Euro Mini Champ´s

Ranskan Schiltigheimissa 12.kerran järjestettyyn Euro Mini Champ´s turnaukseen osallistui tänä vuonna Suomesta kolme pelaajaa. Turnaus järjestetään vuosittain 10-12 vuotiaille pelaajille, tänä vuonna pelattiin 2004 ja 2005 syntyneiden luokat.

Suomen kolmikko Sam Khosravi, Aleksi Räsänen ja Leo Kettula osallistuivat nuorempaan 2005 syntyneiden luokkaan. Luokassa oli 130 pelaajaa ja kisassa mukana pelaajia 32 maasta. Pääosin mukana oli eri maiden ikäluokan kärkipelaajia, joiden lisäksi vahvaa juniorityötä tekevä järjestäjämaa Ranska oli vahvasti edustettuna todella laajalla pelaajamateriaalilla. Ranskalta mukana oli maata virallisesti edustaneiden pelaajien lisäksi pelaajia eri maakunnista. Aivan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta myös näiden maakuntien pelaajien taso oli todella korkea.

IMG_20160827_075203[1]
Suomen pelaajat Sam Khosravi, Aleksi Räsänen ja Leo Kettula

Kilpailussa pelattiin neljä eri vaihetta alkulohkoja, joista parhaat pelaajat lopulta selvittivät tiensä pudotuspelivaiheeseen. Ensimmäisenä kilpailupäivänä kaikki pelaajat aloittivat pelinsä neljän pelaajan alkulohkoissa. Jonkinlaista sijoitusta aivan kärkipelaajien osalta arvonnoissa oli tehty mutta muuten pelaajat oli arvottu lohkoihin melko satunnaisessa järjestyksessä. Suomen pojille kilpailu oli ensimmäinen kansainvälinen kisa ja uusi tilanne näkyi hieman avaupäivän otteissa. Sam joutui pahaan lohkoon eikä saanut tasaisia eriä käännettyä edukseen jääden ilman erävoittoja. Myös Aleksin pelit alkoivat kahdella tappiolla mutta viimeisessä pelissä oli vielä hyvät mahdollisuudet jatkopaikkaan. Viidennen erän 9-11 häviö ranskalaista vastustajaa vastaan päätti kuitenkin pelit ensimmäisen päivän osalta. Leo sen sijaan sai yhden voiton ranskalaisesta pelaajasta ja hänen pelit jatkuivat seuraavaan alkulohkoon. Myös toisesta vaiheesta Leo oli todella lähellä mennä jatkoon. Pelit menivät kuitenkin ristiin ja hänen pelit päättyivät lohkon neljänteen sijaan.

Lauantaina Suomen poikien pelit jatkuivat consolation-luokalla, joka pelattiin 7 pelaajan alkulohkona. Sam sijoittui lohkonsa toiseksi voitettuaan alkulohkon kuudesta pelistään viisi. Voittosarakkeeseen tuli merkinnät Slovenian ja Valko-Venäjän edustajista sekä kolmesta ranskalaisesta. Ainoa tappio tuli hollantilaiselle, joka eteni jatkoon seuraavalle kierrokselle. Aleksi tuli tasaisessa lohkossa kolmanneksi voitettuaan tanskalaisen, virolaisen ja ranskalaisen pelaajan. Häviöt tulivat kahdelle ranskalaiselle sekä sveitsiläiselle. Leolle ei consolation-luokassa tullut voittoja hyvästä yrityksestä huolimatta.

Turnaus oli pojille kaikinpuolin varmasti hieno kokemus ja kovia kansainvälisiä pelejä tuli paljon. Pojat pääsivät myös testaamaan omaa tasoaan aivan tämän ikäluokan kärkipelureita vastaan. Kärkipelaajiin verrattuna kaikilta Suomen pojilta kehittämistä löytyy erityisesti liikkumisessa, pelivarmuudessa ja peliaktiivisuudessa. Pelillisesti kaikki pojat kuitenkin nostivat tasoaan kisan edetessä, joka on positiivinen asia tulevaisuutta ajatellen.

Poikien 2005- luokan vei lopulta nimiinsä Venäjän Vladislav Bannikov, joka voitti ranskalaista Ile de Francea edustaneen Ellan Zemmalin 3-2.

Poikien 2004-luokan finaali oli kahden venäläisen pelaajan kohtaaminen. Molemmat pelurit herättivät pelitaitojen lisäksi huomiota selkeästi muita ikäisiään kookkaammalla olemuksella. Voittajaksi selviytyi Vladislav Makarov.

Tytöt 2004 voitti Venäjän Svetlana Dmitrienko ja tytöt 2005 ranskalaista Picardiea edustanut Loa-Line Frete.

Täydelliset tulokset löytyvät kisojen kotisivuilta: https://www.eurominichamps.com/en/resultats-2016/

 

2 thoughts on “Euro Mini Champ´s

Vastaa