Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui tiistai-iltana. Rutiinien jälkeen ensimmäisenä asiana oli toiminnanjohtajan tilannekatsaus, mikä on mainio uusi avaus Henriltä. Hän totesi, että BisnesPingis lanseerattiin SM-kisojen alla. Tavoite saada liitolle uusia yhteistyökumppaneita ja verkostoitumisia matalalla kynnyksellä. Ensimmäiset jäsenet on jo saatu ja asiaan voi tutustua paremmin liiton sivuilla. Ja kiitokset idean alkuperäiselle isälle Ari Holmille.

Henri totesi myös, että OKM:n yleisavustuksemme on tänä vuonna melkein 5 000 euroa pienempi kuin vuosi sitten. Finlandia Open on saanut OKM:n 10 000 euron tappiotuen ja lisäksi OKM:ltä on anottu erityistukea välituntipingiksen kehittämiseen. ETTU:lta saatiin alkuvuodesta 2 000 €. Tarkoitus on tehdä vielä uusiakin avustushakuja. Nyt edessä on muutamia hankeraportteja, kuten FO:sta ja para-FO:sta ja aikanaan saamastamme koronatuesta.

Pöytätennisrahasto teki viime vuonna koko lailla nollatuloksen tai pienen tappion, vaikka sijoituksia vuoden aikana muuteltiinkin pois kiinteistöistä. Henri on hyvin päässyt sisään rahastomme asioihin. Jos kaikki menee suunnitellusti, toiminnanjohtaja pitänee isyyslomaa kesäkuun. Hallitus onnitteli tulevaa isää, joka sitten taas heinäkuussa olisi töissä.

Valiokuntakuulumiset aloitettiin työvaliokunnasta, joka on valmistellut strategianuudistusprosessia sekä analysoinut vähän tarkemmin viime vuoden rumia talouslukuja. Myös NETU-kisojen järjestelyistä on puhuttu. Puheenjohtaja totesi iloisena asiana myös, että Olympiastadionin on hankkimassa 12 uutta pöydät ja MBF on käynnistelemässä toimintaa siellä jo kevään aikana.

Seuravaliokunnan Tero Naumi kertoi, että kevään ensimmäinen seurailta on 9. huhtikuuta. Siinä seuroille esitellään tarjolla olevia ”toiminnanohjausjärjestelmiä”, puhutaan Webwelhosta ja saadaan myös ratingkuulumiset. Myöhemmin keväällä lienee vielä tulossa ilta, joissa perehdytään mm. tekoälyn käyttöön.

Sonja raportoi huippu-urheiluvaliokunnan asioissa, että Jimi Koivumäki oli ETTU:n leirillä Romaniassa ja Eetu Mäkelä on parhaillaan ETTU:n leirillä Tsekissä. Alex Naumi ja Benedek Oláh ovat parhaillaan Sloveniassa WTT:ssä. Kevään ja kesän ohjelmat ovat suunnitteilla ja hankaluuksia on, sillä kustannukset nousevat koko ajan, samaan aikaan kun budjetti on pienempi. Puolaan ja NETU-kisaan Norjaan on todennäköisesti lähdössä pelaajia. Jimi on menossa alle 13 EM-kisaan. Alex ja Benedek toukokuussa menossa olympiakarsintaan, kuten myös Marina Donner omalla kustannuksellaan. HUV kokoontuu ensi viikolla suunnittelemaan ohjelmaa tarkemmin. Hannu Sihvo puolestaan kertoi, että parapelaajien osalta Italian ja Espanjan kisat ovat takana. ”Aino ja Timo eivät hävinneet huonommilleen”, kuului viesti. Keväällä leireillään Englannissakin.

Paravaliokunnan Juha Julmala totesi,että yksi parayleisleiri on pidetty. Jyväskylässä oli debyyttikokeilu soveltavan pöytätenniksen ryhmästä ja vastaava on tulossa myös Ouluun ja Kuopioon. Pete Mikkonen kertoi, että Jyväskylän kokeilu oli onnistunut tapahtuma, joka kiinnosti kohderyhmääkin mukavasti. Tunnelma oli hyvä. Lopullinen tavoite on, että nämä pelaajat integroituvat paikallisen seuran toimintaan.

