Aihearkisto: Parapöytätennis

Asko Rasinen tuomaroi ja luokittaa parapöytätenniksessä

Suomen parapingiksestä on viime aikoina saatu hyviä uutisia. Uudet pelaajat nappasivat Italiassa hyviä voittoja ja pelaajat ovat lähdössä kisaamaan myös Slovenian Laskoon. Ruskeasuolla harjoitukset pyörivät ja edessä on kaksikin parakilpailua Pajulahdessa, kesällä ja syksyllä. Lokakuun kisassa on myös uusien pelaajien luokittelumahdollisuus.

Luokitteluun liittyen voimme ilolla todeta, että Asko Rasinen on suorittanut luokittelusertifinaatin (Classifier 1 level)  Costa Bravassa Espanjassa. Eli Asko voi tehdä kotimaassa alustavia luokituksia, kun uusia pelaajia ilmaantuu.

Asko lähtee ”harjoittelemaan” tätä  Puolan avoimiin parakisoihin ”Trainee classifier” -statuksella ja toimii myös tuomarina Laskon kisoissa. Onneksi olkoon!

Asko saamassa  luokitusdiplomia.

Matti Launonen on kuollut

Parapöytätenniksen moninkertainen maailmanmestari ja olympiavoittaja Matti Launonen menehtyi lauantaina. Jokin aika sitten Matti kaatui kotonaan Floridassa sisäpyörätuolillaan, loukkaantui ja jäi sille tielle. Matti oli syntynyt 31.5.1944 eli hän olisi täyttänyt toukokuussa 75 vuotta.

Matti vammautui suunnistuksen kilpailumatkalla auto-onnettomuudessa lukioikäisenä ja aloitti pöytätenniksen. Hän kilpaili vaikeimmin vammautuneiden pyörätuolipelaajien ykkösluokassa.

Matti oli Taisto Kainun kanssa pöytätenniksen ensimmäinen suomalainen arvokisaosallistuja Stoke Mandevillen MM-kilpailuissa 1971. Monilajikisoissa Launoselle ei tullut pöytätennismenestystä, mutta uinnissa hän saavutti kaksi hopeaa.

MM-kilpailuissa Launonen saavutti peräti 44 arvokisamitalia. Paralympialaisista ensimmäinen mitali oli joukkuekisan hopea Torontosta 1976 Pekka Hätisen kanssa. Ensimmäinen henkilökohtainen paralympiamitali oli pronssi, jonka Launonen saavutti Arnhemissä 1980. Kultamitalin vuoro oli Barcelonassa 1992. Viimeisin Launosen paralympiamitaliksi jäi Sydneyn henkilökohtainen hopea vuodelta 2000. Matti valittiin vuoden vammaisurheilijaksi 1997.

Itse tutustuin Mattiin 1970-luvun lopulla Liikunnalla. Blokeeraus oli varmaa, joten Matin kanssa kelpasi kenen tahansa harjoitella. Omintakeisen huumorin savolaismiehestä ei voinut olla pitämättä. Kilpailuvietti oli kova ja kisapelit kangastelivat kuopiolaisen mielessä edelleen ennen nyt sattunutta onnettomuutta.

Mr. pyörätuolipingis on poissa. Esitän Suomen Pöytätennisliiton ja kaikkien suomalaisten pingisihmisten puolesta osanottoni Matti Launosen omaisille ja muille läheisille.

Esko Heikkinen

(Kiitokset Esa Miettiselle, jonka artikkeliin ”Pingpongista Pöytätennikseen” -kirjassa yo. tiedot perustuvat)

Esa Miettinen Paralympiakomitean urheilijavaliokuntaan

SPTL onnittelee Esa Miettistä valinnasta. Alla paralympiakomitean tiedote asiasta.

TIEDOTE

Suomen Paralympiakomitea

9.7.2018

Paralympiakomitean urheilijavaliokunta on valittu

Suomen Paralympiakomitean ensimmäinen urheilijavaliokunta on valittu. Suomalaiset paraurheilijat äänestivät keskuudestaan kuusi urheilijaa edustamaan itseään urheilijavaliokuntaan. Valituksi tulivat kelkkahiihtäjä Sini Pyy, uimari Antti Latikka, ratakelaaja Esa-Pekka Mattila, käsipyöräilijä Jani Peltopuro, pyörätuolirugbynpelaaja Antti Sinisaari ja pöytätennispelaaja Esa Miettinen.

