Aihearkisto: Muut

Pöytätennisliitto ja STIGA Ball Sports messuilla

 

BALL SPORTS MESSUT HELSINGISSÄ

Stiga tarjosi Pöytätennisliitolle mahdollisuuden osallistua kauden suurimpaan liikuntamessuun Helsingin Pasilassa 17.-19.3.  Osastollamme pääsi kokeilemaan taitoja pingisrobotin kanssa tai pelaamaan kaverin kanssa. Olimmekin erittäin suosittu piste. Karkea arvio oli, että kolmen päivän aikana pisteellä kävi lähes 1000 henkilöä. Pistettä pyörittämässä olivat TIP-70 edustajat Pekka Manner, Jukka Ovaska ja Riku Anttila. MBF porukkana olivat Heli Mäkelä ja Alexander Dyroff. Liiton johto oli myös vaihtanut pikkutakit Stigan huppariin eli puheenjohtaja Heikkinen ja toiminnanjohtaja Räsänen olivat myö peluuttamassa messuväkeä – ja olinhan minä itsekkin paikkalla.

Taneli Keinonen

Juniorien SM (13-, ja 15-vuotiaat) Koskella Tl 25.-26.3.

Juniorien SM kisat pelataan ensi viikonloppuna Kosken Liikuntahallissa osoitteessa Lampitie 3. Tässä vähän ennakkotietoa kisoista:

 • Pelit aloitetaan molempina päivinä klo 9. Tarkka aikataulu löytyy näiltä sivuilta.
 • Hallin ovet avataan klo 7.45 molempina päivinä.
 • Hallissa on pääsääntöisesti 11 pöytää, poikkeuksena su iltapäivä, jolloin tarvitaan 12 pöytää.
 • Koulun sali ei tällä kertaa ole käytössämme YO-kirjoitusten takia.
 • Lämmintä ruokaa on tarjolla koulun ruokalassa molempina päivinä klo 11-15. Hinta 8 euroa sisältäen kahvin ja pullan.
 • Hallin kahvio palvelee aamusta iltaan.
 • Seuran oma livelähetys kisoista löytyy osoitteesta: http://www.koskenkaiku.fi/index.php/live
 • Suomi siirtyy kesäaikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, muista siirtää kelloa tunnilla eteenpäin!

Tervetuloa Koski TL:ään Juniorien SM kisoihin 2017!

Tiedotusterveisiä

Liittokokous eli liiton korkein päättävän elin kokoontui eilen lauantaina Ruskeasuolla. Seuroista oli joko paikalla olevan edustajan tai valtakirjan kautta edustettuna 17. Se on alle kolmannes jäsenistöstä, mutta ei silti ollenkaan huono määrä lähihistorian valossa tarkasteltuna. Varsinaisten kokousedustajien lisäksi paikalla oli muutama muukin, kuten hallituksen jäseniä ja liiton toiminnanjohtaja ja puheenjohtaja.

Kevätkokouksen tärkein tehtävä on tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksyminen sekä vastuuvapauden myöntäminen. Lisäksi ohjelmassa oli muutama sääntömuutos sekä jo etukäteen keskustelua herättänyt liittohallituksen esitys lisenssihintojen korottamisesta.

Toimintakertomus (tosin pienin lisäyksin) ja tilit hyväksyttiin ja vastuuvapaus myönnettiin, vaikka kokousväki kaipasi luonnollisesti selityksiä sille, miksi mennen vuoden luvut näyttävät runsaan 40 000 euron miinusta. Osa siitä oli suunniteltua, ihan kaikki kuitenkaan ei. TIP-70:n Jarmo Siekkinen edellytti liittohallitukselta parempaa talouden seurantaa, mistä ponnesta ei millään voi olla eri mieltä.

Sääntömuutosehdotukset olivat isolta osin teknisiä, mutta ”tavallista pelaajaa” voivat jatkossa koskettaa ainakin seuraavat päätökset:

 • Lisenssin voi ensi kaudesta lähtien maksaa myös itse omasta verkkopankistaan
 • Sarjaotteluiden pöytäkirjoja ei enää lähetetä minnekään, vaan edellytys on, että tulokset kirjataan suoraan sähköiseen järjestelmään
 • Jos pelaa sarjaottelun ilman lisenssiä, siitä seuraa seuralle sarjamaksun suuruinen sakko. Pisteiden menetyksen voi estää, kun maksaa lisenssin kolmen päivän sisällä tiedoksisaannista.
 • Joensuulaiset olivat tehneet liittokokoukselle esityksen uudesta SM-kisasta eli DE-SM:stä (ratingit 1500 ja 1300). Se hyväksyttiin, joten ensi kaudella kisataan myös D- ja E-luokan SM-mitaleista BC-SM:n tapaan. Kiitos Joensuuhun hyvän idean esittämisestä.

