Aihearkisto: Muut

Benedek ”Pena” Olah Tokion Olympialaisiin 2020, joukkorahoituskampanja käynnissä 6.4. – 11.6.

Tule mukaan tukemaan pöytätennispelaaja Benedek Oláhin matkaa kohti Tokion olympialaisia! Seuraavina välitavoitteina Penalla ovat henkilökohtaiset MM-kisat Saksassa 2017, EM-kisat 2018 ja MM-kisat Unkarissa 2019. Kampanjan voimassaoloa on jatkettu kuukaudella.

Joukkorahoitussivusto: http://mesenaatti.me/penatokioon/
Tukisivusto Facebookissa: https://www.facebook.com/PenaTokioon2020/

Vuosi 2016 oli jo pitkään kotimaan pöytiä hallinneelle Pentti Oláhille todellinen läpimurtovuosi myös kansainväliselle huipulle: Ensimmäisenä suomalaisena karsinnoista Rion olympialaisiin ja siellä toiselle kierrokselle. Esimerkiksi Helsingin sanomat nimesi Penan yhdeksi suomalaisista onnistujista Riossa. Ensimmäinen kansainvälisen GP-turnauksen miesten kaksinpelin voitto Nigerian GP:ssä. Sijoitukset kahdeksan parhaan joukkoon miesten kaksinpelissä ja sekanelinpelissä Unkarin EM-kisoissa. Kesästä lähtien Penaa vaivannut jalkavamma on myös hoidettu, joten tästä on hyvä jatkaa tiivistyvää harjoittelua kohti tulevia koitoksia.

Penalla on kovat tavoitteet, mikä vaatii kovia panostuksia harjoittelun, kansainvälisen leirityksen ja kansainvälisten kilpailujen suhteen. Tässä Pena tarvitsee myös sinun tukeasi. Lähde mukaan Penan matkalle kohti seuraavia haasteita ja osallistu tähän joukkorahoitukseen. Pidämme sinut mukana Penan edistymisessä koko seuraavan kolmen vuoden ajan.

Kuka on Benedek Oláh?

Olen Benedek Oláh, 25-vuotias ammattilaispöytätennispelaaja. Suomessa minut tunnetaan paremmin Penttinä. Vuodesta 2014 olen asunut Budapestissa, sitä ennen Hollannissa, Ruotsissa ja Saksassa. Budapest sopii minulle mainiosti, sillä vanhempani ovat syntyneet Unkarissa ja puhun kieltä yhtä hyvin kuin suomea. Itse olen syntynyt Kalajoella ja saanut pingisoppini Seinäjoella, isän toimesta.

Jos suhdettani pöytätennikseen haluaa kuvata yhdellä sanalla, se on intohimo. Haluan tulla mahdollisimman hyväksi pöytätennispelaajaksi.

Isäni Lajos teki valtavan pohjatyön valmennuksessani, mutta jo juniorivuosina siirryin ulkomaille, jottei kehitys pysähtyisi. Kehitystä on totta vie tullut. Kesäkuun 2016 maailmanlistalla nousin sijalle 63, korkeammalle kuin kukaan suomalainen koskaan aikaisemmin. Kaikkien aikojen paras kilpailuni on Ruotsin Halmstadissa järjestetty Rion olympiakarsinta. Voitin siellä maailmanlistalla sijalla 19 olleen kroatialaisen Andrej Gacinan ja monia muita huippupelaajia. Lokakuussa 2016 olin EM-kilpailujen sekanelinpelissä ja kaksinpeleissä puolivälierässä eli kahdeksan parhaan joukossa, mikä sekin on kaikkien aikojen suomalaissaavutus.

Halmstad oli siis paras, mutta Rio oli hienoin kisani. Pelaaminen olympiapöydillä oli vuonna 2010 asetetun unelman maali ja haaveen toteutuminen. Sen hienompaa tunnetta ei urheilijalla voi olla. Kotimaasta saatujen viestien mukaan olin myös yksi Rion suosituimpia suomalaisurheilijoita.

Mihin rahaa kerätään juuri nyt?

