon poolista.

Jatkokaaviolla pelattiin yksi yllätys 16:n joukossa, kun Eeka Vihreälaakso voitti Pauliina Niskasen.

Kvartoissa kahden yllättäjän ottelussa Jasper Haapala pudotti Noel Metsätien viidennessä 11-8. Eeka Vihreälaakso voitti Mats Hollmeruksen (1334) 3-0. Philipp Gossmann teki pienen yllätyksen voittamalla Aki Ruuskasen.

Semifinaaleissa Vihreälaakso selvitti Haapalan 3-0, mutta Gossmann tarvitsi viisi erää yllättäessään Lahtin (1318).

Gossmann oli vahva myös finaalissa, jossa hän ei ollut vaikeuksissa Vihreälaakson pelityylin kanssa.

Vähän myöhäänhän se meni, kun palkintojenjako päättyi klo 19:50.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Eeka Vihreälaakso (PTS Sherwood), luokkavoittaja Philipp Gossmann (MBF) ja kolmanneksi sijoittunut Hegert Laht (TIP-70).

Myös kolmanneksi sijoittunut Jasper Haapala (TuPy) sai palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa. Taustalla toimistosihteeri Kamilla Kadar tallentaa tuloksia.

M-1350

Tässä toisessa lauantai-illan luokassa oli 13 pelaajaa, joten poolit 4+4+5.

A-poolin yllättäjä oli Tomi Juutilainen (1124), joka nousi poolikakkoseksi voittamalla viimeisessä ottelussa Aki Ruuskasen (1197) 3-1. Myös Juuso Anttila (991) voitti Ruuskasen viidennessä erässä 12-10.

B-poolissa Reane Combate (1113) yllätti Timo Averjanovin (1187) 3-1 ja otti toisen jatkopaikan. Myös Mikko Ranta (1045) voitti Averjanovin.

Myös viiden pelaajan C-lohkossa kolmanneksi sijoitettu pelaaja eli Eeka Vihreälaakso (1105) nousi kakkoseksi ja meni jatkoon.  Toseksi sijoitetulla Grigorii Kolotilinilla (1209) peli oli jälleen ohdakkeista ja hän hävisi  Vihreälaakson lisäksi myös Alex Huidalle (999) ja Erik Räsäselle (746).

Jatkokaavion kvartoissa Vihreälaakso voitti kahdeksan pistettä ylempänä olleen Combaten murskasti 3-0. Toinen kvartta oli jo tiukempi. Se oli junioreiden välinen. Tomi Juutilainen yllätti luokan kolmossijoitetun Max Takkavuoren (1220) viidennessä 11-9.

Semifinaalit menivät sitten ratingien mukaan eli finaalissa kohtasivat luokan kärkisijoitetut Petri Takkavuori (1316) ja Jari Tiitta (1294). Tiitta vei finaalin suoraan 3-0.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Jari Tiittta (HäKi) ja toiseksi sijoittunut Petri Takkavuori (TIP-70).

Tomi Juutilainen (PT 75) hävisi semifinaalissa luokkavoittajalle ja sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

Myös Eeka Vihreälaakso (PTS Sherwood) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1300

Melkein täydet 15 pelaajaa oli mukana eli 14. Poolit siten 4+5+5.

A-poolissa kovassa nousussa ollut Eeka Vihreälaakso (1105) nousi tässäkin kolmannelta paikalta ykköseksi voittamalla Timo Averjanovin (1187) ja Joel Koivumäen (1239).  Molemmat kaatuivat vasta viiden erän taistelun jälkeen. Koivumäki kuitenkin kakkosena jatkoon.

