OPT-86 Terva-malja – tulokset ja raportti

Iso kiitos kaikille pelaajille ja pelaajien taustajoukoille. Terva-malja 2024 on nyt pelattu. Tuloslinkit löytyvät artikkelin lopusta.

Lauantain raportti:

Kilpailuihin ilmoittautuneiden pelaajien määrä 89 oli meille iso ja positiivinen yllätys. Mukana menossa oli myös pöytätennisliiton tuore toiminnanjohtaja Henri Pelkonen. Perumisia tuli koko viikon aikana vain kolme joten kisat vedettiin läpi varsin tiiviissä tunnelmassa. 14 pöytää on kilpailuille juuri sopiva määrä, vain neljällä pöydällä pelattiin minimitilassa ja muilla pöydillä tilaa oli enemmän. Kilpailuissa koettiin perinteisesti järjestäjän painajaisia mm. äänentoistolaitteiston häiriöinä, streamauspuhelinten latureiden hajoamisina ja ilmanvaihtolaitteiden vikaantumisina. Ei ollut kuitenkaan ongelmaa josta ei selvittäisi. Kiitos Alekseille laturin lainasta ja Sepolle mikrofonin hakureissusta. Allekirjoittaneen ääni ei olisi enää kolmatta tuntia pelien huutamista kestänyt. Hallin ilmastointi oli helppo korjata, nosto-oven raotus muutamalla sentillä hoiti ongelman ja ilma pääsi mukavasti vaihtumaan. Olosuhteet olivat läpi kisan OK tasolla.

Kuva: Tiivistä tunnelmaa Ratamotiellä

Suuren pelaajamäärän vuoksi lauantaina jouduimme siirtämään iltapäivän aloitusryhmää puolella tunnilla eteenpäin. Lauantaina kisat olivat paketissa noin klo 20.15. Sunnuntaina pelattiin vain yksi ryhmä ja pelit päättyivät noin klo 15.00. Jatkossakin Oulussa sunnuntaina pelataan vain yksi starttiryhmä, tästä saamamme kokemukset ovat vain positiivisia.

Kilpailuihin saimme MN-Pingikseltä M-2000 ja M-1900 luokkiin 100€ lahjakortit palkinnoiksi. Lisäksi jaoimme 100€ S-ryhmän lahjakortin Miesten kaksinpelin voittajalle. Kisoissa kävi niinkin erikoinen tapahtuma että yksi ja sama pelaaja voitti kaikki nämä kolme luokkaa.

Kilpailujen koon suhteen potentiaalia olisi paljon suurempaankin pelaajamäärään, se on sitten toinen asia kannattaako kisoja tästä enää isommin kasvattaa. Nyt oli kaikki 14 pöytää täynnä lauantaina molemmissa starttiryhmissä ja yli puolella pöydistä pyöri viiden pelaajan poolit. Pelitila on tärkeää joten tuo 14 pöytää tulee olemaan tavoite jatkossakin. Suurin piirtein kohtuudella tuosta saadaan vielä viidestoista pöytä käyttöön, mutta ei kyllä enempää. Meidän kisoissa 4-5 pelaajan poolit on oletus ja se saa kiitosta pelaajilta. 3-4 pelaajan pooleissa huonoimmillaan pelejä tulee kaksi ja iltapäivän luokkia saa pahimmillaan sitten odotella jopa yli kolme tuntia. Tuo ei ole toivottu asia.

