Tiedotusterveisiä

Liittohallitus istui tiistaina kauden viimeisen kokouksensa. Alkuun se onnitteli varapuheenjohtaja Sonja Grefbergiä, jolle tuli sunnuntaina täyteen kunnioitettavat 60 vuotta. Päivänsankari lähtee muuten tehtävään jo valitun henkilön sairastumisen vuoksi pikahälytyksellä Pariisin olympia- ja paralympiakisoihin, vastaavaan hommaan kuin hänellä oli Lontoossa 2012 ja Rio de Janeirossa 2016 (field of play manager).

Liittohallitus onnitteli yhtä lämpimästi toiminnanjohtaja Henri Pelkosta, joka parhaillaan on esikoislapsensa ansiosta isyyslomalla. Kokouksen sihteerinä häntä sijaisti Marko Pietari.

Kokousrutiinien jälkeen puhuttiin taloudesta. Alkuvuosi on mennyt koko lailla budjetin mukaisesti, joten ainakaan toistaiseksi ei sen suhteen ole yllätyksiä. Parhaillaan sisällä olevat OKM:n kehityshankeanomukset tulevat olemaan meille tärkeitä ratkaisuja.

Hallitus on perustamassa uutta kurinpitoelintä. Kaksi nimeä – Pekka Kolppanen ja Sami Pyykkö – on jo valmiina, mutta kolmas julkistetaan vasta kun asiasta on saatu lopullinen varmuus nyt olemassa olevan puolivihreän valon sijasta. Ensitöikseen kokoonpano saa suunnitella itselleen toimintaproseduurin.

Hallitus oli jo aiemmin sähköpostikokouksessa päättänyt, että lähdemme mukaan SM-viikolle elokuussa 2025. Nyt se vahvistettiin. Pelaamme siellä Joukkue-SM:n ja odotusarvona on, että tapahtumalle saadaan TV-näkyvyyttä.

Para Finland Open puolestaan järjestetään näillä näkymin Pajulahdessa 5.-9.4.2025. Kansainvälistä liittoa on alustavasti informoitu, mutta sen osalta ajankohta saa varmistuksen vasta kesäkuussa. Tuomarirekrytointi tapahtumaan aloitetaan jo alkusyksystä.

Muissa asioissa totesimme, että strategiahanke etenee, joskin hiukan myöhässä. Taustahaastatteluja on tehty ja seuraava askel on pelaajakyselyt heti kesälomien jälkeen. Todella nopeassa valiokuntakatsauksessa todettiin, että myös Olympiakomitea päivittää parhaillaan strategiaansa. Siitä saamme paljon hyvää materiaalia.

Viime syksynä päätetyistä uusista sarjamaksuista tulee tiedote liiton sivuille. Teemu Oinas totesi lisäksi, että kisahaku menee ensimmäisen vaiheen osalta poikki viikonlopulla. Ensimmäinen versio kilpailukalenterista ilmestyy siis aika pian.

Kohta edessä on Juniori-NETU Norjassa. JEM-kisaan lähtee Suomesta vain miesjuniorijoukkue ja henkilökohtaiset luokat pelaava Maria Girlea. Elokuussa pelataan Riikassa senioreiden NETU, jonne lähtee neljä mies- ja neljä naispelaajaa. Benedek Oláh on Slovenian WTT:ssä kovan paikan edessä, sillä se on viimeinen mahdollisuus varmistaa paikka olympiapöydillä.

Vielä todettiin, että Pöytätennislehti 2/24 ilmestyy lähiaikoina. Liittohallitus kokoontuu seuraavan kerran 12. elokuuta.

Vastaa