Viiden pelaajan B-poolissa pelattiin vallan ristiin. Yksikään ei säästynyt tappiolta ja jokainen voitti ainakin yhden ottelun. Viidenneksi sijoitettu Noel Metsätie (985) osoitti, että hänen leikkuriratinginsa ei vastannut todellisuutta ja nousi kolmella voitolla pooliykköseksi. Hän voitti Petteri Kauppalan (1167), Petteri Vattulaisen (1193) ja Alex Huidan (999).  Hänen takanaan kolme pelaaja päätyi kahteen voittoon, kun Huida voitti Esa Walliuksen (1228) ja Vattulaisen, Kauppala voitti Walliuksen ja Huidan, Wallius voitti Metsätien ja Vattulaisen. Näin päädyttiin sellaiseen harvinaiseen tilanteeseen, että yksi kahden voiton pelaajista  eli Wallius ei ollut voittanut kumpaakaan muuta! Siten Wallius jäi keskinäisten voittojen määrällään ryhmän kolmanneksi ja kahden voiton Kauppala tuli ensimmäiseksi ja meni jatkoon.

C-poolin työjuhta oli Aku Kaura (1026), joka raivasi tiensä jatkoon poolikakkosena voittamalla Pasi Kärjen (1067) ja Grigorii Kolotilinin (1209). Myös poolin ykkössijoitettu Max Takkavuori (1220) päätyi kolmeen voittoon ja meni ykkösenä jatkoon. Hän hävisi kuitenkin Luka Lehtosaarelle (927). Muut ratingin vastaiset tulokset olivat kaksi Kolotilininin häviötä Lehtosaarelle ja Kärjelle.

Jatkokaavion kvartoissa nähtiin megavääntö, kun Aku Kaura väänsi viidennessä 14-12 voiton Petteri Kauppalasta. Toinen semifinaali oli juniorien välinen, Siinä Max Takkavuori voitti Joel Koivumäen.

Näin semifinaaleihin selviytyi kolme junioria ja Kaura.  Eeka Vihreälaakso selvitti Kauran 3-0, mutta Takkavuori tarvitsi neljä erää Metsätietä vastaan.  Finaali oli sitten hurja kamppailu. Siinä Takkavuori meni jo 2-0-johtoon, mutta Vihreälaakso selvisi voittamalla mielettömän kolmannen erän 18-16. Sen jälkeen hän sai ottelun haltuunsa ja voitti 11-6, 11-6.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Max Takkavuori (TIP-70), luokkavoittaja Eeka Vihreälaakso (PTS Sherwood), kolmanneksi sijoittuneet Noel Metsätie (PTS Sherwood) ja Aku Kaura (HäKi).

M-1200

Luokassa oli 12 pelaajaa, joten kolme neljän pelaajan poolia.

A-poolissa pelattiin ristiin pooliykkösen paikkansa pitäneen Tomi Juutilaisen takana. Erik Räsänen (746) voitti Aku Kauran (1026) 3-2, kaksi viimeistä 11-9, mutta Kaura voitti Jasper Haapalan (1056) 3-1. Kun Haapala voitti Räsäsen 3-1, mentiin näiden kolmen pelaajan kesken eräsuhdelaskentaan. Siinä Kaura oli paras erillä 5-4 ja meni näin poolikakkosena jatkoon.

B-poolissa neljänneksi sijoitettu Luka Lehtosaari (927) otti hyvät voitot Pasi Kärjestä (1067) ja Marko Heinosesta (993) ja meni jatkoon poolikakkosena. Heinonen pani lujasti vastaan ja antautui vasta viidennessä 8-11. Eeka Vihreälaakso piti kuitenkin pooliykkösen paikkansa puhtaalla pelillä.

C-poolissa pelattiin ristiin. Noel Metsätie (985) voitti Kamilla Kadarin (1087) 3-2 ja Matias Valtosen (1074) 3-1 ja meni kahdella voitollaan jatkoon pooliykkösenä vaikka hävisikin Jacob Hellgrenille (950) 2-0-eräjohdon jälkeen 2-3. Toinen jatkoon menijä oli Valtonen, joka voitti Kadarin ja Hellgrenin. Jos Valtonen olisi pitänyt poolin viimeisessä ottelussa ratinginsa ja voittanut Metsätien, poolikakkosena olisi mennyt eräsuhteiden avulla Kadar. Jännittävä pooli, jossa järjestys selvisi vasta poolin viimeisessä erässä.