Nälkä kasvaa syödessä. Siksi haluan jatkossakin nousta maailman arvolistalla kymmenkunta sijaa vuodessa. Vuoden 2020 Tokion olympiakisoissa minun pitäisi olla parhaimmillani ja maailman 20 parhaan pelaajan joukossa.

Se vaatii valtavasti työtä. Olen valmis siihen, vaikka jo Rioa edeltäneet kahdeksan kuukautta olivat elämäni kovimmat. Nyt työtä on vain lisättävä. Se tarkoittaa tuhansia tunteja pingishalleissa ja kuntosaleilla, lihashuoltoa, matkustamista, kansainvälistä leiritystä ja kilpailuja. Kaikkeen tähän liittyy myös kustannuksia.

Joukkorahoituskampanja avautui Mesenaatti.me -sivustolla maailman pöytätennispäivänä 6.4.2017. Tule sinäkin mukaan tukemaan lajimme valovoimaisinta tähteä matkalla kohti nousevan auringon maassa järjestettäviä seuraavia Olympialaisia!

PT Velho, uusin versio testattavaksi

Jyrki Nummenmaan kehittämän PT Velhon uusin versio on ladattavissa oheisesta linkistä. Softalle toivotaan mahdollisimman paljon testaajia ja palautetta toivotaan joko tähän ketjuun tai sähköpostitse allekirjoittaneelle ja suoraan Jyrkille.

Tavoitteena on kehittää softa kesällä palautteen avulla siihen kuntoon että ensi kaudella sillä voidaan vetää kilpailuja täysimittaisesti.

http://www.pt75.fi/PT-Velho.zip

Palaute: jyrki.nummenmaa@gmail.com ja teemu.oinas@gmail.com

Moradabbasi ja Steif Ruotsin JSM-kisoissa, Steif tuplamitalistiksi!

Pedram Moradabbasi ja Noah Steif Ruotsin junioreiden SM-kisoissa

Pedram Moradabbasi ja Noah Steif pelasivat viikonloppuna Ruotsin junioreiden SM-kilpailuissa, kisoissa pelattiin 17-vuotiaiden ja 14-vuotiaiden luokat. Pedram selvitti itsensä poolista pääpaperille jossa voitti Robert Linderfalkin erin 4-3. Seinä nousi vastaan 32 parhaan joukossa erin 4-0 Oscar Adamssonia vastaan. Noah Steif puolestaan vastasi upeasta yllätyksessä etenemällä 14-vuotiaissa peräti semifinaaliin asti. Noah oli kvarttasijoitettu ja voitti kvartassaan Lucas Hallinin erin 4-0. Noahin tietä mitaliin helpotti kakkossijoitetun Martin Friisin jääminen pois kilpailusta.

Pedram ei pelannut nelinpeliä mutta Noah pelasi, ja hienosti pelasikin. Noah pelasi yhdessä Oskar Hedlundin kanssa 14-vuotiaiden nelinpelin loppuotteluun jossa Hugo Törngren ja Truls Möregård olivat parempia erin 3-0. Kvartassa kaatuivat luokan ykkössijoitetut Abrahamsson / Friis erin 3-1.


Kuva: Noah Steif 14-vuotiaiden nelinpelin hopeaa

Kisojen tulokset: http://resultat.ondata.se/000410/

Juttu Ruotsin liiton sivuilla kuvineen: http://www.svenskbordtennis.com/Nyheter/Pingisnytt/jsmsvenskamastareochmedaljorerjsm2017/

Väärät syötöt – keskeneräinen juttu, joka oli tarkoitettu Pöytätennislehteen 4/1995

Johdanto 2017

Kirjoitin oheisen artikkelin aikanaan Pöytätennislehden numeroa 4/1995 varten eli lähes 22 vuotta sitten. Juttu jäi kuitenkin keskeneräiseksi, enkä siksi koskaan toimittanut juttua lehteen.  Kyseessä on siiis vain hahmotelma. Julkaisenpa keskeneräisen jutun tässä nyt sellaisenaan paitsi että olen täydentänyt keskeneräiset lauseet ja siirtänyt joitakin kohtia oikeaan paikkaan. Huomatkaa, että jutussa ei viitata suoraan kehenkään todelliseen henkilöön. Ei sellaiseen joka vaikutti Suomen pöytätenniksessä vuonna 1995 eikä ainakaan kehenkään vuoden 2017 pelaajaan! Ei siis saa ottaa henkilökohtaisesti!

