WTT Star Contender Doha 25.-31.3.2022 – Benedek Oláh

Oláhin pelit päätökseen Dohassa

Benedek Oláhin kaksinpelit Qatarin Dohassa järjestettävässä WTT Star Contender – kilpailussa päättyivät perjantaina toiselle karsintakierrokselle. Samoin kävi lauantaina nelinpelissä yhdessä ukrainalaisen Yaroslav Zhmudenkon kanssa.

Karsintojen avauskierroksella suomalainen kaatoi kokeneen itävaltalaisen Tarek Al-Samhouryn (WR593) 3-1, mutta taival päättyi toisen kierroksen 2-3 -tappioon kiinlaista Sun Weniä (WR105)  vastaan. Pääkaavioon olisi vaadittu kolmen ottelun voittamista.

– Ensimmäinen peli oli aika vaikea. Kaverilla oli pahat syötöt ja hieman omituinen tyyli. Alussa ne upposivat minuun, mutta voitto kuitenkin.

– Sun on maailmanlistalla sijalla 105, mutta pelin taso on noin 30:s, joten tuo oli kyllä minulta ihan hyvä peli. Koko pelissä tein ehkä vain neljä helppoa virhettä. Kaveri ei tärissyt yhtään, vaikka laitoin hänelle painetta koko ajan. Olisin voinut voittaa pelin 3-0, sillä johdin 2-1 (5-2). Tuohn kohtaan tuli juuri kaksi helppoa virhettä.

Nelinpelissä suomalais-ukrainalaiskaksikko sai ensimmäisen kierroksen vapaaksi. Pääkaaviopaikka jäi yhden voiton päähän, kun tuttu ranskalaispari Akkuzu / Cassin vei ratkaisupelin niukasti 3-2.

– Neluri oli myös ihan hyvä. Siinäkin johdettiin 1-0 (7-4). Harmi vaan, että pelit loppuivat karsintoihin.

Lauantai 26.3.

MD QR2 Can AKKUZU / Alexandre CASSIN FRA – Yaroslav ZHMUDENKO UKR / Benedek OLAH FIN 3-2 (7-11, 11-7, 11-3, 10-12, 11-5)

Voittajapari eteni 16 parin pääkaavioon.

Perjantai 25.3.

MS QR1 Tarek AL-SAMHOURY AUT – Benedek OLAH FIN 1-3 (13-11, 3-11, 9-11, 9-11)
MS QR2 SUN Wen CHN – Benedek OLAH FIN 3-2 (9-11, 11-9, 9-11, 11-8, 11-8)

Oláhin kaksinpelit päättyivät karsintojen toiselle kierrokselle.

Otteluohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

Livestream

Benedek Oláhin kausi jatkuu jakuu maaliskuun lopussa Qatarin Dohassa järjestettävässä WTT:n Star Contender -kilpailussa. Suomalainen tavoittelee karsintojen kautta paikkaa 48 pelaajan pääkaavioon. Tämä vaatii kolmen karsintapelin voittamista.

Perjantaina 25.3. pelattavassa avausottelussa Oláh kohtaa maailmanlistalla sijalla sijalla 593 olevan 44-vuotiaan itävaltalaisen, Tarek Al-Samhouryn. Ottelun voittaja saa toisella kierroksella vastaan Unkarin Nandor Ecsekin (WR135) tai Kiinan Sun Wenin (WR105). Kahdeksasta pääkaaviopaikasta kamppailee Dohassa kaikkiaan kuusi kiinalaista.

– Näköjään pitää voittaa parikin kiinlaista, jotta paikka pääkaavioon irtoaa. Ensimmäinen peli pitäisi kyllä hoitua rutiinilla. Dubbelissa pelaan ukrainalaisen Yaroslav Zhmudenkon kanssa, kun hän oli ilman paria ja itse tykkään pelata myös neluria.

Nelinpelissä karsintojen avausvastustaja on intialaiskaksikko Sanil Shetty / Amalraj Anthony. 16 parin pääkaavioon vaaditaan kaksi voittoa.

Benedek Oláhin sijoitus tuoreimmalla miesten kaksinpelin maailmanlistalla on 60:s, mikä on suomalaisen paras noteeraus sitten marraskuun 2016, jolloin hän oli 56:s.