SM-sarja 2021/2022

SM-lopputurnauksen joukkueet selvillä

Pöytätenniksen SM-runkosarja pelattiin päätöksen viikonloppuna Helsingin Ruskeasuolla. Toukokuun 7. päivänä järjestettävään SM-lopputurnaukseen selvisivät sarjataulukon neljä parasta joukkuetta eli PT-Helsinki, PT Espoo, PT 75 (Tampere) ja Kosken Kaiku.

SM-lopputurnauksessa runkosarjan voittaja PT-Helsinki saa valita oman välierävastustajansa kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneista joukkueista. Toinen välieräpari on PT Espoo vastaan ”ei valittu joukkue”.

Kauden päätteeksi vantaalainen TIP-70 ja oululainen OPT-86 karsivat sarjapaikasta. Turun Kaiku säilytti suoraan paikkansa SM-sarjassa, mutta PT Tapiola putosi ensi kaudeksi 1-divisioonaan.

Kierrokset 11-12 (la 2.4.)

PT-Helsinki – TIP-70 5 – 0
PT Espoo – OPT-86 4 – 3
PT 75 PT Tapiola 5 – 2
KoKa – TuKa 5 – 0
PT Espoo – KoKa 5 – 2
PT-Helsinki – PT 75 5 – 1
PT Tapiola – TIP-70 5 – 2
TuKa – OPT-86 5 – 1

Kierrokset 13-14 (su 3.4.)

OPT-86 – PT Tapiola 4-3
TIP-70 – TuKa 3-4
PT 75 – PT Espoo 1-5
KoKa – PT-Helsinki 1-5
PT 75 – KoKa 5-2
PT-Helsinki – PT Espoo 5-0
OPT-86 TIP-70 5-2
TuKa – PT Tapiola 2-5

Joukkueiden kommentit

Riku Autio, KoKa: ”Avauspelin 5-0 voitto TuKasta oli jopa yllättävän selvä. Hyvää oli se, että sillä varmistimme paikkamme neljän parhaan joukossa. Ja vielä parempaa oli se, että Matias Vesalainen avasi pääsarjauransa hienolla voitolla Joni Aaltosesta. PT Helsinki oli liian kova, mutta Espoota ja PT 75:tä vastaan meillä oli pienet mahdollisuudet pisteeseen. Finaaliturnauspaikka varmistui, mutta turnaukselle valittu ajankohta ei meitä juuri ilahduta.”

Tuomas Perkkiö, OPT-86: ”Hienosti kaksi voittoa ja yksi yhden pisteen tappio. Sunnuntain teräsmies oli Juhana Tuuttila voittaen neljästä pelistä kolme. Harmittavasti viides sija jäi ottelusuhteen päähän, mutta niin lähellä oli suora tipahtaminen, että tyytyväisiä ollaan karsintapaikastakin.”

Samuli Soine, TIP-70: ”Turnaus oli osaltamme iso pettymys – vain yksi piste tuloksena ja näin ollen karsinnat kutsuvat.”

Toni Soine, PT Tapiola: ”Hyvästä taistelusta huolimatta 1-divari kutsuu ensi kaudella.”

Patrik Rissanen, PT 75: ”Tavoite täyttyi ja saimme playoff-paikan napattua. Kiitos Tepille! PT-Helsinkiä vastaan oli todella kiva pelata. Otolta hieno voitto Stetsenkosta. Katseet kohti pleijareita!”

Mika Räsänen, PT Espoo: ”Runkosarja on taputeltu. Joukkueelle voitot muista viikonlopun peleistä, mutta PT Helsinki osoittautui viimeisessä ottelussa liian vahvaksi ja otti ansaitusti sarjan ykköspaikan.”

Terho Pitkänen, PT-Helsinki: ”PT-Helsinki sai neljä voittoa viikonlopun peleistä ja tietenkin olen tyytyväinen täyteen pistepottiin. Pojat pelasivat erittäin hyvin ja paljon tiukkoja pelejä kääntyi nyt meidän pelaajien eduksi. Taso on aika kova ja nyt mikä tahansa neljästä finaaleihin selviytyneistä joukkueista voi voittaa mestaruuden, joten 7.5. katsotaan kenellä joukkueista on parhaat pelaajat kehissä ja terveinä.”