Jatkokaavion kvartoissa Matias Valtonen selvitti Luka Lehtosaaren ja Noel Metsätie Aku Kauran 3-1. Näin semifinaaleissa oli neljä junioria. Tomi Juutilainen piti edelleen ykkössijoitetun paikkansa ja voitti Valtosen 3-1. Toinen semifinaali oli PTS Sherwoodin sisäinen. Eeka Vihreälaakso pudotti Metsätien finaalista 3-2. Vihreälaakso oli sitten finaalissa kunkku ja voitti Juutilaisen suoraan 3-0. Kaksi viimeistä erää tiukkoja: 12-10, 13-11.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Tomi Juutilainen (PT 75), luokkavoittaja Eeka Vihreälaakso (PTS Sherwood), kolmanneksi sijoittuneet Matias Valtonen (TuPy) ja Noel Metsätie (PTS Sherwood).

M-1100

Tässäkin luokassa oli mukavasti 12 pelaajaa, joten kolme neljän pelaajan poolia.

A-poolin kärkiottelussa Noel Metsätie (985) otti viikonlopun toisen voittonsa Kamilla Kadarista (1087). Kadar johti erin 2-1, mutta Metsätie vei viidennen 12-10. Myös sijoista 3-4 käytiin kova kamppailu, kun Jacob  Hellgren voitti Erik Räsäsen 3-2 vaikka hävisi neljännen 17-19!

B-poolissa Mark Baskov (933) nousi kolmospaikalta toiseksi jatkoonmenijäksi voittamalla Juuso Anttilan (991) 3-2.

C-poolissa pelattiin ristiin. Jokainen hävisi ainakin kerran,  ja jokainen sai ainakin yhden voiton. Yllätyksiä olivat Jussi Mäkelän (915) voitto Mikko Rannasta (1045) ja Eino Reinan (913) voitto Mäkelästä. No, Mäkelän ja Reinan ratingit olivat melkein samat. Kuitenkin poolin ykkössijoitettu Ranta ykkösenä ja kakkossijoitettu Aku Kaura kakkosena jatkoon.

Jatkokaavion kvartoissa ei sinänsä yllätyksiä tapahtunut, mutta todettakoon se, että poolissaan kakkoseksi jäänyt Kamilla Kadar otti pooliykkösen paikan voittamalla C-poolin ykkösen Mikko Rannan 3-0.  Semifinaaleissa nähtiinkin sitten hurja ottelu, kun Noel Metsätie nousi 1-2-erätappiotilanteesta 3-2-voittoon Aku Kauraa vastaan. Kamilla Kadar pudotti Pasi Kärjen 3-0 , mutta pisteiden valossa siinäkin oli tiukkaa: 11,6,9.

Finaalissa kohtasivat siten A-poolin kaksi parasta. Finaali oli kilpailuiden viimeinen ottelu sunnuntai-iltana. Noel Metsätie oli siis voittanut jo kaksi kertaa Kamilla Kadarin viikonlopun aikana, mutta nyt oli Kadarin vuoro. Hän voitti hyvällä pelillä 3-0 tämän hyvätasoisen finaalin. Tuskinpa nähdään enää koskaan tätä ottelua M-1100-luokassa!

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Noel Metsätie (PTS Sherwood), luokkavoittaja Kamilla Kadar (MBF) ja kolmanneksi sijoittunut Aku Kaura (HäKi).

Myös kolmanneksi sijoittunut Pasi Kärki (PeTo) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1000

Tässä luokassa pelasi 17 pelaajaa. Siten poolit 4+4+4+5.

A-poolissa Ilpo Salo (855) säväytti ja voitti Pentti Saarisen (886) nousten poolikakkoseksi. Myös Henri Weiss (oli vielä ilman ratingia) voitti Saarisen.

B-poolissa häntäpään järjestys vaihtui, kun Marko Haikkola (701) voitti Samuel Wendelinin (811).

