Hallitsevat Aasian mestarit liian kova pala Oláhille ja Devosille

Benedek Oláhin saldoksi Houstonissa, Yhdysvalloissa pelattavissa pöytätenniksen MM-kilpailuissa jäi lopulta kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Torstaina nelinpelien toisella kierroksella pääsystä 16 parhaan joukkoon kakkossijoitettu japanilaispari Shunsuke Togami / Yukiya Uda oli Oláhia ja belgialaista Robin Devosia vahvempi lukemin 3-0 (11-5, 11-8, 11-6).

Huonolle parille eivät Oláh ja Devos hävinneet, sillä Togami ja Uda ovat hallitseva Aasian nelinpelimestareita ja vahvoja mitalisuosikkeja myös loppuviikon MM-mittelöissä.

Oláhin kausi jatkuu viikon kuluttua Lohjan Kisakalliossa iskettävässä kansainvälisessä Finlandia Openissa, jonka voittoa maamme ykköspelaaja puolustaa kahden vuoden takaa.


Otteluohjelma, tulokset ja seurantalinkit

Torstai 25.11.

MS R64 Yang WANG SVK – Benedek OLAH FIN 4-2 (11-4, 10-12, 11-7, 9-11, 11-6, 11-9)

MD R32 Robin DEVOS BEL / Benedek OLAH -Shunsuke TOGAMI / Yukiya UDA JPN 0-3 (5-11, 8-11, 6-11)

Keskiviikko 24.11.

MS R128 Robin DEVOS BEL – Benedek OLAH FIN 3-4 (7-11, 11-4, 13-11, 9-11, 9-11, 11-9, 7-11)

MD R64 Robin DEVOS BEL / Benedek OLÁH FIN – Muhannad AL BALUSHI / Asad ALRAISI OMA 3-0 (11-2, 11-3, 11-8)


MM-kisojen ohjelma ja tulokset (aikaero -8 h)

Livestream WTT (T1 ja T2) vaatii rekisteröitymisen

Livestream Youtube (T3-T10)

Kuvagalleria


Benedek Oláhin kaksinpelitaival Houstonissa, Yhdysvalloissa pelattavissa pöytätenniksen MM-kilpailuissa päättyi varhain torstaiaamuna Suomen aikaa 2-4 (4-11, 12-10, 7-11, 11-9, 6-11, 9-11) -tappioon slovakialaiselle Yang Wangille, joka eteni samalla 32 parhaan joukkoon.

Oláh johti päätöserää omalla syöttövuorolla vielä 9-7, mutta Wangin neljä peräkkäistä pistettä käänsi ottelun lopulta puolustustyylillä pelanneelle slovakialaiselle.

– Tappio harmittaa, mutta Pena pelasi todella hyvin ja teki tästä kuitenkin hienon matsin. Hän teki sen minkä tässä kunnossa pystyi, sillä pelaaminen vatsataudin vuoksi on ollut koko viikon vaakalaudalla. Tämä olisi se taso, mihin näissä kaksinpeleissä pystyttiin, päävalmentaja Mattias Bergkvist summasi.

Wangin sijoitus tuoreimmalla maailmanlistalla on 35:s, Oláhin 79:s.

Suomalaisen MM-urakka jatkuu vielä nelinpeleissä, kun Oláh parinaan belgialainen Robin Devos kohtaa torstaina kello 19.50 Suomen aikaa pelattavassa toisen kierroksen ottelussa kakkossijoitetun japanilaisparin Shunsuke Togami / Yukiya Uda. Ottelun voittaja etenee 16 parhaan joukkoon.

 


Benedek Oláh parinaan belgialainen Robin Devos aloittivat MM-kisojen nelinpelit leveällä 3-0 (11-2, 11-3, 11-8) -voitolla omanilaisparista Muhannad Al Balushi / Asad Alraisi.

– Helppo voitto, tasoero oli iso. Pisteeseen riitti, kun sai pallon vastustajan puolelle, päävalmentaja Mattias Bergkvist kertoi.

Oláh ja Devos kohtaavat torstaina pääsystä 16 parhaan joukkoon kakkossijoitetun japanilaisparin Shunsuke Togami / Yukiya Uda.

– Seuraava vastustaja onkin sitten aivan toista luokkaa, Bergkvist tiesi.


Benedek Oláh eteni 64 parhaan joukkoon varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa Houstonissa, Yhdysvalloissa käynnistyneissä pöytätenniksen MM-kilpailuissa.

