Finlandia Openissa mukana lähes 200 pelaajaa 30 eri maasta – valmennusoppia ulkomailta

Finlandia Open event page and information in English can be found from ->  ITTF web page

Joulukuun alussa järjestettävä kansainvälinen Finlandia Open palaa välivuoden jälkeen takaisin pöytätenniksen lajikartalle. Perinteinen kilpailu tuo Kisakallion Urheiluopistolle lähes 200 pelaajaa 30 eri maasta.

– Kisa taitaa olla osallistujamääriltään nykymuotoisena yksi suurimmista. Euroopassa on tämän vuoden aikana todella vähän kansainvälisiä kilpailuita. joten on erittäin hienoa, että pystymme järjestämään tällaisen tapahtuman Suomessa, Pöytätennisliiton toiminnanjohtaja Mika Räsänen iloitsee.

Kaukaisimmat vieraat saapuvat Lohjalle Chilestä ja Venezuelasta. Suurin joukkue, 24 pelaajaa, tulee pöytätenniksen mahtimaasta Kiinasta. Suomalaispelaajia Finlandia Openissa on mukana kaikkiaan 19.

– Kiinasta on tulossa iso joukkue, mikä kohottaa varmasti kisan tasoa, Räsänen tietää.

Miesten sarjan voittoa kahden vuoden takaa puolustaa ykköspelaajamme Benedek Oláh, joka on vahvasta kiinalaisedustuksesta huolimatta yksi voittajaehdokkaista myös tänä vuonna.

Torstaina 2. joulukuuta Finlandia Openin ohjelmassa ovat alle 21-vuotiaiden sarjat, naiset ja miehet pelaavat perjantaista sunnuntaihin.

Valmennusoppia ulkomailta

Pöytätenniksen maajoukkuepelaajat saavat ennen Finlandia Openia kovaa harjoitusta, sillä kiinalaisvalmentaja Liu Zhiqiang saapui maanantaina Suomeen. Mies ei ole mikä tahansa tekijä, sillä hän toimii naisten hallitsevan maailmanmestarin Liu Shiwenin (kuvassa) ja miesten maailmanlistalla yhdeksäntenä olevan Liang Jingkunin käskyttäjänä. Liu vierailee Suomessa Lohjan kisaan asti.

– Olemme viritelleet yhteistyötä kiinalaisten kanssa jo jonkin aikaa, mutta koronapandemia on estänyt konkreettiset toimenpiteet. Hienoa, että maailman kärkimaasta saadaan huippuvalmentaja antamaan oppia suomalaisille pelaajille ja valmentajille. Toivottavasti Kiinan kanssa päästään tekemään yhteistyötä myös jatkossa, Räsänen sanoo.

Marraskuun viimeisenä viikonloppuna maajoukkueryhmä saa lisäksi syöttöharjoitusta, kun Euroopan parhaaksi syöttäjäksi tituleerattu ruotsalainen Pär Gerell (kuvassa) saapuu Ruskeasuolle sparraamaan suomalaisia.

Päivitys 28.11.2021

Finlandia Open: Kiinan joukkue perui osallistumisen

Kiinan joukkue ei osallistu vuoden 2021 Finlandia Openiin. Joukkue ei saanut matkustuslupaa Eurooppaan, joten maan 24 pelaajaa joutuvat jättämään kilpailun väliin.

Finlandia Openin kisasivusto

https://www.ittf.com/tournament/5328/2021/2021-ittf-finlandia-open/

Treenivideoita kiinalaisopeista Ruskeasuolta by Arto Luukkainen

https://www.youtube.com/c/ArtoLuukkainen/videos

 

Vastaa