Aihearkisto: Lehdistötiedotteet

Lehdistötiedote: Benedek Olah 2-4 puolivälierätappioon Timo Bollille

Lehdistötiedote: Benedek Olah 2-4 puolivälierätappioon Timo Bollille

30504626595_2dce673df1_o

Benedek Olah hävisi Budapestin EM-kilpailuiden puolivälieränsä tänä iltana Timo Bollille erin 2-4. Olah aloitti pelin erinomaisesti, Boll näytti olevan täysin jyrän alla kaksi ensimmäistä erää jotka Olah hoiti näytöstyyliin. Kolmas erä oli tasainen loppupuolelle asti jolloin saksalainen löysi vähitellen toimivan reseptin Olahin voimakaslyöntistä pelaamista vastaan. Boll vei neljännen ja viidennen erän melko selvin lukemin samalla toimivalla konseptilla. Olah taisteli kuudennessa erässä erinomaisesti ja pääsi jo kahden pisteen päähän Bollista erän lopussa. Kokeneempi saksalainen kuitenkin hoiti itselleen loput pisteet ja koko ottelun erin 2-4. Olah osoitti ottelussa kuuluvansa Euroopan eliittipelaajiin, moninkertainen Euroopan Mestari Boll oli vaikeuksissa ja käytti kaiken osaamisensa voiton hankkimiseksi. Olahin käyrä osoittaa vahvasti ylöspäin, potentiaalia ei ole vielä läheskään kaikkea lunastettu.

“Kaksi mitalia sivu suun”, kommentoi Olah ottelun jälkeen viitaten myös sekanelinpelin puolivälierätappioon. “Huippu ei ole vain lähellä vaan nyt päästiin sinne, on vain päivästä kiinni kumpi voittaa”, summasi Olah turnauksen. Olahin tuntemukset ottelun jälkeen olivat tyytyväisen karheat, mutta silti raskaat. Olah antoi ottelun jälkeen tunnustusta Bollin pelille, “Boll osasi vaihtaa peliään ottelun aikana, hän on lajilegenda kuitenkin”, kommentoi Olah.

”Boll muutti peliään hieman kärsivällisemmäksi ja pelasi toisen pallon varmemmin, Olahin olisi pitänyt pelata rystylle hieman aikaisemmin”, kommentoi päävalmentaja Bergkvist ottelun kääntänyttä taktista muutosta. ”Boll oli myös ehkä hieman onnekas joissakin erissä, mutta hän pelaa kyllä todella viisaasti”, päätti Bergkvist analyysinsä ottelun jälkeen.

lehdistotiedote_em_kilpailut_olahille_karvas_puolivalieratappio

Lehdistötiedote: Benedek Olah EM-kilpailujen kaksinpelissä kahdeksan parhaan joukkoon

Lehdistötiedote: Benedek Olah EM-kilpailujen kaksinpelissä kahdeksan parhaan joukkoon

Benedek Olah teki suomalaista pöytätennishistoriaa tänään Budapestin EM-kilpailuissa voittamalla puolalaisen Daniel Gorakin erin 4-2 ja selvisi kahdeksan parhaan joukkoon miesten kaksinpelissä. Kukaan suomalainen pelaaja ei ole aikaisemmin selvinnyt näin pitkälle EM-kilpailuissa. Olah pelasi upeasti läpi ottelun Gorakia vastaan. Ainoastaan ensimmäisessä erässä Olah ei ollut terävimmillään, mutta sen jälkeen ottelussa oli vain pari vaikeampaa hetkeä. Olah jyräsi niin syötöllään sekä rysty- että kämmenpuolen lyönneillään pisteitä tasaiseen tahtiin. Etenkin kämmenpuolen peli on ollut ratkaiseva ase tiukoilla hetkillä koko turnauksen ajan.

”Olah pelasi taktisesti erinomaisesti”, kommentoi päävalmentaja Mattias Bergkvist Gorak-ottelua. Ottelun alku meni täysin pieleen mutta Olah pystyi muuttamaan pelin suunnan, etenkin syötöt ja syötönpalautusten suunnat olivat alussa pielessä. ”Henkisesti erittäin hyvä keskittyminen ja vahvaa peliä”, päätti Bergkvist ottelun analysoinnin. Seuraavaksi vastassa on Timo Boll jota vastaan voittoreseptin löytäminen on jo käynnissä, ”täytyy vähän katsella ja miettiä” oli Bergkvistin kommentti.

Olah kohtaa puolivälierässä lajin moninkertaisen Euroopan Mestarin Saksan Timo Bollin. Ottelu pelataan tänään lauantaina kello 22.15 Suomen aikaa.

Neljännesvälierä:

Benedek Olah – Daniel Gorak 4-2 (3-11, 11-5, 11-6, 11-9, 8-11, 11-6)

lehdistotiedote_em_kilpailut_olah_kaksinpelissa_8_joukkoon

Lehdistötiedote: EM-kilpailujen arvonta tehty, Olahilla kiiltää mitali silmissä

Lehdistötiedote: EM-kilpailujen arvonta tehty, Olahilla kiiltää mitali silmissä

Pöytätenniksen EM-kilpailut alkavat huomenna tiistaina Budapestissa. Suomalaisten johtotähden Benedek Olahin pelejä täytyy odotella aina keskiviikko-iltaan asti jolloin pelataan miesten nelinpelin karsintaa ja sekanelinpeliä. Miesten nelinpelissä Olahin parivaljakkona on espanjalainen Marc Duran, jonka kanssa he ovat karsinnan kakkossijoitettuja. Suurimmat odotukset kuitenkin kohdistuvat sekanelinpeliin, jossa Olahin parina on unkarilainen huippupelaaja Georgina Pota. “Kaaviossa on muutama erittäin paha sekanelinpelipari, etenkin Alexandar Karakasevic ja Ruta Paskauskiene”, kommentoi Olah ennen arvontaa. Arpa ei sinänsä ollut suosiollinen koska kyseinen pari on tulossa vastaan ottelussa pääsystä kahdeksan parhaan parin joukkoon.

Olahin rankka valmistautumisleiri noin kilometrin korkeudella merenpinnasta on sujunut hyvin. Sunnuntaina oli vuorossa lepopäivä ja treenit jatkuivat jälleen maanantaina. “En ole juuri nyt parhaassa kunnossani, olen tosin treenannut paljon joten pelikuntoa on vaikea arvioida”, kommentoi Olah lähestyvää turnausta. Olahin potentiaali on korkea joten pienestä jalkavammasta huolimatta EM-kisoissa saatetaan nähdä upeita tuloksia, miksi ei jopa mitali?

Muut suomalaiset aloittavat EM-kisansa tiistai-aamuna kaksinpelien karsinnoista. Yksittäiset voitotkin muille Suomen maajoukkueen pelaajille ovat tiukassa kun Euroopan parhaimmisto kokoontuu selvittämään paremmuuksiaan. Naisten puolella Annika Lundström ja Anna Kirichenko ovat nuoria ja kehittyviä pelaajia jotka parhaimmillaan pystyvät jopa voittoihin. Miesten puolella Miikka O’Connor ja Otto Tennilä ovat samassa tilanteessa. Kilpailuihin voi lähteä paineettomasta tilanteesta haastamaan rankingissa korkeammalla olevia vastustajiaan.

lehdistotiedote_em_kilpailut_arvonta_ja_olahin_kommentit