Urheilijavaliokunta on Suomen Paralympiakomitean alainen virallinen ohjausryhmä, jonka tehtävänä on tuoda Paralympiakomitean hallitukselle urheilijoiden näkemys paraurheiluun liittyvissä kysymyksissä. Urheilijavaliokunnan perustamisen myötä vahvistetaan urheilijakeskeistä päätöksentekoa suomalaisessa paraurheilussa.

Urheilijavaliokuntavaalissa ehdolle asettumis- ja äänioikeutettuja olivat ne urheilijat, jotka ovat edustaneet Suomea jossain kaksista edellisistä kesä- tai talviparalympialaisista tai samalla aikavälillä paralympialajin MM-kilpailuissa. Sekä ehdolle asettumis- että äänestysaktiivisuus oli urheilijoiden keskuudessa vahvaa. Vaalissa oli ehdolla 13 urheilijaa ja äänensä antoi kaikkiaan 42 urheilijaa.

– Oli todella positiivista, että saatiin näin monta hyvää ehdokasta ja urheilijat äänestivät innokkaasti. Se kertoo siitä, että tällaiselle foorumille on selkeästi tarvetta, sanoo Paralympiakomitean kehittämispäällikkö Katja Saarinen.

Äänestys toteutettiin siten, että jokainen äänikelpoinen sai nimetä kuusi urheilijaa listalleen. Vaalin ääniharava oli rovaniemeläinen kelkkahiihtäjä Sini Pyy, jonka nimi löytyi peräti 36 äänestyslomakkeesta.

– Mukava kuulla, että minulla oli näin vahva tuki. En ollut ihan tällaista kyllä odottanut, olen ollut sen verran vähän aikaa vasta mukana. Mutta todella hyvältä tuntuu, totesi Pyy, joka on edustanut Suomea vuoden sekä vuoden 2014 että vuoden 2018 talviparalympialaisissa.

– Tässä tehtävässä tärkeintä on varmasti hyvä yhteistyö. Uskon, että meillä on urheilijavaliokunnassa vahva porukka erilaisia ihmisiä eri lajeista ja eri vammaryhmistä. Yhteistyöllä saamme kaikkien äänen kuuluviin, Pyy sanoi.

Pyy on urheilijavaliokunnan ainoa nainen, ja tiedostaa roolinsa ja vastuunsa hyvin.

– Paitsi paraurheilussa niin suomalaisessa urheilussa ylipäätään on tärkeä saada sukupuolten välistä tasa-arvoa edistettyä. Toivon, että suomalaiset naisurheilijat ovat minuun aktiivisesti yhteydessä, jotta voin auttaa heitä viemään asioitaan eteenpäin, Pyy totesi.

Urheilijavaliokunnan vaalit järjestetään jatkossa joka paralympiavuonna eli kahden vuoden välein. Puolet valiokunnan jäsenistä ovat kerrallaan erovuorossa. Urheilijavaliokunnalla on vähintään neljä kokousta vuosittain. Lisäksi urheilijavaliokunnan puheenjohtaja edustaa urheilijavaliokuntaa Paralympiakomitean hallituksen kokouksissa.

Paralympiakomitean urheilijavaliokunta (suluissa ehdokkaan saamat äänet)

Sini Pyy (36)

Antti Latikka (31)

Esa-Pekka Mattila (27)

Jani Peltopuro (20)

Antti Sinisaari (19)

Esa Miettinen (19)

Pyörätuolitennispelaaja Taneli Tenhunen sai urheilijavaliokuntaäänestyksessä neljänneksi eniten ääniä (25) mutta johtuen ehdolle asettumisen säännöistä Tenhusta ei voitu valita urheilijavaliokuntaedustajaksi. Valitsematta jättäminen johtui Suomen Paralympiakomitean virheestä, joka huomattiin vasta äänestyksen jälkeen.

Esa Miettiselle pronssia para US Openista

Esa Miettiselle pronssia para US Openista Las Vegasista. Alkupoolissa Esa voitti molemmat ottelut ja puolivälieräottelun, kaikki 3-0. Sen jälkeen iski kisapaikalla pelaajien keskuudessa kulkenut mahatauti. Välieräottelu oli pakko luovuttaa. Esa ei pelannut myöskään joukkuekisaa.