Kuva: Sunnuntaina oli hivenen väljempää

Lauantaina aloitettiin intensiivisellä 27 pelaajan M-2000 luokalla, 23 pelaajan M-1500 luokalla ja 15 pelaajan M-1000 luokalla. 65 pelaajaa siis kerralla tulessa pöytien ääressä. M-2000 luokassa A-poolissa ykkössijoitettu isäntäseuran Lasse Vimpari piti ykköspaikkansa vaikka PT Jyväskylän Toni Ruokanen venytti pelin viidenteen ja PT-60:n Mika Mustonen neljänteen erään. Mustoselle lohkon toinen jatkopaikka 3-0 voitolla Ruokasesta. B-poolissa nuoruus oli valttia kun isäntäseuran Eetu Mäkelä otti ykköspaikan. Sekä PT-60:n Kristian Mustonen että seurakaveri Petri Flink kaatuivat viidessä erässä. Flinkille lohkon toinen jatkopaikka 3-0 voitolla Mustosesta. C-poolissa isäntäseuran Ville Hyttinen oli isäntä vain yhdellä erätappiolla. Haukiputaan Heiton Markus Vahtolalle lohkon kakkospaikka ennen liiton toiminnanjohtajaa PT Jyväskylän Henri Pelkosta. Tämä tuli kohtuu tiukalla viiden nen erän 18-16 jatkopallovoitolla. D-poolissa Spojnia Warsaw seuraa edustava Alex Juszkowski nousi kakkospaikalta lohkovoittoon yhden erätappion rasittamana. Lohkon kakkospaikasta pelattiin oikein kunnolla ristiin ja tässä kisassa paras oli PT Jyväskylän Topi Hirvonen joka voitti kaksi viisieräistä ja hävisi yhden. E-poolissa isäntäseuran Juho Åvist pelasi kakkospaikalta ykköseksi voittamalla kaikki pelinsä. PT 75:n Axel Visuri ja LPTS:n Aleksei Pullinen kaatuivat viidennessä. Poolin kakkospaikka kuitenkin PT Jyväskylän Patrik Södergårdille jolle myös voitot viidennessä erässä Visurista ja PT-60:n Jari Seppälästä. Tasaista oli. F-poolissa TIP-70:n Ossi Vesaluoma nousi lohkovoittoon kakkospaikalta. Lohkokakkoseksi isäntäseuran Marko Seppälä.

2000-luokan jatkokaavion avauskierroksella Petri Flink antoi kaikkensa ja enemmänkin voittaessaan Ossi Vesaluoman viidennen jatkopalloilla. Kylkikramppi esti jatkopelit tämän jälkeen. Marko Seppälä päätti Juho Åvistin etenemisen erin 3-1 vaikka peli näytti jo menevän Juholle. Patrik Södergård otti mukavan voiton Markus Vahtolasta ja voitti sen jälkeen yllättäen luokan ykkössijoitetun Lasse Vimparin erin 3-2. Hieno voitto Patrikille. Mika Mustonen voitti avauskierroksella Topi Hirvosen 3-0 ja jatkoi samaa 3-0 putkea Eetu Mäkelää vastaan. Eetulle Mikan pintablokki oli liian hankala luettava. Ville Hyttinen kuitenkin pintablokkia luki ja eteni finaaliin erin 3-1, tätä ennen Ville kaatoi seurakaveri Marko Seppälän 3-0. Alex Juszkowski kaatoi Patrik Södergårdin selvästi 3-0 ja oli finaalissakin selvästi Villeä edellä. Näin 2000-luokan mestaruus lipsahti Varsovaan.

Kuva: M-2000 luokan mitalistit 1. Alex Juszkowski (Spojnia Warsaw), 2. Ville Hyttinen (OPT-86), 3. Mika Mustonen (PT-60) ja Patrik Södergård (PT Jyväskylä)

M-1500 luokan A-poolissa PT-60:n Juha Niskala nousi kolmospaikalta ykköseksi ilman erätappioita. KuPTS:n Konsta Leppäselle ykköspaikalta kakkossija. B-poolissa PT-60:n Taisto Arkko oli ykkönen, toiselle jatkopaikalle nousi kolmospaikalta isäntäseuran Chen Zuyan. C-poolissa nähtiin paljon yllätyksiä, lohkoykkönen oli kolmospaikalta kisaan lähtenyt PT-60:n Nuutti Timonen ja lohkokakkonen nelospaikalta ponnistanut MPS:n Jouko Antinoja. D-poolissa ykkönen oli ykkönen kun KoKu:n Juha Arvola pudotti vain kaksi erää vastustajilleen. Loput pelasivat ristiin ja jatkopeleihin nousi PT-60:n Raimo Lassila lohkon nelospaikalta. E-poolissa KuPTS:n Elmeri Räsänen oli sijoitusten mukaisesti ykkönen. Tässäkin lohkossa pelattiin muista sijoista ristiin ja jatkoon nousi lohkon vitospaikalta PT-60:n Aukusti Lindgren.

