Finlandia Openin kaksinpelit – Finlandia Open singles

Oláh vihdoin mestari

Benedek Oláh onnistui vihdoinkin tavoitteessaan voittaan pöytätenniksen kotimainen arvoturnaus Finlandia Open. Budapestissa asuva seinäjokinen löi Kisakallion pöytien välierässä Sveitsin Lionel Weberin 4-2 ja loppuottelussa Japanin Koyo Kanamitsun 4-1. Lauantain molemmat pelinsä Oláh vei 4-1, joten voittoa voi lopulta pitää selvänä.

– Lauantaina peleissä oli kyse pakkovoitoista ja rennosta pelistä ei juuri voi puhua. Tänään keskittyminen oli ihan toista ja pelit sujuivat samaan malliin kuin Ranskan liigassa, iloinen suomalainen analysoi.

Oláh aloitti loppuottelun todella väkevästi ja voitti kaksi ensimmäistä erää 11-5 rystyjen paukkuessa pöytään. Kolmannessa japanilainen alkoi pelata enemmän Oláhin kämmenelle ja ottelu kääntyi hetkeksi. Tärkeä neljäs erä tuli Oláhille, vaikka japanilainen johti vielä 10-8. Sen jälkeen viides erä oli enää muodollisuus. Valtava karjahdus ottelun päätteeksi osoitti, että isot paineet purkautuivat voiton myötä.

– Aika komeaa olla Finlandia Openin ensimmäinen suomalaisvoittaja ja saada nimi pokaaliin, jossa ennestään ovat esimerkiksi Jan-Ove Waldnerin ja Liu Guoliangin nimet, Oláh naureskeli kumppanuuttaan kahden olympiavoittajan ja lajilegendan rinnalla.

Kaksinpelien tulokset – MS and WS results:
https://drive.google.com/drive/folders/1TcuTPDncvzmQDxwA07aXl55DDi2e60OM

———————————————————————————————————-

7.12. klo 20

Suomalaisten lopulliset sijoitukset Finlandia Openissa:

Miehet
36. Alex Naumi
42. Lauri Laane
45. Jani Jormanainen
49. Miikka O´Connor
56. Noah Steif
62. Arttu Pihkala
67. Samuli Soine
69. Peiman Moradabbasi
72. Sam Khosravi
74. Toni Soine
77. Riku Autio
79. Huy Chau
81. Otto Tennilä
88. Esa Miettinen
91. Pedram Moradabbasi
93. Aleksi Räsänen
94. Juhana Tuuttila
96. Lauri Hakaste
102. Patrik Rissanen
105. Aleksi Mustonen

Naiset
18. Anastasiia Burkova
21. Anna Kirichenko
54. Aleksandra Titievskaja
55. Sofie Eriksson
58. Ramona Betz
60. Jannika Oksanen
61. Sofia Erkheikki
62. Maria Girlea
64. Elli Rissanen
67. Pihla Eriksson
68. Anni Heljala

—————————————————————————————————————-

7.12 klo 16

Oláh jatkaa välierissä

Benedek Oláh jatkaa edelleen tappioitta pöytätenniksen Finlandia Openissa. Lauantaina Oláh voitti kaksi otteluaan ja kohtaa sunnuntaina välierässä Sveitsin Lionel Weberin.

Lauantain ensimmäisessä ottelussa Tal Israelin 4-1, mutta oli ajoittain hankaluuksissa rennosti pelanneen israelilaisen kanssa. Toinen peli Ruotsin Per Sandströmiä vastaan päättyi myös 4-1, vaikka suomalainen hävisi avauserän.

– Ruotsalaista vastaan kaksi viimeistä erää sujui jo aika mukavasti. Silti sanoisin, että lauantaina oli kyse pakkovoitoista ja rennosta pelistä ei juuri voi puhua, Olah analysoi.

Sveitsiläinen ei ole Oláhille ylivoimainen vastustaja, mutta lauantaista parempaan on sunnuntaina pystyttävä.