IT-valiokunnan Jyrki Nummenmaalla oli viikonlopulla haasteena SM-kisat, johon valiokunnan puheenjohtajan ”paukut upposivat”. Tulospalvelu sai jopa kiitosta, vaikka pokaalinäytön kanssa oli tiettyjä hankaluuksia. IT-strategiaa on alettu pohtia. Toiminnanjohtaja lisäsi, että Suomisportin kanssa on tulossa neuvottelu lisenssin hankkimisesta tätä kautta. Vielä ei mitään ole kuitenkaan sovittu.

Kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja Teemu Oinas arvioi henkilökohtaisen SM-kisan sujuneen hyvin ja myös ISTV sai kehuja. Oulussa oli 13- ja 15-SM, jotka nekin onnistuivat lukuun ottamatta sitä, että lauantaina pelattiin varsin pitkään. Erityisesti sekanelinpeliluokkaa kiiteltiin. Webwelhoon pitäisi saada joukkuekisa ja consolationit mukaan, mistä Jyrki Nummenmaa totesi, että homma ei tule olemaan helppo.

Ensi kauden kilpailukalenterin pohja on jo avoinna, lauantaihin 15.6. asti voi hakea kisoja. Ratinglaskennassa oli bugi, joka on nyt korjattu. Sarjapuolella on etenkin kakkosdivarissa paljon hankaluuksia viikkosarjojen otteluiden sopimisessa. 18- ja Nappulaliiga-SM:n kutsu on tulossa. Koski järjestää kuljetuksen pelipaikalle Loimaalta. Juha Julmala totesi, että kilpailujen laatukriteerien (kategoriat) noudattamiseen ja ylituomariraportointiin pitäisi panostaa enemmän.

Juha Julmala jatkoinuorten valiokunnasta, että toiminnanjohtaja on antanut sille ”kuukausipähkinöitä” pohdittavaksi. Yksi kokous on pidetty ja jatkossa ryhmä kokoontuu säännöllisesti joka toinen kuukausi. He ovat myös tulossa strategiapäivään.

Vastuullisuusvaliokuntaan kuuluvat Oskari Hakala, Timo Salmi, Mika Pyykkö kummina sekä Samuli Oja Likesiltä. OK:ssa on määritelty, että vastuullisuuden alle kuuluvat hyvä hallinto, turvallinen toimintaympäristö, yhdenmukaisuus ja tasa-arvo, ympäristöasiat sekä kilpailumanipulaation ja dopingin estäminen. Todettakoon tässä, että OK:lla oli asiasta tapaaminen juuri tänä aamuna, jossa mukana oli myös OKM:n edustus. Viesti oli aika selvä: jos nämä asiat eivät ole kunnossa, valtionapu voi pudota jopa 15 prosenttia.

Kansainvälisissä asioissa Sonja totesi, että ihan kauheasti ei Korean MM-kisojen kokouksien jälkeen ole tapahtunut, mutta ETTU:n kokous Saarbrückenissä on tulossa. Sonja ollut yhteydessä Pajulahteen vuoden 2025 parakisan osalta. Huhtikuu sopisi ITTF:lle, mutta ei niin hyvin Pajulahdelle. Asia on edelleen selvityksessä, mutta 5.-11. huhtikuuta olisi yksi mahdollisuus.

Seuraavaksi toiminnanjohtaja teki talouskatsauksen kuluvan vuoden osalta. Tavoitteena on kehittää seurantaa kuluvan vuoden aikana. Budjetti on jaettu kuukausittaisiin osiin (tosin osin vain arvioina). OKM:n ja OK:n tukien pienentymisien myötä ennuste kuluvalle vuodelle on miinuksella 8 000 €. Koska erityisavustuksien suhteen on epävarmuuksia, jonkinlaisiin säästötoimenpiteisiin on todennäköisesti tarvetta olemassa olevaa budjettivuotta koskien. Hallitus seuraa nyt asioita pieteetillä, sen voin luvata.

