Aihearkisto: Muut

Opiskelijoiden SM 5.5. – Ilmoittaudu sunnuntaihin mennessä

Opiskelijoiden SM-kilpailut pelataan lauantaina 5. toukokuuta Ruskeasuolla. Ilmoittautumisaikaa on jäljellä enää muutama päivä, joten varmista osallistumisesi taisteluun SM-mitaleista ja paikasta Euroopan pöydille. Kilpasarjassa on mukana pelaajia Mestaruussarjasta alkaen, mutta mukaan mahtuvat edelleen kaikentasoiset lisenssipelaajat. Myös rentosarjassa on tilaa vielä nuorisotilojen mestareille!

Linkki tiedostoon: Kilpailukutsu_ OpiskelijoidenSM.pdf

Seuratukipäätökset- pöytätennisseurat mukana

Seuratukipäätökset- pöytätennisseurat mukana

Ministeri Sampo Terho on myöntänyt lähes neljä miljoonaa euroa seuratukena liikunta- ja urheiluseuroille. Pöytätennisseuroista tukea saivat: Maunulan Spinni, PT Espoo ja OPT-86.

Avustuksia jaettiin yhteensä 403 hankkeelle. Avustuksen ehtona on, että harrastamisen hinta lasten ja nuorten liikunnassa ei ylitä 50 euroa kuukaudessa. Tukea on myönnetty niin toimintaa kuin palkkaukseen.

Myönnetyt avustukset painottuvat matalan harrastuskynnyksen toimintaan, mutta hankkeissa voi olla mukana myös harrastetoiminnan lähialueen kilpailullista edistämistä. Seuratukiavustusta voi saada lasten ja nuorten matalan harrastuskynnyksen toimintaan, innovatiivisiin kokeiluihin tai hankkeisiin, joissa lisätään toiminnan monipuolisuutta uusien lajien kautta tai kehitetään lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Pöytätenniksessä voisi yhteistyöllä seurat hakea tukea ensimmäisen kerran myös palkkaukseen.  Seuraavan kerran tukea on haettavissa marraskuussa 2018.

Ministeriön tiedote: http://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/lasten-liikunnan-harrastusmahdollisuuksien-edistamiseen-4-miljoonaa-seuratukea

 

Star järjestää STARUMMER-kilpailut sunnuntaina 6.5.

Ilmoitan ensin näin epävirallisesti, että Star järjestää vielä yhdet kansalliset kilpailut tänä keväänä. Salivaraus vahvistui äsken. Kilpailut ovat ainakin alustavasti yksipäiväiset, koska lauantaina Ruskeasuolla pelataan opiskelijoiden SM-kilpailut.

Kilpailukutsu olisi tarkoitus julkaista tänään.

Mahtaako olla suuri yllätys, että kisan nimi on STARUMMER? 🙂

TERVETULOA KAIKILLE VIELÄ YKSIIN KILPAILUIHIN HELSINGISSÄ!

Valmentajakoulutus 11.-13.5 Kisakallio-vielä voi ilmoittautua

 

VALMENTAJAKOULUTUS

Koulutukseen on ilmoittautunut jo ihan kivasti väkeä.  Varauksessamme on vielä tilaa eli jos kiinnostaa niin ilmoitaudu mukaan!

Järjestämme yhdessä ETTU:n kanssa edistyneiden valmentajien koulutuksen.

Paikka: Kisakallion urheiluopisto / Kisakalliontie 284, 08360 Lohja

Aika: Aloitus 11.5.2018 kello 18.00, päättyy 13.5.2018 kello 16.00.

Kouluttaja: Ferenc Karsai, joka on valmentajana erittäin kokenut ja menestynyt. Suurimpana meriittinä Werner Schlagerin valmentaminen maailmanmestariksi.

Koulutuksen sisältö: ” What and how should children in age 7-14 years practise? What kind of technic should children in different age practise and which methods should be used? Painopiste on siis laadukkaassa juniorivalmennuksessa. Koulutuksen kieli on englanti. Karsain ilmoituksen mukaan koulutus on käytännönläheinen eli pääsemme seuraamaan esimerkiksi hänen vetämiä pallolaatikkoharjoituksia.

Koulutus on tarkoitettu jo koulutuksiin osallistuneille valmentajille ja/tai valmennustyötä tehneille. Koulutus on osa VOK 2 tasoa.

Hinta: 165e

-kurssin ohjelman

-majoitukset huoneistohotelli Katajarinteessä 2-3 hengen huoneissa

-ruokailut:

perjantaina: iltapala

lauantaina: aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala

sunnuntaina: aamiainen, lounas, päivällinen

-rantasauna lauantaina

Ilmoittautumisettaneli.keinonen@sptl.fi

Tiedustelut: Taneli Keinonen 0505285861

PT Espoon kevätkilpailut olivat loistava tapahtuma

Kuvassa Narvan joukkue

On pakko laittaa tänne tuoreet muistot kilpailuista, koske ne nyt  vaan ovat niin positiivisia. Selvää on, että kyseessä olivat tämä kauden pääkilpailut. Selvää on myös, että markkinarakoa on myös paljon suurempaan kevättapahtumaan Silja Malja -vainaan tapaan. Se tuli keskusteluissa selväksi, että Espoosta ei tahdo löytyä Leppävaaraa suurempia halleja paitsi todella isolla rahalla. Entä Energia areena vaikkakin on Vantaan  puolella? Itse olin jossakin vaiheessa kaavailemassa sinne isoa turnausta ja mielestäni vastaanotto oli erinomainen ja vuokrakin kohtuullinen.  Kunhan ideana vain.

