Aihearkisto: Muut

Kevyt Olo Kesäkisat 4.7.2020

Järjestämme Seinäjoen uudessa upeassa mailapelihallissa, jossa on mm. 2 kiinteää pelipöytää Kevyt Olo Kesäkisat, joissa on tarjolla luokkia pöytätennikseen sekä sulkapalloon ja myöskin hauska yhteisluokka maksuttomana.

Kilpailuissa otetaan luonnollisesti hygieniasuositukset vakavasti.

Tervetuloa Teho Sport Areenalle pelaamahan ja viihtymähän!

Kilpailukutsu:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

MM-kisoja siiirrettiin taas

Kansainvälinen Pöytätennisliitto ITTF on päättänyt, että kerran jo syyskuulle siirretyille Busanin MM-kisoille haetaan uusia pelipäiviä ensi vuoden puolelta. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että koko kansainvälinen kilpailukalenteri on edelleen epävarma.

Sama epävarmuus koskee luonnollisesti omaa Finlandia Open -kisaamme. ITTF mukaan jo nyt on selvää, että myöskään vuoden 2021 henkilökohtaisia MM-kilpailuja Houstonissa ei tulla pelaamaan alkuperäisen aikataulusuunnitelman mukaisesti kesäkuussa 2021.

Koronapäivitys ja syksyn tapahtumien suunnittelu

Suomen hallituksen ja Valtioneuvoston päätösten mukaisesti poikkeusolojen päättyminen tulee voimaan tiistaina 16. kesäkuuta. Poikkeusolojen päättyminen ei tarkoita sitä, että tilanne ja epidemian uudelleen kiihtymisen uhka olisi ohi. Toivomme pöytätennisväen noudattavan edelleen yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.

Kausi on tarkoitus käynnistää syksyllä normaalisti ja kisojen haku sekä sarjoihin ilmoittautuminen on käynnissä kesäkuun loppuun saakka. Pöytätennisliiton hallitus kokoontuu seuraavan kerran heinäkuun lopulla, jolloin on tarkoitus mm. vahvistaa kilpailukalenteri.

Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui etänä torstai-iltana. Taisi olla ensimmäinen kerta allekirjoittaneen aikana, kun asioista selvittiin selvästi alle puolessatoista tunnissa.

Valiokuntien ajankohtaiset asioissa työvaliokunta on työstänyt koronaohjeita ja puinut henkilöstön työtilanteita (niistä myöhemmin lisää). Stigan kanssa on puhuttu sopimuksen jatkosta ja nyt näyttää siltä, että Ruskeasuon uudet pöydät saadaan elokuussa. Urheiluopistosäätiöltä saatiin mukava ”lahja”, kun alun perin parakisan järjestelyyn anottu raha saadaan, vaikka kisaa ei järjestetäkään. Nyt sillä voidaan ostaa leirivuorokausia Pajulahdesta. Juniorimaajoukkue ainakin onkin menossa sinne.

Kilpailuvaliokunnasta todettiin, että sarjailmoittautuminen liiton sivuilla jatkuu, ja että kilpailukalenteri alkaa olla kunnossa päätapahtumien osalta. Se tulee liiton sivulle tuota pikaa. Toki edelleen kannattaa muistaa, että se perustuu monelta osin vain ennustamiseen.

Huippu-urheiluvaliokunta totesi, että syksyn aikana voi olla paljon arvokisoja. Junnujen treenit ovat alkaneet niin Ruskeasuolla kuin Tuulimäessäkin. Anna ja Miikkakin ovat olleet mukana. ETTU arvioi, että JEM Kroatiassa syyskuussa voidaan toteuttaa erikoisjärjestelyin. ETTU uskoo myös, että aikuisten EM Varsovassa syyskuussa toteutuu. Suomi saanut EM-karsinnan B-kategorian järjestelyoikeudet 17.-18.10, mutta C-kategorian pelit ovat vielä pelaamatta. Sieltä tulee joukkueita ”ylös”, joten karsinta lokakuussa ei ole satavarma.

ITTF tiedotti tänään, että MM Etelä-Koreassa saattaa siirtyä ensi vuoden alkuun. Ratkaisu tullee ITTF:n kokouksessa juhannuksen alla. ITTF ajaa väkisin läpi uutta arvokisaformaattiaan eli WTT-kisoja. Euroopan kannalta se ei ole mukava uutinen ja voi hyvin olla, että Euroopassa ei 2021 nähdä yhtäkään arvokkaimman kategorian ”Grand Smashes” kisaa.

