WTT Contender 20.-26.5.2024 Rio de Janeiro, Brasilia

Benedek Oláhille selkeä tappio –
matka jatkuu Argentiinaan

R32 Edward LY CAN (WR39) – Benedek OLAH FIN (WR101) 3-0 (11-6, 11-6, 11-6)

Benedek Oláhin pelit päättyivät pääkaavion ensimmäiselle kierrokselle.

”Ihan järjetöntä peliä. Kaveri löysi minut keskellä kainaloon. Sitten kun hain keskeltä, tuli rystylle, josta kaveri sai joka erässä 3-4 kertaa kiinni, mitä ei pitäisi normaalisti tapahtua. Puhumattakaan rystyflipeistä, joita ei ole ketään vastaan vetänyt noin hyvin. Analysointiin neljä Lyn peliä, eikä yhdessäkään ollut rystypommiflippi mukana. Turhauttavaa, kun ensin ansaitsee paikan pääkaavioon, saa unelma-arvan ja sitten kaveri pelaa ihan mahdotonta – varmaan neljä pistettä omaa tasoaan paremmin.”

Olympiarankingpisteiden metsästys jatkuu ensi viikolla Argentiinan Mendozassa pelattavassa WTT Contender -kisassa. Ennen rankingin sulkeutumista (18.6.) Oláhilla on ohjelmassa vielä vastaava kisa Kroatiassa sekä Slovenian WTT Star Contender. Rankingin kautta Pariisiin pääsee maksimissaan 15 pelaajaa, epävirallisen tiedon mukaan luku olisi 13. Ennen käynnissä olevia kisoja Oláhin sijoitus tällä listalla on 19:s.

Ohjelma ja tulokset (aikaero 6 h)

Livestream

Olympiaranking 

Brasilian WTT Contender -kisan pääkaavion R32 – R16 – QF


”Urani parhaimpia taisteluvoittoja” –
olympiatavoite sai uutta tuulta alleen

QR3 Kanak JHA USA – Benedek OLAH FIN 2-3 (12-10, 6-11, 11-13, 11-7, 14-16)

Benedek Oláh eteni torstaina alkavaan 32 pelaajan pääkaavioon. Oláh oli ratkaisevaa viidettä erää tappiolla jo 6-10, mutta selvitti viisi vastustajan ottelupalloa ja nousi olympiarankingpisteiden kannalta tärkeään voittoon. Pääkaavion avausvastustaja on kanadalainen Edward Ly (WR39). Ottelu alkaa kello 20.20 Suomen aikaa (T4 LIVE).

”Tämä oli urani parhaimpia taisteluvoittoja. Viidennen erän tilanteessa 15-14 oli niin paljon adrenaliinia, että en meinannut pysyä housuissani. Tiesin täsmälleen, miten pallo piti pelata. Kaveri teki kaikkensa, että saisi minun pelini sekaisin, mutta sekään ei riittänyt. Rystyt paukkuivat hyvin pöytään ja onnistuin muuttamaan taktiikkaani tarpeen mukaan.”

Viidennen erän ratkaisupallot ao. videolla kohdasta 3h25m40s eteenpäin…


QR2 Gustavo TSUBOI BRA – Benedek OLAH FIN 1-3 (7-11, 9-11, 11-8, 8-11)

Oláh kohtaa keskiviikkona kello 22.20 Suomen aikaa pääsystä 32 pelaajan pääkaavioon yhdysvaltalaisen Kanak Jhan (WR140). Oláhin sijoitus tuoreimmalla maailmanlistalla on 101:s.


21.5.2024

Benedek Oláh jatkaa olympiarankingpisteiden metsästystä 20.-26. toukokuuta Rio de Janeirossa, Brasiliassa pelattavassa WTT Contender -kisassa.

Oláh matkusti lauantain tappiopelin jälkeen autolla Sarajevosta Budapestiin, nukkui kolmen tunnin yöunet ja lensi Amsterdamin kautta Rioon. Reilun vuorokauden reissun ja lepopäivän jälkeen suomalainen kohtaa tiistaina kello 23.30 Suomen aikaa Rion karsintojen toisella kierroksella brasilialaisen Gustavo Tsuboin, joka on ollut parhaimmillaan ITTF:n rankingissa sijalla 28 (11/2019). Vuosi sitten hän lopetti kansainvälisen uran, joten maailmanranking (810) ei kerro koko totuutta miehen tasosta.

 

Vastaa