Sääntölainaukset ovat vuoden 1995 sääntökirjasta. Olen lisännyt oheen säännön nykyisen muotoilun punaisella fontilla. Tekstiä en ole muokannut vastaavasti. Jotain muutakin olen kommentoinut punaisella.

Tämä on samalla nostalgiapläjäys. Siksikään en kirjoittanut juttua puhtaalta pöydältä uusiksi.

*****

Haluatko voittaa epärehellisesti?

En koskaan ole voinut ymmärtää pelaajia, jotka haluavat voittaa kilpailuottelun epärehellisyyden avulla. Useimmat varmaan sortuvat inhimillisinä olentoina joskus filunkiin (esimerkiksi jättämällä mainitsematta, että vastustajan lyönti hipaisi pöytää). Ylivoimaisesti eniten käytetty tapa voittaa ottelu epärehellisyydellä on selvästi virheellinen syöttö. Varsinkin junioripelaajien kohdalla kyse on käytännössä taitamattomuudesta ja tietämättömyydestä. Kukaan ei ole opettanut syöttämään oikein. Vanhempien pelaajien kohdalla on usein vanhasta virheellisestä tekniikasta, jota on kilpailutilanteessa vaikea muuttaa, kun kotiluolassa saa syöttää miten vain. Jos haluat tietää, syöttääkö pelaaja tahallisesti väärin, käytä ns. idioottimittaria. Tämä tapahtuu seuraavasti. Huomauta vastustajallesi virheellisestä syötöstä milloin tahansa ottelun aikana. Jos vastustajasi vain tiuskaisee ”tuomari päättää” viitaten lapunkääntäjänä toimivaan 10-vuotiaaseen pingiskoululaiseen ja jatkaen virheellisiä syöttöjään, olet löytänyt idiootin. Rehellinen pelaaja toimisi tässä tapauksessa yksinkertaisesti jommalla kummalla seuraavista tavoista:

 • Jos olisi eri mieltä syöttönsä oikeellisuudesta, perustelisi, miksi se on oikea.
 • Pyrkisi jatkossa syöttämään oikein.

Seuraavassa olen luetellut tyypillisiä tapoja syöttää väärin. Jokainen niistä antaa selkeästi ansaitsematonta etua syöttäjälle, eikä tällaisilla syötöillä saavutetut voitot ole minkään arvoisia mielestäni:

2.6.1 Syöttö alkaa siten, että pallo on liikkumattomana ja vapaana suoraksi ojennetulla vapaan käden kämmenellä takalinjan takana ja pelipintaa korkeammalla.

2.6.1 Syöttö alkaa siten, että pallo on vapaana syöttäjän liikkumattomalla ja avoimella vapaan käden kämmenellä.

Huom: Nykyinen muotoilu sanoo selkeästi sen, että kämmenen  on oltava liikkumattomana!

Sääntö ei suoraan sano, että kämmenen olisi oltava liikkumattomana. Kuitenkin jos käsi liikkuu, pallo ei voi olla liikkumattomana. Siten käsi on pysäytettävä hetkeksi ennen heittoa syötön alkamisen merkiksi. Sääntöä 2.6.1 rikotaan tyypillisesti seuraavilla tavoilla:

 • Pompotellaan palloa pöytään kämmen alaspäin ja sitten yhtäkkiä syötetään. Vastustaja ei saa mitään merkkiä siitä, milloin varsinainen syöttö oikeastaan alkaa.
 • Syöttäjä hakee pallon, kävelee pöydän luo ja vauhdista heittää pallon  ilmaan ilman, että kämmen olisi liikkumattomana missään vaiheessa sen merkiksi, että syöttö alkaa NYT.
 • Käsi ei pysähdy ennen syöttöä syötön alkamisen merkiksi.
 • Käsi on niin kourussa, että pallo jää piiloon.