Turun Kaiku:

Sarjataulukko ja tarkemmat tulokset


SM-sarjan kierrokset 8-10 pelattiin lauantaina 19.2. Tampereella Vuoreksen koululla. Järjestäjävänä seurana toimi PT 75.

Kierros 8

TuKa – PT-Helsinki 0-5
PT Tapiola – PT Espoo 2-5
OPT-86 – PT 75 2-5
TIP-70 – KoKa 2-5

Kierros 9

KoKa – OPT-86 5-1
PT 75 – TIP-70 5-1
PT Espoo – TuKa 5-2
PT-Helsinki – PT Tapiola 5-1

Kierros 10

OPT-86 – PT-Helsinki 1-5
TIP-70 – PT Espoo 1-5
TuKa – PT 75 3-4
PT Tapiola – KoKa 2-5

Joukkueiden kommentit

Riku Autio, KoKa: ”Saatiin kaivettua tärkeät kolme voittoa ja yhdeksän sarjapistettä. Järjestelyt sujuivat hyvin. Tosin laarit olisivat voineet olla isommat varsinkin kun tilaa siihen olisi ollut. ”

Patrik Rissanen, PT 75: ”Ollaan tyytyväisiä kahdeksaan pisteeseen. Päivään mahtui hyviä pelejä. Nähdään Rusalla huhtikuussa.”

Samuli Soine, TIP-70: ”Ei sarjapisteitä hyvistä yksittäisistä voitoista huolimatta. Playoff-paikka alkaa karata, mutta huhtikuussa Rusalla vielä siitä paikasta taistellaan.”

Terho Pitkänen. PT-Helsinki: ”PT-Helsinki otti tärkeät 9 pistettä ja moni tiukka peli kääntyi meidän pelaajien voitoksi. Sarjassa alkaa erottua nyt 4 joukkuetta ja huhtikuussa taistellaan kovasti runkosarjan voitosta. Meidän pelaajat onnistuvat hienosti tänään ja uutena pelaaja esiintyi Arthur Reinhold ja pelasi vakuuttavasti niin kuin koko tiimi.”

Mika Räsänen, PT Espoo: ”Joukkueena pelattiin jälleen hyvin, täydet 9 pistettä. Paikka neljän joukkoon ja pudotuspeleihin on varmistettu jo ennen viimeistä huhtikuun turnausta. Tästä on hyvä jatkaa kevättä eteenpäin. Hienoa, että pelit pääsivät taas pienen koronatauon jälkeen käyntiin.”

Tuomas Perkkiö, OPT-86: ”Taistelusta huolimatta ei pisteitä. Laarit olisi saaneet olla isommat kun tilaa olisi ollut kerta saatavilla. Kaikki pelasivat ihan hyvin, mutta taso on korkea ja voitot ovat tiukassa.”

Toni Soine, PT Tapiola: ”Hyvästä taistelusta huolimatta jäimme ilman sarjapisteitä. Viimeiseen turnaukseen tavoite on selvä, eli sarjapaikan säilyttäminen.”

Kierrokset 11-12 ja 13-14 pelataan Ruskeasuolla 2.-3.4.2022.


Mestaruussarjan kierrokset 4-7 pelattiin 6.-7. marraskuuta Helsingin Ruskeasuolla, järjestäjänä toimi PT-Helsinki.

Sunnuntain tulokset

PT-Helsinki – KoKa 5-0
PT Espoo – PT 75 5-2
TuKa – TIP-70 3-4
PT Tapiola – OPT-86 1-5
KoKa – PT 75 1-5
PT Espoo – PT-Helsinki 5-2
TIP-70 – OPT-86 5-2
PT Tapiola – TuKa 4-3

Seitsemän kierroksen jälkeen PT Espoo johtaa sarjaa ilman tappioita. Kierrokset 8-9 ja 10-11 pelataan 22.-23. tammikuuta Oulussa. Pelikohtaiset tulokset ja sarjataulukko löytyvät täältä.

Joukkueiden kommentit

Samuli Soine, TIP-70: ”Kahdeksan pistettä viikonlopusta on joukkueeltamme ok suoritus. Kaikki pelaajamme pääsivät voittojen makuun, mutta parannettavaakin toki jäi. Pleijaripaikoista käydään kova taisto ja ensi kerralla vastassa ovat päävastustajamme Kosken Kaiku ja PT 75.