Paravaliokunnasta kerrotiin, että treenit alkaneet Tuulimäessä ja Ruskesuolla. Kilpailukalenteri on täll’kin puolella epävarma. Hyvä uutinen on, että Aino Tapolan uusi pelituoli toimii hyvin. Hanke oli siis kaikin puolin onnistunut.

Sääntövaliokunnasta kerrottiin, että ensi kauden sääntöuudistuksista tiedotetaan kohdakkoin ilmestyvässä seuraavassa lehdessä. Seuravaliokunta puolestaan ilmoitti, että lisenssikilpailun palkinnot on jaettu, ja että ohjeistusta seuravalmentajien palkkaukseen on piakkoin tulossa. Kosken kesäleiriä ei tänä vuonna järjestetä, mutta Kisakalliossa on hiukan vastaavan yleisleiri heinäkuussa.

IT-asioista kuultiin, että netin kautta käytettävää kisanvetosovellusta työstetään Tomi (”Jyrkinpoika”) Nummenmaan voimin. Tavoite on, että valmista olisi kesän aikana. Lisäksi uudet sääntömuutokset on saatava sarjajärjestelmään.

Veteraanivaliokunnan asioista tiedettiin, että keväällä peruuntunut TOP-8 pelattaneen heti kauden alkaessa. Perinteiset Viro-pelit on sen sijaan peruttu kokonaan. NETU:n Veteraankisan uutta pelipäivää Latviassa ei tiedetä vielä.

Valmennusvaliokunnan uutisina todettiin, että uudet valmennusmateriaalit ovat olleet liiton sivuilla esillä jo jonkin aikaa ja lisääkin on tulossa. Kansainvälisissä asioissa kävi ilmi, että venäläinen Igor Levitin asettuu ehdolle ETTU:n uudeksi presidentiksi. Hän on kysynyt Sonjaa mukaan hallitukseensa. Vaalit käydään Varsovassa kokouksessa syksyllä ja tarvittaessa etänä. Hallitus päätti asettaa Sonjan ehdolle sekä ETTU:n hallitukseen että yhdeksi Euroopan edustajaksi ITTF:n Board of Directors´iin (”valtuustoon”). Asko Rasista ehdotamme ETTU:n tuomarivaliokuntaan.

Julkiset liikuntatilat avautuivat maanantaina ympäri Suomea. Kunnilla ja kaupungeilla on kirjavaa ohjeistusta. Niiden mukaan mennään, mutta liitolla on osoittaa omaakin ohjeistusta. Esimerkiksi Ruskeasuolla on käytössä vain yhdeksän pöytää ja Tuulimäessä kahdeksan pöytää, kaikki omin laarein. Menneistä vuosista poiketen Ruskeasuo on auki myös heinäkuun.

Ouluun saadaan uusi halli, johon mahtuu 20 pöytää harjoitteluun ja 16 kilpailutilanteessa. OPT-86 maksaa vuokran, mutta kaupunki tukee uuden pelimaton hankintaa. Liittohallitus onnitteli oululaisia Teemun kautta lämpimästi. Turussakin selvitellään uutta pelitilaa Alfan poistuessa jonkin ajan päästä. Liiton strategiassa sanotaan, että pysyvien pöytien pelipaikat ovat meille erityisen tärkeitä!

Koronatauon myötä toukokuun lomautettuna ollut päävalmentaja Mattias Bergkvist on palannut töihin. Kesällä on paljon leirejä ja lomat on pidetty. Syksyllä alkanee tiukka arvokisaruljanssi. Taneli Keinonen puolestaan on juhannuksen jälkeen lomalla, mutta heti syksyn alussa on paljon toiveita kouluesittelyistä. Mika Räsänen lomaille enemmän paloissa. Samuli Soine on syksyllä mukana Ruskeasuon harjoituksissa, kun Mattias on paljon pelimatkoilla – sikäli kun korona suo.

Liiton taloustilanne on toistaiseksi hyvä, sillä korona-aika on tuonut lähinnä säästöä. Syksyllä saattaa olla paljon kilpailuja, joten tilanne muuttuu. Talouden kannalta olisi tärkeää, että kausi alkaisi normaalisti ja saisimme lisenssirahat sisään suunnitellusti. OKM:n tukien kohtaloista ei vielä ole tietoa.