Kisa pelattiin samassa jättihallissa kuin viime viikolla veteraanien MM-kilpailut.

Ottelut:

Esa Miettinen FIN – Terrence Young Sr USA 3-0 (11-1, 11-1, 11-1)

EM – Diego Jimenez COL 3-0 (11-3, 13-11, 11-3)

EM – Shaquille Rivera PUR 3-0 (11-5, 11-8, 11-2)

Mitalijärjestys:

 1. Thal Leibovitz USA
 2. Koyo Iwabuchi JPN
 3. Esa Miettinen FIN ja Nobuyuki Suzuki JPN

PTT Spanish Open, Barcelona – Julmala, Launonen, Mäkelä, Natunen, Pasanen ja Tapola mukana

Tämän viikonlopun Barcelonan avoimeen parapöytätennisturnaukseen osallistuu kuusi suomalaispelaajaa, joista peräti viisi on kansainvälisen parapöytätenniksen ensikertalaisia. Mukana joukkueessa ovat myös valmentajat Martti Autio ja Hannu Sihvo sekä luokitteluseminaariin osallistuva fysioterapeutti Paula Vuolle.

Kilpailutapahtuma alkoi joukkueen osalta keskiviikkona majoittumisella ja uusien pelaajien luokittelulla. Ensimmäisinä salaperäisiin ja korkeisiin, tupla-aidoilla ympäröityihin luokittelulaareihin pääsivät Aino Tapola ja Anna Pasanen, jotka saivat kumpikin luokakseen 1:n.

Jo tiistaina Barcelonaan saapuneet naispelaajamme ottivat luokituksensa iloisina vastaan.

Seuraavaksi Juha Julmala luokiteltiin luokkaan 8, sitten Timo Natunen luokkaan 1 ja Aaro Mäkelä luokkaan 6.

Luokitukset ovat alustavia, sillä luokittelijat seuraavat pelaajia vielä kilpailujen ajan, jonka jälkeen lopulliset luokan lyödään kunkin pelaajan osalta lukkoon. Hallilla ja hotellilla on ollut hyvä ja innostunut tunnelma, joka toivottavasti jatkuu voittoisien pelien siivittämänä.

Torstaina koko joukkue oli ensimmäistä kertaa yhdessä harjoitusten merkeissä, joiden jälkeen valmentajat jäivät vielä Technical Meetingiin, jossa myös kisojen arvonnat saatiin selville.

Nelinpelin treenaaminen on iloista puuhaa.

Perjantaina vuorossa olivat yksinpelit, joissa naisten istuvien luokassa 1-2 Anna ja Aino olivat tulessa. Ykkössijoitettu ja luokan 2 maailmanlistan kolmonen,  Venäjän Nadejda Pushpasheva oli armottoman kova vastustaja sekä nelossijoitetulle Annalle [3-0 (1, 5, 1)] että vitossijoitetulle Ainolle [3-0 (8,4,4)]. Myöskään poolissa toiseksi sijoitettu niin ikään kakkosluokkalainen Argentiinan Maria Garrone ei antanut hyvin taistelleille Annalle [3-0 (4,4,6)] ja Ainolle [3-0 (2,7,4)] mahdollisuuksia erävoittoihin.

Kolmossijoitettua myös kakkosluokkaan luokiteltua Juliana Ferreira da Silvaa vastaan Anna oli lähellä napata uransa avausvoiton, mutta tiukka ottelu päättyi brasilialaisen 3-2 (-8,7,-7,9,3) voittoon. Ainon ottelu samaa brassia vastaan meni myös viidenteen erään, joka päättyi sinivalkoiseen riemuun [3-2 (2,8,-9,-7,13)], kun suomalainen sisu painoi vaakakupissa enemmän kuin brassin saavuttamat ottelupallot.

Annan ja Ainon keskinäinen matsi oli yhtä tiukka kuin odottaa saattoi, mutta Ainon peli parani loppua kohti sen verran, että voitto irtosi viidennessä erässä [3-2(-14,-6,6,7,6)]. Yhtenä poolina pelatussa luokassa Aino saavutti siis pronssia ja Anna viidennen sijan.

