Videoita Junioreiden EM-kilpailuista (14-23.7.2017)

Viimeinen lisäys:
Kadettitytöt: Suomi -Irlanti

Olin seuraamassa junioreiden EM-kilpailuja, jotka järjestettiin tänä vuonna Portugalin Guimarãesissa (20-30 km sisämaahan Portosta). Olin paikalla joukkuekilpailujen ajan ja lisäksi keskiviikon, jolloin henkilökohtaiset luokat alkoivat. Pelivideoita otin 164 GB, joten niiden editoinnissa ja julkaisemisessa menee aikansa.  Oli vaikea kuvata kaikkea mielenkiintoista, koska samaan aikaan oli neljäkin mielenkiintoista joukkueottelua tai sitten ottelut pelattiin pahoilla pöydillä. Pahat pöydät olivat niitä, joilla tarvittiin vahvaa zoomausta kun lähelle ei päässyt tai joissa kirkas valaistus heijastui lattiasta kameraan niin, että kuvan laatu oli heikko  tai jotka olivat katsomotasanteesta suoraan alaspäin, jolloin piti kuvata suoraan ylhäältä päin. Suomalaisista joukkueista kuvasin eniten kadettityttöjen joukkuetta. Muut pelasivat turhan usein ”pahoilla pöydillä”, mutta kadettitytöt aina parhailla pöydillä. Uusissa JEM-kävijöissä on myös oma mielenkiintonsa, kun he kohtaavat ensimmäistä kertaa kansainvälisen tason. Muuten kuvasin paljon virolaisia kun Viro on toinen pöytätenniskotimaani mutta myös jotakin muuta. Tähän artikkeliin lisäilen videoita niitä varten, jotka eivät ole Facebookissa, missä julkaisen videoni. Mutta täältähän YouTube-kanavani löytyy:

https://www.youtube.com/user/ArtoLuukkainen

Facebook-profiilini:

https://www.facebook.com/arto.luukkainen.1

Suomalaisten ottelut (uusin ylimpänä)

Kadettitytöt Suomi – Irlanti 2-3

Suomen kadettitytöt hävisivät vain 2-3 varsin kovalle Irlannille, mutta ei kuitenkaan ollut lähelläkään voittoa. Muissa otteluissa kuin Aleksandra Titievskajan kaksinpeleissä ei näet tullut edes erävoittoja. Aleksandra oli kovassa vireessä ja voitti kummatkin kaksinelinsä!

Oli pakko tehdä vielä tällainen erikoisversio Aleksandran hienosta voitosta Irlannin ykkösestä:

Carina Englund sai viimeisessä kaksinpelissä pelinsä sujumaan Nicole Scottia vastaan vasta kolmannessa erässä ja hän johti erää jopa 10-5.  Scott piti kuitenkin pintansa ja nousi 15-13-voittoon. Näin Irlanti voitti koko ottelun 3-2. Jossiteltavaa ei kuitenkaan juuri jäänyt.

Aleksandra Titievskaja pelasi toisessa kaksinpelissään ehkä uransa parhaan ottelun, kun hän voitti Irlannin ykkösen Mia O’Rahilly Eganin upean kamppailun jälkeen 3-2.  Siten Suomi tasoitti tilanteeksi 2-2.  Videolla vain viides erä, jossa O’Rahilly Egan johti jo 7-3! Aleksandralle tosi hieno voitto, sillä O’Rahilly Egan pelasi tosi vahvasti joukkuekilpailussa saaden ottelusuhteekseen peräti 9-4. Hän otti esimerkiksi kaksi voittoa Portugalia, Kyprosta ja Latviaa vastaan.

Nelinpelistä ei ole videota. Siinä Aleksandra Titievskaja/Anni Heljala hävisi suoraan 0-3 parille Mia O’Rahilly Egan/Sophie Earley, joten Irlanti siirtyi 2-1-johtoon.

Aleksandra Titievskaja voitti toisessa kaksinpelissä Irlannin kakkosen Nicole Scottin suoraan 3-0. Scott oli mahdollisesti todellisuudessa kolmospelaaja eli vain nelinpelin pelannut Sophie Earley oli ehkä Irlannin toiseksi paras pelaaja. Kolmannessa erässä oli joku outo kalabaliikki siitä oliko Aleksandran lyönti sorry tilanteessa 1-0. Minusta se oli selvä sorry, mutta piste annettiin Scottille. Onneksi se ei ratkaissut mitään, vaikka läheltä piti. Aleksandra kun voitti erän 14-12. Näin Suomi tasoitti tilanteeksi 1-1.