2.6.2 Syöttäjän tulee heittää pallo lähes pystysuoraan ylöspäin ilman kierrettä niin, että se nousee vähintään 16 cm irrottuaan vapaan käden kämmenestä.

Tätä pykälää rikotaan tyypillisesti seuraavilla tavoilla:

 • Käsi lähtee alaspäin syötön alkaessa ilman, että käsi pysähtyisi sen jälkeen missään vaiheessa.
 • Käsi/maila käy pöydän alapuolella. Huom: nykyään maila saa käydä pelipinnan alapuolella syötön aikana.
 • Lyödään nousevaan palloon.
 • Käsisyötöt.
 • Palloa ei heitetä pystysuoraan.
 • Pallo tiputetaan kädestä.

Olen suunnittelemassa videota, jossa käyn havainnollisesti läpi kaikki yleisimmät syöttövirheet. Vain videon avulla asiat tulevat selväksi. Täytyy vain ensin opetella syöttämään väärin kaikilla mahdollisilla tavoilla, jotta voin itse olla mallina. Ellen sitten löydä vapaaehtoista näyttelijää projektiin.

Veteraanien TOP 8

Veteraanien TOP 8 turnaus pelattiin Ruskeasuolla lauantaina 13.5. kolmessa ikäluokassa.

Tulokset:

M60:

 1. Yan Zhou Ping PT Espoo
 2. Risto Pitkänen LPTS
 3. Hannu Sihvo Wega
 4. Jouko Manni TuKa
 5. Martti Autio TuKa
 6. Matti Lappalainen HP
 7. Pekka Kolppanen Wega
 8. Robert Ådahl MBF

M70:

 1. Kari Lehtonen JysRy
 2. Seppo Reiman PT 2000
 3. Peter Eriksson MBF
 4. Veikko Holm PT 75
 5. Hannu Uusikivi PTS 60
 6. Eero Nordling TIP-70,
 7. Kari Leskinen Wega
 8. Pertti Mäkinen TIP-70

M80:

 1. Kai Merimaa Wega
 2. Ingvar Söderström PT 75
 3. Erkki Myöhänen PTS-60
 4. Paavo Hänninen Por 83
 5. Eeva Eriksson ToTe
 6. Sulo Wikström
 7. Erkki Simelius Wega

Tiedotusterveisiä

Pöytätennisliiton liittohallitus kokoontui torstaina kauden viimeiseen kokoukseensa. Jo perinteiseen tapaan kokous alkoi valiokuntien tilannekatsauksella. Aivan aluksi todettiin, että kevät oli selvää kasvun aikaa kilpailujen osanottomäärissä. Kohta olemme sen edessä, että alamme tarvita uusia pelipaikkoja. Olisiko liitolla tarvetta (monin muiden lajien tavoin) olosuhdevaliokunnalle.

Valiokuntakatsaukset aloittanut sääntövaliokunnan pj Kimmo Arenius arveli, että liiton säännöt on kevään liittokokouksessa lukkoon lyötyjen muutosten osalta päivitetty elokuun alkuun mennessä. Tuomaritoiminnan kannalta oli pettymys, että osanottajien harvalukuisuuden vuoksi kansallinen ylituomarikoulutus jouduttiin keväältä perumaan. Syksyllä on uusi yritys, minkä varsinkin SM- ja GP-kisoja järjestävät tahot saisivat ottaa vakavasti huomioon.

Seuravaliokunta on Riku Anttilan ja Taneli Keinosen johdolla pohtinut välituntipingistä osana lajinlevitystyötä. Suunnitteilla on myös seurapäivät heti syksyn alkuun.  Kilpailuvaliokunnan osalta pj Teemu Oinas totesi sekä GP-finaalien että kaksien junioreiden SM-kisojen onnistuneen hyvin. Erityismaininnan sai Hangon kannattajajoukkue mestaruussarjakarsinnassa.

