Aihearkisto: Muut

Suru-uutinen Turusta

Paraisten divisioonaturnauksessa viime lauantaina sattui surullinen tapahtuma, kun TuTo 2:n Harri Karlström, 63, menehtyi iltapäivällä alkaneen 4. divisioonan turnauksen ensimmäisen ottelun kolmannessa erässä. Harri tuupertui lattialle hakiessaan palloa, eikä siitä enää noussut, UU:n pelaajien ja heitä seuranneiden ammattilaisten elvytysyrityksistä huolimatta.
Harri pelaili vuosikaudet lähinnä Turun puulaakipöytätennistä. Seuratoveri Kalervo Järvi tiivisti hänen tarinansa mieleenpainuvasti: Harri jätti rakkaan lajinsa tossut jalassa ja maila kädessä.
Suomen Pöytätennisliiton puolesta esitän osanottoni Harri Karlströmin omaisille ja ystäville
Esko Heikkinen
puheenjohtaja

Sääntömuutos 9.11.2017

Syksyn liittokokouksen päätöksen mukaisesti sääntöjen kohdan 6.12.5 rangaistusmääräyksiä on täsmennetty siten, että niihin on lisätty liittohallituksen rankaisukeinot liittyen kilpailutapahtuman tuloksesta sopimiseen.

Uudet säännöt korvaavat aiemmat kauden 2017-18 säännöt ja ovat voimassa 9.11.2017 alkaen. Ne löytyvät sivuilta kohdasta Liitto > Säännöt.

Oheisessa dokumentissa on esitetty kaikki kauden 2017-18 sääntömuutokset mukaan lukien em. 9.11.2017 tehty lisäys kohtaan 6.12.5.

Seuratukien haku avautuu

Seuratoiminnan kehittämistuki

Seuratukien haku avautuu taas. Tätä kannattaa myös meidän seurojen hakea. Tuen hakua yksinkertaistettu ja se tehdään netissä. Jos teillä on hyvä idea mihin tukea kaipaatte niin nyt kannattaa ehdottomasti hakea.

Lisää tietoa:

http://minedu.fi/avustukset/avustus/-/asset_publisher/seuratoiminnan-kehittamistuki-seuratuki-

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Hakuaika alkaa 13.11.2017
Hakuaika päättyy 15.12.2017 klo 16.15.

 

Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui torstaina ensimmäistä kertaa sitten syksyn liittokokouksen. Kokoonpano oli siltä osin muuttunut, että Jukka Niemisen sijasta hallituksessa istuu nyt Måns Holmberg.

Valiokuntakatsaus oli tällä kertaa lyhyt, sillä pääpaino oli uusien valiokuntakokoonpanojen nimeämisessä. Vielä ei tullut kaikilta osin valmista, mutta eivätköhän nuo piakkoin ole julkaistavissa, viimeistään seuraavassa hallituksen kokouksessa tammikuussa.

Sääntö- ja tuomarivaliokunta järjestää kansallisen ylituomarikurssin Helsingissä 12.-14.1. Kouluttajana on belgialainen Isabelle Beumier ja tavoitteena on, että tärkeimpien kisojen (SM, GP) jokaisesta järjestäjäseurasta on paikalla ainakin yksi edustaja. Lisäksi tuomarikoulutuksesta vastaava Asko Rasinen on valmis tekemään koulutuskeikkoja paikallisestikin, jos seuroilla on tähän kiinnostusta.

Liittokokouksessa hyväksytty sopupelien rangaistuspykälä on kirjattu sääntöihin ja uusi dokumentti ilmestyy liiton sivuille piakkoin. Kevätkokouksessa puhuttaneen sitten sopupeleistä kilpailuissa sekä kisapelien jatkamisesta luovutusvoiton antamisen jälkeen.

Kilpailuvaliokunnassa pohditaan tällä hetkellä mm. sarjajärjestelmän päivittämistä ykkösdivisioonan osalta. Huippu-urheiluvaliokunnassa puolestaan odotellaan OK:n päätöstä mahdollisesta valmentajatuesta. Myös Aleksandra Titievskajan ja Arttu Pihkalan hyvät pelit Ängbyn kisoissa Ruotsissa pantiin merkille. Maajoukkueiden EM-karsinnat alkavat helmikuussa. Vastustajia ei vielä tiedetä, sillä arvonta  on vasta 18. päivä kuluvaa kuuta.