D-poolissa kärkikaksikon järjestys vaihtui, kun Mark Baskov (933) voitti Jacob Hellgrenin (950). Sen lisäksi Bottom-3 meni ylösalaisin, kun Mark  Weijers (700) voitti sekä Erik Räsäsen (746) että Gyula Turin (769) oltuaan molempia vastaan erin 1-2 häviöllä. Lisäksi Räsänen voitti Turin.

Jatkokaaviolla pelattiin kaksi tiukkaa viisieräistä kvarttaa, jotka päättyivät viidennessä 12-10.  Marko Heinonen voitti Jukka Filenin ja Jacob Hellgren voitti Ilkka Arinon (969). Vain jälkimmäinen oli pieni yllätys. Eino Reina (913) pudotti luokan kakkossijoitetun Juuso Anttilan (991) puhtaasti 3-0.

Semifinaaleissa ei yllätyksiä nähty. Marko Heinonen ja Mark Baskov finaaliin. Finaalin vei Heinonen viisieräisessä.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Mark Baskov (Spinni), luokkavoittaja Marko Heinonen (KSF), kolmanneksi sijoittuneet Jacob Hellgren (PT Espoo) ja Eino Reina (PTS Sherwood).

M.900

Mukana 10 pelaajaa joten kaksi viiden pelaajan poolia.

Kauheasti ei kannata yllätyksiä luetella. Sen verran kuitenkin, että Anatolii Popov (774) nousi A-poolissa toiseksi jatkoonmenijäksi voittamalla Tuija Jokisen (799). B-poolissa Erik Räsänen (746) nousi kolmospaikalta pooliykköseksi voittamalla Harri Lepolahden (813) ja Artemii Semenovin (808). Lepolahti jatkoon poolikakkosena.

Finaaliin menivät A- ja B-poolien ykköset Martti Kangas ja Erik Räsänen. Räsänen oli voittanut semifinaalissa viisieräisen pelin Anatolii Popovia vastaan ja viisieräinen oli myös hänen finaalivoittonsa. Kangas kaatui 3-2.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Martti Kangas (PeTo), luokkavoittaja Erik Räsänen (Maraton), kolmanneksi sijoittuneet Anatolii Popov (PT Espoo) ja Harri Lepolahti (NuPS).

M-800

Tässäkin luokassa oli kymmenen pelaajaa, joten käytössä oli kaksi viiden pelaajan poolia.

A-poolissa pelattiin kovasti ristiin. Kahdella oli kolme voittoa, joista Linus Lundström pooliykkösenä jatkoon ja Orvo Kattainen poolikakkosena. B-poolissa Henri Weiss voitti kaikki ottelunsa, mutta kolmella seuraavalla oli kaksi voittoa. Heistä Tuukka Bergman parhaalla eräsuhteella poolikakkosena jatkokaaviolle.

PTS Sherwoodin voima oli jatkokaaviolla muille liikaa. Bergman voitti semifinaalissa Lundströmin ja finaalissa Weissin, joka sai yhden erän. Weiss oli voittanut omassa semifinaalisaan Orvo Kattaisen, 91-vee. Vielä poolissa Weiss voitti Bergmanin viidennessä 11-9.

Kuvassa  vasemmalta toiseksi sijoittunut Henri Weiss (Maraton), luokkavoittaja Tuukka Bergman (PTS Sherwood) ja kolmanneksi sijoittunut Orvo Kattainen (Atlas). Valitettavasti toinen kolmanneksi sijoittunut Linus Lundström (MBF) poistui paikalta ennen palkintojenjakoa.

M-725

Luokan nimeksi muutettiin M-725, jotta Herman Komaro (725) pääsisi pelaamaan. Pokaaleihin jäi kyllä kyltti M-720, mutta ei voi mitään! Kolme pelaajista oli tyttöjä!

Pelaajia oli kahdeksan, joten kaksi neljän poolia. Kerrankin kaikki olivat paikalla. Tämä luokka kun on usein ollut vähän epästabiili, ja poisjääntejä on tullut.