Carina Englund hävisi ensimmäisessä kaksinpelissä Irlannnin ykköselle Mia O’Rahilly Eganille 0-3. Videolla vain kolmas erä, jossa Carina pääsi mukavasti jatkopalloille.

Junioritytöt Suomi – Latvia 3-2

Pihla Eriksson voitti Diana Afanasjevan 3-2 ja siten Suomi voitti koko ottelun 3-1. Vain loppupuoli viidennestä erästä näytetään  videolla. Irlanti otti lopulta varsin mukavan 29. sijan.

 Junioripojat Suomi -Luxemburg 1-3

Suomi hävisi tämän äärimmäisen tärkeän pelin, jonka jälkeen paras mahdollinen sijoitus oli 29. Nimittäin Suomi pelasi kolmen joukkueen alkulohkossa, missä Portugal oli kolmas joukkue ja se oli liian kova Suomelle. Näin Suomi jäi lohkonsa kolmanneksi. Suomi kyllä taisteli myöhemmin hyvin Portugalia vastaan nettistriimiottelussa, mutta joutui taipumaan 1-3.

Alex Naumi hävisi ykkösten ottelussa Ademir Balabanille 1-3. Siten Luxemburg  voitti koko ottelun 3-1. Balabanin pelityyli on sangen hankala! Hän on sijalla 58 ETTU:n U18-rankingilla elokuu/2017.

Pedram Moradabbasi hävisi kolmosten ottelussa Eric Thillenille 0-3. Näin Luxemburg siirtyi 2-1-johtoon. Tällä videolla on vain kolmannen erän loppu.

Alex Naumi voitti Alberto Moron 3-1 toisessa kaksinpelissä. Siten Suomi tasoitti tilanteeksi 1-1.  Veikka Flemming oli hävinnyt ensimmäisessä kaksinpelissä Ademir Balabanille 1-3 . Vain viimeinen erä näytetään tällä videolla.

Kadettitytöt Suomi – Norja 0-3

Kadettitytöt hävisivät toisen ensimmäisen vaiheen pooliottelunsa Norjalle 0-3.

Anni Heljala ja Aleksandra Titievskaja pelasivar nelinpelissä Norjan paria Katarina Wetzel/Akshaya Vimalasenan vastaan ja hävisivät 1-3. tiukkojen vaiheiden jälkeen.  Näin Norja voitti koko ottelun suoraan 3-0.

Aleksandra Titievskaja hävisi toisessa kaksinpelissä  Akshaya Vimalasenanille 0-3.  Vimalasenan pelaa hankalalla tyylillä ja hän tekee vastustajan elämän hankalaksi rystykumin käytöllään. Näin Norja siirtyi jo 2-0-johtoon.

Carina Englund hävisi ensimmäisessä kaksinpelissä Norjan ykköselle Katarina Wetzelille 0-3. Carina johti kolmatta erää jo 7-1, mutta Wetzelin hyökkäyspeli oli lopulta liian vahvaa tässäkin erässä. Norja meni siten 1-0-johtoon.

Kadettitytöt Suomi – Hollanti 0-3

Suomen kadettitytöt kohtasivat toisessa ensimmäisen vaiheen poolioottelussaan Hollannin, joka voitti ottelun suoraan 3-0. Suomella oli kuitenkin mahdollisuutensa nelinpelissä!

Carina Englund ja Aleksandra Titievskaja hävisivät erin 2-3 Hollannin parille Karlijn van Lierop/Emm van der Zanden. Siten Hollanti voitti koko ottelun 3-0. Carina ja Aleksandra olivat lähellä voittoa, sillä he johtivat erin 2-1 ja neljättä erää 10-8 tai 10-9 mutta hävisivät 10-12.  Valitettavasti tällä videolla näytetään vain viidennen erän loppuvaiheet ja nekin kaukaa kuvattuna.

