5 thoughts on “PT 75 kansalliset ja AY – Kilpailutulokset

  1. Ratingia varten ohjelma tekee erillisen listan pelatuista otteluista, joka on rating-laskennan tarpeiden mukainen.

   Tosin tällä hetkellä tämä tuottaa hieman vaivaa rating-laskijalle, kun cup-osuudesta rating-laskenta purkaa eri tiedoston ja ne pitää jonkun käsin liittää peräkkäin.

   Kahden tiedoston liittäminen peräkkäin on kuitenkin verrattain helppo juttu ja teen sen nyt itse, kun rating-laskijalta cup-vaiheen ottelulistat. Ei mikään lopullinen ratkaisu tuokaan…

   1. Kiitos selkeästä vastauksesta, Jyrki! Hieman siis tarvitaan vielä integrointia. Olisiko sellainen toteutettavissa kohtuullisella vaivalla, että tulokset tulisivat liiton sivuille yhtenä PDF-tiedostona/päivä mutta niistä sitten tausta-ajona generoitaisiin rating-ohjelman tarvitsemat tiedostot? Että siis riittäisi, että kilpailun järjestäjä toimittaa tulokset vain yhtenä versiona ja vain liiton sivuille kaikkien nähtäväksi.

 1. Tällä hetkellä järjestelmästä ajetaan samalla ajolla sekä lista pelatuista otteluista rating-laskentaa varten omassa formaatissaan, sekä tekstitiedosto tuloksista sptl:n nettisivua varten, jota voi sitten formatoida esim. Wordissa oman halun mukaan. Ne tulevat siis kerralla. Ongelmana on pikemminkin se, että jatkopelit on hoidettu Excelillä eivätkä ne ole tässä systeemissä ollenkaan.

  Yksi ratkaisu olisi antaa vaan järjestäjien hoitaa homma Excelillä ja tehdä Exceliin joku ohjelma, joka poimisi sieltä ottelut rating-laskentaa varten (ja sellainen täytynee jo ollakin olemassa). Toinen mahdollisuus olisi luopua Excelistä ja toteuttaa jatkopelit järjestelmään, mutta se saattaisi olla järkytys kisojen vetäjille. Sitten olisi myös pakko tallettaa poolit ennen jatkopelejä. Sitä en toki pidä huonona, mutta siihen ei ehkä ole totuttu.

  Jatkopelien ohjelmoimisessa järjestelmään hankaluutena on, että tätä nykyä on niin monenmoista jatkopelijärjestelmää ja viritystä (myös meidän kisoissa) että niiden hallitseminen vaatisi ohjelmoijalta myös ennustajan lahjoja, kun joku aina keksii jotain uutta. Tietysti voisi ohjelmoidan ”ison nipun” niitä ja toivoa, että joku sopii, mutta vaivaahan siinä on.

  Lisäksi sanoisin, että liiton säännöissä olevat cup-vaiheen arvontasäännöt on tehty enemmänkin käsin kuin koneella arpomista varten kaikkine sijoituslukumäärävaihtoehtoineen ym. Toki ne nyt saisi parametroitua järjestelmään, ei siinä mitään.

Vastaa