Aihearkisto: Muut

Henkilökohtaiset SM-kilpailut: ilmoittautuneet pelaajat

Henkilökohtaisten SM-kilpailuiden ilmoittautumisaika umpeutui eilen. Kilpailuihin ilmoittautui yhteensä 75 pelaajaa.

Ohessa ilmoittautuneiden pelaajien listaus. Toivomme, että osallistuvat pelaajat / seurat tarkistavat, että tiedot pitävät yhtä annettujen ilmoitusten kanssa ja mikäli puutteita/virheitä ilmenee, ottaa viipymättä yhteyttä kupts1966@gmail.com.

Tsemppiseurojen leiripäivät käynnistyvät

 

Tsemppiseurojen leiripäivät käynnistyvät

Liiton yhteistyö tsemppiseurojen kanssa ei rajoitu vain markkinointiyhteistyöhön. Nyt käynnistämme yhteiset leiripäivät. Kierros käynnistyy hiihtolomaviikolla länsirannalta. Ensimäinen pysähdys on 20.2 maanataina Turussa. Seuraavana on heti 21.2 Koski ja 22.2 Pori. Porvooseen Maratonin vieraaksi tullaan 11.3.  Pohjoisemmaksi Yliviskaan saavumme 8.-9.4. Ouluun ei vielä tarkkaa päivää ole sovittu, mutta eiköhän sinnekin vielä päästä.

Painopiste leiritapahtumissa ovat uudet pelurit.

Mailapelikiertue pysähtyi Tampereella

Mailapelikiertue pysähtyi Tampereella 9.-11.2.2017

Mailapelikiertue oli viime viikolla kolme päivää Tampereella. Ohjelmassa oli kaksi päivää lajikokeiluja lapsille. Tämän lisäksi tamperelaiset opettajat saivat myös ohjausta siihen miten lajeja voi kouluilla peluuttaa. Viimeisenä oli lauantaina perheille suunnattu kokeilupäivä. PT75:n puolesta kaikkina päivinä paikalla olivat Pekka Tennilä ja Jukka Nieminen.

Kiertueen edelliset ”pysäkit” ovat olleet: Turku, Pori, Kuopio, Oulu. Edessä ovat ainakin pääkupunkiseutu, Lahti ja Joensuu.

Kosken kesäleiri täyttymässä-ilmoittaudu nyt!

Kosken kesäleiri  12.-16.6.2017

Jos haluat harjoitella kesällä pöytätennistä, niin nyt kannattaa ilmoittautua mukaan perinteiselle kesäleirille Koskella. Meillä on jo nyt runsaasti ilmoittautumisia, joten älä jätä ilmoittautumista kevääseen! Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tarkemman tiedon tapahtumasta:

Pöytätennisliitto järjestää perinteisen juniorileirin Koskella 12.-16.6.2017.Leiri on tarkoitettu kaikille seuroissa pelaaville nuorille. Harjoittelu tapahtuu tasoryhmissä, joten kaiken tasoiset pelaajat voivat osallistua ja saavat hyvää harjoitusta.

Varsinainen leiri alkaa maanantaina 12.6.2017 aamiaisella. Leirille voi saapua jo sunnuntaina 11.6 illalla kello 19.00 jälkeen majoittumaan (suositeltavaa). Maanantai aamulla ensimmäinen harjoitus kello 9.00. Leiri päättyy perjantaina 16.6.2017 lounaaseen eli noin kello 12.00.

Valmentajat: Pöytätennisliiton valmentajat

Paikka: Lampitie 3

Ohjelmassa on luonnollisesti runsaasti paljon pöytätennistä, mutta myös muuta liikuntaa. Ota siis ulkoliikuntavarusteet mukaan kuten myös uintivarustus.

Majoittuminen koululuokissa eli ota makuupussi ja patja mukaasi.

Jokainen vastaa omista vakuutuksistaanLeirin hintaan (175e)kuuluu majoituksen ja valmennuksen lisäksi aamupala, lounas ja päivällinen. Iltapalasta jokainen vastaa itse. Ilmoittakaa ilmoittautuessa mahdolliset ruoka-allergiat

Ilmoittautumiset Taneli Keinoselle (taneli.keinonen@sptl.fi tai info@sptl.fi) kerro samalla paitakokosi (XS,S,M jne.) leiripaitaasi varten.

 VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ 23.5.2017. Leirille otetaan 40 osallistujaa ja leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

 

Janos Molnar memorial 2-5.2

Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen osallistuivat 22. kerran Budapestissa järjestettyyn kansainväliseen junioriturnaukseen. Vuonna 1995 auto-onnettomuudessa menehtyneen lupaavan junioripelaajan Janos Molnarin muistoksi järjestetyn turnauksen järjestelyistä vastaa Benedek Olahin edustama unkarilainen seura BVSC Budapest yhdessä Unkarin liiton kanssa.

