BC-SM (M-1900 ja M-1700) (Valio) – Uusia ja vanhoja mestareita

BC-SM pelattiin loppuun asti hyvässä hengessä, täydelliset tulokset ovat liitteenä.

Sunnuntaina päivän ensimmäiset mestaruusmitalit jaettiin B-luokan nelinpelissä, jossa ykköspallille YNM:n Janne Annusen vierelle kiipesi kokemusta: OPT-86:n Seppo Hiltunen oli vastaavassa tilanteessa ensimmäisen kerran jo 31 vuotta sitten eli vuonna 1987. Sepon syötöt olivat edelleen valtaosalle vastustajista myrkkyä.

SM-hopealle iski isäntäseuran pari Janne Relander & Esa Kanasuo ja pronssit laitettiin Ylivieskan Pekka Korvan ja Janne Heikkilän sekä Mika ja Heikki Kettusen (PT Helsinki ja PT-2000) kaulaan.

Kaiku sai SM-hopeaa myös C-nelinpelissä Rasmus ja Matias Vesalaisen voimin. Mestareiksi iskivät Halexin luokkaa kokeneemmat Robin Sandlin & Tomas Porthin. SM-pronssia Mikael Bäckmanille ja Ossi Vesaluomalle (YPTS/TIP-70) sekä Iisalmen Simo Terolle ja Martti Knuutiselle. Micke palasi SM-mitalikantaan 35 vuoden tauon jälkeen.

B-luokassa kotiseura Kaiku otti kaksoisvoiton. Esa Kanasuo löi loppuottelussa Janne Vuorisen 3-0. Esan ainoa tappio tuli alkupoolissa Pyrkivän Vesa Helmiselle. SM-pronssia kokeneelle kaksikolle Roger Söderberg BF-78 ja Janne Annunen YNM.

Päivän viimeinen peli oli C-luokan loppuottelu, jossa kohtasivat koko päivän kaikissa luokissa uurastaneet Matias Vesalainen ja Simo Tero. Kotiseuran Matias oli Iisalmen Simoa parempi lukemin 3-1 näin saimme todennäköisesti kaikkien aikojen nuorimman luokkamestarin Suomessa. Pronssille iskivät BK:n Jukka Somervuori ja LPTS:n Leonid Pullinen. Todettakoon, että mestari Matiaksen ja pronssimitalisti Jukan välillä on ikäeroa suurin piirtein 55 vuotta. Kyllä pöytätennis on hieno laji! Vielä kannattaa muistaa Jukan ja seurakaveri Hannu Löppösen kvarttapeli C:ssä. Taisi olla kisojen pisin ottelu.

Kisat sujuivat ainakin järjestäjien näkökulmasta mainiosti. Striimillä riitti katsojia ja ruoka teki kauppansa. Aikataulussakin pysyttiin ainakin suurin piirtein, vaikkakin Matiaksen monen luokan urakointi aiheuttikin välillä hiukan hankaluuksia. Pelaajat suhtautuivat tilanteeseen kuitenkin ymmärtäväisesti.

Kosken Kaiku kiittää.

Linkki tiedostoon: BC-SM tulokset.xls

Vastaa