Suomalainen voittaa aina.
Naisten istuvien luokan 1-2 pronssia Aino Tapola, Suomi Finland

Timo ja Matti olivat mukana miesten istuvien luokassa 1-2. Timo onnistui nappaamaan luokassa pronssia voittanutta poolin ykkössijoitettua Espanjan Miguel Toledoa vastaan ottelupallon heti ensimmäisessä erässä, mutta tuloksena oli silti tappio [3-0 (10,5,5)]. Myös poolin kakkossijoitettu Natthawut Thinathet oli tällä kertaa etevämpi [3-0 (4,2,1)]

Miespelaajiemme ainoasta voitosta näissä kisoissa vastasi poolinsa kakkossijoitettu parapöytätenniksen grand old man. Ykkössijoitettu Argentiinan Fernando Eberhardt tarjosi lyhyine syöttöineen kylmää kyytiä [3-0 (4,5,6)]. Myös kolmossijoitettu britti Noel Thomas oli aavistuksen verran parempi [3-1 (9,-7,7,7)], mutta kolmossijoitettua Espanjan Lazaro Rodriquezia vastaan Masa nappasi kannustuksen siivittämänä puhtaan 3-0 (8,12,9) voiton.

 

Matti Launonen oli tyly vieras espanjalaiselle Lazaro Rodriquezille.

Aaro pääsi kolmessa poolissa pelatussa 6-luokassaan heti kovaan kyytiin, kun vastaan asettui poolin ykkössijoitettu ja luokassa lopulta hopeaa voittanut Espanjan Alberto Seoane Alcazar [3-0 (4,2,4)]. Kakkossijoitettua Ruotsin Michael Azulayta vastaan vuorossa oli Pohjoismaiden välinen taistelu, jossa länsinaapurin kokenut pelaaja oli vielä toistaiseksi vahvempi erin 3-0 (3,6,2). Jokainen piste näin kovassa seurassa oli Aarolta hienosti taisteltu, ja jatkossa on varmasti lupa odottaa kovia suorituksia, sillä harjoittelu on vasta alussa.

Aaron uran ensimmäinen ruotsinkaatoyritys ei vielä onnistunut, mutta tulevaisuus näyttää valoisalta.

Allekirjoittanutkin joutui seitsemässä poolissa pelatun 8-luokan poolissaan melkoiseen pesukoneeseen. Ykkössijoitettu; paralympiakultaa, maailman- ja Euroopan mestaruuden aikoinaan voittanut Israelin Zeev Glickman antoi oppitunnin [3-0 (5,6,4)] näppyläpelaamisesta, kun kämmeneltä paukkuivat tavoittamattomat lyhytnäppylävedot ja rystyltä varmat pitkänäppyläpalautukset. Myös kakkossijoitettu Ecuadorin David Vasquez Corral tarjosi kämmentapoillaan kylmää kyytiä [3-0 (4,2,7)], vaikka onnistuin useissa palloissa sekoittamaan hänen passiivista pitkänäppylärystyään. Kolmossijoitettu Norjan Steffen Salomonsen näytti meikäläiselle niin vauhdikasta spinnipeliä [3-0 (3,1,7)], että siihen ehti mukaan vasta kolmannen erän loppua kohti jopa muutaman deffupallon turvin, mutta se oli siinä vaiheessa jo liian myöhäistä.

Viikinki ei taipunut kirveelläkään.

Sunnuntaina vuorossa olivat joukkuepelit. Naisten luokkien 1-5 yhdistetyssä joukkuekilpailussa Aino ja Anna olivat kovan haasteen edessä, kun vastaan asettui korkeampiin luokkiin sijoitettuja pelaajia. Argentiinalaiskaksikko Maria Garrone ja Nayla Kuell voittivat Annan ja Ainon ensin nelinpelissä [3-0 (7,6,4)] ja Kuell päihitti kaksinpelissä Annan [3-0 (5,3,7)], joten Argentiinalaiskaksikko vei ottelun 2-0. Lopulta koko luokan voittanut thaimaalaispari Wijittra Jaion ja Wassana Sringam joutui nelinpelin [3-0 (2,1,6)] kolmannessa erässä vaikeuksiin hurmioituneesti pelannutta joukkuettamme vastaan ja Ainokin pääsi kaksinpelissä [3-0 (2,7,6)] olosuhteisiin nähden loistavaan tulokseen Sringamia vastaan. Vaikka ottelusta tappiolukemat 2-0 kirjataankin, ylitti joukkueemme tässä matsissa itsensä todella hienosti.