Kokous totesi, että liittohallitus voi jatkaa neuvotteluja pelaajille vapaaehtoisesta tapaturmavakuutuksesta. Sitä paljon vilkkaampi keskustelu käytiin hallituksen esityksestä, jossa lisenssihintoja olisi tarkistettu siten, että mukana olisi ollut myös kaikkien yleisin eli aikuispelaajien lisenssi.

Tarjolla oli myös ehdotus, jossa lisenssihintoihin ei olisi koskettu ollenkaan. Päätökseksi tuli kokouskompromissi, jossa kaikkien muiden paitsi ”aikuislisenssin” hintoja korotetaan viidellä eurolla.

Se oli liittohallituksen näkökulmasta hiukan Pyrrhoksen voitto, sillä nyt korotimme lisenssejä tavalla, jolla ei liitolle tulevan rahan kannalta ole suurta merkitystä. Mutta kuten valtioneuvos Johannes Virolainen aikanaan totesi, ”demokratia on puhunut ja pulinat pois”.

Uudet säännöt sääntövaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Arenius päivittää perinteisesti kesälomallaan ennen kauden alkua.

Kokouksen puheenjohtajana toiminut Wegan Pekka Kolppanen veti asiat jämäkästi  läpi runsaassa kahdessa tunnissa, vaikka keskustelu oli ajoittain hyvin reipasta. Hyvin vedetty!

 

Tiedote: liittohallituksen esitys vakuutuksen lisäämisestä lisenssin yhteyteen + lisenssihintojen korotus

Vakuutusyhtiön kanssa on jatkettu neuvotteluita vakuutuksen lisäämisestä lisenssin yhteyteen. Nyt saadun ehdotuksen mukaisesti vakuutuksen ottaminen on mahdollista myös vapaaehtoisena. Tämän johdosta liittohallitus esittää vapaaehtoisen vakuutuksen lisäämistä sekä lisenssien hintoihin pientä korotusta. Uudet hinnat olisivat seuraavat:

Aikuiset: Nykyinen lisenssin hinta 45€                          Uusi hinta 55€ + vapaaehtoinen vakuutus 10€
Juniorit, 17v ja alle: Nykyinen lisenssi 30€                  Uusi hinta 35€ + vapaaehtoinen vakuutus 5€
Juniorit, 13v ja alle: Nykyinen lisenssi 5€                    Uusi hinta 5€ + vapaaehtoinen vakuutus 5€
Veteraanit, yli 60v: Nykyinen lisenssi 30€                    Uusi hinta 35€ + vapaaehtoinen vakuutus 10€
Invalidilisenssi: Nykyinen lisenssi 30€                          Uusi hinta 35€ + vapaaehtoinen vakuutus 10€)
Harrastajat: Nykyinen lisenssi 30€                                 Uusi hinta 35€
Kertalisenssi: Nykyinen lisenssi 10€                              Uusi hinta 15€

 

Vakuutusyhtiölle menevä raha menee suoraan sellaisenaan ja lisenssikorotus tulee liitolle. Sopimus vakuutusyhtiön kanssa tehdään vielä erikseen riippuen liittokokouksen päätöksestä, hinnat vahvistuvat vasta sopimuksen teon jälkeen. Lisäksi liitto neuvottelee markkinointituesta.

 

Leiripäivä Porvoossa

Leiripäivä Porvoossa 11.3.2017

Tsemppiseura Maratonin kanssa järjestimme päivän pituisen leirin. Mukana oli 12 innokasta pelaajaa ja valmentajina toimivat Taneli Keinonen ja Jens Weckström.   Ohjelmassa oli kaksi harjoitusta ja yhteinen ruokailu. Leiriläisten palautteessa positiivisiksi asioiksi nousivat hauskat harjoitukset ja se, että sai pelata pitkään. Lisäksi yhdessä vietetty muu aika kuten yhteinen ruokailu sai kiitosta. Näihin hallin ulkopuolisiin yhteisiin hetkiin kannattaakin panostaa, niistä jää kivoja muistoja.

Tiedotusterveisiä

EM-karsinnoissa tuli tappiot, mutta mahtuipa menneeseen viikkoon yksi hyväkin uutinen. Opetus- ja kulttuuriministeriö korotti toiminta-avustustamme 10 000 eurolla, mikä tuleekin hyvään tarpeeseen. Ja osoittaa, että tunne eteenpäin menosta ei ole ihan pelkästään omassa päässämme. Jo vähän aiemmin kiva uutinen oli Benedek Oláhin 10 000 euron urheilija-apuraha.

Liittohallitus kokoontui keskiviikkona, lähinnä valmistellen edessä olevaa liittokokousta. Mutta olipa listalla muutakin. Käytännöksi otetussa valiokuntien tilannekatsauksessa saa hyvän käsityksen siitä, mitä lajissamme kulloinkin tapahtuu.

