Suomen miehet ja naiset EM-karsinnoissa, Ruskeasuolle huippupelaajia

Lehdistötiedote: Suomen miehet ja naiset EM-karsinnoissa, Ruskeasuolle huippupelaajia
Suomen miehet kohtaavat vieraskentällä Ranskan pöytätenniksen EM-karsinnoissa tiistaina 27.9, ottelu pelataan Agenissa. Miesten maajoukkueessa Suomea edustavat Benedek Olah (world rank 66), Miikka O’Connor (wr 668) ja Otto Tennilä (wr 609), valmentajana toimii Mattias Bergkvist. Olahin jalan kunto sallii pelaamisen joka on Suomen joukkueen mahdollisuuksia ajatellen elintärkeää. Olah pystyy parhaimmillaan voittamaan vaikka kaikki kovan pöytätennismaan Ranskan pelaajat. Nuori pelaaja O’Connor ja viime lauantaina pelatun SM-sarjan turnauksen tappioitta selvittänyt Tennilä lähtevät otteluihin haastajan asemasta. Ranska peluuttanee ottelussa nuorempia pelaajiaan kuten Tristan Flore (wr 68.) tai Quentin Robinot (wr 96). Ranskalta löytyy peräti seitsemän pelaajaa maailmanlistalla 100 parhaan joukosta joten kokoonpanon arvaaminen etukäteen on vaikeaa.

Suomen naiset pelaavat Ukrainaa vastaan ja pelaa myös etukäteen suunnitellun vierasottelun Helsingissä Ruskeasuon palloiluhallissa, osoite Ratsastie 10. Tuplamaaottelut pelataan tiistaina 27.9. ja keskiviikkona 28.9. molempina päivinä kello 18.30 alkaen. Suomea edustaa nuori joukkue: Annika Lundström (wr 545), Anna Kirichenko (wr 502), Jannika Oksanen (nr) ja Sofie Eriksson (wr 724), valmentajana toimii Johanna Schüpbach. Ukraina tuo Suomeen huippupelaajansa Tetyana Bilenkon (wr 49), Margaryta Pesotskan (wr 72) ja Ganna Gaponovan (wr 102). Bilenko pelaa vain avausottelussa 27.9. Haaste on suomalaisille kova, Ruskeasuolla kuitenkin nähdään ensi viikolla kansainvälisen tason kärkipelaajia ja nuoret suomalaiset haastamassa heitä voitosta.

Vastaa