1500-luokan jatkokaaviossa väännettiin ensimmäisellä kierroksella Rovaniemen ja Kuopion sisäisesti. Jatkoon Aukusti Lindgren Raimo Lassilan ja Elmeri Räsänen Konsta Leppäsen kustannuksella. Puolivälierissä pelattiin oikein kunnolla pitkän kaavan mukaan. Taisto Arkko kaatoi viisieräisessä ”taistossa” Jouko Antinojan ja Juha Arvola niin ikään Elmeri Räsäsen viidessä erässä. Rovaniemen sisäiset taistot jatkuivat kun Nuutti Timonen pudotti Aukusti Lindgrenin tiukasti 3-1. Chen Zuyan yllätti ja voitti Juha Niskalan puhtaasti erin 3-0. Semifinaaleissa Timonen voitti Chenin viidennen jatkopalloilla ja Arkko vain hieman selkeämmin erin 3-1 Arvolan. Finaalissa Arkon kokemus toi 3-0 voiton, viimeinen erä peräti 11-0.

Kuva: M-1500 luokan mitalistit 1. Taisto Arkko (PT-60), 2. Nuutti Timonen (PT-60), 3. Juha Arvola (KoKu) ja Chen Zuyan (OPT-86)

M-1000 luokan A-poolissa kärkipaikoista pelattiin ristiin, tässä kahinassa parhaiten pärjäsivät Haukiputaan Heiton Rymy Niskala ja Spojnia Warsaw seuraa edustava Jacek Karnowski. Isäntäseuran Jani Jaako jäi rannalle eräsuhteilla. B-poolissa Spojnia Warsawn toinen pelaaja Aleh Yanushkievich tuli reitattua hieman liian korkealle ja hän jäi ykköspaikalta voitoitta. KePts:n Harri Huttulaa tuskin harmittaa koska hän nousi lohkon ykköseksi puhtaalla pelillä. Kakkoseksi isäntäseuran Junaed Ahmed Numan. C-poolissa PT-60:n Jesse Sorvoja piti ykkösijoituksensa. Kakkoseksi nousi saman seuran Heikki Lauri. Jatkokaavion puolivälierissä Lauri kaatoi Numanin erin 3-1 ja Sorvoja Karnowskin samoin 3-1 eränumeroin. Semifinaaleissa Niskala voitti viisieräisessä Laurin ja Huttulan pitkäkarva oli myös Sorvojalle liian vaikea. Finaalista kultaa huuhdottiin kuitenkin Haukiputaalle erin 3-1.

Kuva: M-1000 luokan palkitut 1. Rymy Niskala (Heitto), 2. Harri Huttula (KePts), 3. Jesse Sorvoja (PT-60) ja Heikki Lauri (PT-60)

Iltapäivällä pelattiin miesten kaksinpeli (16 pelaajaa), M-1700 (19 pelaajaa), M-1200 (16 pelaajaa) sekä harrastelijat luokka alle 800 ratingin pelaajille ja myös lisenssittömille (7 pelaajaa). MK A-poolissa ykkössijoitettu isäntäseuran Florent Debazac hoiti alkupoolin ykköspaikan nimiinsä yhdellä erätappiolla. Lohkon kakkoseksi nousi nelospaikalta Markus Vahtola. B-poolissa Lasse Vimpari hävisi erän tai eriä kaikissa peleissä mutta voitti ne kaikki. Vanavedessä jatkopeleihin nousi Mika Mustonen. C-poolissa Alex Juszkowski jatkoi siitä mihin aamupäivällä jäi, lohkoykköseksi selkeästi puhtaalla pelillä. Kakkospaikan nappasi Juho Åvist voitettuaan KoKu:n Aleksi Ikolan ja YPTS:n Pyry Sivenin tiukoissa väännöissä. D-poolissa ykkönen oli Patrik Södergård. Kakkospaikasta pelattiin tiukasti ristiin ja vertailussa paras oli nelospaikalle sijoitettu Kristian Mustonen. Jatkokaaviossa pelattiin puolivälierissä suhteellisen tiukasti. Florent selvitti Juhon 3-1, Patrik Mikan 3-0, Alex Markuksen 3-1 ja Kristian yllätti Lassen 3-2. Semifinaalissa Kristian piti Alexia ahtaalla, viidennessä erässä 5-0 startti kuitenkin riitti Alexille kaulaksi. Patrik ahdisteli Florentia myös varsin asiallisesti finaalipaikasta mutta rutiini oli lopulta valttia. Loppuottelu oli hyvää pöytätennistä jossa jo häämöttänyt viides erä jäi näkemättä kun Alex nousi neljännessä takamatkalta jatkopalloilla ohi luokan voittoon.

