Aihearkisto: Muut

Lajihistoria on valmis

Lajihistoria on vihdoin valmis! Kolmen vuoden urakka on päätöksessä ja kirjat ovat liiton toimistolla. Kiittää pitää monia, kuten Matti Kolppasta, Esa Valastia ja Mika Räsästä, jotka kuuluivat historiatoimikuntaan yhdessä puheenjohtaja Esko Heikkisen kanssa. Ilman Urheilumuseon Ossi Viitaa ja Vesa Tikanderia hankkeesta ei olisi tullut mitään. Tavaraa on mainioiden tilastojen kanssa 317 sivua.

Urheilumuseon kirjoittajien lisäksi artikkeleja olivat tuottamassa myös Kimmo Hovi, Pekka Nieminen, Solja Virtanen, Arto Luukkainen, Kai Merimaa & Usko Puustinen, Esa Miettinen, Jarmo Siekkinen, Erkki Alaja, Jukka Heinonen, Anni Bölenius  ja Martti Autio. Kiitos ja kumarrus.

Mesenaattitilauksia toimitellaan, mutta juhannus ja loma-aika hidastavat tätä toimintaa. Pingiskeskuksen Markus Heikkisellä on pieni varasto, joten innokkaimmat voivat kysellä kirjaa sieltä. Varsinainen myynti on liiton toimistosta ja hinta 50 € /kpl.

Uskallan arvioida, että tästä kirjasta jokainen laji-ihminen löytää mielenkiintoista luettavaa.

Harjoitteluviikko Narvassa 11-15.6.2018

Torstai-aamun osallistujat yhdessä valmentaja Lida Andreevan  kanssa. Osa pelaajista oli lähtenyt Liettuan avoimiin kadettien ja minikadettien mestaruuskilpailuihin ja osa jäi pois muista syistä.

Kirjoittelen tänne pientä raporttia Narvan vierailustani kesän ratoksi. Lähinnä julkaisen videoitani. Vaikka minä itse saatan esiintyä niissä useampaankin kertaan, ideana ei ole näyttää minun peliäni vaan esitellä eri pelaajia ja heidän taitojaan. Päivitykset menevät niin, että uusimmat ovat aina ylimpänä. Raportti etenee pikkuhiljaa sen mukaan kuinka ehdin tehdä sitä. Kaikki materiaalia tulee ensin YouTubeen ja Facebookiin, mutta tänne laitan videoiden kuvaukset suomeksi ja mahdollisesti myös jotain lisätekstiä.

Saavuin Narvaan sunnuntai-iltana ja maanantaista keskiviikkoon pelasin kahdet treenit päivässä, torstaina ja perjantaina yhdet. Tuli paljon pelaamista ja sen varassa yritetään sitten voittaa pokaaleja talven kilpailuissa. Oli mukava huomata, kuinka tiivis treenaaminen peräkkäisinä päivinä parantaa peliä ja tuntumaa!

Aamuharjoitukset olivat 10-12 ja iltaharjoitukset 16-18. Narvan junioreille järjestettiin joka kertaa fysiikkaa 20-30 minuuttia aluksi ja sitten lopuksikin, joten eivät treenit vielä klo 12 ja 16 päättyneet. Pelaamista oli ehkä 1,5 tuntia joka kerta.

Kilparyhmän harjoitusten lisäksi kello 13-15 pyöri aloittelevien pelaajien harjoitukset, joissa pelasi ainakin yksi tosi kova tyttö, joka pitkän tauon jälkeen ei vielä halunnut osallistua koviin kilparyhmän harjoituksiin tai häntä ei vielä oltu kelpuutettu sinne.

