Liikuntavammaisten EM – Esalle ja Ismolle joukkuepronssia

 

Ismo Lallo ja Esa Miettinen voittivat TM9-luokan joukkuekilpailun pronssia parapöytätenniksen EM-kisoissa Sloveniassa. Välierässä suomalaiset taipuivat Italian parille suoraan voitoin 0–2. Kisoissa ei tunneta pronssiottelua, joten välierien hävinneet joukkueet Suomi ja Ruotsi saivat pronssia. Finaalissa ovat vastakkain Italia ja Belgia.

Lallon ja Miettisen vuosi on ollut menestyksekäs, sillä he voittivat aiemmin tällä kaudella jo MM-pronssia joukkuekisassa.

Aiemmin Laskossa pelatuissa kaksinpeleissä Miettinen oli lähellä mitalia sijoittuen jaetulle viidennelle sijalle. Seuraavalla maailman rankinglistalla Miettinen nousee kirkkaasti kymmenen parhaan joukkoon. Tällä hetkellä Euroopan kärki on yhtä kuin maailman kärki.

Martti Autio (lainattu VAU:n sivuilta)

KAKSINPELI

SM9-luokka, lohko C

  • Mohamed Amine Kalem Italia–Ismo Lallo Suomi 3–1 (11–2, 11–5, 13–15, 11–3)
  • Daniel Gustafsson Ruotsi–Lallo Suomi 3–1 (9–11, 11–1, 11–3, 11–6)
  • Lev Kats Ukraina–Lallo Suomi 3–2 (10–12, 11–1, 7–11, 11–9, 11–4)

Lallo ei selviytynyt lohkosta jatkoon.

Lohko D

  • Juan Bautista Perez Gonzalez Espanja–Esa Miettinen Suomi 3–0 (12–10, 11–4, 11–7)
  • Miettinen Suomi–Yannik Ruddenklau Saksa 3–0 (11–5, 11–9, 11–7)
  • Miettinen Suomi–Pawel Konstantyn Puola 3–2 (8–11, 7–11, 11–9, 11–5, 11–5)

Miettinen eteni puolivälieriin:

  • Iurii Nozdrunov Venäjä–Miettinen Suomi 3–1 (11–9, 11–13, 11–6, 12–10)

Miettinen sijoittui jaetulle viidennelle sijalle.

JOUKKUEKILPAILU

TM9-luokka, lohko A

  • Laurens Devos/Ben Ashok Despineux Belgia–Esa Miettinen/Ismo Lallo Suomi 2–0
  • Miettinen/Lallo Suomi–Aviv Gordon/Samuel Shur Israel 2–0

Miettinen ja Lallo välieriin:

  • Mohamed Amine Kalem/Samuel De Chiara Italia–Miettinen/Lallo Suomi 2–0

Miettiselle ja Lallolle EM-pronssia.

—————————————————–

Joukkue Ismo Lallo – Esa Miettinen varmisti Suomelle mitalin voittamalla poolin ratkaisuottelussa Israelin puhtaasti 2-0. Ottelu aloitettiin nelinpelillä, jossa suomalaisten 3-0 (11-8, 13-11, 11-4) voiton avaimena oli onnistunut taktiikka. Vastustajien peliesityksiä oli otettu nauhalle edellisinä päivinä ja niiden avulla löydettiin israelilaisten puolustuksen heikot kohdat. Nelinpelin jälkeisessä kaksinpelissä Esa Miettinen ei antanut mahdollisuuksia Israelin Samuel Shurille ja voitti ottelun myös ilman erätappiota 3-0 (11-9, 11-8, 11-6). Näin toista kaksinpeliä ei tarvittu pelata. Tiistaina Suomi kohtaa välierässä kisojen kakkossijoitetun Italian Suomen aikaa klo 13.30 pöydällä 9. Toisessa välierässä kohtaavat Belgia ja Ruotsi.


Suomen joukkue Ismo Lallo – Esa Miettinen aloittaa joukkuekilpailun maanantaina aamulla klo 10 Suomen aikaa kilpailujen ykkössijoitettua ja kahden vuoden takaista Euroopan mestarijoukkuetta Belgiaa vastaan. Illalla alkupoolin toisessa ottelussa vastassa on Israel klo 17. Suomen joukkue lähtee kilpailuun nelossijoitettuna. Ottelu aloitetaan nelinpelillä. Sen jälkeen on vuorossa kaksinpeli ja tarvittaessa toinen kaksinpeli. Joukkueen Lallo-Miettinen aiempiin joukkuemeriitteihin kuuluvat v. 2015 EM-hopea ja tämän vuoden MM-pronssi.


Tuloksia 30.9.

