Euroopan olympiakarsinnat päätöksen Portugalissa

Pöytätenniksen kaksinpelien Euroopan olympiakarsinnat pelattiin päätökseen sunnuntaina Portugalin Guimaraesissa, jossa jaossa oli viisi Tokion kisalippua miehille ja neljä naisille.

Miehissä turnauksen rankingkärki piti suhteellisen hyvin pintansa. Vakuuttavimmin esiintyi Ukrainan nelossijoitettu Lei Kou (WR56, kuvassa oik.), joka nappasi olympiapaikan ilman yhtään tappiota. Muut Tokion kisapaikan lunastaneet ovat Kreikan Panagiotis Gionis (WR49), Tshekin Pavel Sirucek (WR51), Romanian Ovidiu Ionescu (WR60) ja Espanjan Alvaro Robles (WR63, kuvassa vas.).

Neljästä kärkisiidatusta ainoastaan Itävallan ykkössijoitettu Daniel Habesohn (WR44) jäi ilman olympiapaikkaa. Niukin putoaja oli venäläinen Vladimir Sidorenko (WR186), joka johti ratkaisupelin seitsemättä erää Roblesia vastaan vielä 10-8, mutta hävisi sen lopulta viiden ottelupallon jälkeen 15-17. Myös Iso-Britannian Paul Drinkhallilla oli kaksi saumaa kisalippuun, mutta Ionescu ja Sirucek veivät ne Benedek Oláhin seurakaverin nenän edestä. Drinkhallilla on toki mahdollisuus olympiapaikkaan vielä kesäkuun rankingjaossa.

Vahvimmin maailman rankingin perusteella jaettavissa miesten olympiapaikoissa ovat kiinni Liam Pitchford (GBR), Quadri Aruna (NGR), Robert Gardos (AUT), Vladimir Samsonov (BLR), Daniel Habesohn (AUT) ja Kirill Gerassimenko (KAZ). 45-vuotiaalle Samsonoville (kuvassa) Tokion kisat olisivat jo seitsemännet peräkkäiset kesäolympialaiset! Oláhin sijoitus olympiarankingissa on 15-20:n paikkeilla, kun sitä kautta jaossa on 6-12 paikkaa.

Naisissa suurimmasta yllätyksestä vastasi Ranskan Prithika Pavade (kuvassa), joka lunasti olympiapaikan voittamalla kaikki seitsemän otteluaan. Pavade juhlii Tokion reissulla myös 17-vuotissynttäreitään. Ranskalaisnaisten jättipotin täydensi samalla saldolla Jia Nan Yuan (WR95). Kärkisiidatuista ainoastaan Venäjän Yana Noskova (WR59) eteni Portugalin karsinnoista Tokioon. Viimeisen kisalipun naisissa nappasi Espanjan Maria Xiao (WR72).

Suomalaispelaajia ei nähdä Tokiossa, sillä sekä Benedek Oláhin (WR85), Alex Naumin (WR265) että Anna Kirichenkon (WR230) pelit Guimaraesissa päättyivät alkulohkoon. Sinivalkoisia värejä Portugalissa edustivat myös tuomarintehtäviä ansiokkaasti hoitaneet Asko Rasinen (kuvassa) ja Joonas Kivimäki.

Tokion kesäolympialaiset järjestetään 23.7.-8.8.2021. Pöytätenniksen kaksin- ja nelinpeleihin kelpuutetaan yhteensä 86 nais- ja 86 miespelaajaa. Muista arvokisoista EM-kisat pelataan Varsovassa, Puolassa 22.-27. kesäkuuta ja MM-kisat Houstonissa, Yhdysvalloissa 23.-29. marraskuuta.

Euroopan maanosakarsintojen tulokset

Videoita

Kuvagalleria

 

Vastaa