3 thoughts on “SPTL:n kevätliittokokous – Tiedosto

 1. Liittohallitus esittää pakollista vakuutusta lisenssin kylkeen. Samalla aikuisten lisenssihinta nousisi 65 euroon. Tällainen suunnitelma sitten julkaistaan liittokokousviikolla ilman mitään perusteluita !

  Ensimmäiseksi tuleekin mieleen kysyä: Miksi ?
  Miten tämä edistää pöytätenniksen kehitystä Suomessa tai seurojen toimintaedellytyksiä ? Miksi ihmeessä pakollinen vakuutus, kun monet jo nyt ovat ylivakuutettuja. Onko pakollinen vakuutus sidottu johonkin mahdolliseen sponsorisopimukseen, vai mistä on kysymys ?

  Liiton jäsenseuran puheenjohtajana odottaisin edes jotain perusteluja. Asiasta voisi sitten olla myös mielipide liittokokouksessa. Nyt ainakin tuntuu täysin idioottimaiselta suunnitelmalta. Varsinkin näin mailapeliseuran edustajana. Jo nykyinenkin 45€ lisenssimaksu karkoittaa sellaisia racketlonpelaajia jotka kävisivät kisoissa kerran tai pari vuodessa.

  Järkeen kävisi pelaajalle vaihoehdot: Lisenssi tai lisenssi+vakuutus. Tässä liitto voisi olla neuvotellut sopivan alennuksen vakuutushintaan mutta pelaajalla säilyisi valinnanvapaus. Näin on esimerkiksi sulkapalloliitossa. Vakuutusyhtiökin taitaa ola sama. Asiaan voi tutustua http://www.sulkapallo.fi/kilpailija/lisenssit-ja-vakuutukset/ Tuolta pääsee itse maksamaan lisenssin tai lisenssin+vakuutuksen.

  Pikaisten perustelujen toivossa.
  Jukka Julin
  TTC Boom
  puheenjohtaja

 2. Kiitos Jukka asian huomaamisesta! Minulta oli moinen pommi mennyt kokonaan ohitse.

  Missään tapauksessa tuollaista pakollista vakuutusta ei pidä määrätä. Vakuutuksesta kiinnostuneille sellaista voidaan toki tarjota.

  Kuinka voi olla mahdollista, että tämä pakollinen idioottimainen lisenssimaksu nousee yhä uudelleen esiin kuin Guggenheim konsanaan?

  Tarvitaanko tässä valtakirjojen keräämis -projektia?

  Tällaista muutosta ei todellakaan saa tuoda kokoukseen muutama päivä ennen kokousta ja ilman, että se näkyy selkeästi omana kohtanaan.

  Se on selvä, että Star tulee paikalle äänestämään esitystä vastaan. Koska muutosesitys on hoidettu ainutlaatuisen surkeasti, tarvitaan ehkä jopa ylimääräinen liittokokous, jotta valtakirjojen keräämiseen jää aikaa. Tällä tempulla se ei onnistu.

  Ketkä hallituksen jäsenet ovat tämän takana?

  Juuri kun kansallinen kilpailutoiminta oli osoittamassa heräämisen merkkejä, liitto päättää kerätä kilpalijoilta 10000-20000 euroa lahjoitettavaksi vakuutusyhtiölle. Sekö on todella liiton prioriteetti?

 3. Kuten Artokin totesi on muutosesitys hoidettu ainutlaatuisen surkeasti. Liitolle tulevien maksujen suuruudesta kuuluu liiton omien toimintasääntöjen mukaan päättää syyskokouksessa! Miten tällainen esitys on edes mahdollinen ?

  16 §
  Liiton puheenjohtaja tai, hänen ollessa estyneenä, liiton varapuheenjohtaja avaa liittokokouksen.

  Kevätliittokokouksessa

  Esitetään tilinpäätös, joka käsittää tuloslaskelman, taseen ja toimintakertomuksen
  sekä tilintarkastajanlausunnon ja päätetään:
  – tuloslaskelman ja taseen vahvistamisesta
  – vastuuvapauden myöntämisestä liittohallitukselle ja muille tilivelvollisille
  – kilpailumääräysten muuttamisesta

  Syysliittokokouksessa

  – vahvistetaan seuraavan vuoden toimintasuunnitelma
  – päätetään jäsenmaksun ja muiden liitolle tulevien maksujen suuruus
  – vahvistetaan seuraavan tilikauden talousarvio
  – päätetään liiton puheenjohtajalle, varapuheenjohtajalle, liittohallituksen jäsenille ja tilintarkastajalle maksettavista palkkioista
  – valitaan joka toinen vuosi liittohallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, joiden toimikausi alkaa välittömästi kokouksen jälkeen
  – valitaan seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi neljän (4) erovuoroisen liittohallituksen jäsenen tilalle uudet jäsenet ja yhdeksi vuodeksi neljä (4) varajäsentä, joiden toimikausi alkaa välittömästi kokouksen jälkeen
  – valitaan yksi(1) tilintarkastaja ja hänellehenkilökohtainen varamies tarkastamaan liiton seuraavan tilikauden tilejä ja hallintoa

Vastaa