Kilpailussa järjestetään vuosittain viisi eri ikäluokkaa ja turnauksen voittajalistoilta löytyy monia tuttuja kansainvälisesti menestyneitä pelaajia, mm.Dimitrij Ovtcharov, Tiago Apolónia ja Andrej Gacina. Tämän vuoden turnauksessa vuorossa olivat 2006-,2005-,2004-, kadetti- ja juniori-luokat ja mukana oli pelaajia 15 maasta. Suomen pelaajat osallistuivat torstaina ja perjantaina järjestettyihin 2005- ja 2004-luokkiin. 

Torstaina kisat avannut poikien oma ikäluokka (2005) alkoi molemmilta pelaajilta todella mallikkaasti. Sam voitti omassa alkulohkossaan kaksi unkarilaista, serbialaisen ja slovakialaisen vastustajansa. Aleksi puolestaan voitti kaksi unkarilaista, slovakialaisen ja espanjalaisen pelaajan.
Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Sam kohtasi omassa lohkossaan toiseksi tulleen saksalaisen Alwin Bläserin. Ottelu lähti todella hyvin käyntiin Samin viedessä ensimmäisen erän 11-2. Tämän jälkeen peli kuitenkin harmittavasti kääntyi ja saksalainen vei kolme seuraavaa erää tiukasti nimiinsä.
Aleksi kohtasi ensimmäisellä kierroksella Serbian Andras Torosin, jonka Sam oli voittanut alkulohkossa 3-1. Peli oli äärimmäisen tiukka ja siinä pelattiin viisi tasaista erää. Ottelu näytti jo menevän serbialaiselle, kun hänellä oli viidennessä erässä jo 10-8 johto. Aleksi onnistui kuitenkin kääntämään erän ja samalla ottelun itselleen jatkopalloilla. Kahdeksan parhaan joukossa vastaan tuli Kroatian Luka Zlatkov. Tässä ottelussa Aleksi ei saanut parastaan irti ja kroatialainen vei pelin erin 3-0.
Luokan voitti lopulta Englannin Aadil Anand. Mm. luokan ykkössijoitettu espanjalainen Marc Miro ei päässyt omasta alkulohkostaan jatkoon ja Saksan ikäluokan ykköspelaaja tippui 16 parhaan joukossa.  

Perjantaina pelattiin 2004-luokka. Sam aloitti jälleen vahvasti voittamalla koko lohkon. Lohkossa kaatui kaksi unkarilaista erin 3-0, saksalainen peluri 3-1 sekä hyvällä pelillä edellisenä päivänä semifinaaleihin edennyt kroatilainen lukemin 3-2. Myös Aleksi selviytyi lohkosta jatkoon. Voitot kahdesta unkarilaisesta erin 3-0 sekä  saksalaisesta pelaajasta tiukan väännön jälkeen 3-2 (jälleen 8-10 alatilanteesta voittoon viidennessä erässä). Tappiosarakkeeseen tuli merkintä slovakialaiselle tiukasti erin 3-1. Kun saksalainen puolustuspelaaja puolestaan voitti slovakialaisen erin 3-0, olivat kolme pelaajaa samoissa voitoissa. Erävertailussa Aleksi selvisi jatkoon lohkon kakkosena.
Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Sam kohtasi omassa lohkossaan toiseksi tulleen Espanjan Andreu Puigmolen. Ottelu oli täysin voitettavissa mutta valitettavasti Sam ei saanut aivan parastaan irti, tuloksena 1-3 häviö. 
Aleksi kohtasi lohkonsa voittaneen Israelin Daniel Khoskarovin. Myös Aleksilla oli täydet mahdollisuudet voittoon mutta erätilanteessa 1-1 pitkien jatkopallojen jälkeen hävitty erä käänsi ottelun israelilaiselle ja tuloksena 1-3 häviö. 
Luokan voitti lopulta Unkarin Erik Huzvar.

Kisan aikana molemmat pojat osoittivat pystyvänsä hyvänä päivänä kamppailemaan tasaväkisesti voitosta muiden maiden ikäluokan kärkipelaajia vastaan. Tasoerot ovat vielä tällä hetkellä melko pieniä mutta töitä on tehtävä, jos pelaajat haluavat pysyä muiden maiden pelaajien kehityksessä mukana.

Wega-malja 2017: sunnuntain raportti

Päivitetty 5.2.2017 klo 17.45 (viimeisimmän päivityksen tekstit ovat kursiivilla)

Wega-malja jatkuu sunnuntaina pelattavilla yhdeksällä luokalla.