Kuva: Miesten kaksinpelin palkitut. 1. Alex Juszkowski (Spojnia Warsaw), 2. Florent Debazac (OPT-86), 3. Kristian Mustonen (PT-60) ja Patrik Södergård (PT Jyväskylä)

1700-luokan A-poolissa luokan ykkössijoitettu isäntäseuran Niklas Karjalainen piti sijoituksensa vaikka olikin tiukoilla Juha Arvolan kanssa. Lohkon kakkoseksi pelasi kuitenkin YNM:n Oskari Honkavaara. B-poolissa lohkon kakkoseksi sijoitettu Topi Hirvonen nappasi ykköspaikan puhtaalla pelillä. Kakkospaikasta pelattiin jälleen ristiin  ja jatkopaikan nappasi Jari Seppälä. C-poolissa kakkoseksi sijoitettu oli jälleen ykkönen kun Axel Visuri klaarasi ykköspaikan tiukkojen taisteluiden jälkeen. Kakkospaikalle nousi jälleen ristiin pelaamisten jälkeen Taisto Arkko. D-poolissa isäntäseuran Konsta Niemelä piti ykköspaikkansa. Kakkoseksi kiri lohkon vitospaikalta Juha Niskala. Jatkokaaviossa Jari Seppälä pudotti ykkössijoitetun Niklas Karjalaisen mitaleilta viidennessä erässä 11-9. Konsta Niemelä teki saman tempun Taisto Arkolle. Axel Visuri tarvitsi neljä erää Oskari Honkavaaraa vastaan ja Topi Hirvonen vain kolme Juha Niskalan kanssa. Semifinaaleissa Konsta Niemelä jatkoi tiukkojen pelien voittamista kun Jari Seppälä kaatui viidennen jatkopalloilla. Axel Visuri puolestaan oli omassa semifinaalissaan selkeästi 3-0 Topi Hirvosta parempi. Finaalin kolme erää olivat tasaisia mutta neljäs selkeästi Axelille.

Kuva: M-1700 luokan palkitut. 1. Axel Visuri (PT 75), 2. Konsta Niemelä (OPT-86), 3. Jari Seppälä (PT-60). Kuvasta puuttuu Topi Hirvonen (PT Jyväskylä)

M-1200 luokan A-poolissa kolmen rovaniemeläisen suunnitelmia yritti sotkea yksi oululainen. Jatkopaikat silti ykkösenä PT-60:n Aukusti Lindgrenille ja kakkosena saman seuran Raimo Lassilalle. B-poolissa PT-60:n Kasperi Illikaiselle ykköspaikka ja kakkospaikka KePts:n Harri Huttulalle. C-poolissa PT-60:n Tomi Tiikkaja oli puhtaasti ykkönen. Kakkospaikka Junaed Ahmed Numanille tiukkaakin tiukemmalla viidennen erän 18-16 voitolla PT-60:n Heikki Laurista. D-poolissa PT-60 valtasi jatkopaikat, ykköseksi Jesse Sorvoja ja kakkoseksi Joonatan Palmola. Luokan jatkokaaviossa oli 6/8 Rovaniemeltä joten jonkunlaista menestystä saattoikin odotella. Lopulta podiumilla nähtiin vain sinisiä. Voittoon Aukusti Lindgren jolle finaalivoitto Kasperi Illikaisesta 3-1. Tässä luokassa ei jatkopeleissä viisieräisiä nähty.

