Aihearkisto: Muut

Kosken kesäleirin viimeiset paikat täytetään juuri nyt

 

Kosken kesäleiri 2017

Leiri on täsä kesänä erittäin suosittu. Meillä on jo yli 50 osallistujaa.  Leirille voidaan ottaa 60 pelaajaa. Tämäkin tarkoittaa, että harjoittelu tehdään kolmessa ryhmässä.

Jos siis haluat mukaan leirille niin toimi nopeasti!

Leiri on tarkoitettu kaikille seuroissa pelaaville nuorille. Harjoittelu tapahtuu tasoryhmissä, joten kaiken tasoiset pelaajat voivat osallistua ja saavat hyvää harjoitusta.

  • Varsinainen leiri alkaa maanantaina 12.6.2017 aamiaisella. Leirille voi saapua jo sunnuntaina 11.6 illalla kello 19.00 jälkeen majoittumaan (suositeltavaa). Maanantai aamulla ensimmäinen harjoitus kello 9.00. Leiri päättyy perjantaina 16.6.2017 lounaaseen eli noin kello 12.00.
  • Valmentajat: Pöytätennisliiton valmentajat
  • Paikka: Lampitie 3
  • Ohjelmassa on luonnollisesti runsaasti paljon pöytätennistä, mutta myös muuta liikuntaa. Ota siis ulkoliikuntavarusteet mukaan kuten myös uintivarustus.
  • Majoittuminen koululuokissa eli ota makuupussi ja patja mukaasi.
  • Jokainen vastaa omista vakuutuksistaan
  • Leirin hintaan (175e)kuuluu majoituksen ja valmennuksen lisäksi aamupala, lounas ja päivällinen. Iltapalasta jokainen vastaa itse. Ilmoittakaa ilmoittautuessa mahdolliset ruoka-allergiat.

Ilmoittautumiset Taneli Keinoselle (taneli.keinonen@sptl.fi tai info@sptl.fi) kerro samalla paitakokosi (XS,S,M jne.) leiripaitaasi varten.

 Kosken Kaiku ja Suomen Pöytätennisliitto

Suomen Pöytätennisliitto  – Finnish Table Tennis Association

Team ”Narva & Aseri” Oulun Silmälaser Openissa

Näin niin suuren vaivan tämän videon tekemisessä, että nöyrästi mainostan sitä täälläkin, koska kaikki pingisihmiset eivät suinkaan ole Facebook- ja YouTube-ihmisiä. Eli oheinen video esittelee ne  virolaiset pelaajat, jotka vien Oulun Silmälaser Openiin ensi viikonlopuksi. Toivon että edes jotkut osallistujista muistaisivat tämän videon avulla muutamia nimiä ja kasvoja joukkueestamme. Kuka kertoo minulle ensin ne kaksi typoa, jotka löytyvät teksteistä? 🙂 Mahdollista huonoa englantia ei lasketa.

 

 

SM-sarjan finaalit 2017: raportti

SM-sarjan lopputurnaus 14.4.2017
Helsinki

Pääsiäispupuilusta ei ollut tietoakaan, kun pitkänäperjantaina kamppailtiin SM-finaaleissa. Runkosarjan voittaja PT 75 Tampereelta valitsi välierävastustajakseen viime kauden mestarin ja runkosarjan kolmosen PT Espoon. Toisessa parissa kohtasivat runkosarjan kakkonen ja nelonen, eli helsinkiläisjoukkue Wega ja LPTS Lahdesta.

VÄLIERÄT

PT 75 – PT Espoo

Asiasta vähemmän ymmärtävä olisi ehkä voinut ihmetellä, miksi PT 75 valitsi vastustajakseen viime vuoden mestarin. Vaan tamperelaiset tiesivät: reilussa tunnissa taululla olivat lukemat 4-1. Voittamattomia olivat sekä Pasi Valasti että Otto Tennilä, espoolaisten lohtupisteen toi erinomaista kautta pelaava Jani Jormanainen Miikka O ’Connorista.

Wega – LPTS

Toisin kuin toisessa semissä , tässä mentiin sitten ihan pitkän kaavan mukaan. Wegan ykköstykki ja runkosarjan ykkönen Ingemar Peter hävisi yllättäen molemmat kaksinpelinsä, mutta Wegalta löytyi ässä hihasta, nimittäin Aki Kontala: ensin nihkeähkö voitto Manturovista viidennessä yhdeksään ja päälle vielä kruununa voitto Saveljevista samoin numeroin. Ja vaikka Manturov vei ääritiukalla voitollaan Wegan toisesta slovkialaisesta Kopanyistä ratkaisun nelinpeliin, Wegalle lopulta 4-3 voitto ja paikka finaaliin.