– Se tässä on hyvä, että minulla on varmasti varaa parantaa. Voitto vaatii omat lyönnit kohdalleen ja tarkempaa keskittymistä. Tähän asti olen pärjännyt melkein vain sillä, että olen ollut syötöissä ja syötönpalautuksissa parempi.

Suomen naisista Anna Kirichenko ja Anastasia Burkova hävisivät kumpikin lauantain ottelunsa, jonka voittaja eteni välierään. Kirichenkon kohtaloksi koitui kova japanilainen Yuka Matsuoka ja Burkova nöyrtyi 2-4 Valko-Venäjän Katsiaryna Baravokille. Suomalainen johti erissä 2-1 ja neljättä erää 10-8, mutta valkovenäläinen käänsi ottelun edukseen.

– Pelitkin ovat menneet ihan kivasti, mutta parasta on, että saan vihdoinkin pelata Suomen paidassa, sanoi Burkova, joka muutti Suomeen Jaroslavista 2016.

Anastasiia Burkova

Tuloksia

Pöytätenniksen Finlandia Open

Miesten kaksinpeli

Benedek Oláh – Tal Israel Israel 11-9, 11-5, 8-11, 14-12, 11-8
Oláh – Per Sandstöm Ruotsi 10-12, 14-12, 11-7. 11-5, 11-5
Oláh pelaa sunnuntaina pääsystä loppuotteluun.

Naisten kaksinpeli

Anna Kirichenko – Yuka Matsuoka Japani 3-11, 3-11, 9-11, 7-11
Anastasia Burkova – Katsiaryna Baravok Valko-Venäjä 12-10, 9-11, 11-7, 11-13, 5-11, 8-11

Kirichenko ja Burkova pelaavat sijoista 17-24.

————————————————————————————–

Oláh, Kirichenko ja Burkova jatkavat perjantain jälkeen tappioitta

Benedek Oláh pelasi hyvän ensimmäisen kisapäivän pöytätenniksen Finlandia Openin kaksinpelien käynnistyessä itsenäisyyspäivänä Kisakalliossa. Kisan ykkössijoitettu suomalainen kukisti vapaakierroksen jälkeen Espanjan Martin Pintosin ja Sveitsin Dorian Girodin 4-0 ja jatkaa pelejään lauantaina. Seuraava vastustaja on Israelin Tal Israelin. Muut Suomen miespelaajat kärsivät päivän aikana vähintään yhden tappion. Pelit jatkuvat kaikilla kuitenkin edelleen, sillä Finlandia Openissa pelataan jokaisesta sijasta.

– Ensimmäinen peli aamulla oli hankala, kun paineitta pilannut vastustaja yritti lyödä kovaa jokaisesta mahdollisesta pallosta. Toisessa ottelussa tajusin, että voin itsekin tehdä samaa ja eli oli aivan erilaista, Oláh eritteli. Ja puhui totta, kuten sveitsiläisen eräpisteet 3,5,2 ja 5 kertovat.

Naisten kaksinpelissä Anna Kirichenko on samassa tilanteessa kuin Oláh ja pelasi päivänsä tappioitta. Hän kukisti ensin Ukrainan Uliana Dronovan 4-2, sitten Luxemburgin Sarah Meyerin 4-1. Lauantaina kisassa kolmanneksi sijoitettu Kirichenko kohtaa kovan japanilaisen Yuka Matsuokan. Oláhin tavoin myös Kirichenkon peli parani koko ajan.

– Aluksi olin rehellisesti sanoen kipsissä, mutta toisesta voitosta olen tosi onnellinen, espoolainen arvioi.

Anna Kirichenkon peli kulkee.

Suomen paidassa ensimmäistä kertaa kisaava Anastasia Burkovalla on myös puhdas peli toistaiseksi. Venäläislähtöinen Burkova löi ensin Walesin Lydia Johnin 4-0 ja nappasi sitten päivän parhaan suomalaisvoiton kukistamalla kovan japanilaisen Hiyori Okazakin 4-1. Lauantain ensimmäisessä ottelussaan Burkova kohtaa Valko-Venäjän Katsiyarina Baraokin.

One thought on “Finlandia Openin kaksinpelit – Finlandia Open singles

Vastaa