ITTF Lignano Masters Para Open 6.-9.3.2024

Tapolalle nelurivoitto MM-ykkösestä

Aino Tapola ja Timo Natunen ovat mukana 6.-9. maaliskuuta Italian Lignanossa järjestettävässä parapöytätenniksen  ITTF Lignano Masters Para Open -kisassa. Suomen joukkueen matka jatkuu Italiasta suoraan Espanjan Platja d’Arossa 11.-14.3. pelattavaan Costa Brava Spanish Para Openiin.

Lauantai 9.3.2024

XD4 Group KIM H/DRETAR KARIC H vs. TOLEDO M/TAPOLA A 3-2 (-8,8,-9,6,6)
XD4 Group CHA S/ROSSI G vs. TOLEDO M/TAPOLA A 3-0 (7,10,8)

Toledo ja Tapola sijoittuivat kolmen parin kisassa kolmanneksi.

Kisasivusto

Ohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

Livestream (T1, T3, T9, T16)

ITTF ranking


Perjantai 8.3.2024

WD5-10 Group BRUNELLI M/ROSSI G ITA vs. TAPOLA A FIN/DOLINAR A SLO 2-3 (-6,5,10,-9,-4)
WD5-10 Group klo 13.30 OLUK I/ALTINTAS N TUR vs. TAPOLA A FIN/DOLINAR A SLO 3-1 (-11,6,6,7)

QF MIKOLASCHEK Sandra GER / VAUTIER Flora FRA – TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN / DOLINAR Andreja SLO 3-1 (8-11, 11-9, 11-7, 15-13)

Tapolan ja Dolinari nelinpelit päättyivät puolivälieriin. Lauantaina on ohjelmassa XD4-luokan sekanelinpelit yhdessä Espanjan Miguel Angel Toledon kanssa.

Aino Tapola: ”Pelattiin kolme tiukkaa matsia. Italian pari on luokkansa MM-ykkönen, joten se oli hyvä voitto. Kvarttakin oli lähellä mennä viidenteen erään eli kokonaisuudessan hyvä päivä.”


Torstai 7.3.2024

MS QF KIM Hakjin KOR (WR1) – NATUNEN Timo Kalevi FIN (WR12) 3-0 (12-10, 11-9, 12-10)

Natusen kaksinpelit päättyivät puolivälieriin, maailmanlistan ykkönen oli niukasti parempi. Natuen ei ole mukana kisojen nelinpeleissä.

WS1-2 Group TAPOLA A FIN – OLIVA V ITA 3-0 (11-6, 11-7, 11-2)

Tapola sijoittui yhdistetyssä 1-2-luokassa kolmanneksi. Kisat jatkuvat Tapolan osalta perjantaina ja lauantaina nelinpeleillä (WD5-10) slovenialaisen Andreja Dolinarin sekä sekanelinpeleillä (XD4) espanjalaisen Miguel Angel Toledon kanssa.

Päävalmentaja Martti Autio: ”Aino joutui peleihin hieman puolikuntoisena antibioottikuurilla. Eka matsi lähti vähän tahmeasti liikkeelle. Lopulta pyöreä peli Garronelle 3-1. Ainolla vielä neljännessä 10-9 johto. Olisi ollut voitettavissa. Rossia vastaan sama vaisu syöttöpeli jatkui kaksi ensimmäistä erää. Sitten nähtiin parasta Ainoa, 2-luokan maailmanmestari oli vastaantulija seuraavat kaksi erää. Ainolla vielä viidennessä pikku johdot ennen puolten vaihtoa. Sitten muutama hieno pallo kääntyi Rossille, joka kotiyleisön tuella pystyi kääntämään pelin itselleen. Viimeisessä pelissä nuori italialainen ei pystynyt tarjoamaan Ainoalle vastusta. Harmillisista tappioista huolimatta Aino osoitti pystyvänsä tasaiseen peliin 2-luokan parhaiden kanssa.

Syöttöpeli takkuili myös Timon kohdalla läpi kisan. Uusi mailaote on vielä vähän hakusessa, eikä tärkeitä voittoja luokan kärkipelaajista nyt tullut. Neljännesvälierässä maailman listan ykköstä Kimiä vastaan hyvätkin johdot sulivat erien lopussa kahden pisteen tappioiksi. Tämä merkitsi sitä, että Timon suora kisapaikka Pariisiin on jäämässä haaveeksi ja reitti sinne käy Thaimaan karsintojen kautta.”


Keskiviikko 6.3.2024

WS1-2 Group: GARRONE M ARG -TAPOLA A FIN 3-1 (4,-5,4,10)
MS1 Group: NATUNEN T FIN – KIM K KOR 3-0 (3,5,1)
WS1-2 Group ROSSI G ITA -TAPOLA A FIN 3-2 (4,5,-4,-8,7)
MS1 FALCO F ITA – NATUNEN T FIN 3-1 (7,7,-6,8)
MS1 NATUNEN T FIN – MLAKAR G SLO 3-0 (5,8,4)

Natunen poolikakkosena keskiviikkoiltana alkavaan 10 parhaan jatkokaavioon.

R16 BORGATO Andrea ITA – NATUNEN Timo Kalevi FIN 1-3 (5-11, 11-7, 8-11, 7-11)

Natunen torstaina kello 12.00 pelattavaan puolivälierään, jossa vastaan asettuu ykkössijoitettu KIM Hakjin (KOR). Ottelu pelaataan striimipöydällä T1.

Timo Natunen: ”Surkea päivä, viimeisessä pelissä vasta kulki. Huomenna jatketaan.”

Tapola pelaa torstaina kello 12 sijoista 3-4 vs. OLIVA Vittoria Anna Teresa (ITA) T5.

Aino Tapola: ”Argentiinalaista vastaan otin yhden erän, mutta peli ei lähtenyt oikein kulkemaan. Rossia (2-luokan MM-kultamitalisti) vastaan kaksi ensimmäistä erää meni aivan pieleen. Sitten löytyi taisteluhenki ja peli kulki kolmannessa ja neljännessä ihan hyvin. Viidennessä Rossi sai ratkaisupaikoissa hyviä suorituksia. Huonon alun jälkeen hyvä peli, vaikka voittoa ei tullutkaan. Espanjassa pääsen pelaamaan uudelleen häntä vastaan. Torstain peliin ei voi lähteä takki auki.


5.3.2024

Pariisin Paralympialaisten karsintaikkuna on auki vielä maaliskuun ajan. Aino Tapolan ei enää tarvitse olla huolissaan kisapaikasta. Ranking-pisteet riittävät kisapaikkaan. Timo Natusella (1-luokka) on vielä mahdollisuus nousta suoraan Pariisin koneeseen, mutta se vaatii useita voittoja luokan kärkipelaajista. Siihen avautuu mahdollisuus jäljellä olevissa kisoissa. Italiassa ja Espanjassa on mukana luokan kärkeä Koreasta ja Euroopasta.

Aino (1-luokka) pääsee Italiassa ja Espanjassa testaamaan 2-luokan hallitsevan maailmanmestarin, Italian Giada Rossin tason. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettuu 2-luokan MM-pronssimitalisti, Argentiinan Coty Garrone. Pelit antavat hyvää osviittaa voimasuhteista ennen Pariisia. Sekä Italiassa että Espanjassa naisten 1- ja 2-luokka pelataan yhdistettyinä.

Teksti: Martti Autio

 

Vastaa