Tiedotusterveisiä

Liittohallitus piti historiansa ensimmäisen etäkokouksen tiistai-iltana (tai no, Teemu Oinas on osallistunut kokouksiin vastaavalla tavalla jo vuosien ajan…). Microsoft Teams pelitti mukavasti ja kokous kesti vain puolisentoista tuntia. ”Etähässäkän” harvoja hyviä puolia lienee, että nyt on pakko tiivistää ilmaisua ja priorisoida asioita.

Kokouksen alkuun totesimme valitettavan kuolemantapauksen. SPTL:n yhteistyökumppanin Gumbostrand Konst&Formin vetäjä John Hartwall poistui joukostamme maan toisena koronapotilaana.

Hallituksen kokouksen pääaiheet olivat liittokokouksen peruminen ja uuden koolle kutsuminen sekä kauden virallinen päättäminen. Molemmista asioista tulee vielä lisäinfoakin, mutta jo tässä voi kertoa, että päätimme peruuttaa 17.4. suunnitellun kokouksen ja kutsua koolle uuden kokouksen maanantaina 27.4.2020 klo 18.

Näin siksi, että nyt saamme kokouskutsuun maininnan etämahdollisuudesta, jolloin kaikki menee sääntöjen ja määräysten mukaan. Poikkeusoloista johtuen kokoukseen osallistuvalta vaaditaan etukäteen toimitettu valtakirja. Paikan päälle Sporttitaloonkin saa tulla, mutta sitä emme nyt suosi.

Liittokokoukseen liittyviä ohjeita sekä kaikki materiaali, kuten tilinpäätös, tase, toimintakertomus ja tilintarkastajan lausunto tulevat verkkosivuille, kuten myös hallituksen ja seurojen esittämät sääntömuutosehdotukset. Tässä tilanteessa on hyvin toivottavaa, että kokousedustajat tutustuvat materiaaleihin huolellisesti etukäteen

Liittohallitus totesi yksimielisesti, että julistamme pöytätenniskauden 2019-2020 peliteknisesti päättyneeksi. Kilpailuvaliokunnan tiedote kesken jääneitä sarjoja koskien löytyy jo ylempää. SM-sarjassa ei jaeta mitaleja ja sarjapelit alkavat ensi kaudella muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta samoin joukkuein kuin nyt kesken jääneellä kaudellakin.

Kilpailuja ei keväällä enää järjestetä. Kilpailuvaliokunta ja hallitus selvittävät mahdollisuutta Juniori-SM:n (alle 17 ja Nappulaliiga) pelaamiseen syyskauden aikana (keväällä voimassa olevilla ikäsäännöksillä). Jyväskylässä tutkitaan, josko koulu-SM onnistuisi myös. Kosken perinteistä kesäleiriä ei järjestetä ainakaan kesäkuussa, mutta jos tilanne muuttuu kesän aikana ratkaisevasti, voimme harkita sen järjestämistä elokuussa ennen koulujen alkua.

Hallitus keskusteli myös liiton työntekijöiden tilanteesta pandemian pitkittyessä. Tähän asti olemme menneet mm. vapaiden pitämisillä ja erilaisten rästitöiden tekemisillä. Varsinaisia päätöksiä ei nytkään tehty, vaan asia delegoitiin työvaliokunnalle. Hallitus tekee luonnollisesti varsinaiset päätökset sen esityksen pohjalta. Lähtökohtaisesti liiton taloustilanne on ainakin vielä kohtalaisen hyvä. Ensimmäinen mahdollinen notkahdus tulee, jos ensi kausikaan ei ala normaalisti ja emme saa lisenssituloja. Toinen mahdollinen taloudellinen riski liittyy OKM:n avustuksien leikkauksiin.

Perustettavan Pöytätennisrahaston johtokuntaan nimettiin jo aiemmin valittujen lisäksi Matti Kurvinen. Poikkeusolot hankaloittavat tämänkin hankkeen etenemistä, mutta yritystä on!

Toiminnanjohtaja Räsänen kertoi mukavan uutisen, että Mailapelihanke on saanut uutta rahoitusta OKM:ltä 50 000 € toukokuusta 2020 lähtien vuodeksi eteenpäin. Parhaillaan rekrytoidaan uutta vetäjää, jonka on tarkoitus aloittaa työnsä elokuussa. Pöytätennisliiton puolelta kenttäpäällikkö Taneli Keinonen on hankkeessa vahvasti mukana ja tärkeässä roolissa sen kokeneimpana työntekijänä.

Gumbostrandin kokouspäivässä sovituista asioista raportoidaan jatkossa hallituksen valiokuntakatsauksien yhteydessä. Päivän vetäjä Matti Kurvinen listasi 15 toimenpidettä, joiden etenemistä hallitus seuraa. Masa on kirjoittanut ko. asioista jutun Pingislehteen 1/2020, jonka pitäisi kolahtaa postilaatikoihin aivan näinä päivinä.

Vielä totesimme, että Benedek ”Pena” Oláh saa mukavaa näkyvyyttä ETTU:n sosiaalisessa mediassa ”Train like a pro” -teeman alla. Ja että kansainvälinen pöytätennispäivä eli World Table Tennis Day on 6.4.2020. Kotipeleiksi taitaa mennä ainakin suomalaisten osalta. Siitäkin saa toki raportoida.

Liittohallitus pitää seuraavan (etä)kokouksensa 5. toukokuuta. Sitä ennen käydään kevätliittokokous. Pidetään yllä positiivista mieltä, vaikka olot ovatkin erikoiset. Lenkillä voi käydä ja kotikuntopiirejä tehdä, vaikka ei pelaamaan pääsekään. Ja muistakaa pestä käsiä!

Vastaa