Aihearkisto: Leirit

OPT-86:n seuraleiri Korvensuoran koululla

OPT-86 järjesti seuraleirin uudessa pelipaikassaan Korvensuoran koululla ja SPTL:n kenttäpäällikkö Taneli Keinonen toimi itseoikeutetusti leirin päävalmentajana ja kouluttajana. Leirin sisältö suunniteltiin yhdessä ja tarkoitus oli nimenomaan tarjota kaikille seuran jäsenille hyötyä ja osallistumisen mahdollisuus. Harjoituksia järjestettiin sekä lauantaina että sunnuntaina junioreille, lauantai-iltana oli aikuisten omien harjoituksien vuoro. Lauantai-aamuna Taneli piti tunnin opetuksen pallolaatikkoharjoittelusta kiinnostuneille ja nämä henkilöt toimivat juniorileirillä aamupäivällä apuvalmentajina. Saimme rekrytoitua Jaakko Jacklinin juniorivalmentajaksi ja tämä kurssi antoi hänelle hyvät pohjat toimia pestissä. OPT-86:lla on nyt jo viisi juniorivalmentajaa tiimissään.


Kuva: Taneli ja Tuomas ohjeistamassa leiriläisiä seuraavaan harjoitukseen

OPT-86:n puolelta leirin valmentajina toimivat Tuomas Perkkiö ja Teemu Oinas kaikissa harjoituksissa. Koko viikonlopun painopisteenä oli kämmenlyönti, jota junioreiden osalta hiottiinkin lauantaina kaikissa harjoituksissa sekä sunnuntainakin vielä hieman. Aikuisten osuudessa kämmenlyönnille pyhitettiin yli puolet ajasta, ja lopussa kysyttiin kurssilaisilta mitä he halusivat itse harjoitella ja parantaa. Videovalmennusta käytettiin hyväksi ja aikuisetkin pääsivät huomaamaan sen merkityksen oman tekniikan kehittämisessä. Pro tip kaikille valmennuksesta ja kehittymisestä kiinnostuneille, Coach’s Eye on aivan erinomainen applikaatio puhelimeen asennettavaksi.


Kuva: Taneli opastamassa rystylyönnin vaiheita

SPTL:n palveluista kenttäpäällikkö Tanelin palvelukset ovat olleet OPT-86:lle kullanarvoisia. Tanelin kouluesittelyistä on seuramme harjoituksiin houkuteltu valtaosa junioreista. Leireillä Taneli on osoittanut ammattitaitoaan vetäjäjä ja samalla tuonut runsaasti hyviä ideoita seuran valmentajille viikoittaiseen harjoitteluun. Suosittelen kaikkia seuroja miettimään omaa toimintaansa ja sitä, miten tätä liiton palvelua voisi hyödyntää seuran eteenpäin viemisessä. Taneli kouluttaa samalla vierailulla valmentamisesta kiinnostuneet, hankkii uudet pingiskoululaiset kouluesittelyllä ja vetää vaikka leirin.

Leiriltä saimme seurana palautteen harjoituspaikkamme toimivuudesta isommille juniorimäärille. Kolmen normaalipöydän ja yhden robottipöydän treenisali toimi leirin sydämenä, muut viisi luokkahuonetta toimivat yksilöllisempään harjoitteluun sopivina paikkoina. Jatkossa emme enää voi harjoitella yhdessä 10-12 pöydän salissa ja tämä tulee myös ottaa huomioon harjoitusten suunnittelussa ja toteutuksessa.

OPT-86 kiittää Tanelia vierailusta!

OPT-86:n pöytätennisleiri 29.-30.12.2018 – Kutsu

OPT-86 ry. järjestää pöytätennisleirin junioreille ja senioreille lauantaina ja sunnuntaina 29.-30.12.2018 Kastellin monitoimitalon C-salissa osoitteessa Sairaalanrinne 5, Oulu. Ilmoittautuneet pelaajat jaetaan tasoryhmiin. Leiri sopii kaikentasoisille pelaajille. Päävalmentajana leirillä on ruotsalainen pöytätennisvalmentaja Anders Ylitalo, avustamassa ovat OPT-86:n valmentajat.

Katso tarkemmat tiedot oheisesta kutsusta ja ilmoittaudu mukaan!

Linkki tiedostoon: OPT-86 pöytätennisleiri Oulussa 29.-30.12.2018.pdf

Kosken kesäleiri pelattu – löytötavaroita tarjolla

Siivousporukan saldona oli mm. iso pyyhe, pari hupparia, lenkkarit, laturi ja kuulokkeet.

Periä saa Eskolta 05062532.

———————————————————————————————————————–

Perinteistä voidaan todella puhua, sillä leiri on Kosken koulukeskuksessa jo 16. kertaa. Taneli Keinonen on ollut mukana jokaisella leirillä ja johtaa tätäkin tapahtumaa. Muut valmentajat ovat Mattias Bergkvist (ma-ti), Mika Räsänen (ke-to), Markus Heikkinen ja Elmo Räsänen.

Kelit ovat hienot ja homma tuntuu toimivan aika hyvin, paitsi että suihkuista ei tiistaina tullut lämmintä vettä. Torstaina on vuorossa perinteinen leirisauna ja -uinti ja tietenkin myös leiripaitojen jako.

Kahdessa salissa on yhteensä 20 pöytää.

Juniorileiri Oulussa, raportti

OPT-86:n juniorit päättivät kesäkautensa ja aloittivat syyskautensa juniorileirillä johon vahvistukseksi saatiin vierailijoita Kittilästä ja Ylivieskasta. Leirille osallistui noin 20 pelaajaa. Erikoisuutena leirillä pidettiin lauantaina junioritreenien päätteeksi vielä myös aikuistreenit halukkaille. Leiri korkkasi SPTL:n kenttäpäällikön Taneli Keinosen syksyn tsemppiseurakauden, seuraavaksi tsemppiseurajuna kulkeutuu Lappeenrantaan. Oulun leirillä Tanelilla oli vetoapuja OPT-86:n valmentajista sekä YPTS:n Pekka Korvasta ja OPT-86:n Kittilän toimipisteen Jari Kujalasta.

Tanelin johtama ja suunnittelema leiri sujui varsin kitkattomasti. Teemat olivat simppelit ja yksinkertaiset, mutta kuitenkin riittävän haastavat. Fyysiset harjoitteet olivat hyvä lisä väleihin ja näin leiristä saatiin myös fyysisesti raskas, jos ei jo 2 x 5h harjoitusmäärä viikonlopun aikana ole sitä.

OPT-86 on jälleen kerran tyytyväinen SPTL:n apuun leirien järjestämisessä. Loppuun vielä pari kuvaa toiminnasta leirillä.

Leiriläiset kuuntelevat Tanelin ohjeistuksia:

Tämä liikkumisharjoitus lienee tuttu varsin monelle suomalaiselle pöytätennispelaajalle:

Ja välillä mentiin kovaa aitojen väleistä:

OPT-86 kiittää kaikkia leiriläisiä, valmentajia, vanhempia ja Tanelia leirin mahdollistamisesta!