Lehdistötiedote: Suomen naiset 0-3 tappioon Ukrainaa vastaan EM-karsinnoissa

Lehdistötiedote: Suomen naiset 0-3 tappioon Ukrainaa vastaan EM-karsinnoissa

Suomen naiset hävisivät Ukrainalle 0-3 tänään Helsingin Ruskeasuolla pelatussa EM-karsintaottelussa. Selkeänä suosikkina otteluun lähtenyt ja parhaan joukkueensa Suomeen tuonut Ukraina oli odotetun kova nuorta suomalaisjoukkuetta vastaan. Belgian avoimissa viikko sitten hyvin pelannut Anna Kirichenko ei voinut avausottelussa mitään maailmanlistalla 50 parhaan joukossa olevaa Tetyana Bilenkoa vastaan. Bilenkon kova alakierrepuolustus yllätti kerta toisensa jälkeen Kirichenkon. Toisessa ottelussa Annika Lundström pelasi erinomaisesti niin ikään puolustuspelaaja Ganna Gaponovaa vastaan, harmillisesti jatkopalloilla vastustajalle livennyt avauserä kuitenkin käänsi ottelun kulun. “Huomenna ollaan viisaampia ja parempia ratkaisupaikoissa”, kommentoi Lundström esitystään. Kolmannessa ottelussa Sofie Eriksson sai kovaa oppia Ievgeniia Vasilyevaa vastaan, vastustajan varmuus ja materiaalipeli oli Erikssonille liian vaikeaa käsiteltäväksi.

Ukrainan ykköspelaaja Bilenko kehui nuorta suomalaisjoukkuetta, mutta kertoi myös että Ukraina selvisi tämän päivän ottelusta odotettua helpommalla. Suomalaisvalmentaja Johanna Schupbach oli pääsääntöisesti tyytyväinen suojattiensa otteisiin.

Naiset kohtaavat Ukrainan vielä toistamiseen huomenna samassa paikassa. Ukrainan ykköspelaaja Bilenko ei ottelussa pelaa joten suomalaisten urakka huomenna on askeleen verran helpompi. Toinen kohtaaminen Ukrainaa vastaan huomenna keskiviikkona 28.9. klo 18.30 Ruskeasuon palloiluhallissa, Ratsastie 10.

Suomi – Ukraina 0-3

Anna Kirichenko – Tetyana Bilenko 0-3 (2-11, 4-11, 5-11)
Annika Lundström – Ganna Gaponova 0-3 (10-12, 5-11, 6-11)
Sofie Eriksson – Ievgeniia Vasilyeva 0-3 (6-11, 5-11, 5-11)

lehdistotiedote_naisten_em-karsintaa_fin-ukr_0-3

Vastaa