Kuva: M-1200 luokan palkitut. 1. Aukusti Lindgren (PT-60), 2. Kasperi Illikainen (PT-60), 3. Tomi Tiikkaja (PT-60) ja Raimo Lassila (PT-60)

Harrastelijat luokassa pelaamaan oli saapunut seitsemän pelaajaa. Mukana varsin tuttuja pingisnimiä, mutta myös uusia tuttavuuksia. Ikähaarukka oli 11-vuotiaista päälle kuusikymppisiin. Voittajaksi pelasi vain yhdellä erämenetyksellä Rauno Heikkilä. Kakkoseksi pelasi seuran eläkeikäisten vuoroille jonkun aikaa sitten pelaamaan saapunut Asko Lindgren. Kolmanneksi pelasi seuran pingiskerholainen Leo Nikkanen. Kaiho Ruokamon oli erävertailussa tyytyminen nelospaikkaan.

Kuva: Harrastelijat luokan palkitut. 1. Rauno Heikkilä (OPT-86), 2. Asko Lindgren (OPT-86), 3. Leo Nikkanen (OPT-86)

Sunnuntain raportti:

Sunnuntaina pelattiin vain yhdessä starttiryhmässä isoilla pooleilla ja jatkocupilla. Tämä takaa kaikille ihan minimissään sen kolme peliä jos joutuu neljän pooliin eikä pääse jatkoon. Niille jotka pelaavat lauantain alusta loppuun sunnuntaina riittää ihan varmasti yksi luokka. Pelkästään sunnuntaina pelaaville yksi luokka on myös todennäköisesti ihan OK määrä. Varsin moni pelaaja muutenkin pelasi koko kisoissa vain yhden luokan joka lienee uusi trendi. Ehkä hallilla ei haluta notkua koko päivää ja viikonloppua?

M-1900 luokassa mukana oli lauantaista väsähtäneiden poisjääntien jälkeen 14 pelaajaa, M-1400 luokassa 9 pelaajaa ja Vet-60 luokassa 5 pelaajaa. Aamupäivää piristi junioriluokat, ykkösluokassa oli seitsemän pelaajaa ja kakkosluokassa neljä. Yhteensä siis 39 pelaajaa. Ihan OK määrä sunnuntaiksi mutta enemmänkin toki mahtuisi.

M-1900 luokan A-poolissa Ville Hyttinen piti ykköspaikkansa ilman erämenetyksiä. Haukiputaan Heiton Otso Vahtola taisteli itsensä hienosti kakkosena jatkoon voittamalla PT Espoon Aleksis Vällärin ja KuPTS:n Niko Hämäläisen. B-poolissa Juho Åvist jäi liian myöhään luokasta pois joten pooli pelattiin neljän pelaajan kesken. Patrik Södergård jatkoi hienoa viikonloppuaan olemalla lohkon voittaja yhden erämenetyksen rasittamana. Mika Mustonen oli lohkokakkonen. C-poolissa Alex Juszkowski oli edelleen tulta ja tappuraa ja voitti kaikki pelinsä häviten yhden erän. Noin muuten pelattiin kunnolla ristiin ja jatkoon nousi lopulta vitospaikalta PT-60:n Heikki Kiiskinen joka onnistui kaatamaan OPT-86:n Touko Laineen 3-1 ja PT 75:n Axel Visurin 3-2. 