Päätoimittaja Räsänen kertoi, että Pöytätennislehti 2/20 alkaa olla kasassa. Löyhänä teemana on katsaus ulkomaiden sarjoja kautta aikain pelanneisiin suomalaisiin. Lehti saadaan painoon ennen juhannusta.

Hallitus keskusteli vielä sääntöjen päivittämisestä liittokokouksen etäosallistumisen suhteen. Ehdotus siitä lienee tulossa syyskokoukselle. Pohdittavana on mm. se, sallitaanko valtakirjaedustaminen edelleen, jos etäosallistuminen on mahdollista.

Seuraavan kerran hallitus kokoontuu 28. heinäkuuta. Ja tarvittaessa aikaisemminkin.

Kesäleiri Kisakalliossa 20.-23.7.2020

KESÄLEIRI KISAKALLIO 20.-23.7.2020

Tämän vuoden Pöytätennisliiton kesäleiri järjestetään Kisakallion urheiluopistolla.

Leiri on tarkoitettu seuroissa lajia harrastaville junioripelaajille.

Järjestäjä: Suomen Pöytätennisliitto

Paikka: Kisakallion urheiluopisto (Kaarina Karin tie 4, 08360 Lohja)

Aloitus: 20.7 maanantaina kello 12.00.

Lopetus: 23.7 torstaina kello 16.00.

Valmentajat: Liiton valmentajat

Osallistujarajoitus: leirille otetaan 28 pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hinta: 260e, sisältää leiriohjelman, majoituksen opistolla ja ruokailut (aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala). Leiri laskutetaan erikseen.

Ota pöytätennisvarustuksen lisäksi ulkoliikunta ja uintitarvikkeet mukaan. Majoitukseen ei nyt tarvitse omia välineitä.

Ilmoittautumiset viimeistään 9.7 Taneli Keinoselle sähköpostilla: taneli.keinonen@sptl.fi.

Taneli Keinonen

 

 

Erik Bifeldt 90 vuotta

Monipuolisesti pöytätenniksen eri tehtävissä vaikuttanut Erik Bifeldt täyttää tänään 90 vuotta. Pöytätennisväki onnittelee ”Biffeniä”, jonka ura liiton hallinnossa alkoi jo 1950-luvun alkupuolella.

Kohdakkoin ilmestyvässä Pöytätennislehdessä tapaamme syntymäpäiväsankarin hiukan perusteellisemmin.

Esko Heikkinen

OPT-86 vuokraa 1000m2 hallin pöytätenniskäyttöön Oulussa

OPT-86 ry. on tänään allekirjoittanut vuokrasopimuksen Oulussa osoitteessa Ratamotie 22 sijaitsevan hallin vuokraamisesta seuran toimintaa varten. Hallin koko on noin 1000m2 ja siitä pöytätenniskäytössä käytössä noin 750-800m2. Halli on Suomen suurin vain pöytätenniskäytössä oleva tila.

Hallin vuokraaminen on osa seuran viime vuonna lanseerattua pitkän tähtäimen strategiaa. Tavoitteena oli hankkia oma harjoittelu- ja pelipaikka vasta myöhemmin, mutta tilaisuuden ollessa otollinen Korvensuoran koulun purkutuomion tultua julkiseksi, tartuimme tähän jo nyt. Hallin myötä pystymme tavoittelemaan harrastajamäärien kasvua ja lajin yleistä edistämistä Oulun alueella ja koko Pohjois-Suomessa.
Hallin avajaiset on suunniteltu pidettäväksi 1.7.2020. Tavoitteenamme on että ennen vuoden loppua pelipaikan lattia on kansainvälisten pelien vaatimustasoa vastaava.
Lue tarkemmin seuramme Facebookista, tykkää samalla sivuistamme nähdäksesi tulevat päivitykset asian tiimoilta: https://www.facebook.com/OPT86ry

Veteraanien Viro-ottelu ja ViruCup peruttu

Syyskuun alkuun aiottu perinteinen veteraanien Suomi-Viro maaottelu ja sen yhteydessä pidettäväksi suunniteltu kansainvälinen veteraanikilpailu on järjestäjien yhteisellä päätöksellä korona-tilanteen vuoksi peruttu. Kilpailu oli suunniteltu pelattavan Helsingissä. 26 vuotta jatkunut perinne ei ole kuitenkaan päättymässä, vaan aikomus ja toivomus on palata laareihin 2021  ja silloinkin Helsingissä.