A-poolin valtias oli Samuel Kestilä kolmella voitollaan. Hän oli ensimmäisissä kilpailuissaan. Liia Salonen pelasi erinomaisesti ja voitti luokan ykkössijoitetun Komaron 3-2 ja meni jatkoon poolikakkosena kahdella voitolla.

B-poolissa Lukas Saukko nappasi kolme voittoa ja poolifinaalissa kaatui Orvo Kattainen 3-1. He siis jatkoon.

Samuel Kestilä meni finaaliin voittamalla monelle pelaajalle hankalan Kattaisen 3-1. Toisessa semifinaalissa nähtiin nuorta voimaa, jossa Lukas Saukko (11) voitti Liia Salosen (9) 3-1. Iät sen mukaan, etteivät ole ehtineet täyttää alkuvuodesta vuosia.

Saukko vei nimiinsä hyvätasoisen finaalin. Kestilä voitti ensimmäisen erän ja oli lähellä päästä viidenteen (10-12) mutta Saukko luokkavoittajaksi erin 3-1.

Näin taas uusi sukupolvi Oksasia pääsi Starin kisoissa palkinnoille eli Liia. Isoisä Jormahan on varmaan joskus historiassa palkinnoilla ollut kuten äiti Jannika.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Lukas Saukko (TuPy), toiseksi sijoittunut Samuel  Kestilä (Maraton), kolmanneksi sijoittuneet Liia Salonen (TIP-70) ja Orvo Kattainen (Atlas).

MN

Miesten nelinpeliin tuli mukaan neljä paria 900 pisteen ratinghaitarilla. Molemmissa finaaleissa koettiin ratingyllätys. Kärkiottelussa Vesa Lappi ja Kimmo Lehtonen (3815) voittivat Andrei Räisäsen ja Aleksi Ikolan (3948) hurjan viisieräisen kamppailun jälkeen 3-2.  SIjat 3-4 ratkaisseessa finaalissa Jari Homanen ja Tapio Passinen (3064) yllättivät parin Elmo Räsänen/Katrin Looke (3324) 3-1.  Mutta lähellä oli kaksi muuta isompaakin yllätystä. Homanen/Passinen johti erin 2-0 paria Lappi/Lehtonen, mutta joutui taipumaan viidennessä 9-11. Räsänen/Looke johti puolestaan erin 2-1 samaa sinnikästä paria Lappi/Lehtonen mutta hävisi viidennessä 8-11.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut pari Aleksi Ikola/Andrei Räisänen (KoKu/MBF), luokkavoittajapari Vesa Lappi/Kimmo Lehtonen (Wega), kolmanneksi sijoittunut pari Tapio Passinen/(ehti jo lähteä)Jari Homanen (PTS Sherwood/HUT) ja neljänneksi sijoittunut pari mutta myös kolmas palkinto Katrin Looke/Elmo Räsänen (PT Espoo/BF-78).

MN-2800

Tähän alempaan nelinpeliluokkaan tuli viisi paria, jotka pelasivat kivan viiden parin poolin.

Ykkössijoitetulla parilla Sami Koivumäki/Joel Koivumäki oli selvästi enemmän ratingpisteitä (2676) kuin muilla, mutta se oli todella lujilla finaaliottelussa paria Sam Londen/Ji Wenxuan (2120) vastaan. Voitto ja kultamitalit tulivat vasta viidennessä erässä 11-9. Pronssimitaleista taisteltaessa nähtiin yllätys, kun Aku Kaura/Janne Hassinen voitti parin Janne Viljamaa/Esko Laine, jolla oli ratingia 94 pistettä enemmän.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut pari Ji Wenxuan/Sam Londen (MBF), luokkavoittaja pari Joel Koivumäki/Sami Koivumäki (TIP-70), kolmanneksi sijoittunut pari Markku Nuutinen/Martti Kangas (Stara/PeTo) ja neljänneksi sijoittunut pari mutta myös kolmas palkinto Aku Kaura/(karkasi ennen palkintojenjakoa) Janne Hassinen (HäKi/Maraton).

Vastaa