M-1900 puolivälierissä Rovaniemen sisäisen tiukan väännön voitti Mika Mustonen Heikki Kiiskisen kustannuksella erin 3-1. Tiukkaa oli ja toisinkinpäin olisi voinut mennä. Alex Juszkowski selvisi 3-0 Otso Vahtolasta. Semifinaali Ville Hyttisen ja Mika Mustosen välillä oli trilleri alusta loppuun. Mika johti viidettä jo 5-1 mutta Ville nousi 11-9 voittoon. Kaikki erät menivät kahden pisteen erolla. Patrik Södergård piti myös Alex Juszkowskia lauantaita ahtaammalla mutta lopulta Alex finaaliin erin 3-1. Finaalissa pelattiin oikein hyvää peliä. Ville nousi voittotaistoon nappaamalla kolmannen erän ja johti jatkuvasti myös neljättä. Lopulta jatkopalloilla Alex voittoon ja viikonlopun kolmanteen mestaruuteen. Ei yhtään tappiotakaan. Kilpailuvaliokunta harkinnee pientä ratingviilausta parhaillaan 🙂

Kuva: M-1900 luokan palkitut. 1. Alex Juszkowski (Spojnia Warsaw), 2. Ville Hyttinen OPT-86, 3.Mika Mustonen (PT-60) ja Patrik Södergård (PT Jyväskylä)

M-1400 luokan A-poolissa Aapo Åvist oli toipunut lauantain hieman heikommasta pelipäivästä ja vei lohkovoiton. Kakkoseksi PT-60 pelaajien keskinäisestä väännöstä nousi Raimo Lassila, Tomi Tiikkajan pelit jäivät alkupooliin. B-poolissa PT-60:n Juha Niskala nousi voittoon kakkospaikalta. Ykkössijoitettu pitkänmatkalainen Seinäjoelta eli Kari Jokiranta sai tältä matkalta kuitenkin ihan hyvät sportit ja kaksi voittoa. Lohkon toisen jatkopaikan vei PT-60:n Kalle Kemppainen. Semifinaalit menivät molemmat selkeästi erin 3-0 Aapolle ja Juhalle joten näiden pelaajien keskinäinen peli nähtiin myös sunnuntaina. Tällä kertaa Aapo oli erin 3-0 parempi.

Kuva: M-1400 luokan palkitut. 1. Aapo Åvist (OPT-86), 2. Juha Niskala (PT-60), 3. Kalle Kemppainen (PT-60) ja Raimo Lassila (PT-60)

Vet-60 luokka pelattiin viiden pelaajan poolina. Luokan isäntäseuraa edustavat kärkipelaajat Pekka Mikkola ja Tapio Tuuttila kohtasivat odotetusti poolin ”finaalissa” ja pelihän meni odotetun tiukaksi taisteluksi. Pitkällisten alakierretaistelujen jälkeen Tapsa kaivoi viidennen erän lopussa pari hienoa rystyhyökkäystä pöytään omasta poterostaan ja pääsi näin tuulettamaan luokan voittoa. Pronssimitalit nappasi Rauno Heikkilä.

Kuva: Vet-60 luokan mitalistit. 1. Tapio Tuuttila (OPT-86), 2. Pekka Mikkola (OPT-86), 3. Rauno Heikkilä (OPT-86)

Junioriluokka 1:ssä pelasi seitsemän pelaajaa. Määrä oli kohtalainen ja koostui pelkästään OPT-86:n junioripelaajista. Mieluusti näkisimme junioripelaajia myös muista seuroista pelaamassa junnupelejä. Luokan rutinoitunutta osastoa edusti Kaarlo Lampinen  (2009) joka voittikin luokan odotetusti ilman erätappioita. Muuten luokka olikin sitten supertasainen. Kakkoseksi nousi Jiali Lu (2014), kolmoseksi Onni Savola (2009), neloseksi Iiro Hyttinen (2013), vitoseksi Arina Bril (2012), kutoseksi Taisiia Bril (2012) ja seitsemäs oli Alex Karlsson (2012). Jokaiselle pelaajalle merkittiin ainakin yksi voitto. Kun Kaarlon 3-0 voitot lasketaan pois niin peleistä kuusi meni viidenteen, kaksi neljänteen ja loput seitsemän päättyivät 3-0. Hienoja pelejä ja hienoa kokemusta nuorille pelaajille.