Pelaajia oli tosi paljon. Jos poisjääntejä ei lasketa, pelaajia oli kait 191. Suomalaisiakin lähes 160, kun vähennetään Virosta tulleet 35 pelaajaa.

Tunnelma salissa oli mukavan urheilullinen, koska pöydät olivat useimmiten täynnä nuoria pelaajia (älä loukkaannu, jos et kuulu tähän joukkoon, olit joka tapauksessa tervetullut!).  Tässä tietysti virolaiset auttoivat mukavasti.

Kisajärjestelyt toimivat erinomaisesti ja monille pelaajille tärkeissä aikatauluissa pysyttiin ymmärtääkseni hyvin. Ainoa miinus tulee palkintojenjaosta, jota organisaatio ei vaan pystynyt kuulemma tällä kertaa järjestämään. Ehdottaisin joka tapauksessa, että jatkossa Leppävaaran palkintojenjako järjestettäisiin  kahvilan puolella. Palkinnot voisi tuoda suoraan sinne ja palkintojen saajat kuulutettaisiin kahvilaan ennen palkintojenjakoa tai joku osaava henkilö kävisi heidät vain kutsumassa paikalle. Sitten tarvittaisiin vain se vähemmän eripurainen  🙂 palkintojenjakaja ja ehkä kuvan ottaja. Tällä tavalla pelejä ei tarvitsisi keskeyttää palkintojenjaon ajaksi. Joka tapauksessa on huono idea jakaa palkinnot suoraan toimitsijanpöydän edessä, kun ei kukaan näe sinne.

Paljon loistavia pelejä tulin nähneeksi. Videomateriaalia tuli tosi paljon vaikka kameran pitikin olla latautumassa turhan usein, kun kamera ei osannut jostain syystä ottaa virtaa varavirtalähteestä.

Narvan joukkue oli tavattoman tyytyväinen kilpailuihin ja niin varmasti myös Kätlin Lattin tuoma Kalevin iso pelaajajoukko.

Hyvät ja huonot uutiset Espoolle ja Oululle

Päätöspalaverissa Länsisataman lähellä olevassa Hesburgerissa sain kuulla Narvan tytöiltä sekä hyviä uutisia että huonoja uutisia sekä Espoon kisoille että Oulun kisoille.

Hyvät uutiset Espoolle, huonot uutiset Oululle: Espoossa oli kovempi taso kuin Oulussa.

Hyvät uutiset Oululle, huonot uutiset Espoolle: Tytöt menevät mieluummin Oulun kisoihin kuin Espoon  kisoihin, koska taso on Oulussa heikompi. 😀

 

Esittelyssä Narvan joukkue PT Eskoon kevätkilpailuissa 14-15.4.-2018

PT Espoon kilpailuihin osallistuu kova joukkue Viron Narvasta. Mukana valmentaja-pelaajana Liidia Andreeva, joka otti pronssia naisten kaksinpelissä Viron mestaruuskilpailuissa maaliskuussa. Kaikki seitsemän junioria ovat Viron eturiviä.  Kolme parasta 2006-tyttöä (samalla kaksi parasta 2007-tyttöä), toiseksi paras junioripoika, toiseksi paras kadettityttö (rankinhgykkönen samasta seurasta, mutta ei päässyt nyt tulemaan). Siitä lisää videolla, jonka uskaltaudun laittamaan tänne SPTL:n sivullekin, koska kaikki kisojen osallistujat eivät ole somessa.  🙂  Ja oli videon värkkäämisessäkin vähäsen vaivaa,  vaikka kiireellä sen joutuikin tekemään, joten mielellään sen laitan laajempaankin jakoon.

Ohje kertalisenssin maksuun

Kilpailut:
Kertalisenssillä saa osallistua kilpailukauden aikana yhtenä viikonloppuna saman seuran viikonlopun kilpailuihin. Järjestävä seura perii maksun pelaajalta ja maksaa lisenssin liiton lisenssitilille viimeistään seuraavalla viikolla, sekä ilmoittaa lisenssin ottajan tiedot liiton toimistoon (pelaajan nimi, seura ja syntymävuosi). 

Sarjat:
Kertalisenssillä saa osallistua sarjassa yhteen runkosarjan otteluun. Oma seura hoitaa lisenssimaksun liiton lisenssitilille ja ilmoittaa lisenssin ottajan tiedot liiton toimistoon (pelaajan nimi, seura ja syntymävuosi).

Kertalisenssin saa lunastaa kauden aikana yhden kerran eikä maksua vähennetä vuosilisenssistä myöhemmin.

Kertalisenssin maksu

Löytyisikö jostain tarkempi ohje K-lisenssin maksamiselle?

Löytämässäni ohjeessa neuvotaan vain : 6. valitse pelaajalle oikea lisenssi

Valikosta vaan ei löydy vaihtoehtoa K. Vaihtoehdot on P, A,V,B,C,H ja I

P-lisenssiä ei löydy mistään ohjeista.