Naisten EM-karsinnat, Sarajevo, 1.-3.4.2022

Suomen naiset komeasti jatkoon EM-karsinnoissa

Suomen naiset sijoittuivat toiseksi viikonloppuna Sarajevossa, Bosnia ja Herzegovinassa pelatussa pöytätenniksen C-kategorian EM-karsintaturnauksessa. Suomen joukkueessa pelasivat Marina Donner, Anna Kirichenko, Aleksandra Titievskaja ja Ramona Betz.

Perjantaina Suomi kaatoi Maltan ja Skotlannin näytöstyyliin 3-0. Jatkopaikka ratkesi lauantain jännitysnäytelmässä Latviaa vastaan. Siinä Suomi nousi 0-2 -tappioasemasta hienoon 3-2 -voittoon.

– Joukkuehenki ja ”fighting spirit” oli mahtavaa – se ratkaisi lopulta voiton meille, valmentaja Johanna Kaimio iloitsi.

Sunnuntain päätösottelussa Sveitsi oli Suomea parempi otteluvoitoin 3-1, mutta jatkopaikka lämmittää mieltä.

– Ollaan viikonloppuun tyytyväisiä. Sveitsin ykköspelaaja on ihan maailmantasoa, Kaimio totesi.

Suomi jatkaa karsintaurakkaansa lokakuun puolivälissä iskettävässä B-kategorian turnauksessa. Siellä vastaan asettuvat Kroatia ja Norja.

Myös Suomen miehet liittyvät vuoden 2023 EM-lopputurnauspaikan tavoitteluun mukaan B-kategoriassa, jossa kohdataan Montenegro ja Latvia. EM-lopputurnaus pelataan syyskuussa 2023 Malmössä, Ruotsissa.


Suomi varmisti jatkopaikan EM-karsinnoissa

Suomen naiset varmistivat nousun B-kategoriaan Sarajevossa, Bosnia ja Herzegovinassa järjestettävässä EM-karsintojen ensimmäisen vaiheen turnauksessa.

Perjantain Malta- ja Skotlanti-voittojen jatkoksi Suomi kaatoi lauantaina Latvian otteluin 3-2. Nousun syksyllä pelattavaan B-kategoriaan sinetöi Anna Kirichenkon 3-1 -voitto Latvian Baiba Bogdanovasta.

– Tänään tytöt joutuivat näyttämään parasta peliään Latviaa vastaan. Ensimmäisenä kehään pääsi Marina, eikä hänen pelinsä ollut yhtä rentoa kuin eilen. Voitontahto oli kova ja se näkyi pienenä turhautumisena hävityissä palloissa. Viidennessä 9-9, time-out ja oma syöttö. Marina sai ottelupallon, mutta hyvästä taistelusta huolimatta harmittava tappio. Seuraavassa ottelussa Aleksandra ei saanut omaa peliään kulkemaan missään vaiheessa ja tappio suoraan kolmessa erässä. Viime JEM:ssä hän oli voittanut saman vastustajan. Kolmannessa pelissä Ramona pääsi näyttämään taitonsa deffua vastaan. Suomen tytöistä hän on harjoitellut eniten puolustuspelaajia vastaan ja se näkyi myös hänen hallitusta ja taktisesti kypsästä pelistä. Helppo 3-0 voitto ja tärkeä kavennus 1-2:een. Marina pääsi uudelleen laariin ja vasenkätinen vastustaja sopi hänelle erinomaisesti rystynäppylästä huolimatta. Jälleen viiden erän kamppailu ja tärkeä voitto kotiin ja Suomi oli tasoittanut pelin 2-2:een. Sääntöjen mukaan kolmannen ottelun jälkeen valmentaja saa vaihtaa pelaajaa ja tämä mahdollisuus annettiin Annalle. Alkukangistelun jälkeen Anna sai lyöntinsä sekä syöttönsä kulkemaan ja ansaittu voitto 3-1. Näin Suomen tytöt olivat kääntäneet 0-2 tilanteen 3-2 voitoksi. Joukkuehenki ja ”Fighting Spirit” oli mahtavaa, se ratkaisi lopulta voiton meille, valmentaja Johanna Kaimio iloitsi.