Kuva: Junioriluokka 1 kaikki pelaajat. 1. Kaarlo Lampinen (OPT-86), 2. Jiali Lu (OPT-86), 3. Onni Savola (OPT-86). Loput vasemmalta oikealle: 4. Iiro Hyttinen (OPT-86), 5. Arina Bril (OPT-86), 7. Alex Karlsson (OPT-86) ja 6. Taisiia Bril (OPT-86)

Junioriluokka 2 luokan pelit olivat allekirjoittaneelle sunnuntain kohokohta. Nämä pienimmät harvoin pääsevät pelaamaan itselleen sopivia pelejä ja nyt niitä oli tarjolla. Koska aika pitkälti myös näiden pienten valmennuksesta Vladin kanssa vastaan niin toimin myös luokan tuomarina ja pelaajien mentorina. Kilpaileminen tässä varsin nuoressa iässä tulee tehdä pehmein metodein. Tulokset eivät ole kaikkein tärkeimpiä, mutta mainittakoon että Zimo Zhu (2016) oli sisäistänyt itselleen treeneistä kämmenlyönnistä semmoisen syömähampaan että se toi pisteitä kaikkia vastaan. Ella Seppälän (2014) kanssa peli oli tiukka viisieräinen joka kääntyi nyt Zimolle. Nooa Hyttinen (2017) rutisti kolmanneksi hymy suupielessä. Neljänneksi sijoittui luokan kuopus vasta viisivuotias Vanessa Jokikokko (2018). Tyttöä hieman viikolla jännitti osallistua kilpailuun, mutta se meni kyllä hienosti. Useita eräpalloja oli Zimoa ja Nooaa vastaan mutta vielä ei erävoittoja tullut. Lähellä se kyllä oli. Vanessasta varmasti kuullaan vielä kunhan vain laji-into pysyy nykyisellä tasolla. Valmentajan kohokohtia näissä peleissä on se että kun pelaajat pystyvät lyömään oikean tekniikan lyöntejä myös kisoissa. Tämä toteutui pelien edetessä kaikkien kohdalla.

Kuva: Junioriluokka 2 palkitut. 1. Zimo Zhu (OPT-86), 2. Ella Seppälä (OPT-86), 3. Nooa Hyttinen (OPT-86) ja 4. Vanessa Jokikokko (OPT-86)

Summa summarum: Terva-malja oli menestys ja järjestämme sen jälleen ensi kaudella. Kaksipäiväinen kisakonsepti on toimiva. Perustasoa paremmat palkinnot varmasti auttoivat pelaajien paikalle houkuttelussa. Vielä isompi houkuttelija varmasti oli myös hyvä ajankohta kilpailukalenterissa ja tarpeeksi pitkä rako sarjapeleihin nähden molempiin suuntiin. Nähdään Tapsan maljassa 2024 toukokuussa. Kutsu on tulossa piakkoin!

Kilpailujen kaikki tulokset tästä: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=7341&KilpailuID=2196

Harrastelijoiden tulokset: Harrastelijat_Pooli_A

Vet-60 tulokset: Vet-60_Pooli_A

2 thoughts on “OPT-86 Terva-malja – tulokset ja raportti

  1. ”Meidän kisoissa 4-5 pelaajan poolit on oletus ja se saa kiitosta pelaajilta. 3-4 pelaajan pooleissa huonoimmillaan pelejä tulee kaksi ja iltapäivän luokkia saa pahimmillaan sitten odotella jopa yli kolme tuntia. Tuo ei ole toivottu asia.”

    Juuri näin. Joskus tilanne on tästä huolimatta se, että keskiryhmässä pitää pelata 3+4 -systeemillä, koska keskiryhmässä ovat päällekkäin 9+13 -ryhmien ja 13+17 -ryhmien pelaajat. Ja sitten on myös pelkkiä ryhmä-13-pelaajia. Mutta tähän liittyen on toki erilaisia mielipiteitä, filosofioita ja asiakasryhmiä.

  2. No nyt tuli lauantain raportti luettua! Kiitos paljon! Lukemisen tekee mielenkiintoiseksi se, että olen oppinut tuntemaan sikäläisiä uudempia pelaajia, kun olen käynyt kilpailuissa niin Oulussa kuin Rovaniemellä.

Vastaa