Anna ja Aino pääsivät hankkimaan kovimman luokan kansainvälistä kokemusta.

Miesten luokkien 1-2 yhdistettyyn joukkuepeliin osallistuneet Matti ja Timo pääsivät heti ensimmäisessä pelissä kovaan kyytiin, kun luokan lopulta voittaneet espanjalaiset Iker Sastre ja Miguel Toledo voittivat ensin nelinpelin [3-0 (6,6,3)], jonka jälkeen Masa joutui yritti haastaa [3-0 (6,9,5)] Toledon, mutta Suomen 2-0 tappioksi kirjattiin tämäkin joukkuepeli. Seuraavaksi vastaan asettuivat britit Marc Bonnar ja Noel Thomas. Toisessa erässä savolaisviäntäjämme nappasivat erävoiton [3-1 (1,-8,6,2)], mutta murheellinen matsivoittojen nollaputki joukkuepeleissä sai jatkoa Timon ja Bonnarin ottelun jälkeen [3-0 (2,5,9)]. Tuttu 2-0 -tappio oli tämänkin ottelun tulos.

Savolaiskaksikko ensimmäisissä yhteisissä kisoissaan.

Miesten luokka 8:n joukkuepelit alkoivat Israelin kohtaamisella. Zeev Glickman ja Boaz Tabib olivat parempia nelinpelissä [3-0 (5,4,2)] ja allekirjoittanut sai taas todeta Glickmanin [3-0 (6,2,4)] paremmakseen, joten 2-0 -tappioon oli jälleen tyytyminen.  Seuraavassa ottelussa Ruotsin kakkosjoukkuetta (Axel Jensen Wallin ja Anton Grankvist) vastaan teki ensiesiintymisensä joukkuettamme vahvistanut kuwaitilaisnuorukainen Mohammad Al-Rashidi. Neluri päättyi ruotsalaisten voittoon [3-0 (2,7,0)] ja Aaron ottelu Jensen Wallinia vastaan myös [3-0 (2,2,3)], joten tulos oli tälleen 2-0 -tappio. Viimeisessä ottelussa Espanjan Alberto Seoane Alcazaria ja Ricard Sabio Ruizia vastaan allekirjoittanut ja Mohammad hävisivät ensin nelinpelin [3-0 (7,1,4)] ja Mohammad vielä kaksinpelin [3-0 (1,2,3)], joten 2-0 -tappioiden sarja ja kokemusten hankkiminen sai sinnikkään joukkueemme osalta päätöksensä.

Tulokset: ipttc.com

PTT Slovenia Open, Lasko – Esa Miettinen

Esa Miettinen osallistuu Slovenian Laskossa parapöytätenniksen avoimeen turnaukseen.

Miettisen joukkueelle 2-0 tappio Japanille joukkueloppuottelussa. Miettinen pelasi nelinpelissä (3-2 tappio) ja kaksinpelissä (3-0 tappio).


Kuva: joukkuefinaalin pelaajat

Miettisen joukkue voitti Ruotsin välierässä 2-1. Miettinen pelasi voitetussa nelinpelissä (3-2) ja ratkaisevassa toisessa kaksinpelissä voittaen erin 3-1. Loppuottelussa vastaan asettuu Japani.

Miettisen joukkue kahdella lohkovoitolla lohkoykkösenä jatkoon. Miettinen pelasi toisessa ottelussa voittaen nelinpelin erin 3-2 ja oman kaksinpelinsä saksalaista Ruddenklauta vastaan erin 3-1. Miettisen joukkue eteni suoraan välierään.


Miettisen poolissa vastassa Suzuki (JPN), Chee (MAS) ja Van Der Zanden (NED)

Miettinen – Chao Ming Chee (MAS) 3-0 (11-6, 11-8, 11-9)
Nobuyuki Suzuki (JPN) – Miettinen 3-1 (12-10, 11-8, 8-11, 11-5)
Miettinen – Van Den Zanden (NED) 2-3 (11-5, 11-9, 7-11, 5-11, 7-11)

Miettisen pelit kaksinpelissä päättyivät. Miettinen pelaa turnauksessa vielä joukkuekisassa Bereckin (HUN) ja Cheen (MAS) kanssa.