LOPPUOTTELU

PT 75 – Wega

Finaalissa Wega lähti hakemaan kauan kaivattua mestaruutta (edellinen oli vuodelta 2009, silloin Westikan nimellä) ja PT 75 taas uusimaan kahden vuoden takaista mestaruuttaan.

Tasaisesti aloitettiin, kun molemmissa avauspeleissä mentiin viidenteen erään. Ottelussa Pasi Valasti – Ingemar Peter sekä peli että ajoittain myös elekieli olivat kansanvälistä tasoa; Pasi teki sen minkä pystyi, mutta lopulta piste Wegalle, joka siirtyi finaalissa kuskin paikalle, kun vielä samaan aikaan Aki Kontala väänsi väkisin voiton hyvin pelanneesta Miikka O ’Connorista.

Otto Tennilä antoi tamperelaisille toivoa voittamalla omassaan Tomas Kopanyin selvin numeroin. Tilanteessa 2-1 Wegalle nähtiin aito klassikko (vapise El Clásico, Pohjoisen helvetti ja Kari Hotakainen…), kun vastaan asettuivat Aki Kontala ja Pasi Valasti. Ja aikamoinen peli siitä tulikin. Aki hallitsi alkua, mutta kuten niin monta kertaa aiemminkin, Pasi tuli 1-2 takaa-ajoasemasta takaisin peliin, johti viidettä jo 9-3 (muutaman varsin hämmentävän upean vastaspinnin (pystyyn, tottakai…)  jälkeen) ja homma näytti olevan sillä selvä. Vaan eipä ollut. Nähtiin peräti harvinainen ilmiö, kun Pasi pamahti ihan rehelliseen vanhaan kunnon kipsiin ja Aki nousi piste pisteeltä. Ja kas, kohta oltiinkin tilanteessa 10-10. Mitäpä olisikaan ollut tilanne, jos Aki ei olisi munannut syöttöään tilanteessa 5-9… No, Pasi ei lopulta häkeltynyt vaan vei kaksi seuraavaa pistettä ja kokonaistilanne oli 2-2.

Vireeseen päässeet Otto Tennilä ja Ingemar Peter astuivat laariin seuraavaksi. Otto jatkoi väkeviä esityksiään ja jatkoi puhtaalla pelillä (ainoana tänään!) päivän loppuun asti voittamalla viidennen selvästi.

3-2 PT 75:lle ja ratkaisun avaimet siirtyivät Miikalle, joka aloittikin väkevästi Tomas Kopanyitä vastaan siirtyen 2-0 johtoon. Kopanyi kavensi 2-1:een ja Wegalla vielä toivonkipinä loimotti. Ja lopulta hiipui: Miikka venyi lopussa ja ratkaisi mestaruuden PT 75:lle lukemin 4-2. ONNITTELUT TAMPEREELLE!

PRONSSIOTTELU

PT Espoo – LPTS

Pronssiottelussa lahtelaiset tarjosivat viime vuoden mestarille kylmää kyytiä: 0-4 ajassa 0.50. Pronssit Lahteen ja Espoolle se kuuluisa luu.

are

Starttikilpailu Porvoossa

Maraton järjesti lauantaina 8.4.2017 Porvoon Keskuskoululla epäviralliset kilpailut Jarmo Siekkisen avustaessa. Kilpailuihin osallistui 21 pelaajaa. Osallistujat edustivat Maratonia, TIP-70:tä sekä PT-Espoota. Kisoissa pelattiin kolme luokkaa; tytöt, pojat kilpasarja, pojat harrastajat. Kilpailut vietiin läpi kahdessa tunnissa, joka lienee sopiva aika kestoltaan.

Pelaajat olivat mukana iloisella mielellä ja hyvällä asenteella. Tip-70 järjesti ensimmäiset vastaavanlaiset kisat tammikuussa ja Maraton nyt toiset. Suurimmalle osalle Maratonin pelaajista kisat olivat ensimmäiset muttei viimeiset. Seuraavien kisojen perään kyseltiin. Vastaavanlaisille kisoille on kysyntää ja toivottavasti myös muut seurat innostuisivat järjestämään vastaavanlaisia kisoja Etelä-Suomessa syksyllä, miksei jo keväällä. Ainakin TIP-70 ja Maraton tulevat järjestämään kisoja jatkossa.