< Tähän yleiseen osaan tulee täydennystä pikkuhiljaa. Varsinaiset pävitykset tämän jälkeen.>

Keskiviikon iltatreenit – peli Maria Ljapunovaa vastaan

Tämä peli kuului myös  alempana mainittuun ”kaikki kaikkia vastaan”-turnauksen B-ryhmään. Maria (tai Marija) Ljapunova voitti minut 3-2, vaikka olin aivan varma, että voitan hänet.  Häntä vastaan oli kuitenkin vaikea pelata, koska hänen pelityylinsä on hankala samalla kun hän ei näytä tunteitaan pelissä ollenkaan vaan  on enempi kuin kuollut kala.  Lida vahvisti tämän havainnon. Luulin, että hän oli hävinnyt edellisen pelin ja siksi olisi ollut pelihaluton, mutta se olikin  vain hänelle ominaista. Joka tapauksessa oli turkasen hankala piiskata itseään täyteen tsemppiin! Marian ikäluokka on 2006. Hän oli kahdeksas kuluneen kauden Lasten GP:n Tytöt-2005-luokassa ja hän on ehkä Viron seitsemäs 2006-tytöissä, kun otetaan  2007-ikäluokkakin mukaan. Marian syötöt olivat yllättävän pahoja, vaikka ne saattoivat näyttää petollisen helpoilta.

Keskiviikon iltatreenit – peli Andrei Zalninia vastaan

Treeneissä pelattiin kilpailu, jossa pelaajat jaettiin kahteen ryhmään. Minä olin yllättäen B-ryhmässä, jossa oli seitsemän pelaajaa. ”Kaikki kaikkia vastaan” oli systeemi mutta itseltäni jäi yksi ottelu pelaamatta, kun aika loppui kesken. Tällä videolla on pelini Andrei Zalninia vastaan. Hävisin 1-3. Andrein ikäluokka on 2008. Lasten GP:n kokonaistilanteessa hän oli 11. paras 2007-poika ja oman ikäluokkansa ykkönen. Mutta 2009-ikäluokassa on kolme poikaa häntä ylempänä Viron rankingilla. Kaksi parasta Narvasta.

Torstain iltatreenit – Kristina Vassiljrvan ja Stanislav Strogovin harjoittelua

Kristina Vassiljeva ja Stanislav Strogov vetivät todella hyvät harjoitukset, jota oli ilo katsoa. Tämä video näyttää muutamia hetkiä eri harjoituksista. Kristina on Viron kolmonen 2004-tytöissä ja ykkönen 2005-tytöissä. Stanislav Strogov (2002) on myös  2000-poikien ykkönen ja pelaa heinäkuussa Juniori-EM:ssä Viron joukkueessa. Kristina on jälleen varsin hyvässä kunnossa sen jälkeen, kun hän loukkasi vakavasti polvensa viime kesänä valmistautuessaan Eurominichamps-kisoihin. Hän oli silloin valtavan hyvässä vedossa ja Eurominichampsista poisjääminen oli hurja pettymys. Siinä meni koko kulunut kausi polven paranteluun, mutta nyt polvi on kai jo täysin kunnossa.

Torstai aamutreenit – peli Ksenia Kabanovaa vastaan

Hävisin Ksenia Kabanovalle 0-3 kilpailussa, joka pelattiin Eesti-systeemillä. Mukana oli 15 pelaajaa ja saavutin kunniakkaan 11. sijan. Ksenia oli lopulta vain sijan korkeamalla eli 10. Ksenia on 2006-tyttö ja hän on pelannut vakavasti vain yhden vuoden eikä hänellä ole vielä varsinaista naisten rankingin sijoitusta. Hän oli kuitenkin 13. Lasten GP:n lopputuloksissa Tytöt-2005-luokassa mutta 2006-tyttöjen joukossa hän oli kuudes.  Tässä ottelussa hän pelasi todella hyvin! Aiemmin olin onnistunut voittamaan hänet kahteen kertaan, mutta nyt hän tuli peliin hurjalla sykkeellä. Katsokaa vailla pallorallit, kun hän johti 9-7 toista erää ja 5-3 kolmatta erää.

Hyvin tuttu kävelyreitti Narvassa

Olen kävellyt tämän reitin todella monta kertaa vuosien aikana eli kävely Inger Hotellista pöytätennishallille. Alussahan tosin nukuin aina pelihallin vierashuoneissa.