Anni Heljala pelasi varsin rohkeasti Emine Ernstiä vastaan, mutta tämä oli silti liian hyvä: 0-3. Näin Hollanti johti 2-0. Videolla kaksi viimeistä erää.

Aleksandra Titievskaja pelasi ensimmäisessä kaksinpelissä varsin hyvin, mutta hävisi  Karlijn van Lieropille 1-3. Hollanti johti 1-0. Video alkaa toisesta erästä.

Kadettipojat Viro – Suomi 2-3

Suomen kadettipojat kohtasivat ensimmäisessä ottelussaan Viron ja ottelusta muodostui odotettua tiukempi. Ennakkosuosikkinahan Suomi otteluun varmasti lähti, mutta Arttu Pihkalan peliä ja pelihuumoria rasitti vähän se, että hän oli unohtanut mailansa hotelliin. Siten hän joutui pelaamaan hieman kulahtaneella varamailalla. Seuraavassa videot kaksinpeleistä, viimeisin ylimpänä. Nelinpelistä taisi tulla videoitua vain viimeinen pallo ja sen Suomi hävisi. Videon laatu on aika heikko, koska ottelu pelattiin keskellä  isoa hallia ja piti käyttää vahvaa zoomia eikä istua voinut. Kaidekin oli niin matala, että siihen nojaaminen oli hankalaa.

Arttu Pihkala voitti viimeisessä pelissä Mart Luukin 3-1 ja näin Suomi voitti lopulta 3-2. Arttu hävisi ensimmäisen erän ja oli toista häviöllä 2-5, mutta aikalisä onnistui tässä vaiheessa ja Arttu otti loput pisteet 8-3 ja voitti erän 11-8.

Noah Steif voitti Stanislav Strogovin 3-0 nelinpelin jälkeen ja Suomi tasoitti tilanteeksi 2-2.

Noah Steif voitti toisessa kaksinpelissä Mart Luukin 3-1 ja näin Suomi tasoitti tilanteeksi 1-1.

Arttu Pihkala hävisi ensimmäisen kaksinpelin Stanislav Strogoville 2-3 ja näin Suomi häviöllä 0-1.

Pihla Eriksson hävisi 2-3 Aleksandra Kuprikovalle juniorityttöjen ensimmäisen vaiheen pooliottelussa Suomi – Viro. Näin Viro otti 2-1-johdon, mikä oli Suomelle kohtalokasta. Pihla pelasi nimittäin kolmospelaajan paikalla taktisesti, jotta hän olisi siten ottanut yhden voiton, kun Annika ottaa kaksi voittoa. Annika ottikin kaksi voittoa, mutta Suomi hävisi koko ottelun 2-3.

Aleksandra Titievskaja ja Anni Heljala hävisivät nelinpelin 0-3 parille Jamila Laurenti/Valentina Roncallo kadettityttöjen ensimmäisen vaiheen pooliottelussa Italia – Suomi ja näin Italia voitti koko ottelun 3-0.

Aleksandra Titievskaja hävisi Italian Evelyn Vivarellille 1-3 kadettityttöjen joukkueottelussa Italia – Suomi. Näin Italia otti 2-0-johdon. Ensimmäisessä kaksinpelissä Carina Englund oli hävinnyt 0-3 Jamila Laurentille. Tämä joukkueottelu kuului ensimmäisen vaiheen pooliin.

Annika Lundström voitti Valeria Sarochevan 3-1 juniorityttöjen joukkuottelussa Suomi – Viro ja näin Suomi otti 1-0-johdon. Tämä joukkueottelu kuului ensimmäisen vaiheen pooliin.

Veikka Flemming ja Annika Lundström voittivat Romanian parin  Florin Spelbus/Mihaela Laeasu 3-1 juniorien sekanelinpelissä 128 parhaan joukossa. Video alkaa toisesta erästä. Video on stabilisoitu YouTuben stabilointityökalulla. Siksi pisteet liikkuvat sinne ja tänne.

Matias Ojala voitti kaksinpelin 1. kierroksella Slovenian Aljaž Frelihin 4-1. Videolla näytetään ottelun viimeinen erä, ja ainakin siinä Matiaksen peli oli upeaa katsottavaa.

Muiden maiden pelejä

(tulossa)

Vastaa