Suomalaisilla vahva avauspäivä paralympialaisten karsinnoissa

Suomen edustajat Aino Tapola, Timo Natunen ja Esa Miettinen esiintyivät todella vahvasti paralympialaisten avauspäivänä Slovenian Laskossa.

Aino Tapola otti hienon voiton naisten 1-2 luokan karsintojen kärkisijoitetusta Hollannin Femke Cobbenista erin 3-1. Voitolla Tapola petasi itselleen loistavat asemat jatko-otteluihin ja Tokion kisapaikan metsästykseen.

Timo Natunen nappasi miesten 1-luokassa  3-1 voiton oman lohkonsa ykkössijoitetusta Argentiinan Fernando Emanuel Eberhardtista. Voitolla Natunen varmisti paikan lauantain jatkopeleihin kun kolmen pelaajan alkulohkossa Eberhardt hävisi jo aikaisemmin aamulla ensimmäisen ottelunsa. Lohkon voitosta Natunen pelaa perjantaina aamupäivällä. 

Esa Miettinen otti 9-luokan päivän ensimmäisessä ottelussaan helpon 3-0 voiton Armenian Tigran Petrosyanista. Iltaottelussa lohkon ykkössijoitettu Venäjän Iurii Nozdrunov joutui toteamaan kuopiolaisen paremmaksi erin 3-2. Paikka jatkopeleihin on lähellä mutta perjantain ottelusta Ranskan Lucas Didieria vastaan tarvitaan vielä hyvä tulos. Didier hävisi oman aamupelinsä Nozdrurovia vastaa erin 2-3.

Torstai 3.6.
Aino Tapola – Femke Cobben Hollanti 3-1 (7,8,-5, 9)
Timo Natunen  – Fernando Emanuel Eberhardt Argentiina 3-1 (9,-9,6,3)
Esa Miettinen –Tigran Petrosyan Armenia 3-0 (4,1,4)
Esa Miettinen –Iurii Nozdrunov Venäjä 3-2 (11,-5,4,-8,8)

Perjantai 4.6.
klo 11.20 Timo Natunen –Marian Kamien Slovakia (pöytä 9)
klo 14.40 Esa Miettinen –Lucas Didier Ranska (pöytä 5)
klo 16.00 Aino Tapola –Chagit Yona Brill Israel (pöytä 1)

Vastaa