Tiistai, aamutreenit – peli Ksenia Geniteä vastaan

Vedin harjoitukset Ksenia Geniten kanssa. Pelaaminen oli todella hauskaa, koska Ksenian  focus ja asenne olivat korkeaa luokkaa. Hänen ikäluokkansa on 2006 ja hän on pelannut pöytätennistä vasta vuoden eli hän aloitti viime vuoden toukokuussa jo aiemmin aloittaneen kaverinsa Maria Ljapunovan houkuttelemana. Mutta sen jälkeen hän on ollut mukana melkein joka harjotuksissa. Hänen kehttymisensä niin lyhyessä ajassa on todella vaikuttavaa. Ksenia on Viron 2006-tyttöjen kolmonen heidän naisten rankinginsa mukaan. Treenien lopuksi pelasimme ottelun  ”paras seitsemästä”-systeemillä ja Ksenia voitti 4-1. Hän näytti muutaman erittäin kovan kämmenlyönnin!

Maanantai, iltatreenit – peli Maria Zavronkovaa vastaan

Maanantain aamutreeneissä pelaaminen oli ollut vähän tuskaa, koska edellisistä treeneistä oli aikaa jo vuosi (kilpailuottelut ovat eri asia kuin harjoitteleminen).  Iltaharjoituksissa meni jo paljon paremmin. Treenasin Maria Zavronkovan kanssa, joka kävi PT Espoon kevätkilpailuissa. Hän on siis 2007-tyttöjen Viron ykkönen. Tässä vaiheessa kuitenki videota vain pelaamastamme erästä treenien päätteeksi. Hävisin 6-11. Kauheasti ei tullut menestystä koko sitä seuranneesssa ”ykköspöytä”-kisan erissä. Mutta vasta toiset treenit!

Uusia tarinoita liiton sivuilla

Historiakirjamme tulee ulos lähipäivinä. Sen jälkeen juttuja alkaa vähitellen löytyä myös verkosta. Jo nyt on otettu pieni alku, kuten voit täältä katsoa.

Urheilu on täynnä tarinoita ja historia ei ole milloinkaan valmis. Kirjammekin on joiltakin osin vanhentunut jo painosta tullessaan. Siksi historiaa on koko ajan tulkittava, täydennettävä, korjattava. Se sujuu verkossa kätevästi.

Junioreiden EM, joukkuearvonnat

Romanian Cluj-Napocassa 15-24.7 järjestettävien junioreiden EM-kisojen arvonnat on julkaistu.

Suomen joukkueiden alkulohkot:
Junioripojat (Alex Naumi, Pedram Moradabbasi, Arttu Pihkala)
Itävalta, Suomi Tanska, Wales, Armenia.
Junioritytöt (Annika Lundström, Sofie Eriksson ja Aleksandra Titievskaja)
Suomi, Bulgaria, Sveitsi, Makedonia.
Kadettipojat (Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen)
Slovenia, Englanti, Viro, Suomi

Alkulohkojen jälkeen joukkuepelit jatkuvat sijoituspeleillä. Joukkuekilpailun jälkeen 20.7 alkavat henkilökohtaiset luokat, joiden arvonnat tehdään kisojen aikana. Kadettipojat eivät osallistu henkilökohtaisiin luokkiin, Aleksandra Titievskaja pelaa henkilökohtaiset luokat kadeteissa. 

Matkapuhelimen käyttö kesäleirillä

Matkapuhelin Kosken leirillä

Pöytätennisliiton kesäleiri lähestyy.  Useampi päivä pelaamista ja muuta liikuntaa vaatii luonnollisesti myös lepoa. Tämän vuoksi haluamme rauhoittaa yöt nukkumiseen. Meillä leirin aikana hiljaisuus on klo. 22.30 -7.20 (toki aikaisemminkin saa nukkumaan mennä). Tämän hiljaisuuden ajaksi keräämme kaikkien leiriläisten matkapuhelimet valmentajien huoneeseen.  Päivällä matkapuhelimet ovat taas leiriläisten käytössä.

Jos hiljaisuuden aikana vanhemmilla tulee asiaa leiriläisille, joka ei voi odottaa aamuun, niin minulla on matkapuhelin päällä myös yöllä.

Leiriterveisin!

Taneli Keinonen

0505285861

TIPin kesäleiri Tartossa 31.7.-3.8.

TIPin perinteinen kesäleiri järjestetään yhdessä Tarton Kalevin kanssa Tartossa 31.7.-3.8. Ilmoittautuneita on nyt noin 35. Joitakin mahtuu vielä mukaan. Leiri on tarkoitettu sekä nuorille että aikuisille. Ohjelmassa päivittäisiä treenejä, mutta myös leppoisaa tutustumista historialliseen, kesäiseen Tartoon. Sopii koko perheen retkeksi. Matkat Vikingillä, majoitus hotelli Dorpatissa.
Lisätiedot jarmo.siekkinen@globex.fi, 040 595 0106.