Ensi kauden kilpailukalenterin valmistelut ovat jo pitkällä ja sen ykkösversio sekä sarjailmoittautumisohjeet ilmestyvät piakkoin liiton sivuille. Ja sitten iso asia: vaikka välillä toisin tiedotettiin, meille tärkeä Helsinki Open järjestetään sittenkin, nyt tosin vain yksipäiväisenä. Nyt kaikki kotimaiset junnut äkkiä mukaan!

IT-asioita viedään eteenpäin Kimmo Pihkalan johdolla. Ensi syksynä lisenssin voi lunastaa myös pelaaja itse ja lisenssin yhteydessä voi ottaa myös vapaaehtoisen vakuutuksen. PingisTV on vakiinnuttanut paikkansa ja palaute on positiivista. Kesän aikana valmistuu ottelutietokanta, jonka myötä ratinglaskennan pitäisi automatisoitua.

Huippu-urheilussa Pasi Valasti ja Sonja Grefberg ovat toiminnanjohtajan kanssa valmistelleet päävalmentaja Mattias Bergkvistin sopimuksen jatkamista sen päättyessä kesän jälkeen. Myös Ruskeasuon koko salin junnuharjoituksia on pohdittu. Juuri nyt käsillä ovat JEM-valinnat, jotka julkaistaan aivan lähiaikoina. Pena Olah on lähdössä kesällä Kiinaan harjoittelemaan ja kisaamaan, samalla matkalla hoituvat myös Australian avoimet. HUV iloitsi myös (vaihteeksi muidenkin kuin Penan) hyvistä suorituksista kansainvälisillä pöydillä. Arttu Pihkala ja Noah Steif olivat Belgian junioriavoimissa kadettinelinpelin finaalissa ja Anna Kirichenko nappasi Kroatian avoimissa kaksi makeaa maailmanlistavoittoa.

Sonja raportoi kansainvälisistä asioista. Saksan MM-kisoissa kuluvan kuun lopulla valitaan Kansainväliselle liitolle uusi puheenjohtaja, joka on joko istuva puheenjohtaja, saksalainen Thomas Weikert, tai Belgian ex-huippu Jean-Michel Saive. Lisäksi tehdään muita henkilövalintoja ja sekä äänestetään muutamista sääntömuutosehdotuksista. Niitä huomattavasti enemmän meitä suomalaisia kiinnostaa ITTF:n rankingsysteemiin esitetty muutos, joka ei vaikuta kovinkaan hyvältä Finlandia Openia ajatellen. Liitto tekee asiasta vastineen ITTF:lle, sillä mielestämme kisan (rankingpiste)arvo on laskemassa aivan liikaa.

Kevätliittokokous edellytti liittohallitukselta huolellisempaa talousseurantaa. Toiminnanjohtaja kävi tuoreita lukuja ja puolessa välissä vuotta olemme koko lailla budjetissa. Seurannan suhteen on edelleen kehitettävää. Pentti Olahin sopimusten ohella liitto on saanut Kisakallion ja Pohjolan mukaan pienellä yhteistyösopimuksella.

Rahasta puhuttaessa on mainittava Pentin sopimus lihatalo Pajuniemen kanssa. Matti Kurvinen on tehnyt erinomaista työtä Penan joukkorahoitushankkeen kanssa ja 5000 € on jo komeasti puhki. Maunulan Spinniä on onniteltava todella isolla kädellä, sillä se sai OKM:n seuratukea peräti 9000 euroa. Porvoon Maratonin ”saalis” oli 1800 euroa, muille ei tukea herunut.

Hallitus totesi, että MBF:n valitus TIP-70:n ja OPT-86:n sopupelistä ykkösdivarin päätösturnauksessa päätös on aiheuttanut paljon keskustelua (ks. asiaa koskeva tiedonanto erikseen uutisista). Nyt on mietittävä, aiheuttaako Urheilun oikeusturvalautakunnan ”viimeinen sana” tarvetta sääntömuutokselle rangaistusten osalta.