 

VAU tiedote – Löydä oma seura -palvelu auttaa tukea tarvitsevia liikunnan pariin

Löydä oma seura -palvelu auttaa tukea tarvitsevia liikunnan pariin

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU on julkaissut verkkosivuillaan uuden Löydä oma seura -palvelun.

Löydä oma seura -palvelusta voi hakea niitä urheiluseuroja, paikallisyhdistyksiä, kunnan liikuntavuoroja ja muita toimijoita, joilla on valmiuksia ja halua ottaa mukaan toimintaansa vammaisia ja tukea tarvitsevia harrastajia. Toimijoita voi palvelusta hakea muun muassa sijainnin, lajin ja toiminnan kohderyhmän mukaan.

Palvelu tarjoaa ratkaisuja niin sanottuun kysynnän ja tarjonnan ongelmaan, jossa yhtäältä vammaiset ja tukea tarvitsevat henkilöt eivät löydä urheilu- ja liikuntatarjonnasta itselleen sopivaa harrastusta ja toisaalta vammaisurheilun ja soveltavan liikunnan toimintaa tarjoavat tahot eivät löydä toimintaansa riittävästi harrastajia.

Siinä missä vammattomat henkilöt voivat käytännössä valita haluamansa liikuntaharrastuksen koko olemassa olevasta tarjonnasta, on vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden pyrittävä löytämään tahot, joilla on valmiuksia vastata heidän tarpeisiinsa. Tiedot näistä tahoista ovat pirstaleina ympäriinsä, ja tähän Löydä oma seura -palvelu tuo parannusta.

Löydä oma seura -palveluun on koottu seuroja ja muita toimijoita kolmen vuoden ajan, mutta listaus täydentyy edelleen jatkuvasti. Erityisesti kuntien omia ryhmiä ja paikallisten vammaisyhdistysten liikuntaryhmiä palveluun kaivataan lisää, mutta varmasti myös urheiluseuratarjonnasta löytyy edelleen puutteita. Löydä oma seura -palveluun voi ilmoittaa uusia toimijoita tai päivittää olemassa olevan toimijan tietoja yksinkertaisella sähköisellä lomakkeella.

Löydä oma seura -palveluwww.vammaisurheilu.fi/palvelut/loyda-oma-seura

Uuden toimijan ilmoittaminen tai vanhan toimijan tietojen päivittäminenhttps://www.webropolsurveys.com/S/F150E4D426F7247E.par

Lisätiedot: VAU, tiedottaja Lauri Jaakkola, puh. 045 136 8695, lauri.jaakkola@vammaisurheilu.fi

Liikuntavammaisten EM – Esalle ja Ismolle joukkuepronssia

 

Ismo Lallo ja Esa Miettinen voittivat TM9-luokan joukkuekilpailun pronssia parapöytätenniksen EM-kisoissa Sloveniassa. Välierässä suomalaiset taipuivat Italian parille suoraan voitoin 0–2. Kisoissa ei tunneta pronssiottelua, joten välierien hävinneet joukkueet Suomi ja Ruotsi saivat pronssia. Finaalissa ovat vastakkain Italia ja Belgia.

Lallon ja Miettisen vuosi on ollut menestyksekäs, sillä he voittivat aiemmin tällä kaudella jo MM-pronssia joukkuekisassa.

Aiemmin Laskossa pelatuissa kaksinpeleissä Miettinen oli lähellä mitalia sijoittuen jaetulle viidennelle sijalle. Seuraavalla maailman rankinglistalla Miettinen nousee kirkkaasti kymmenen parhaan joukkoon. Tällä hetkellä Euroopan kärki on yhtä kuin maailman kärki.

Martti Autio (lainattu VAU:n sivuilta)

KAKSINPELI

SM9-luokka, lohko C

 • Mohamed Amine Kalem Italia–Ismo Lallo Suomi 3–1 (11–2, 11–5, 13–15, 11–3)
 • Daniel Gustafsson Ruotsi–Lallo Suomi 3–1 (9–11, 11–1, 11–3, 11–6)
 • Lev Kats Ukraina–Lallo Suomi 3–2 (10–12, 11–1, 7–11, 11–9, 11–4)

Lallo ei selviytynyt lohkosta jatkoon.