Pt Forum lopetettu

Yritykseni it-muutosten vuoksi sen palvelimella toiminut Pöytätennisforum on lopetettu. Tein pöytätenniksen www-sivut (Euroopan ensimmäinen pöytätennissivusto ja toinen koko maailmassa) vuonna 1995. Www-sivuja seurasi Pt Forum, joka on ollut toiminnassa yli 20 vuotta. Pt Forum oli alunperin tarkoitettu pingisväen riippumattomaksi keskustelu- ja infokanavaksi.  Varsinkin ennen some-aikaa toiminta forumilla oli ajoittain vilkasta. Parin viime vuoden aikana forumin käyttöä ovat haitanneet  hakkerit haittaohjelmaviesteineen. Ja samanaikaisesti some-kanavat ovat korvanneet forumin tarvetta. Aikansa kutakin ja nokka kohti uusia haasteita !

Lämpimät kiitokset kaikille Pt Forumia vuosien aikana käyttäneille ja Hyvää Kesää 2018 !

 

terveisin Risto Pitkänen

Kuukauden pelaaja, toukokuu 2018

Kilpailuvaliokunnan valinta kuukauden pelaajaksi toukokuussa 2018 on:

Sam Khosravi, KoKa

Kuva: Sam Khosravi Nappulaliigan (12v) kaksinpelin mestari Oulun SM-kilpailuissa toukokuun alussa

Kilpailuvaliokunnan oli tehtävä valinta usean hyvän vaihtoehdon väliltä. Valinta kohdistui Sam Khosraviin joka voitti Oulussa pelatussa Nappulaliigassa 12-vuotiaiden henkilökohtaisen Suomen Mestaruuden, 12-vuotiaiden joukkuekullan Vesalaisten veljesten kanssa, 17-vuotiaiden joukkuepronssia ja pelasi myös 17-vuotiaiden luokassa kvarttaan. Varsin hienosti viimeisenä nappulavuotena. Kirsikkana kakun päälle Sam menestyi erinomaisesti Finlandia Junior Openissa: hopeaa 12-vuotiaissa, 13-vuotiaiden voitto, 14-vuotiaiden voitto ja 15-vuotiaissa hopeaa. Sam on Suomen pöytätenniksen suurimpia tulevaisuuden lupauksia ja kilpailuvaliokunta toivottaakin onnea Samin JEM-debyyttiin kadettien joukkuekisassa Romaniassa tänä kesänä.

Aikaisemmat kuukauden pelaajat:

Huhtikuu 2018, Vili Kinnunen, TIP-70
Maaliskuu 2018, PT Espoo (joukkue)
Helmikuu 2018, Risto Jokiranta, SeSi
Tammikuu 2018, Toni Soine, PT Espoo
Joulukuu 2017, Aleksi Räsänen, PT Espoo
Marraskuu 2017, Alex Naumi, KoKa
Lokakuu 2017, Esa Miettinen, TIP-70 ja Ismo Lallo, TuKa
Syyskuu 2017, Lauri Hakaste, MBF

Toukokuu 2017, Anna Kirichenko, PT Espoo
Huhtikuu 2017,  Arttu Pihkala, PT Espoo ja Noah Steif, MBF
Maaliskuu 2017, Pedram Moradabbasi, OPT-86 ja Veikka Flemming, KoKa
Helmikuu 2017, Matias Vesalainen, KoKa
Tammikuu 2017, Sam Khosravi, KoKa
Joulukuu 2016, Aleksi Laine, Por-83
Marraskuu 2016, Janina Ågren, OPT-86
Lokakuu 2016, Benedek ”Pentti” Olah, SeSi
Syyskuu 2016, Joonas Kylliö, TIP-70