Uusia asioita ovat seuravaliokunnan alaisuuteen asetettava olosuhdetyöryhmä sekä paravaliokunta. Edellisen avulla pyrimme auttamaan seuroja tilanteissa, joissa niillä on puutetta pelitiloista ja -ajoista. Näitäkin seuroja on, mikä kertoo lajin harrastajamäärien noususta. Olosuhdeasioista kiinnostuneet voivat olla yhteydessä joko liiton toimistoon tai seuravaliokunnan puheenjohtajaan Riku Anttilaan.

Talousseuranta näyttää ainakin syyskuun tilanteen perusteella siltä, että pysymme koko lailla asetetussa budjetissa. Iso osa vuoden tuloksesta riippuu Finlandia Openista, joka näyttäisi toteutuvan kohtalaisesti mutta himpun viimevuotista pienempänä. Ensi vuonna tilanne voi olla toinen, sillä ITTF:n rankingmuutos ei todellakaan suosi nykymuotoista kisaamme. Tänä vuonna mukana on vähän yli 120 miespelaajaa ja vähän alle 60 naispelaajaa 30 eri maasta. Toivottavasti mahdollisimman moni kotimainen pingisihminen löytää tiensä Kisakallion katsomoon!

Liiton 80-vuotisjuhlat ovat vajaan vuoden päästä (27.10.2018), mutta paikka on edelleen auki. Historiikki sen sijaan etenee, sillä tekstit ovat jo erittäin pitkälle valmiit ja seuraavaksi edessä on kuvituksen suunnittelu ja sitten taitto ja painatus. Valmista lienee jo keväällä tai alkukesästä.

Tähän liittyen työvaliokunta valmistelee Matti Kurvisen johdolla joukkorahoituskampanjaa. Yksityiskohdat ovat vielä hiukan kesken, mutta alkuvuoden puolella se tehdään. Perusidea on sama kuin Penan Tokio-kampanjassa.

FINLANDIA OPEN 7-10.12. 2017

Finlandia Openin viimeinen ilmoittautumispäivä päättyi alkuviikosta. Kisaan osallistuu tänä vuonna pelaajia yhteensä 30 maasta. Miesten luokkaan osallistuu suomalaiset pelaajat mukaan luettuna yli 120 pelaajaa, naisten luokassa mukana on hieman alle 60 pelaajaa. Mukana ovat mm. viime vuoden voittajat Hokuto Koriyama ja Minami Ando Japanista.  Benedek Olahilta jäi viime vuoden kilpailu väliin jalkaleikkauksen vuoksi mutta tämän vuoden kisassa Olah nähdään jälleen Kisakalliossa tositoimissa.

Ängby International, Aleksandra Titievskaja hopealle 15-vuotiaiden luokassa

Aleksandra Titievskaja vastasi suomalaisittain parhaasta suorituksesta Tukholmassa järjestetyssä Ängby International- kilpailussa. Vielä lauantaina 13- ja 14-vuotiaiden luokissa Aleksandra haki parasta peliään mutta oli kuitenkin 13-vuotiaiden kvartassa häviten ykkössijoitetulle Linn Olssonille. Sunnuntaina pelatussa 15-vuotiaiden luokassa Aleksandra pelasi todella hyvin ja eteni alkulohkon voiton jälkeen finaaliin saakka, jossa hän hävisi ykkössijoitetulle Nomin Baasanille erin 1-3.  Matkalla finaaliin Aleksandra otti mm. maukkaan revanssin Linn Olssonista vieden pelin suoraan erin 3-0. 


