Työkalu pöytätennisseurojen kehittämisen tueksi

Työkalu pöytätennisseurojen kehittämisen tueksi

Seuravaliokunnassa on pohdittu alkuvuoden aikana, miten seurat voisivat kehittää toimintaansa ja löytää uusia kilpapelaajia. Yhdeksi ratkaisuksi valiokunta on luonut pöytätennisseuroille mitoitetun seurakehitystyökalun.

Uudesta innovaatiosta ei ole kyse, sillä saman tyyppinen työkalu on käytössä jo Palloliitolla ja Salibandyliitolla. Molemmissa lajeissa sen on todettu parantaneen seurojen tekemisen laatua. Suomalaisen pöytätenniksen toimintaympäristöön mukautettu työkalu on nyt seurojen käytettävissä SPTL:n nettisivuilla.

Työkalun perusidea on jakaa seuratoiminta eri osa-alueisiin ja löytää kehittämiskohteita sitä kautta. Osa-alueita on neljä: 1) viestintä ja markkinointi, 2) varainhankinta ja kilpailut, 3) johtaminen ja hallinto ja 4) urheilutoiminta ja olosuhteet.

Työkalussa on kolme eri tasoa, joita seurojen on tarkoitus kiivetä ylöspäin. Täyttämällä yhden tason kriteerit seura pääsee seuraavalle tasolle, mutta kriteerit tulee käydä sitä ennen läpi seuravaliokunnan edustajan kanssa. Idea ei ole kuitenkaan suorittaa tasoja ”rasti ruutuun”-menetelmällä, vaan aidosti tarttua seurojen mahdollisiin kehityskohteisiin. Yhdessä liiton ja muiden seurojen kanssa tavoitteena on löytää ratkaisut seuran kehittämiseen.

Seuravaliokunta järjestää syksyllä seurapäivän, jonka keskiössä seuratyökalu on. Seurapäivän aikana seurat käyvät yhdessä läpi työkalun kriteerejä ja sparraavat toisiaan. Päivän aikana ykköstason kriteerit täyttävät seurat nostetaan seuraavalle tasolle.

Seuratyökalu on suunnattu erityisesti seuroille, jotka haluavat aidosti kehittää toimintaansa. Tasojen suorittamisesta liitto ei palkitse erikseen, vaan tarkoituksena on, että seurat voivat työkalun avulla viedä toimintaansa järjestelmällisesti eteenpäin. Tavoitteena on saada seurakehitykseen mukaan vähintään 10-15 seuraa joulukuuhun mennessä.

Lisätietoja seuratyökalusta antavat Taneli Keinonen ja seuravaliokunnan puheenjohtaja Henri Pelkonen.

 

Vastaa