Vielä myönnettiin muutama (myöhemmin tiedotettava) ansiomerkki ja todettiin, että sekä lajihistoriikin että liiton 80-vuotisjuhlien valmistelut etenevät suunnitellusti. Historiikin pitäisi olla valmis vuoden päästä kesällä ja juhlat pidetään ensi vuoden syksyllä.

Liittohallitus kokoontuu seuraavan kerran vasta elokuussa.

 

 

Helsinki Open 2017 will be played / Helsinki Open pelataan / 27.5.2017

Dear friends,

Thank you for your quick comments and letting us know that you would be very, very disappointed if the we would cancel tournament.

We have taken your wishes into concern and will organize the tournament. So we would like to confirm that the tournament will be organized. Based on the number of registrations we will be able to organize it in one day – that will leave you Sunday for other activities.

We are presently looking at the schedules and maybe some categories need to be combined to allow everybody the maximum possible amount of matches. We will inform about the details in the next couple days.

Thank you very much for your patience. And we apologize if we caused any inconvenience to you. We will do our best to make the tournament a good experience to everybody.

We will extend the dead line for registrations until Friday the 19th of May to accommodate any additional players that might be interested to come.

Please reconfirm your participation by replying to this email as soon as possible.

Welcome to Helsinki

Muutamia ”Best moments” -videoita Oulun Silmälaser Openista

Jospa julkaisisin muutaman ”Best moments” -videoni täälläkin, koska olen niihin niin kovin tyytyväinen.  Videoilla näkyy paljon hienoja asioita jokaiselle, joka on kiinnostunut pöytätenniksen tekniikasta ja juniorivalmennuksesta. Videoiden nuoret tähdet eivät ole Euroopan ihan parhaita ikäisissään, mutta silti peli on korkeatasoista.

Pallorallien hidastukset ovat olennaisia, koska niiden avulla näkee paremmin, mitä oikein tapahtuu. Ja jokainenhan sitten rakastaa taustamusiikkia hidastusten aikana!

Videot on kuvattu Oulun Silmälaser Openin yhteydessä sen lauantaipäivänä 22.4.2107.

Ensimmäisellä videolla 10-vuotias Arina Litvinova näyttää, kuinka pelataan puhdasta hyökkääjäpelaajaa eli Aku Leppästä vastaan.  Jos joku ei jostain syystä ole asiaa aiemmin kirjoituksistani lukenut, mainittakoon, että Arina on Viron ykköstyttö paitsi omassa ikäluokassaan 2006 myös 2005-ikäisissä. On varsin lupaava tapaus! Tällä videolla voi kiinnittää huomiota vaikkapa rytminvaihdoksiin, jossa palloon pannaan yhtäkkiä lisää vauhtia. Esimerkiksi kolmannessa erässä tilanteessa 6-8 pelattu pallo.

Toisella videolla 11-vuotias Kristina Vassiljeva (Viron kolmonen 2005-tytöissä) antaa oppitunnin siitä, miten pelataan puolustuspelaajaa vastaan (Philip Kenttä Haaparannalta). Katsokaapa vaikka sijoituksia niin ylä- kuin alakierteissäkin ja rytminmuutoksia.  Häkellyttävän hyvää peliä. Vastustaja kuitenkin voitti seuraavana päivänä 1600-luokan mutta Kristina tämän pelin 3-2.  Esimerkiksi seuraavissa neljännen erän tilanteissa Kristina päättää pallon hienolla kämmenlyönnillä kauas rystykulmaan:  0-1, 7-2.

Ilokseni huomasin, että TIP-70:n Daniel Tran pelasi muutaman todella upean pallon Arina Litvinovaa vastaan ja seuraavassa koosteessa hän jopa voittaa kaksi pallorallia koosteen kolmesta pallorallista. Daniel on mennyt huimasti eteenpäin kauden aikana!