15-vuotiaiden kolme parasta, hopealla Aleksandra Tietievskaja 

Sunnuntaina myös Arttu Pihkala selviytyi palkintopallille oltuaan 15-vuotiaiden poikien luokassa kolmas. Ajoittain luokassa todella vahvaa peliä esittänyt Arttu ei semifinaalissa saanut aivan parastaan irti ja hävisi tiukasti kakkossijoitetulle Hugo Törngrenille viidennen erän jatkopalloilla. Myös lauantaina pelatuissa otteluissa Arttu esitti hyviä otteita ja oli kvartassa 17-vuotiaiden luokassa, jossa tuli tappio luokan voittaneelle Hugo Nettarpille. Perjantaina miesten kaksinpelissä Arttu pelasi itsensä jatkoon lohkon ykkösenä, mutta ensimmäisellä kierroksella arpa heitti vastaan kisassa Norrtulls SK:ta edustaneen Miikka O´Connorin, jota vastaan tappio 1-3.

Matias Ojala oli miesten ykkösluokassa semissä ja hävisi kanadalaiselle Ängbyn seuraa edustavalle Matthew Lehmanille tiukasti 3-2. 17- ja 20-vuotiaissa kohtalona oli aikainen tippuminen mutta miesten kaksinpelissä Matias selvitti tiensä alkulohkosta kakkosena jatkoon. Ensimmäisellä kierroksella 0-3 tappio Marcus Johanssonille. 

Aleksi Räsänen voitti 12-vuotiaissa oman alkulohkonsa ja eteni lopulta kvarttoihin, jossa tappio luokan voittaneelle Isak Alfredssonille. 13-vuotiaissa Aleksi voitti ensimmäisellä kierroksella 05-ikäluokan listan nelosen Mattias Sandholtin 3-1. 16 parhaan joukossa vastaan tuli saman ikäluokan kakkonen Carl Wallerstedt, jota vastaan viidennen erän 10-7 johto kääntyi tappioksi. 

Joonas Kylliölle kisa oli ensimmäinen ulkomailla pelattu turnaus. 13-vuotiaissa Joonas voitti ensimmäisellä kierroksella qatarilaisen vastustajan ja toisella kierroksella todella ennakkoluuloton peli ykkössijoitettua Pontus Carlssonia vastaan. 2-0 eräjohto kääntyi kuitenkin 2-3 häviöksi. 15-vuotiaissa Joonas selvitti tiensä alkulohkosta jatkoon, mutta ensimmäisellä jatkokierroksella pelit päättyivät.

Veeti Valasti oli lähellä jatkoon pääsyä miesten kaksinpelissä. Yhden voiton lisäksi tiukka 2-3 häviö päätti pelit. Junioreissa ja miesten ykkösluokassa arpa ei ollut kovin suosiollinen ja tuloksena aikaiset tippumiset.

Sam Li otti kisassa pari mukavaa voittoa. 17-vuotiaissa Sam eteni toiselle kierrokselle tiukan 3-2 voiton turvin ja 15-vuotiaiden alkulohkossa kaatui norjalainen vastustaja. Pelit kuitenkin päättyivät alkulohkoon.

Rasmus ja Matias Vesalainen osallistuivat kisassa vain 06-ikäluokkaan. Tällä kertaa pojille ei tullut alkulohkossa menestystä.

Miikka O´Connor, Noah Steif ja Sofia Erkheikki osallistuivat kisaan ruotsalaisen seuran nimissä. Miikka eteni miesten kaksinpelissä 16 parhaan joukkoon, jossa 0-3 tappio toiseksi sijoitetulle Yan Minghuille. Sofia Erkheikin pelit päättyivät ensimäisellä kierroksella 1-3 häviöön Stina Zetteströmille. Noahin peli ei kulkenut aivan parhaalla mahdollisella tavalla selkävaivojen vuoksi, eikä luokissa tullut isompaa menestystä.

Kisoihin osallistui Suomesta myös MBF:n nimissä Lauri Hakaste, Leo Kettula ja Lauri Jansson. MBF:n pojille kotiintuomisina kisasta muutama voitto ja rutkasti uusia kokemuksia.