Sunnuntain päätösottelussa Suomi kohtaa niin ikään kolme voittoa kolmesta ottelusta napanneen Sveitsin.

Otteluohjelma ja tulokset

pe 01.04. MALTA – FINLAND 0-3
pe 01.04. FINLAND – SCOTLAND 3-0

la 02.04. 17:00 T2 LATVIA – FINLAND 2-3

su 03.04. FINLAND – SWITZERLAND 1-3

Jokaiseen otteluun nimetään kolme pelaajaa per joukkue, paras viidestä -kaksinpelejä pelataan kolmesta viiteen. Otteluvoittoon vaaditaan kolmen pelin voittamista. Kolme parasta maata nousee syksyllä pelattavaan B-kategoriaan, jossa myös Suomen miehet aloittavat EM-urakkansa.

Tarkemmat tulokset (aikaero 1 h)

– Matches / Date / Associations: Finland (ottelut avautuvat klikkaamalla kellonaikaa)

Livestream


Suomi avasi EM-karsinnat kahdella voitolla

Suomen naiset avaisivat Sarajevossa, Bosnia ja Herzegovinassa pelattavan EM-joukkuekilpailijen C-kategorian turnauksen kahdella voitolla. Perjantaina Suomen hyvän vireen saivat kokea sekä Malta että Skotlanti – molemmat ottelut päättyivät selvin lukemin 3-0.

Turnauksen edetessä vastus kovenee, kun lauantaina Suomi kohtaa Latvian ja sunnuntaina on vastassa Sveitsi.

– Perjantaina kaksi hyvää peliää ja tärkeät voitot jatkoa ajatellen. Marina oli tyytyväinen omaan peliinsä ja onnellinen saavutuksestaan, koska hänen suuri unelmansa täyttyi – päästä pelamaan ja edustamaan Suomea maajoukkueessa. Annan aamu peli alkoi hyvin, mutta ensimmäisen voitetun erän jälkeen oli aistittavissa pientä epävarmuutta ja kansainvälisten ottelujen puutetta. Iltapäivän pelissä tuntui paremmalta, mutta edelleen pelin aikana tuli liian paljon notkahduksia. Vaihtelevat syötöt toimivat tänään parhaiten. Aleksandra aloitti oman pelinsä myös tehokkaasti. Loppua kohden vastustaja paransi peliään ja ote hieman kipsaantui, mutta onneksi aikalisän jälkeen tuli voitto. Ramonan peli oli myös ajoittain epävarmaa, mutta pienellä taktiikan muutoksella ja hyvällä tsempillä pääsi hänkin voiton makuun. Tasaisten ottelujen voitot ovat tytöille todella tärkeitä itseluottamuksen vuoksi. Kaikki pelasivat tänään kiitettävästi. Lauantaina peli kovenee, kun kohdataan tasaisen vahva Latvia, valmentaja Johanna Kaimio summasi avauspäivän.


Suomi aloittaa EM-karsinnat Sarajevossa

Naisten  EM-joukkuekilpailujen C-kategorian turnaus pelataan Sarajevossa, Bosnia ja  Herzegovinassa 1.-3.4. Suomen naisten lisäksi samassa lohkossa pelaavat Sveitsi, Latvia, Skotlanti ja Malta. Färsaaret, Armenia ja Georgia ovat peruneet osallistumisensa kisoihin. Molempien lohkojen kolme parasta joukkuetta nousee B-kategoriaan.

Huippu-urheiluvaliokunta on vahvistanut valmentaja Johanna Kaimion esityksen mukaisesti Sarajevon turnaukseen seuraavat pelaajat: Marina Donner, Anna Kirichenko, Aleksandra Titievskaja, Ramona Betz.

– Ramona pelaa ja harjoittelee Saksassa, Aleksandra Englannissa ja Marina osaksi Ruotsissa, mutta olemme pystyneet pitämään yhdessä neljä leiripäivää. Ehdoton tavoitteemme on olla kolmen parhaan joukossa ja nousta B-ryhmään. Kovimmat vastustajat lienevät Sveitsi ja Latvia, valmentaja Johanna Kaimio ennakoi.

Suomen miesten joukkue aloittaa EM-karsinnat B-kategorian peleillä syksyllä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Pöytätennisliitto (@pingisliitto) jakama julkaisu

Vastaa