Ensimmäinen yritys ei tuonut Benedek Oláhille olympiapaikkaa

Benedek Oláhin tie Qatarissa järjestettävässä pöytätenniksen maailman olympiakarsintaturnauksessa päättyi toiselle kierrokselle. Tokion paikkaan olisi vaadittu viisi voittoa.

Sunnuntaiaamun avauspelissä Oláh voitti kongolaisen Christ Bienatikin helposti 4-0 (11-7, 11-5, 11-4, 11-3), mutta toisella kierroksella turnauksen ykkössijoitettu Liam Pitchford oli suomalaista vahvempi erin 4-0 (11-3, 11-6, 11-6, 13-11).

– Olo on aika epätodellinen. Olen tehnyt töitä viisi vuotta, että pääsisin olympialaisiin. Lopputulos ahdistaa aivan järkyttävästi, Oláh viestitti.

Oláh selvitti päätöserässä neljä Pitchfordin ottelupalloa ja pääsi itse yrittämään erän katkaisua, mutta maailmanlistan sijalla 15 oleva englantilainen piti pintansa jatkopalloilla.

– Viimeiseen asti kuitenkin yritin, Seinäjoen Sisun mies jatkoi.

Erityisen paljon hämmennystä pelaajille aiheuttivat Dohan turnaukseen uusitut pöydät ja pallot.
– Noin raju muutos olympiakarsintoihin on kyllä naurettavaa. Tuntuu, että kyseessä oli aivan eri laji. Tätäkö varten olen tehnyt niin hurjan määrän töitä, Oláh kyseenalaisti.

– Kaikilla pelaajilla oli ongelmia lyöntien ajoituksessa ja pallon lentoradan lukemisessa. Teimme kyllä kaikkemme, jotta tuntuma löytyisi, mutta tällä kertaa se ei onnistunut tarpeeksi hyvin, päävalmentaja Mattias Bergkvist sanaili.

Oláhin kaksi muuta mahdollisuutta olympiapaikan saavuttamiseksi ovat huhtikuun lopussa Portugalissa pelattava Euroopan maanosakarsinta (5 paikkaa) sekä kesäkuun alussa julkaistava olympiaranking (1-13 paikkaa).

– Nyt otetaan kotona pikku breikki ja jatketaan pelejä Ranskan liigassa ennen Portugalin kisoja, päävalmentaja suunnitteli.

Tokion olympiakarsintasysteemi

 

Vastaa