Kisojen aikana herätti hieman ihmetystä Ruotsissa käytössä oleva sijoitusmenetelmä. Luokasta riippuen 4-8 pelaajaa sijoitetaan, jonka jälkeen kaikki loput pelaajat arvotaan samanarvoisina. Tämä saattaa aiheuttaa sen, että joistakin alkulohkoista sekä cup-kierrosten alkupeleistä tulee melko eritasoisia ja arvalla on hieman isompi merkitys. Parhaat pelaajat kuitenkin selvittävät tiensä yleensä myös tällä menetelmällä loppukierroksille.

Tuloksia: http://resultat.ondata.se/000433/

Yleissivu: http://www.angby.com/foreningen/Arbetsrum/angbysinternational

Finlandia Open tuomariksi

Finlandia Open tuomariksi

Aika:7.-10.12.2017

Paikka: Kisakallio/Lohja

Tule tuomariksi Finlandia Openiin. Liitto tarjoaa tuomareille majoituksen 2-3 hengen huoneissa, aamiaisen ja kaksi ruokailua. Lisäksi tuomaripalkkio 2 e/peli.

Kerro ilmoittautuessa milloin (saapuminen ja poistuminen) voit olla tuomarina ja tarvitsetko majoitusta (mitkä yöt).

Suurin tarve tuomareille on torstaina aamupäivä sekä koko päivä perjantaina ja lauantaina.

Ilmoittautumiset info@sptl.fi  tai  taneli.keinonen@sptl.fi

Taneli Keinonen 0505285861

 

3.divisioonan F-lohko 11.-12.11. Hervannassa Tampereella

Kolmosdivisioonan F-lohko pelataan lauantaina 11.11. klo 9:30 alkaen ja sunnuntaina 12.11. klo 9 alkaen Tampereella perinteisellä pingisareenalla Hervannan vapaa-aikakeskuksen palloilusalissa. Osoite on Lindforsinkatu 5, Tampere.

Vapaa-aikakeskuksen kahvion aukiolosta ei ole tietoa, mutta aivan kisapaikan vieressä on kauppoja, ruokapaikkoja ja kahvioita ja jopa kokonainen kauppakeskus. Kisapaikalla on hyvät katsomotilat.

Pelaamassa HäKi, Pallas, PT 75 4, PT 75 5, Star 2, TIP-70 7, TuPy 2 ja TuTo.

PT 75 toivottaa tervetulleeksi!

3H lohko Oulussa

Hei,
tässä pieni infopaketti tulevan viikonlopun 3. divarin sarjapeleistä.
Pelipaikkana tuttu Rajakylän koulu, Ruiskukkatie 4, 90580 Oulu, käytössä 12 pöytää.
Salin ovet aukeavat molempina päivinä klo 8.30 ja pelit alkavat klo 10.00. Lauantaina pelataan 4 kierrosta ja sunnuntaina 3 kierrosta.

Pelipallona on Nittaku Premium 40+

Kahvia ja nisua on tarjolla omakustannehintaan.

Otteluohjelma löytyy liiton sivuilta: http://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=22&lohko=3H&kausi=1718

Otteluennakko löytyy OPT:n Facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/OPT86ry/

Tervetuloa!

Terveisin,
Marko Seppälä OPT-86 7
0505442009
marko.seppala@ouka.fi

Aivan kohta PTS-60:n kisat Ruskeasuolla – ilmoittaudu viimeistään ti 7.11.2017

Tosin Tas-NP:iin voi tulla mukaan ihan kisapaäivänäkin, ja ilman pariakin.
Uutuuskannustimena pieni lisämauste miksi kannattaa osallistua:
Sovellamme junnufutiksesta tutun Tsempparipalkinnon pöytätennikseen!

Elikkä pelaaja saa yhden tsemppipisteen voittamalla rating-luokassa erän
jatkopalloilla. Yksi lisäpiste, jos ko. erä on ottelun viides.
Eniten pisteitä kerännyt pelaaja voittaa tsemppikisan ja saa kaikki
osallistumismaksunsa takaisin, eli voittaa ILMAISEN ämpärin!
Hupsis… siis pelipäivän.

Jos useampi pelaaja tasapisteissä, niin tuplapisteiden määrä ratkaisee ja
sitten arpa.