Kaksinpelien avauskierroksella Oláh väänsi 4-3 (11-7, 4-11, 11-13, 11-9, 11-9, 9-11, 11-7) -voiton belgialaisesta nelinpeliparistaan Robin Devosista. Kuukauden jyllännyt vatsatauti oli vienyt parhaan terän Oláhin pelistä, mutta suomalaisen kova voitontahto käänsi päätöserän 1-5 -tappiotilanteen 11-7 -voitoksi.

– Ennakkoon oli tiedossa todella matsi. Olosuhteet ja valmistautuminen huomioon ottaen Pena pelasi hyvin. Varsinkin päätöserän loppu 4-7 -tappioasemasta voittoon olisi suorastaan erinomainen, päävalmentaja Mattias Bergkvist summasi avausvoiton.

Torstaiaamuna kello 4.40 Suomen aikaa pääsystä 32 parhaan joukkoon vastaan asettuu maailmanlistalla sijalla 35 oleva slovakialainen Yang Wang. Oláhin vastaava sijoitus on 79:s. Voittaja jatkaa kolmannelle kierrokselle joko Ranskan Simon Gauzya (WR18) tai Portugalin Joao Geraldoa (WR86) vastaan.

Keskiviikkoiltana kello 21.00 Suomen aikaa alkavissa nelinpeleissä Oláhin ja Devosin ensimmäisen kierroksen vastustaja on omanilaispari Muhannad Al Balushi / Asad Alraisi. Ottelun voittaja kohtaa torstaina pääsystä 16 parhaan joukkoon kakkossijoitetun japanilaisparin Shunsuke Togami / Yukiya Uda.

– Kaksinpelivastustaja on chopper (puolustuspelaaja). Jos samat energiatasot pysyvät yllä myös keskiviikkona, on molemmissa otteluissa hyvät mahdollisuudet, Bergkvist arvioi.


MM-kilpailut käyntiin tiistaina Houstonissa – vatsatauti kiusaa Benedek Oláhia

Benedek Oláhin urakka Houstonissa, Yhdysvalloissa järjestettävissä pöytätenniksen MM-kilpailuissa alkaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 2.40 Suomen aikaa. Kaksinpelien ensimmäisellä kierroksella Oláh kohtaa maailmanlistan sijalla 120 olevan belgialaisen Robin Devosin.

– Onhan tuo arpa aikamoinen läppä, kun vastassa on oma nelinpelipari, Oláh naurahtaa.

Miesten kaksinpelissä on mukana kaikkiaan 120 pelaajaa, joista 32 parasta on sijoitettu, ja loput 88 arvotaan yhden tappion kaavioon. Oláhin sijoitus maailmanlistalla on 78:s. Yhtään helppoa peliä ei ole siis tiedossa.

– Kaavio vaikuttaa ihan hyvältä, päävalmentaja Mattias Bergkvist arvioi.

Toisen kierroksen vastustaja tulee ottelusta Wang Yang (Slovakia, WR35) – Ovidiu Ionescu (Romania, WR56).

Oláhin valmistautuminen syksyn tärkeimpään koitokseen ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Tunisiasta kuukausi sitten saatu vatsatauti on vaivannut miestä näihin päiviin saakka. Niinpä Oláh matkusti Yhdysvaltoihin ilman suurempia tavoitteita ja ennakko-odotuksia.

– Tilanne ei ole paras mahdollinen. Vatsa on ollut sekaisin Tunisiasta asti. Olen kyllä pystynyt syömään, mutta voivat eivät ole palautuneet. Ranskan liigassa pystyin pelaamaan vain yhden ottelun, toisessa tuli sitten samanlainen vapina päälle kuin Tunisiassa. Koko viime viikon olo oli tosi heikko – jo portaiden kävely tuotti vaikeuksia. Olen vain levännyt ja rampannut lääkärissä, suomalaispelaajaa kuvailee oloaan.

Kolmissa edellisissä MM-kilpailuissa Oláh on edennyt kaksinpeleissä toiselle kierrokselle eli 64 parhaan joukkoon.

Keskiviikkona käynnistyvien nelinpelien avauskierroksella Oláh / Devos (WR60) kohtaa omanilaisparin Muhannad Al Balushi / Asad Alraisi (WR241). Toisella kierroksella vastus on huomattavasti kovempi, kun ottelun voittajalla on vastassa maailmanlistalla kolmantena oleva japanilaispari Shunsuke Togami / Yukiya Uda. Miesten nelinpeleissä on mukana 45 paria, pelisysteeminä on niin ikään yhden tappion kaavio.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön World Table Tennis (@wtt) jakama julkaisu

Vastaa