Toukokuu 2016, Arttu Pihkala, PT Espoo
Huhtikuu 2016, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2016, Sam Li, PT Espoo
Helmikuu 2016, Anna Kirichenko, PT Espoo
Tammikuu 2016, Aleksi Räsänen, PT Espoo
Joulukuu 2015, Arttu Pöri, TIP-70
Marraskuu 2015, Markus Perkkiö, OPT-86
Lokakuu 2015, Esa Miettinen, TIP-70 / Ismo Lallo, TuKa
Syyskuu 2015, Aleksi Hyttinen, JPT

Toukokuu 2015, Veeti Valasti, KoKa
Huhtikuu 2015, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2015, Annika Lundström, MBF
Helmikuu 2015, Mika Sorvisto, OPT-86
Tammikuu 2015, Carina Englund, ParPi
Joulukuu 2014, Joonatan Khosravi, TIP-70
Marraskuu 2014, Alex Naumi, KoKa
Lokakuu 2014, Jaakko Juutinen, OPT-86
Syyskuu 2014, Pentti Olah, SeSi

Toukokuu 2014, Kai Merimaa, Wega
Huhtikuu 2014, Matias Ojala, TuPy
Maaliskuu 2014, Roni Kantola, TuKa
Helmikuu 2014, Riku Anttila, Atlas
Tammikuu 2014, Pinja Eriksson, MBF
Joulukuu 2013, Pauli Hietikko, PT Espoo
Marraskuu 2013, Roope Kantola, TuKa
Lokakuu 2013, Alex Naumi, KoKa
Syyskuu 2013, Toni Soine, PT Espoo

Toukokuu 2013, Annika Lundström, MBF
Huhtikuu 2013, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2013, Viivi-Mari Vastavuo, MBF
Helmikuu 2013, Johan Nyberg, PT Espoo
Tammikuu 2013, Tatu, Toni ja Terho Pitkänen, Wega
Joulukuu 2012, Akeem Adewole, Star
Marraskuu 2012, Markus Myllärinen, TuKa
Lokakuu 2012, Patrik Rissanen, KuPTS
Syyskuu 2012, Roope Kantola, TuKa

Toukokuu 2012, Miikka O’Connor, MBF
Huhtikuu 2012, Elli Rissanen, Por-83
Maaliskuu 2012, Aleksi Mustonen, TIP-70
Helmikuu 2012, Otto Tennilä, PT 75

Kilpailuvaliokunnan puolesta

Teemu Oinas

Kosken Kesäleirin info

Kosken Kesäleirin info

Varsinainen leiri alkaa maanantaina 11.6.2018 aamiaisella. Leirille voi saapua jo sunnuntaina 10.6 illalla kello 19.00 jälkeen majoittumaan (suositeltavaa). Maanantaina aamulla ensimmäinen harjoitus on kello 10.00 (tämä oikea aika, ei siis 9.00 kuten virheellisesti sanonut). Leiri päättyy perjantaina 15.6.2018 kello 16.00 (huomaa muuttunut pidempi aika perjantaina)

Valmentajat: Pöytätennisliiton valmentajat

Paikka: Lampitie 3

Ohjelmassa on luonnollisesti runsaasti paljon pöytätennistä, mutta myös muuta liikuntaa. Ota siis ulkoliikuntavarusteet mukaan kuten myös uintivarustus.

Majoittuminen koululuokissa eli ota makuupussi ja patja mukaasi.

Jokainen vastaa omista vakuutuksistaan

Leirin hintaan (185e)kuuluu majoituksen ja valmennuksen lisäksi aamupala, lounas ja päivällinen. Iltapalasta jokainen vastaa itse. Ilmoittakaa ilmoittautuessa mahdolliset ruoka-allergiat. Iltapalaa ei leirillä ole. Ruokapaikkamme lähellä on kauppa, josta saa kätevästi iltapalaa ostettua. Pienempien leiriläisten kanssa kannattaa varmaan jo kotona käydä läpi mitä iltapalaksi kannattaa ostaa. Kovin paljoa ylimääräistä rahaa ei leirille kannata ottaa mukaan. Majoitumme koululuokissa, joten kylmäsäilytysmahdollisuutta ei iltapaloille ole.

Laskutamme leirin vasta jälkikäteen (ei käteismaksua).

Koululla yöpyy myös valmentaja eli valvonta on koko leirin ajan. Jos vanhemmilla kysyttävää niin soittakaa tai laittakaa viestiä Taneli Keinoselle (0505285861).

Taneli Keinonen