Seuraavaksi puhuttiin kevätkokouksesta. Sitä varten tilinpäätös on valmistunut ja miinus on varsin kauhistuttava eli hyvin tasan 80 000 €. Varsinainen toiminta oli viime vuonna melko lailla edellisten vuosien tasolla, mutta henkilöstökulut nousivat. Lisäksi Finlandia Open ja Para Finland Open eivät tuottaneet samalla tavalla kuin aiemmin. Suurin ”romahdus” on pienentyneissä avustuksissa sekä niiden aikaisemmista vuosista aiheutuvissa palautuksissa, jotka osuivat viime vuodelle. Voi kysyä, olisiko tilanteeseen voinut tai pitänyt reagoida nopeammin. Asiasta keskustellaan tilit päättävässä kevätkokouksessa huolellisesti.

Toiminnanjohtaja lupasi, että toimintakertomus on viimeistelyä vaille valmis. Teemu alusti kilpailuvaliokunnassa pohjustetusta sääntömuutosehdotuksista, jotka tulevat lähiaikoina liiton sivuille. Liittokokouksen yhteydessä on myös strategiatyöpaja, jota työvaliokunta valmistelee. Ja tietenkin on selvää, että paikalle toivotaan mahdollisimman paljon seuroja.

Veteraanien NETU-kisat ovat siis huhtikuussa (19.-21.4.) Ruskeasuolla. Sonja kertoi, että tässä vaiheessa ilmoittautuneita on vähän yli 300, joista maksaneita vain kolmannes.  Valon iltajuhlaan osanottajia on tässä vaiheessa 86. Tuomareita kaivataan edelleen lisää, ilmoittautua voi Tanelille liiton toimistoon.

Liittohallitus kokoontuu seuraavan kerran 13. toukokuuta.

3 thoughts on “Tiedotusterveisiä

 1. ”hyvä hallinto, turvallinen toimintaympäristö, yhdenmukaisuus ja tasa-arvo, ympäristöasiat sekä kilpailumanipulaation ja dopingin estäminen. ”

  Onkohan kenelläkään tietoa siitä, mitä ihmettä tämä voisi tarkoittaa pöytätenniksen suhteen?

  Osaako kukaan antaa yhtään ranskalaista viivaa? Ei kelpaa se, että tuossa luettelossa olevien sanojen eteen laitetaan ranskalainen viiva.

  Keitähän ne OKM:n ihmiset olivat?

  1. ”Puheenjohtaja totesi iloisena asiana myös, että Olympiastadionin on hankkimassa 12 uutta pöydät ja MBF on käynnistelemässä toimintaa siellä jo kevään aikana.”

   Unohtui laittaa edelliseen kommenttiin, että tämä on iloisin asia Helsingin pöytätennistilojen suhteen sen jälkeen, kun 1970-1980-lukujen suuressa ahdingossa saatiin Uimastadikalle 11-12 pöytää. En nyt muista, tapahtuiko se vasta 80-luvun puolella. Hienoa ja hyvä. että MBF saa sinne toimintaa!

  2. Tässä yhdet esimerkit. Näitä löytyy jonkin verran, mutta pääsiäislomilta kirjaan nyt nämä alkuun.

   Hyvä hallinto
   – avoimesti liiton asioista tiedottaminen (mm. Tiedotusterveiset, budjetin avaaminen jne.

   Turvallinen toimintaympäristö
   – kilpailuissa tapahtuvaan epäasialliseen käyttäytymiseen puuttuminen ja niistä kertomisen helpottaminen (valitettavasti tältäkin kaudelta löytyy useampi tapaus)

   Yhdenmukaisuus ja tasa-arvo
   – tiedottaminen asioista muillakin kielillä kuin suomeksi, jotta myös suomea puhumattomat ymmärtävät liiton perusasiat

   Ympäristöasiat
   – mailakumien kierrättämiseen rohkaiseminen (esim. aloittelijamailoissa)
   – kilpailumatkojen yhteiskyydit

   Antidoping ja kilpailumanipulaatio
   – harrastajien tiedottaminen siitä, mitkä aineet ovat kiellettyjä

   Uusi vastuullisuusvaliokunta tarttuu mm. näihin asioihin. Näistä tiedotetaan vielä enemmän vuoden aikana.

   Mukavaa pääsiäistä Arto sinulle ja muulle pingisväelle! Palaan linjoille lomien jälkeen 🙂

Vastaa