Sunnuntain raportti

Kisajärjestäjälle kulunut reilu viikko on ollut aikamoinen ponnistus, onhan kyseessä jo neljäs kisapäivä Rusalla lyhyen ajan sisällä (VET-SM ja Wega-malja). Saadun palautteen perusteella Wega on kuitenkin ottanut saamastaan kritiikistä opikseen ja järjestelyt ovat sujuneet huomattavasti aiempaa mallikkaammin (subjektiivinen lausunto), kun kisaguru Aken tukena on ollut apujoukkoja tällä kertaa riittävästi.

M-1000

Tämä luokka pelattiin neljän pelaajan poolina. Voitto puhtaalla pelillä kakkossijoitetulle MBF:n Lauri Hakasteelle, joka voitti ykkössijoitetun HäKin Petri Haukan puhtaasti 3-0.

M-2200

Alkupoolien suurin yllätys oli Karjaan Patrik Palmgrenin voitto Sam Khosravista; molemmat jatkoon. Pihla Eriksson kiusasi loppuun asti Aleksi Mustosta, joka kuitenkin nousi viidennessä 4-7:stä voittoon 12-10.

Jatkopeleissä Palmgren jatkoi hyviä esityksiään, mutta semifinaalissa edes seinäblokeeraus ei enää riittänyt, kun luokan ylivoimainen ennakkosuosikki Mustonen oli liikaa: 0-3. Toisessa semissä kohtasivat Sami Hattunen ja 0-2-tappioasemasta huolimatta hyvän voiton pietarilaispelaajasta ottanut Sam Khosravi. Hattuselle selvähkö voitto 3-1. Finaalissa voima jyräsi estetiikan ja mestariksi odotetusti Aleksi Mustonen selvin lukemin 3-0.

N14

Kolmen osallistujan poolissa voiton vei ehkä hieman yllättäen MBF:n Kaarina Saarialho, joka yllätti Viron Adelina Zulfukarovan 3-2.

M-1600

Pa-Pon Markku Hauhia alkulohkon kolmossijoitettuna poolinsa voittoon puhtaalla pelillä, muuten aika lailla käsikirjoituksen mukaan. Toisessa semissä Randar Rebane ja Jinheum Park ottivat uusinnan edellispäivän 1500-luokan finaalista. Ja vaikka yön yli oli nukuttu, takkeja ei oltu käännetty: voitto tälläkin kertaa Rebanelle 3-1. Finaalissa kohtasivat Rebane ja MBF:n Petteri Vartiainen, joka voitti semissä Jyrki Nummenmaan puhtaasti 3-0. Voitto lukemin 3-1 Vartiaiselle pelillä, joka näytti enemmän luokan 2000 kuin luokan 1600 tasoiselta.

M17

Alkupoolien helmi oli HP:n Luka Penttisen ja Oulun Juhana Tuuttilan välinen taisto, jota Penttinen johti jo 2-0. Kolmannessa Tuuttila löi kämmenellä minkä jaksoi ja Penttinen puolusti rystyllä minkä pystyi. Piiiitkien pallorallien jälkeen erä lopulta Tuuttilalle 16-14 ja loppujen lopuksi koko ottelu 3-2. Molemmat herrat semifinaaleihin asti, joissa Pihla Eriksson löi Tuuttilan 3-0 ja Rolands Jansons Penttisen 3-1. Meilahtelaisfinaalissa Pihla oli etevämpi tiukan väännön jälkeen 3-1.

M50

Ennakkosuosikki Hannu Sihvo oli isossa lirissä semifinaalipelissään BK:n Aki Puustjärveä vastaan, mutta onnistui kuitenkin nousemaan viidennessä erässä tilanteesta 1-5 jatkopallovoittoon. Finaalissa kuitenkin Karjaan karhu Roger Söderbergin painovoimaa uhmaavat rystypalautukset olivat liikaa: 3-1 Roggelle.

M-1300

Yllätyksellisesti mentiin, kun finaalissa kohtasivat alkupoolinsa kolmossijoitettu Leo Kettula MBF:stä ja toisen alkupoolin kakkossijoitettu Ville Peltola, PT Espoo. Finaalissa nuoruus oli valttia, voitto Kettulalle viidennessä 14-12.

M14

Ykkönen oli TIP-70:n Joonas Kylliö, joka voitti finaalissa PT Espoon Sam Lin 3-1. Pronssille Leonid Pullinen ja Henri Kujala.

M-1900

Välierissä kohtasivat Karjaan Rogge ja Tampereen Jarno Virtanen sekä MBF:n Samuel Abaijon ja HP:n Luka Penttinen, joka passitti katsomoon uudelleen pingismailaan tarttuneen 80-luvun Suomen juniorimestari Jari Sipilän. Finaaliin ja päivän viimeiseen peliin 3-1 voitoilla Söderberg ja Abaijon. Rogge väänsi väkisin voiton viidennessä 11-9 ja näin herralle päivän toinen luokkavoitto ja tappioton päivä.

 

Täältä tähän, raporter-are kiittää.