Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokousti torstaina. Aluksi kunnioitimme hiljaisella hetkellä keskiviikkona haudattua Jouko Lappia, joka aikanaan istui monet vuodet hallituksessa. Jokke oli luottamusmies sanan varsinaisessa merkityksessä; hänen sanaansa saattoi todella luottaa.

Valiokuntien tilannekatsauksessa työvaliokunta totesi, että Ruskeasuolle on saatu pari uutta pöytäkumppania. Yhteistyökumppaneiden hankinnassa ei kuitenkaan kokonaisuutena ole onnistuttu kovinkaan hyvin. Huippu-urheiluvaliokunnassa oltiin tyytyväisiä Ismo Lallon ja Esa Miettisen para-EM-pronssiin sekä siihen, että Suomen miehet onnistuivat Luxemburgin EM-kisoissa varmistamaan paikkansa ensi kevään MM-kisoihin Halmstadiin. Alex Naumin hyvä esitys oli erityinen ilonaihe. Muista kansainvälisistä asioista Sonja raportoi, että jatkossa EM-joukkuekisaan pääsee vain 24 maata. Karsintajärjestelmääkin on taas uudistettu. Karsinta ei tule olemaan suomalaisille helppo, jos toki ei mitenkään mahdotonkaan.

Seuravaliokunta vastasi alkukaudesta Vantaalla järjestetyistä Seurapäivistä. Jatkossa tälle tapahtumalle yritetään löytää kalenterista vakioajankohta. Veteraanit pelasivat syksyn perinnemaaottelun Viroa vastaan voitokkaasti.  IT-valiokunta kehittää edelleen pelaajatietokantaa ja striimaustekniikkaa. Myös tiedot Jyrki Nummenmaan uuden kilpailunhallintaohjelmiston etenemisestä ovat rohkaisevia. Kilpailuvaliokunnassa puolestaan iloitaan ennätyksellisestä joukkuemääristä liiton sarjoissa ja toivotaan, että uudestaan synnytettävä juniori-TOP keräisi mahdollisimman paljon osanottajia.

Taloudessa menemme suurin piirtein budjetissa. Tammikuussa SPTL:n toimisto muuttaa monen muun lajin mukana Pitäjänmäelle, jonne on tulossa kaikkien mailapeliliittojen yhteinen toimitila.

Seuroille tärkeä tieto on se, että liiton syyskokous pidetään Joukkue-SM:n yhteydessä Ruskeasuolla 28.10 klo 17. Asioista tulee ensi tilassa tietoa liiton sivuille, mutta hallitusjäsenten vaali (4 erovuoroista) sekä budjetti ja toimintasuunnitelma ovat asioista tärkeimmät. Yksi sääntömuutosehdotuskin on tulossa, sillä kevään tapahtumista opimme, että sopupelisääntöämme on täydennettävä mahdollisesta rikkeestä aiheutuvilla sanktioilla.

Finlandia Open pelataan 7.-10. joulukuuta Kisakalliossa ja taas tarvitaan paljon vapaaehtoistyöntekijöitä. Aikataulusyistä joukkuekilpailun formaattia on muutettu siten, että ensin pelataan kaksi kaksinpeliä. Jos peli on niiden jälkeen 1-1, pelataan ratkaiseva nelinpeli.

Liiton 80-vuotisjuhlat puolestaan ovat 27.10.2018, mutta paikka on vielä auki. Se on kuitenkin selvää, että historiateos valmistuu tuohon mennessä. Sen rahoittamiseksi järjestetään samantapainen joukkorahoitushanke kuin Pena Oláhilla on alkuvuodesta.

Helsinki Junior Open järjestetään jatkossa liiton voimin ja ensi keväänä se on toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Vielä kokous myönsi Eeva Erikssonille poikkeusluvan osallistua M85-sarjaan veteraanien SM-kisoissa ja Martti Matilaisen pelioikeuden Vilhulan Vireen paidassa. Jälkimmäinen siksi, että Pieksämäen Pyrinnöllä ei enää ole pöytätennistoimintaa.

Oikein mukavaa alkanutta pelikautta kaikille pöytätennisihmisille

Esko Heikkinen

Vastaa