Suomalaiset yllätysvalmiina pöytätenniksen EM-kilpailuihin

Viime vuoden syyskuulta siirretyt pöytätenniksen EM-kilpailut pelataan juhannusviikolla Varsovassa, Puolassa. Suomesta kisoihin lähtee pieni, mutta varsin iskukykyinen ja yllätysvalmis joukkue.

Miesten kaksinpeleissä ovat mukana Benedek Oláh ja Alex Naumi. Kaksikko edustaa sinivalkoisia värejä myös nelinpeleissä. Lisäksi Oláh pelaa sekanelinpeliä hollantilaisen Britt Eerlandin kanssa.

– Valmistautuminen kisoihin on sujunut erittäin hyvin. Se on tapahtunut koronapandemian vuoksi pääosin omissa seuroissa. Suurimmat odotukset kohdistuvat tällä kertaa ehkä nelinpeleihin. Vuoden 2019 MM-kisoissa Benedek ja Alex etenivät 16 parhaan joukkoon, joten miksipä menestystä ei tulisi nyt EM-tasolla, päävalmentaja Mattias Bergkvist pohtii.

Iso merkitys menestykseen on myös arvonnalla eli missä vaiheessa kaaviota vastaan tulee kärkisijoitettuja pelaajia tai pareja?

– Kaksinpeleissä Benedek on ehdoton valttikorttimme. Toivottavasti hän pystyy pelaamaan samalla tasolla tai jopa hieman paremmin kuin keväällä Ranskan liigassa. Myös Alexin peli on mennyt loukkaantumisten jälkeen huimasti eteenpäin, joten kaikki on mahdollista, Bergkvist sanoo.

Myös Oláh odottaa Varsovasta paljon. EM-tasolla eri maiden edustajat voivat pelata sekanelinpeliä yhdessä. Mitalitavoitteet eivät ole tuulesta temmattuja, kun parina on niin ikään olympiakävijä.

– Olen odottanut tätä mahdollisuutta jo neljä tai viisi vuotta. Britt on ihan älyttömän hyvä pelaaja, Oláh kehuu hollantilaista.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Britt Eerland (@britteerland) jakama julkaisu

Ruotsissa harjoitteleva 20-vuotias Naumi esitti jo kevään olympiakarsinnoissa ennakkoluulottomia otteita.

– Sanoisin, että pelaan tällä hetkellä treeneissä parasta pingistä mitä olen ikinä pelannut, joten hyvin motivoituneena lähden kisoihin. Alkulohkosta jatkoon ja yksi kova päänahka niin olen tyytyväinen. Nelinpeleissä voidaan päästä Penan kanssa pitkälle, jos pelataan vähintään samalla tavalla kuin viime arvokisoissa, Naumi uskoo.

EM-kilpailut alkavat tiistaina. Sekanelinpelin mitaliottelut ovat ohjelmassa perjantaina, kaksin- ja nelinpelien neljä parasta ratkovat maanosan paremmuudet sunnuntaina.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Suomen Pöytätennisliitto (@pingisliitto) jakama julkaisu

Miesten kaksinpelit

– 64 pelaajan yhden tappion pääkaavio, johon pääsee suoraan 32 pelaajaa rankingin perusteella, 24 alkulohkovoittajaa sekä 8 lohkokakkosta jatkokarsinnoista
– Oláh ja Naumi aloittavat kaksinpelit tiistaina aamupäivällä alkulohkoista
– Alkulohko 1 (suluissa rankingsijoitus): Benedek Oláh, Suomi (33), Yonatan Shusterman, Israel (79), Viktor Yefimov, Ukraina (81)
– Alkulohko 10: Adam Szudi, Unkari (42), Alex Naumi, Suomi (71), Georgios Stamatouros, Kreikka (90)

Miesten nelinpelit

– 32 parin yhden tappion pääkaavio, johon pääsee suoraan 18 paria rankingin perusteella ja loput 14 karsintakierroksen kautta
– Oláh / Naumi on 13:nneksi sijoitettuna suoraan torstaina puolilta päivin alkavassa pääkaaviossa

Sekanelinpelit

– 32 parin pääkaavio, johon pääsee suoraan 16 paria rankingin perusteella ja loput 16 karsintojen kautta
– Oláh / Eerland aloittaa sekanelinpelit tiistai-iltana toiselta karsintakierrokselta latvialaisparia Arturs Reinholds / Baiba Bogdanova vastaan, ottelun voittaja etenee pääkaavioon

Ohjelma ja tulokset (Suomessa kello on tunnin enemmän kuin Varsovassa)

Livestream (T1-T4)

 

Vastaa