Kilpailuvaliokunta ja mestaruussarjan finaaliturnauksen joukkueet keskustelevat edelleen turnauksen ajankohdasta ja pelipaikasta. Se sen sijaan on selvää, että GP-finaalit pelataan PT Espoon kevätkisan yhteydessä. Valiokunta totesi myös, että KuPTS selviytyi SM-järjestelyistä mainiosti. Suuren pelimäärän vuoksi liittokokoukselle esitetään MK:n pelaajamäärien sijoittamisen osalta nykyisen 8 pelaajan sijaan 8-16 pelaajan sijoittamista.

Työvaliokunta on lähinnä etsinyt yhteistyökumppaneita Benedekille ja järjestellyt joukkorahoituskampanjaa, josta lisää myöhemmin. Lisenssivakuutuksestakin on neuvoteltu ja vastailtu OK:n ja OKM:n erilaisiin kyselyihin.

Lajihistoriikki etenee aikataulussa ja se tullaan julkaisemaan 80-vuotisjuhlien yhteydessä, jotka järjestetään lokakuussa 2018. Jo nyt on tärkeää huomata, että tärkeitten seuraihmisten ansiomerkkiasiat on pistettävä kuntoon. Muistakaa, että esimerkiksi kultaista ansiomerkkiä ei voi saada suoraan, vaan ensin on anottava (ja saatava) hopeinen merkki! Eli toimeen kannattaa käydä juuri nyt ja heti.

IT-valiokunta totesi, että livelähetykset ovat vakiinnuttaneet paikkansa. Jatkossa livelähetyskanavan nimi on Pingis-TV. Valiokunta kehittelee myös pelaajien ottelutietokantaa.

Sonja raportoi, että kansainvälisillä kentillä ITTF suunnittelee uutta ratinglaskentaa, joka otettaisi käyttöön vuoden 2018 alussa. Esimerkiksi Finlandia Openin näkökulmasta uusi esitys ei ole ongelmaton. ETTU puolestaan miettii, kuinka kehittää joukkueiden EM-karsintaa.

Ensi kevätkesän MM-kisoissa on ITTF:n puheenjohtajavaali, jossa ehdokkaana istuvan puheenjohtajan Thomas Weikertin ohella on mm. Jean-Michel Saive. SPTL tulee esittämään Asko Rasista ITTF:n tuomarivaliokuntaan.

Sääntövaliokunta on työstänyt esityksiä liittokokouksen sääntömuutosehdotuksiksi ja Seuravaliokunta totesi, että seitsemän pöytätennisihmistä osallistui VOK 2 -koulutukseen Pajulahdessa. Se järjestettiin yhteistyössä sulkapalloliiton kanssa. Yhtenä uutena ideana pelaajien lisäksi on heitetty mm. välituntipingis. Huippu-urheiluvaliokunta puolestaan on suunnitellut kevään ja kesän kisoja sekä leirejä.

Kevätliittokokous pidetään lauantaina 18.3 klo 15 Ruskeasuolla. Toivon luonnollisesti mahdollisimman runsasta osanottoa. Esillä ovat mm. toimintakertomus ja tilinpäätös sekä muutama sääntömuutosehdotus, jotka ovat esillä liiton sivuilla. Liittohallitus esittää myös lisenssihintojen tarkistusta sekä vakuutuksen liittämistä lisenssiin.

Asko Rasinen on valmistellut kansallisen ylituomarikoulutuksen (national referee) järjestämistä Suomessa. Alustava päivämäärä on 5.-7. toukokuuta ja paikkakunta Helsinki. Kouluttaja on belgialainen Isabelle Beumier.

Kilpailukalenterin 2017 /2018 ensimmäinen versio pyritään saamaan esille kesäkuun alussa. Toivomus on, että seurat/pelaajat perehtyvät kunnolla kilpailukalenteriin jo alkukesän aikana, jotta korjausehdotuksiin ehditään reagoida.

Kansainvälistä pöytätennispäivää vietetään 6. huhtikuuta. SPTL ei ole ollut asiassa kovinkaan aktiivinen, mutta mikään ei estä mitä tahansa tahoa aktivoitumasta hienon lajimme PR:n edistämiseksi!

Muistakaa se liittokokous!

Esko Heikkinen

 

Liikuntavammaisten SM tulokset

Liikuntavammaisten SM tulokset:

Joukkuekisa:

Joukkuekisa:

1. Ismo Lallo – Tuka / Pekka Räsänen – Atlas

2. Markku Manner – MPS / Teuvo Nisula – LPTS

3. Janne Viljamaa – Atlas / Markku Nuutinen – Atlas

3. Petri Kantonen – Atlas / Sakari Farin – Atlas

Kaksinpeli, R1350

1. Petri Mikkonen / LiPi

2. Pekka Räsänen / Atlas

3. Antero Kuhmonen / LiPi

3. Olli Virtanen / LPTS

Kaksinpeli:

1. Ismo Lallo / Tuka

2. Teuvo Nisula / LPTS

3. Petri Kantonen / Atlas

3. Markku Nuutinen / Atlas