Benedek Oláhin oljenkorsi Pariisiin katkesi – suomalainen viidennellä varasijalla

Benedek Oláhia ei nähdä heinä-elokuun vaihteessa Pariisissa järjestettävissä kesäolympialaisissa. Tämä varmistui torstaina, kun Oláhin (WR108) viimeinen oljenkorsi katkesi Slovenian WTT Star Contender -kisan avauskierroksen 0-3 (8-11, 7-11, 10-12) -tappioon japanilaista Hiroto Shinozukaa (WR50) vastaan.

Oláh oli kolmatta erää tappiolla jo 5-8, mutta nousi viidellä peräkkäisellä pisteellä 10-8 johtoasemaan ja kahteen eräpalloon. Ottelun neljä viimeistä pistettä kirjattiin kuitenkin japanilaisen tilille.

Pariisin kisapaikkaan olisi vaadittu kaksi voittoa Ljubljanan kisasta, minkä jälkeen olympiaranking sulkeutuu. Toisen kierroksen vastustaja olisi ollut Tanskan Jonathan Groth (WR22). ITTF:n epävirallisen tiedon mukaan rankingista pääsee miesten kaksinpeliin 13 pelaajaa. Oláhin sijoitus tuolla listalla on 17:s eli suomalainen on viidennellä* varasijalla (*päivitetty 19.6.2024).

Oláh edusti Suomea Rio de Janeirossa 2016, mutta myöskään Tokion olympialaisiin hän ei selviytynyt.

Ohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

Livestream

Olympiakisoihin selviytyneet (päivitetään 18.6.)


12.6.2024

WTT Slovenia: Kahdella voitolla Pariisiin?

Benedek Oláh lähtee Sloveniassa pelattavaan WTT Star Contender -kisaan olympiapaikan suhteen hienoisista takaa-ajoasemista. ITTF:n epävirallisen tiedon mukaan olympiarankingin kautta miesten kaksinpeliin pääsee 13 pelaajaa, lopullinen kokonaismäärä (max. 70) riippuu sekanelinpeliin osallistujista. Ennen Ljubljanan kisaa Oláhin sijoitus tuolla listalla on 17:s.

Oláhin olympiapaikka on näin ollen kahden pääkaaviovoiton takana. Joka tapauksessa jännitettävää riittää ensi viikon tiistaihin (18.6.) saakka, jolloin ITTF julkaisee lopulliset listat Pariisiin selvinneistä. Tämänkin jälkeen voi kisakoneeseen nousta vielä varasijoilta esim. loukkaantumisten tai luopumisten kautta. Rankingin kautta saadut kaksinpelien olympiapaikat ovat henkilökohtaisia, eivät maakohtaisia.

WTT Star Contender Slovenia, pääkaavio

R64 Benedek OLAH FIN (WR108) – Hiroto SHINOZUKA JPN (WR50) 0-3 (8-11, 7-11, 10-12)

Benedek Oláhin pelit päättyivät pääkaavion ensimmäiselle kierrokselle.

pe 14.6. R32 Jonathan GROTH DEN (WR22) – edellisen ottelun voittaja

Ohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

Livestream


Epävirallinen olympiaranking 12.6. (8 parasta kisaa 12 kk:n aikana)


WTT-kisojen pistejakauma

 

Vastaa