Lohko D

 • Juan Bautista Perez Gonzalez Espanja–Esa Miettinen Suomi 3–0 (12–10, 11–4, 11–7)
 • Miettinen Suomi–Yannik Ruddenklau Saksa 3–0 (11–5, 11–9, 11–7)
 • Miettinen Suomi–Pawel Konstantyn Puola 3–2 (8–11, 7–11, 11–9, 11–5, 11–5)

Miettinen eteni puolivälieriin:

 • Iurii Nozdrunov Venäjä–Miettinen Suomi 3–1 (11–9, 11–13, 11–6, 12–10)

Miettinen sijoittui jaetulle viidennelle sijalle.

JOUKKUEKILPAILU

TM9-luokka, lohko A

 • Laurens Devos/Ben Ashok Despineux Belgia–Esa Miettinen/Ismo Lallo Suomi 2–0
 • Miettinen/Lallo Suomi–Aviv Gordon/Samuel Shur Israel 2–0

Miettinen ja Lallo välieriin:

 • Mohamed Amine Kalem/Samuel De Chiara Italia–Miettinen/Lallo Suomi 2–0

Miettiselle ja Lallolle EM-pronssia.

—————————————————–

Joukkue Ismo Lallo – Esa Miettinen varmisti Suomelle mitalin voittamalla poolin ratkaisuottelussa Israelin puhtaasti 2-0. Ottelu aloitettiin nelinpelillä, jossa suomalaisten 3-0 (11-8, 13-11, 11-4) voiton avaimena oli onnistunut taktiikka. Vastustajien peliesityksiä oli otettu nauhalle edellisinä päivinä ja niiden avulla löydettiin israelilaisten puolustuksen heikot kohdat. Nelinpelin jälkeisessä kaksinpelissä Esa Miettinen ei antanut mahdollisuuksia Israelin Samuel Shurille ja voitti ottelun myös ilman erätappiota 3-0 (11-9, 11-8, 11-6). Näin toista kaksinpeliä ei tarvittu pelata. Tiistaina Suomi kohtaa välierässä kisojen kakkossijoitetun Italian Suomen aikaa klo 13.30 pöydällä 9. Toisessa välierässä kohtaavat Belgia ja Ruotsi.


Suomen joukkue Ismo Lallo – Esa Miettinen aloittaa joukkuekilpailun maanantaina aamulla klo 10 Suomen aikaa kilpailujen ykkössijoitettua ja kahden vuoden takaista Euroopan mestarijoukkuetta Belgiaa vastaan. Illalla alkupoolin toisessa ottelussa vastassa on Israel klo 17. Suomen joukkue lähtee kilpailuun nelossijoitettuna. Ottelu aloitetaan nelinpelillä. Sen jälkeen on vuorossa kaksinpeli ja tarvittaessa toinen kaksinpeli. Joukkueen Lallo-Miettinen aiempiin joukkuemeriitteihin kuuluvat v. 2015 EM-hopea ja tämän vuoden MM-pronssi.


Tuloksia 30.9.

Esa Miettinen hävisi puolivälieräottelun tuoreimman maailman ratinglistan kakkoselle Venäjän Yuri Nozdrunoville 1-3 (9-11, 13-11, 6-11, 11-13). Ottelu oli erittäin korkeatasoinen. Eräluvuistakin voi päätellä, että ottelu oli hyvin tasainen ja Esan voitettavissa. Taktiikkana oli syöttää pääasiassa lyhyitä syöttöjä keskelle ja kämmenelle ja syötönpalautuksesta avata palloralli voimakaskierteisellä lyönnillä pääasiassa Yurin rystylle ja keskelle. Vastustajan syötöistä puolestaan haettiin heti hyökkäystä samoihin osoitteisiin. Taktiikka toimi pääosin hyvin, mutta vastustaja pääsi muutaman kerran liikaa käyttämään vahvaa kämmenasettaan.

Esalla oli neljännessä erässä eräpallo tilanteessa 10-9. Erän tappio jäi harmittamaan. Vastustajan kehonkielestä oli aistittavissa, että Esa oli päässyt ns. ihon alle. Olisi ollut kovin mielenkiintoista nähdä viides ja ratkaiseva erä.

