Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui parin kuukauden tauon jälkeen tiistaina. Paikalla olivat kaikki muut paitsi pienten maiden kisoissa työkomennuksella oleva Sonja. Kokous alkoi hiljaisella hetkellä, jolla kunnioitimme jokin aika sitten pois menneen Max Laineen muistoa.

Kokousmuodollisuuksien jälkeen otettiin valiokuntakatsaus. Työvaliokunta ei varsinaisesti ollut kokoustanut, mutta EM-karsinnan televisioinnin kanssa oli tehty hommia ja muitakin varainkeruuhankkeita on suunnitteilla.

Taneli kertoi, että valmennusvaliokunnan kokoonpanossa ei vielä ole edetty. Seuravaliokunta on sen sijaan työstänyt Henri Pelkosen johdolla ”seuratyökalua”, jonka julkistus tapahtunee vielä tällä viikolla. Taneli oli asiasta innostunut ja kertoi lisäksi, että syksyllä (sunnuntaina 1. syyskuuta) järjestetään Seurapäivä.

Kimmo Pihkala kertoi, että IT-puolella on tehty pientä viilausta PT-Welhoon. Suunnitelmissa on tuottaa ”kisanvetosofta” liiton sivuille kesän aikana, tarkka aikataulu vielä vähän auki. Samassa yhteydessä todettiin, että Mika saa päivittää seurasiirto-ohjeet liiton sivuille.

Sääntövaliokunnassa ei puheenjohtaja Kimmo Areniuksen mukaan ole ollut aktiviteetteja, kun liiton kevätkokouksessakaan ei pitkästä aikaa ollut edes yhtään sääntömuutosehdotusta.

Mika raportoi huippu-urheiluvaliokunnan kuulumisia, joista päällimmäisenä oli tietenkin harmitus siitä, että miesjoukkue ei onnistunut EM-karsinnoissa riittävästi, vaikka läheltä piti. Iloinen asia sen sijaan oli, että Anna Kirichenko on valittu (Benedekin ohella) European Gamesiin Minskissä kesäkuun lopulla.

JEM-kisoihin lähetetään miesjuniorit ja kadettipojat (Alex Naumi, Arttu Pihkala ja Noah Steif sekä Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen) sekä mahdollisesti myös Aleksandra Titievskaja henkilökohtaisiin luokkiin. NETUssa Haapsalussa on isompi joukkue, eli Aleksandra, Anni Heljala ja Kaarina Saarialho naisjunnuissa, Sam ja Aleksi kadettien ykkösjoukkueessa, Vesalaisen veljekset Matias ja Rasmus sekä Turo Penttilä kakkosjoukkueessa sekä Arttu, Lauri Hakaste, Juhana Tuuttila ja Henri Kujala miesjunnuissa.

Veteraanivaliokunnan toimissa on järjestetty veteraanien Top ja aloitettu valmistelut syksyn Viro-otteluun. Paravaliokunnan Hannu Sihvo totesi, että Pajulahdessa järjestetään EPYG eli nuorten monilajinen parakilpailu kesäkuun lopulla. Pöytätenniksessä on 15 maasta 60 pelaajaa, Suomesta Aaro Mäkelä, Aino Tapola ja Juha Julmala. Myös liiton lokakuinen Para Finland Open eli Matti Launonen Memorial Tournament etenee, ensimmäiset ilmoittautumiset (17 henkilöä) on jo saatu. Seuraavat arvokisat ovat EM-kisat syyskuussa.

Kilpailuvaliokunnan Teemu Oinas arvioi, että SM-sarjan finaali- ja karsintaturnauksessa aikataulutus onnistui hyvin. SPTL järjesti Nappulaliigan ja 17-SM:n, tuotto liitolle oli noin 1500 €. Miksi tämä helppo kisa ei kiinnosta seuroja, ihmetteli Teemu. GP-finaalissa oli paljon poissaoloja ja se formaatti kaipaa uudistusta. Ensi kauden kilpailukalenteri on jo julkaistu ja määräajan puitteissa eli kuluvan kuun loppuun mennessä tulleet hakemukset ajavat muiden edelle. Myös sarjailmoittautumiset ovat jo käynnissä (30.6 mennessä pääsarjoissa).

Seuraavaksi Mika esitteli Ruskeasuon valmennussuunnitelmaa kaudelle 2019-2020 maajoukkuepelaajien osalta. Mika käy Valmennuksen erikoisammattitutkintoa ja tämä kehityshanke on osa sitä. Hallitus hyväksyi ohjelman, jonka tuloksena tapahtuu mm. ryhmän pienenemistä sekä viestinnän tehostumista. Asiasta tulee piakkoin lisätietoa liiton sivuille.

Kertasimme vielä hiukan kevään tapahtumia: MM-kisat Budapestissa sujuivat Suomelta hyvin, kun Alex ja Benedek olivat peräti 16 parhaan joukossa miesten nelinpelissä ja Anna pääpaperilla 64 parhaan joukossa Benedekin tavoin. EM-karsinnassa tuli kaksi tappiota 2-3 ja yksi voitto, mikä ei aivan riittänyt. Tapahtuma sinänsä oli onnistunut, kuten myös TV-lähetykset. Paikan päällä katsojia olisi saanut olla enemmän, mutta ennakkotietojen mukaan TV-katsojia oli enemmän kuin esimerkiksi heti perään tulleella käsipallon SM-finaalilla. Liittokokous oli pieni ja nopea kestäen kaiken kaikkiaan alle puoli tuntia.

Ensi vuoden Parakisojen mahdollinen haku tulee suorittaa kesäkuun 7. päivään mennessä. Kyseessä on paralympiakisavuosi, joiden jälkeen kisaa ei ainakaan kannata järjestää. Kevään karsintakisan järjestämisen anominen on yksi mahdollisuus, mutta paravaliokunta pohtii vielä asiaa.

Pingislehti 2/19 on viimeisiä juttuja vaille valmis ja mennee ensi viikolla painoon. Ruskeasuon hallin ja varaston siivoustalkoot (aitojen korjausta ym.) pidetään 7. kesäkuuta klo 15. Paikalle toivotaan edustajia hallia käyttävistä seuroista.

Teemu Oinas kertoi vielä, että Oulun kiinalaispelaaja Zhu Ning olisi kiinnostunut järjestämään harjoitusmatkoja kotimaahansa. Teemu selvittelee asiaa vielä tarkemmin.

Asko Kilpi on skannannut paljon vanhoja pingislehtiä liiton sivuille. Nyt tutkitaan, voisiko tätä työtä jatkaa sekä vanhemmilla että aivan uusimmilla lehdillä. Vielä todettiin, että
Aaro Mäkelä on täydentänyt Arto Luukkaisen aloittaman junioreiden SM-kisojen mitalitilaston tuoreimpien tulosten osalta. Kesällä koetetaan saada kuntoon tilaston alkupää. Tarkoituksena on, että niin tämä kuin muutakin historiamateriaalia tullaan lisäämään liiton sivuille.

Seuraavan kerran liittohallitus kokoontuu vasta elokuussa.

 

Vastaa