Syysliittokokous 28.10, aloitus klo 18! Esityslista, toimintasuunnitelma 2018, talousarvio 2018 sekä ehdotus maksuista vuodelle 2018

Syysliittokokouksen aloitusta on päätetty siirtää tunnilla etenpäin, jotta kaikki joukkue- ja A-luokan SM-kisaan osallistuvat voivat osallistua halutessaan myös kokoukseen. Syysliittokokous aloitetaan siis klo 18.

Alla syysliittokokouksen esityslista, toimintasuunnitelma 2018, talousarvio 2018, hallituksen esitys liiton perimistä maksuista vuodelle 2018, sääntömuutosehdotus sekä valtakirjapohja. Kaikkein alimpana on puheenjohtaja Esko Heikkisen tervehdys liittokokousväelle.

Esityslista
Toimintasuunnitelma 2018
Talousarvio 2018

liiton perimät maksut, esitys
sääntömuutosehdotus
Valtakirjapohja

———————

Tervetuloa liittokokoukseen!

Ensi lauantain syyskokouksen asialistalla ovat ennen muuta yksi sääntömuutosehdotus, henkilövalinnat (4 hallituksen jäsentä + 4 varajäsentä sekä tilintarkastaja ja tämän varamies) sekä ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen. Olennainen osa jälkimmäistä on liiton perimät maksut.

Sääntömuutosasia – joka tällä kertaa on siis poikkeuksellisesti esillä syyskokouksessa – on rangaistuksista päättäminen mahdollisia sopupelejä ajatellen. Tilanne juontaa viime kevään tapahtumista ykkösdivarissa.

Hallituksesta erovuorossa ovat Kimmo Arenius, Kimmo Pihkala, Jukka Nieminen ja Pasi Valasti. Nieminen on ilmoittanut, että hän ei jatkossa enää ole käytettävissä hallituksen jäsenen tehtävässä.

Liitteenä olevassa toimintasuunnitelmassa uusia avauksia ovat mm. seuravaliokunnan alle perustettava ”olosuhdetyöryhmä” sekä kokonaan uusi paravaliokunta tämän osa-alueen kehittämiseksi. Edessä on juhlavuosi, sillä SPTL täyttää 80 vuotta. Sen kunniaksi saamme syksyn juhliin mennessä pitkään valmistellun historiateoksen.

Kevään liittokokouksen viitoittamien linjausten myötä vuoden 2018 budjetti on rakennettu käytännössä nollabudjetiksi (viime vuoden tuloshan oli rankasti miinusmerkkinen). Tämä on kuitenkin yritetty suunnitella siten, että mukavassa vauhdissa oleva toiminnallinen kehitys ei pysähtyisi: jatkamme edelleen melko voimakasta IT-kehitystä (pelaajatietokanta ja ”automaattirating”, kotisivut), julkaisemme neljä lehteä, tuemme Penttiä ja nuorempia pelaajia ulkomailla harjoittelussa ja kilpailemisessa ja osallistumme kansainvälisiin arvokisoihin.

Kaikki tämä merkitsee kulupuolen haasteita. Kansainvälisen kilpailutoiminnan kustannukset ovat nousseet kahtena viime vuonna hurjaa tahtia, erityisesti arvokisoja ajatellen, ja tälle kehitykselle ei näy loppua. Samaten käy ainakin jossain määrin kaikille kuluerille, kuten palkoille, vuokrille, painatuskustannuksille jne. Luonnollisesti myös 80-vuotishistoriikki maksaa.

Tulopuolella meillä on budjetissa parikin haasteellista kohtaa. Ensinnäkin olemme tässä vaiheessa lähinnä toivoneet, että OKM:n tuki kasvaisi edelleen. Saimme tälle vuodelle 10 000 € korotuksen, ja nyt olemme budjetoineet vielä 20 000 € enemmän tätä rahaa. Pystymme osoittamaan kasvua esimerkiksi kilpailujen osanottajamäärissä, mutta siitä huolimatta mainitun rahan saaminen ei ole varmaa.

Varmaa ei ole myöskään Finlandia Openista budjetoitu tulo, varsinkin jos ITTF saa läpi haluamansa rankingmuutokset. Se saattaisi olla vakava uhka kilpailumme suosiolle.

Nykyisen toimintatason ylläpito tai jopa sen parantaminen tavoitteenaan liittohallitus esittää kokousväelle budjettia, jossa liiton perimistä maksuista yhtä kohtaa eli ”tavallisen aikuislisenssin” hintaa korotettaisiin 10 eurolla. Kaikki muut maksut säilyvät ennallaan. Kyseinen kohta on maksuista ainoa, jolla liiton näkökulmasta voi sanoa olevan oikeaa taloudellista merkitystä.

Toivon kokouspaikalle mahdollisimman monen seuran edustajia keskustelemaan ja päättämään lajimme tulevaisuudesta. Meillä on parina viime vuonna ollut aika mukava ”meno”. Ilmassa on edellä kuvattuja uhkapilviä, mutta uskon, että esitetyllä kokonaisuudella tulemme jatkamaan jo muutaman vuoden hyvin jatkuneella kasvu-uralla.

Vastaan mielelläni mahdollisiin kysymyksiin.

Esko Heikkinen

Vastaa