Esan otteet kilpailussa ovat osoituksena siitä, että hän noussut uudelleen maailman ehdottoman huipun tuntumaan. Tällä hetkellä Euroopan huippu on yhtä kuin maailman huippu. Esimerkiksi Rion paralympialaisten kaikki mitalit löysivät osoitteensa maanosastamme.


Lauantaina klo 10.45 Suomen aikaa puolivälierässä Esa Miettisellä on vastassa kisojen kakkossijoitettu Venäjän Yuri Nozdrunov. Livestreamilla pöytä 12. http://www.epint2017.com/live-stream.html

Tuloksia 29.9.

Ismo Lallo hävisi poolin viimeisessä ottelussa Rion paralympialaisten pronssimiehelle Italian Amine Kalemille 1-3 ja tippui jatkosta. Hyvää Ismon otteluissa oli se, että hän pystyi ottamaan erän tai kaksi kaikilta vastustajista. Esa Miettinen voitti poolin viimeisessä ottelussa Saksan nuoren Yannik Ruddenklaun puhtaasti 3-0. Ottelussa Esa hallitsi peliä varsinkin omilla syöttövuoroillaan. Syötöt olivat lyhyitä ja tehokkaita, joiden avulla Esa pääsi avaamaan pallon voimakaskierteisillä rystylyönneillä. Pitkät pallorallit olivat Esan heiniä. Esa selvitti tiensä cup-vaiheeseen kahdeksan parhaan joukkoon. Arvonnat valmistuvat iltapäivällä. Puolivälieräottelut pelataan lauantaina aamulla. Kaikki loput ottelut ja mitalisijat ratkaistaan lauantain aikana.


Tuloksia 28.9.

Ismo Lallo – Lev Kats UKR 2-3 (14-12, 1-11, 11-8, 9-11, 6-11)
Esa Miettinen – Juan Perez ESP 0-3 (10-12, 4-11, 7-11)
Ismo Lallo – Daniel Gustafsson SWE 1-3 (11-9, 1-11, 3-11, 6-11)
Esa Miettinen – Pawel Konstantyn POL 3-2 (8-11, 7-11, 11-9, 11-5, 11-5)

Valmentajan kommentit: Päivän ekassa Esa nousi hienosti kuilun partaalta häviten kaksi ensimmäistä erää ja voitti loput kolme erää tiukkojen vaiheiden jälkeen, mutta lopulta voitti kaksi viimeistä erää selkeästi 11-5. Ratkaisuerässä Esa oli aluksi tappiolla 0-3. Toisessa ottelussa Rion paralympialaisten nelonen Juan Perez voitti pyöreän ottelun lopulta 3-0. Esa johti ensimmäistä erää loppua lukuunottamatta koko ajan. Se meni kuitenkin espanjalaiselle 12-10. Esalla on mahdollisuudet jatkoon huomenna voittamalla Saksan Yannik Ruddenklau. Sitten valmentajan kommentit Ismosta: Ismo vei Ruotsin ykköspelaajalta ensimmäisen erän. Ismon 4-0 johto neljännessä erässä ei riittänyt. Ottelu Gustafssonille 3-1. Päivän toisessa ottelussa Ismo oli lähellä yllätystä Ukrainan Katsia vastaan. Hän johti erin 2-1 ja neljättä 7-4. Ismon vähäinen kilpailurutiini näkyi ottelun lopussa. Kats vei ottelun 3-2.


Esa kohtaa kaksinpelissä Rion nelosen Perez-Gonzalesin. Saksan Ruddenklau ja Puolan Konstantyn haastavat poolin kolmos- ja nelospaikoilta. Ismon poolissa on Rion pronssimitalisti Kalem Italiasta. Ruotsin Gustafsson ja Ukrainan Kats täydentävät lohkon. Lohkoista menee kaksi parasta jatkopeleihin. Lohkoja on 9-luokassa neljä kappaletta. Ottelut alkavat huomenna torstaina.

Livelähetys: http://www.epint2017.com/live-stream.html
Kotisivu: http://www.epint2017.com/
Arvonnat: http://www.epint2017.com/uploads/4/2/7/3/42736241/epint_single.pdf