Maraton kiittää kaikkia osallistujia mukavasta tapahtumasta sekä Pingiskeskusta kisojen sponsoroinnista.

Pelaajat seuroittain:

 

Maraton:

Juho Hietanen

Carolina Hietanen

Joona Heikkerö

Opri Jylhä

Eemil Kuula

Eeli Lauritsalo

Eevi Marttinen

Vili Marttinen

Nuno Marttinen

Nea Mättö

Lucas Salo

Filip Tillander

 

PT-Espoo:

Sonja Ylinen

 

TIP-70:

Henry Banh

Ivan Gravberg

Shahzaib Khan

Aleksi Liukkonen

Paavo Rasimus

Tommi Sipilä

Siiri Toffer

Kim Woobin

Tsemppiä Ylivieskassa

Tsemppiseuraleiri Ylivieskassa 8.-9.4.2017

Tsemppiseurojen leirikierroksessa vuorossa oli YPTS. Osallistujat olivat:

YPTSiläiset:

Ilmari Kukko, Jami Kokkola, Elia Viljamaa, Andreas Viljamaa, Miika Toivonen, Lauri Salonsaari, Konsta Kananen, Otto Kallio, Joonatan Paananen, Alisa Korva

Opt-86:laiset

Matias Mikkonen, Juho Näppä

Ohjelmassa oli kumpanakin päivänä junioreille kaksi harjoitusta. Ensimmäinen harjoitus keskittyi pallolaatikkoharjoitteluun ja toinen harjoituskerta oli perinteisesti parin kanssa. Lisäksi jokaiseen harjoituskertaan lisättiin myös fyssatreeniä.  Lauantaina oli junioriharjoitusten perään vielä seuran aikuispelaajille harjoitukset.

Harmi, että Pöytätennisliitto ei jaa tällä hetkellä vuosittaista valmentajapalkintoa, sillä Pekka Korvan johdolla tämä YPTS:n ryhmä olisi vahva ehdokas pokkaamaan palkinnon. Vuoden pyörinyt seura on saanut aikaiseksi vakuuttavaa jälkeä. Mukana on useampi pelaaja ja osaamistakin löytyy. Koko toimintaa leimaa positiivinen tekemisen meininki. Kaikki ovat selvästi seurassa tärkeitä ja huomattuja henkilöitä.

Taneli Keinonen

Benedek ”Pena” Olah Tokion Olympialaisiin 2020, joukkorahoituskampanja käynnissä 6.4. – 13.5.

Tule mukaan tukemaan pöytätennispelaaja Benedek Oláhin matkaa kohti Tokion olympialaisia! Seuraavina välitavoitteina Penalla ovat henkilökohtaiset MM-kisat Saksassa 2017, EM-kisat 2018 ja MM-kisat Unkarissa 2019.

Joukkorahoitussivusto: http://mesenaatti.me/penatokioon/
Tukisivusto Facebookissa: https://www.facebook.com/PenaTokioon2020/

Vuosi 2016 oli jo pitkään kotimaan pöytiä hallinneelle Pentti Oláhille todellinen läpimurtovuosi myös kansainväliselle huipulle: Ensimmäisenä suomalaisena karsinnoista Rion olympialaisiin ja siellä toiselle kierrokselle. Esimerkiksi Helsingin sanomat nimesi Penan yhdeksi suomalaisista onnistujista Riossa. Ensimmäinen kansainvälisen GP-turnauksen miesten kaksinpelin voitto Nigerian GP:ssä. Sijoitukset kahdeksan parhaan joukkoon miesten kaksinpelissä ja sekanelinpelissä Unkarin EM-kisoissa. Kesästä lähtien Penaa vaivannut jalkavamma on myös hoidettu, joten tästä on hyvä jatkaa tiivistyvää harjoittelua kohti tulevia koitoksia.

Penalla on kovat tavoitteet, mikä vaatii kovia panostuksia harjoittelun, kansainvälisen leirityksen ja kansainvälisten kilpailujen suhteen. Tässä Pena tarvitsee myös sinun tukeasi. Lähde mukaan Penan matkalle kohti seuraavia haasteita ja osallistu tähän joukkorahoitukseen. Pidämme sinut mukana Penan edistymisessä koko seuraavan kolmen vuoden ajan.

Kuka on Benedek Oláh?

Olen Benedek Oláh, 25-vuotias ammattilaispöytätennispelaaja. Suomessa minut tunnetaan paremmin Penttinä. Vuodesta 2014 olen asunut Budapestissa, sitä ennen Hollannissa, Ruotsissa ja Saksassa. Budapest sopii minulle mainiosti, sillä vanhempani ovat syntyneet Unkarissa ja puhun kieltä yhtä hyvin kuin suomea. Itse olen syntynyt Kalajoella ja saanut pingisoppini Seinäjoella, isän toimesta.

