Pöytätennisseurojen somekanavat

Heikki Kiiskinen teki seuravaliokunnalle erittäin hyvän yhteenvedon SPTL:n alaisten seurojen sometileistä. Alla Heikin tekstiä ja muutamia seuravaliokunnan lisäyksiä.

Pakersin kotikonttorissa liitteenä olevan taulukon maamme pöytätennisseurojen somekanavista ja nettisivuista. Yhteenvedon tarkoituksena on helpottaa lajiväen verkostoitumista, toistensa löytämistä ja hyvien ideoiden jakamista. EI siis missään nimessä kritisoida esimerkiksi somekanavien puuttumista – ennemminkin innostaa niihin varsinkin tässä tilanteessa, kun muu aktiivinen tekeminen on tauolla.

Minulla ei ole selkeää isoa kuvaa seurojen toiminnan laajuudesta ja aktiivisuudesta esimerkiksi junioripuolella, osa seuroista lienee ns. pöytälaatikkojäseniä, joten kanavien puuttuminen / passiivisuus on varsin ymmärrettävää.

Muutamia yleisiä havaintoja ja kehityskohteita:

  • Lähes 1/3 seuroista ei ole missään sähköisessä kanavassa, näistä 6 on Helsingissä (vaikeuttaa varmasti uusien juniorien löytämistä lajin pariin)
  • Suurin osa Facebookin käyttäjistä toimii siellä aktiivisesti
  • Karkea jako sometiilen käyttäjistä: Facebook aikuisille ja varttuneemmalle väelle, Instagram enemmän nuorisolle ja junioreille (myös Snapchat ja TikTok tekevät vahvasti tuloaan seuratoimintaan)
  • Nettisivut on edelleen ihan toimiva kanava esimerkiksi harjoitusvuorojen ja maksujen yms. tiedottamiseen, mutta kaikki se ”kiva tekeminen” kannattaisi jakaa kuvien ja videoiden muodossa somekanavissa
  • Hyvin harva vaivautuu enää menemään suoraan nettisivuille katsomaan, että olisikohan sinne päivitetty jotakin uutta – odotellaan ennemminkin uusia juttuja omaan somefeediin
  • Summa summarum: paljon on hyvää ja paljon on (onneksi) tekemistä, toivottavasti keväällä 2021 Instagram-tilejä olisi vaikkapa 20.
  • Seuravaliokunta jatkaa keskustelua seuran suuntaan jatkotoimenpiteistä

Nettisivujen helppoon ja ilmaiseen tekoon: Google Sites

YHteenveto seurojen sometileistä ja nettisivuista löytyy täältä: SPTL:n jäsenseurat 2020

Päivityksistä pyydetään ilmoittamaan seuravaliokunnalle tai vaikkapa kommentoimalla tähän artikkeliin.

 

Vastaa