Tuomas Perkkiö, OPT-86: ”Sunnuntain saldona voitto ja tappio. Voitto PT Tapiolasta oli hieno ja muutenkin viikonloppu jäi positiiviseksi. Vain tappio TIP-70:lle jäi harmittamaan, kun 2-0 -tilanne kääntyi 5-2-tappioksi.

Mika Räsänen, PT Espoo: ”Sunnuntai ja koko syyskausi menivät joukkueelta erittäin vahvasti. Sarjan kärkipaikka ilman pistemenetyksiä on suoritus, jota ei varmasti kukaan odottanut. Tamperetta (PT 75) ja PT-Helsinkiä vastaan pystyttiin tänään kääntämään tiukkoja otteluita voitoiksi. Hyvää taistelua ja mukavia voittoja joukkueen kaikilta pelaajilta.”

Riku Autio, Kosken Kaiku: ”Ilme jäi tänään hieman vaisuksi ja mollivoittoiseksi. Vastuksetkin olivat kovia ja pelasivat hyvin, joten pisteet eivät tänään olleet edes kauhean lähellä. Systeeminä 2+2 pelin viikonloppu toimi hyvin. Toki otteluiden väliin voisi ehkä harkita jonkinlaista taukoa varsinkin, kun otteluiden kestoissa on suuria eroja. Tiukkaan ensimmäisen ottelunsa pelaavat joukkueet joutuvat pelaamaan ilman taukoa kahden tunnin kierroksilla molemmat ottelunsa aivan putkeen. Tiukkaan kun pelataan, niin kaksi tuntia ei oikein tahdo koko ottelun kestoksi riittää. Jos ottelut on jo muutenkin jaettu koko viikonlopulle ja kaksi ottelua päivässä, niin ei kai tauko otteluiden välissä haitaksi enää ole. Järjestelyt toimivat hyvin.”

Patrik Rissanen, PT 75: ”Viikonlopussa oli hetkensä. 2+2 -systeemistä iso plussa Tampereen joukkueelta Kiitokset järjestelyistä ja nähdään Oulussa!”

Tenho Pitkänen, PT-Helsinki: ”PT-Helsinki sai voiton ottelusta Kosken Kaikua vastaan ja tappion PT Espoota vastaan, jossa monet tiukat erät kääntyivät vastustajalle välillä onnella ja välillä taidolla, mutta kokonaisuuteen pitää olla tyyväinen, varsinkin meidän pelaajien taisteluun ja peli-ilmeeseen. Myös vastustajille täytyy nostaa hattua hienoista peleistä ja hyvästä joukkuehengestä. Meidän pelaajat ovat tyytyväisiä sarjaan ja tasoon sarjassa.”

Toni Soine, PT Tapiola: ” Vaikea päivä, vaikka kauden ensimmäiset pisteet saimmekin. Kevätkaudelle jai kaikille paljon parannettavaa.”

Jouko Manni, Turun Kaiku: ”Turun Kaiku lähti pisteodotuksin seuraaviin kierroksiin, koska ensimmäiset ottelut antoivat siihen osviittaa ja Joni Aaltonen saatiin loukkaantumisen jälkeen kuvioihin mukaan. Valitettavasti Linus Keräsen sairastuminen hieman latisti tunnelmaa, mutta olisiko sillä ollut vaikutusta pistemääriin, jos hän olisi ollut mukana? Joka tapauksessa kaikulaiset esittivät hienoja otteita ja jos nuo kaksi ottelua, jotka oikeastaan olivat jo tulossa meille, olisivat tulleet olisi pisteitä tullut vähintään viisi. Nyt oli tyytyminen kolmeen, joka sekin on hieno tulos. Toiselle puoliskolle lähdetään metsästämään vähintään yhtä paljon pisteitä kuin ensimmäiseltäkin puoliskolta tuli.”

Lauantain tulokset

TuKa – KoKa 2-5
PT Tapiola – PT 75 2-5
OPT-86 – PT Espoo 0-5
TIP-70 – PT-Helsinki 1-5
KoKa – PT Espoo 2-5
PT 75 – PT-Helsinki 0-5
TIP-70 – PT Tapiola 5-1
OPT-86 – TuKa 4-3

Joukkueiden kommentit

Riku Autio, Kosken Kaiku: ”Alexin (Naumi) poissaolo toki näkyi tuloksessa, mutta hyvä taistelu koko joukkueelta. Tärkeät kolme pistettä Turun Kaikua vastaan. Sami Ruohoselta loistava debyytti Mestaruussarjaan ja tärkeä 3-2 -voitto Joni Aaltosesta. Espoota vastaan oli mahdollisuus pisteeseen tai jopa kahteenkin, mutta hyvästä taistelusta huolimatta jäätiin harmillisesti ilman pisteitä. Sunnuntaina jatketaan hyvällä ilmeellä.”