Jos suhdettani pöytätennikseen haluaa kuvata yhdellä sanalla, se on intohimo. Haluan tulla mahdollisimman hyväksi pöytätennispelaajaksi.

Isäni Lajos teki valtavan pohjatyön valmennuksessani, mutta jo juniorivuosina siirryin ulkomaille, jottei kehitys pysähtyisi. Kehitystä on totta vie tullut. Kesäkuun 2016 maailmanlistalla nousin sijalle 63, korkeammalle kuin kukaan suomalainen koskaan aikaisemmin. Kaikkien aikojen paras kilpailuni on Ruotsin Halmstadissa järjestetty Rion olympiakarsinta. Voitin siellä maailmanlistalla sijalla 19 olleen kroatialaisen Andrej Gacinan ja monia muita huippupelaajia. Lokakuussa 2016 olin EM-kilpailujen sekanelinpelissä ja kaksinpeleissä puolivälierässä eli kahdeksan parhaan joukossa, mikä sekin on kaikkien aikojen suomalaissaavutus.

Halmstad oli siis paras, mutta Rio oli hienoin kisani. Pelaaminen olympiapöydillä oli vuonna 2010 asetetun unelman maali ja haaveen toteutuminen. Sen hienompaa tunnetta ei urheilijalla voi olla. Kotimaasta saatujen viestien mukaan olin myös yksi Rion suosituimpia suomalaisurheilijoita.

Mihin rahaa kerätään juuri nyt?

Nälkä kasvaa syödessä. Siksi haluan jatkossakin nousta maailman arvolistalla kymmenkunta sijaa vuodessa. Vuoden 2020 Tokion olympiakisoissa minun pitäisi olla parhaimmillani ja maailman 20 parhaan pelaajan joukossa.

Se vaatii valtavasti työtä. Olen valmis siihen, vaikka jo Rioa edeltäneet kahdeksan kuukautta olivat elämäni kovimmat. Nyt työtä on vain lisättävä. Se tarkoittaa tuhansia tunteja pingishalleissa ja kuntosaleilla, lihashuoltoa, matkustamista, kansainvälistä leiritystä ja kilpailuja. Kaikkeen tähän liittyy myös kustannuksia.

Joukkorahoituskampanja avautui Mesenaatti.me -sivustolla maailman pöytätennispäivänä 6.4.2017. Tule sinäkin mukaan tukemaan lajimme valovoimaisinta tähteä matkalla kohti nousevan auringon maassa järjestettäviä seuraavia Olympialaisia!

GP-kisojen hakeminen kaudelle 2017-2018

Kauden 2017-2018 kilpailukalenteria aletaan vähitellen tekemään. Ensimmäisessä vaiheessa kalenteriin lisätään SM-kisat, GP-kisat, sarjat ja TOP-12 turnaukset. Kun kalenteriin on saatu lisättyä kyseiset tapahtumat, kalenterin raakaversio julkaistaan liiton sivuilla, jonka jälkeen seurat voivat alkaa hakemaan muita kilpailutapahtumia. 

Kaikkia GP-kisojen järjestämisestä kiinnostuneita pyydetään ilmoittamaan mahdollisista kisojen päivämääristä Mika Räsäselle mahdollisimman pian.

Henkilökohtaiset MM-kisat, Suomen joukkue

Henkilökohtaiset MM-kisat järjestetään Saksan Düsseldorfissa 29.5-5.6. Kisoissa pelataan naisten ja miesten kaksinpelien lisäksi nelinpelit ja sekanelinpelit. Suomi osallistuu kisoihin kahden mies- ja kahden naispelaajan sekä yhden valmentajan ja delegaatin voimin.

Naisista kisoihin osallistuvat SM-kisojen kaksinpelin finalistit Anna Kirichenko ja Annika Lundström.
 

Miesten puolella kisoissa nähdään luonnollisesti Benedek Olah, jonka lisäksi päävalmentaja Bergkvist on valinnut toiseksi pelaajaksi paljon lajiin satsaavan nuoren Alex Naumin.
 

Valmentajana toimii Mattias Bergkvist ja Suomen kokousedustajana liiton puheenjohtaja Esko Heikkinen. Kansainvälisissä kokouksissa on ETTU:n edustajana mukana myös Sonja Grefberg.