Esa Miettinen hävisi puolivälieräottelun tuoreimman maailman ratinglistan kakkoselle Venäjän Yuri Nozdrunoville 1-3 (9-11, 13-11, 6-11, 11-13). Ottelu oli erittäin korkeatasoinen. Eräluvuistakin voi päätellä, että ottelu oli hyvin tasainen ja Esan voitettavissa. Taktiikkana oli syöttää pääasiassa lyhyitä syöttöjä keskelle ja kämmenelle ja syötönpalautuksesta avata palloralli voimakaskierteisellä lyönnillä pääasiassa Yurin rystylle ja keskelle. Vastustajan syötöistä puolestaan haettiin heti hyökkäystä samoihin osoitteisiin. Taktiikka toimi pääosin hyvin, mutta vastustaja pääsi muutaman kerran liikaa käyttämään vahvaa kämmenasettaan.

Esalla oli neljännessä erässä eräpallo tilanteessa 10-9. Erän tappio jäi harmittamaan. Vastustajan kehonkielestä oli aistittavissa, että Esa oli päässyt ns. ihon alle. Olisi ollut kovin mielenkiintoista nähdä viides ja ratkaiseva erä.

Esan otteet kilpailussa ovat osoituksena siitä, että hän noussut uudelleen maailman ehdottoman huipun tuntumaan. Tällä hetkellä Euroopan huippu on yhtä kuin maailman huippu. Esimerkiksi Rion paralympialaisten kaikki mitalit löysivät osoitteensa maanosastamme.


Lauantaina klo 10.45 Suomen aikaa puolivälierässä Esa Miettisellä on vastassa kisojen kakkossijoitettu Venäjän Yuri Nozdrunov. Livestreamilla pöytä 12. http://www.epint2017.com/live-stream.html

Tuloksia 29.9.

Ismo Lallo hävisi poolin viimeisessä ottelussa Rion paralympialaisten pronssimiehelle Italian Amine Kalemille 1-3 ja tippui jatkosta. Hyvää Ismon otteluissa oli se, että hän pystyi ottamaan erän tai kaksi kaikilta vastustajista. Esa Miettinen voitti poolin viimeisessä ottelussa Saksan nuoren Yannik Ruddenklaun puhtaasti 3-0. Ottelussa Esa hallitsi peliä varsinkin omilla syöttövuoroillaan. Syötöt olivat lyhyitä ja tehokkaita, joiden avulla Esa pääsi avaamaan pallon voimakaskierteisillä rystylyönneillä. Pitkät pallorallit olivat Esan heiniä. Esa selvitti tiensä cup-vaiheeseen kahdeksan parhaan joukkoon. Arvonnat valmistuvat iltapäivällä. Puolivälieräottelut pelataan lauantaina aamulla. Kaikki loput ottelut ja mitalisijat ratkaistaan lauantain aikana.


Tuloksia 28.9.

Ismo Lallo – Lev Kats UKR 2-3 (14-12, 1-11, 11-8, 9-11, 6-11)
Esa Miettinen – Juan Perez ESP 0-3 (10-12, 4-11, 7-11)
Ismo Lallo – Daniel Gustafsson SWE 1-3 (11-9, 1-11, 3-11, 6-11)
Esa Miettinen – Pawel Konstantyn POL 3-2 (8-11, 7-11, 11-9, 11-5, 11-5)

Valmentajan kommentit: Päivän ekassa Esa nousi hienosti kuilun partaalta häviten kaksi ensimmäistä erää ja voitti loput kolme erää tiukkojen vaiheiden jälkeen, mutta lopulta voitti kaksi viimeistä erää selkeästi 11-5. Ratkaisuerässä Esa oli aluksi tappiolla 0-3. Toisessa ottelussa Rion paralympialaisten nelonen Juan Perez voitti pyöreän ottelun lopulta 3-0. Esa johti ensimmäistä erää loppua lukuunottamatta koko ajan. Se meni kuitenkin espanjalaiselle 12-10. Esalla on mahdollisuudet jatkoon huomenna voittamalla Saksan Yannik Ruddenklau. Sitten valmentajan kommentit Ismosta: Ismo vei Ruotsin ykköspelaajalta ensimmäisen erän. Ismon 4-0 johto neljännessä erässä ei riittänyt. Ottelu Gustafssonille 3-1. Päivän toisessa ottelussa Ismo oli lähellä yllätystä Ukrainan Katsia vastaan. Hän johti erin 2-1 ja neljättä 7-4. Ismon vähäinen kilpailurutiini näkyi ottelun lopussa. Kats vei ottelun 3-2.


Esa kohtaa kaksinpelissä Rion nelosen Perez-Gonzalesin. Saksan Ruddenklau ja Puolan Konstantyn haastavat poolin kolmos- ja nelospaikoilta. Ismon poolissa on Rion pronssimitalisti Kalem Italiasta. Ruotsin Gustafsson ja Ukrainan Kats täydentävät lohkon. Lohkoista menee kaksi parasta jatkopeleihin. Lohkoja on 9-luokassa neljä kappaletta. Ottelut alkavat huomenna torstaina.

Livelähetys: http://www.epint2017.com/live-stream.html
Kotisivu: http://www.epint2017.com/
Arvonnat: http://www.epint2017.com/uploads/4/2/7/3/42736241/epint_single.pdf

Vastaa