Mika Räsänen, PT Espoo: ”Täysi kuuden pisteen potti lauantain kahdesta ottelusta Oulua ja Koskea vastaan. Arttu (Pihkala) on ollut hyvä alkukauden otteluissa ja muukin joukkue on pystynyt hoitamaan tarvittavat voitot, vaikka pelillisesti löytyy vielä parantamista. Molemmilta päivän vastustajilta puuttui joukkueen ykköspelaaja, mikä helpotti urakkaa.”

Tuomas Perkkiö, OPT-86: ”Ilman ykköspelaajaa otettu voitto tietenkin lämmittää. Aamulla kone yskähteli vielä kivikovan PT Espoon kanssa, mutta hieno voitto TuKasta. Ilma ”Rusalla” on erittäin raskas, mikä haastaa varsinkin alkulämmittelyssä. Olisi hyvä, jos ilmastoinnille voisi tehdä jotakin.”

Terho Pitkänen, PT-Helsinki: ”PT Helsinki on tyytyväinen pelaajien suorituksiin ja täyteen pistepottiin.  Oli hienoja ja näyttäviä palloja kiitos meidän ja vastustajien pelaajien.”

Toni Soine, PT Tapiola: ”Hyvää peliä ajoittain kaikilta, mutta pisteet jäivät ottamatta muutaman tiukan viisieräisen tappion takia. Huomenna lähdemme tavoittelemaan voittoja syyskauden kahteen viimeiseen peliin.”

Lauantain kierrosten jälkeen PT-Helsinki ja PT Espoo johtavat sarjaa puhtaalla pelillä. Sunnuntaina pelataan kierrokset 6 ja 7. Pelaajista ilman tappiota jatkavat PT Espoon Arttu Pihkala (10 voittoa), PT-Helsingin Alexandr Lushin (9 voittoa) ja Kosken Kaiun Alex Naumi (6 voittoa). Pelikohtaiset tulokset ja sarjataulukko löytyvät täältä.

Livestream PingisTV:n Youtubessa.


Raportti:  kierrokset 1-3, 10.10,2021, Koski Tl.

 

2 thoughts on “SM-sarja 2021/2022

  1. Olipas mielenkiintoinen mestaruussarjaviikonloppu. Kuten muualla totesin, tämä oli ensimmäinen mestaruussarjan viikonlopputurnaus vuosikausiin (lievästi sanottuna), jonka olen kokonaisuudessaan katsonut. Vaikka paikalta puuttuivatkin Bril ja Naumi, hyviä pelejä riitti. Erityiskiitokset Tepille siitä, että hän tuo sarjaan kansainvälisyyttä. Koska Suomessa on mestaruussarjan tasoisia pelaajia vain rajallinen määrä, sarjasta tulee huomattavasti mielenkiintoisempi, jos siellä on muidenkin maiden pelaajia mukana. Se on myös erinomaista harjoittelua Suomen nuorille pelaajille ja antaa haasteita vanhemmillekin. Saadaan myös aina kuuluttamaani glamouria. Turun Kaiullakin on joukkueessa virolaispelaaja ja lisäksi Ruotsissa asuva Linus Keränen, joka ei nyt päässyt mukaan. Toivottavasti kukaan ei loukkaannu, mutta en minä olisi Aki Kontalan lisäksi katsojana ”kelpuuttamassa” ketään suomalaista 1. divisioonan pelaajaa mestaruussarjaan juuri nyt, jos ajatellaan, että he korvaisivat sarjan ulkomaalaiset.

    1. Lisään vielä erikseen, että olipa huikea kärkiottelu PT Espoon ja PT-Helsingin välillä. Olihan siinä vähän maaottelutunnelmaakin Suomi vastaan Muu Maailma. Sellaista tunnelmaa ja tasoa kun olisi jokaisessa ottelussa, tunnelma olisi salissa katossa.

Vastaa