Mutta kyllä pitää antaa arvo myös 12-vuotiaalle Kristina Andrejevalle (Viron 2004-tyttöjen kakkonen),  joka pelasi vallan erinomaisesti. Tässä kooste parhaista kohdista hänen  ottelussaan Kari Punnosta vastaan:

 

Esa Miettinen parapöytätenniksen Slovenian avoimissa Laskossa 6.-9.5.2017

Esa Miettinen osallistuu parapöytätenniksen Slovenian avoimiin jotka pelataan Laskossa 6.-9.5.2017

Miettinen joukkueineen nappasi joukkuekilpailun voiton voittamalla Japanin joukkueen lukemin 2-0. Miettinen ei pelannut ottelussa. ”Oli mukava pelata hyvässä joukkueessa”, kommentoi Miettinen. Perez oli Riossa pronssiottelussa, tosin sen häviten. Nozdrunov oli Rion kovimpia mitalisuosikkeja siihen saakka kunnes Venäjä suljettiin kisoista pois.

Miettinen osallistuu Ismo Lallon kanssa viikon päästä joukkueiden MM-kilpailuihin Slovakian Bratislavassa. Valmentajana tulee toimimaan Martti Autio.


Miettinen joukkueineen selviytyi aamun semifinaalista Israelia vastaan joukkueiden loppuotteluun. Miettinen pelasi nelinpelissä Nodzrunovin kanssa ja hävisivät 3-1 parille Gordon / Shur. Vastustajien pelaajien näppyläpeli sai sotkettua nelinpelin kuviot. Nodzrunov ja Perez Gonzalez voittivat omat kaksinpelinsä 3-0 joten ottelusta 2-1 voitto. Loppuottelussa vastaan asettuu Japanin ykkösjoukkue.


Joukkuekisa alkoi myöhään sunnuntai-iltana. Miettisen joukkue (Miettinen, Nodzrunov ja Perez Gonzalez) voitti Puolan lukemin 2-0, Miettinen ei pelannut tässä ottelussa. Toinen ottelu oli ohjelmassa maanantaina aamupäivällä ja Miettinen oli tositoimissa. Miettinen pelasi uutta saksalaista pelaajaa Kalbia vastaan. Kalb pelaa antikumi rystyllä, mailaa kuitenkin kädessä pyörittäen. Pelasin yksitoikkoisella taktiikalla, lähes kaikki avaukseni suuntasin kämmenelle. Syötin nopeita syöttöjä ympäri pöytää, kun Kalb halusi aina palauttaa antilla. Miettiselle ottelusta 3-1 voitto. Koko ottelusta siten 2-0 voitto Miettisen joukkueelle. Kolmannessa ottelussa nelinpelissä Perez Gonzalezin kanssa japanilaisia Takajimaa ja Tsujimuraa vastaan. Ottelusta selvä 3-0 voitto kotiin ja koko joukkueottelukin lukemin 2-0. Joukkuekisassa on nyt semifinaalivaiheessa vastassa Israel, ottelu pelataan tiistai-aamuna. Toinen semifinaali on Japani 1 – Saksa.


Miettinen on arvottu kaksinpelissä samaan lohkoon Suzukin (JPN), Pulpanin (CZE) ja Sameen (THA) kanssa. Alla tulokset Esan kommentteineen.

Miettinen – Pulpan 3-2 (9-11, 11-9, 11-9, 7-11, 11-7) (Nihkeä voitto, flunssa ei ole vielä kokonaan ohi mutta yritetään)
Miettinen – Suzuki 0-3 (8-11, 8-11, 5-11) (Kiersin liikaa Suzukin hyökkäyskarvakämmentä ja syötönpalautukset olivat liian helppoja. Viimeisessä ottelussa pakkovoitto Sameesta)
Miettinen – Samee 3-0 (11-2, 12-10, 11-4) (Rutiinivoitto. Ei tarvinnut esittää parasta)

Pulpan voitti Suzukin erin 3-1 joten Esa tippui eräsuhteilla jatkopeleistä. Kilpailusta jäi käteen vain osallistumispisteiden karttuminen. Tämä teoriassa mahdollistaa valinnan ensi vuoden henkilökohtaisiin MM-kilpailuihin.

Arvonnat ja aikataulut: http://dd7978b90kfgn.cloudfront.net/2017/05/Draw-and-Schedule-for-Mens-Singles-and-Womens-Singles-Events-Saturday-6th-May.pdf