Etusivu

EM-kilpailut, Budapest, Olah/Pota 8 parhaan joukkoon

(, Mika Räsänen)

EM-kilpailut, Budapest, Olah/Pota 8 parhaan joukkoon

Pena on tarkkana kun Pota syöttää Melekille.
Pena on tarkkana kun Pota syöttää Melekille.

Päivitys 16:15 Olah tippui sekanelinpelissä

Benedek Olahin taival sekanelinpelissä yhdessä unkarilaisen Georgina Potan kanssa päättyi kahdeksan parhaan joukkoon Budapestissa käytävissä EM-kisoissa. Olahin ja Potan tien mitalipeleihin katkaisi hallitseva mestaripari ja luokan pitkäaikaiset menestyjät Aleksander Karakasevic/Ruta Paskausiene (SRB/LTU).

Kaksi ensimmäistä erää menivät vastustajille melko selkeästi mutta kolmannessa Olah/Pota pääsi peliin mukaan vieden sen nimiinsä 11-6. Neljännessä erässä edettiin tasaisissa merkeissä aivan erän loppupalloille, joissa Karakasevic/Paskausiene oli aavistuksen terävämpi vieden ottelun nimiinsä erälukemin 3-1. Erityisesti Serbian Aleksander Karakasevic osoitti pelissä, miksi häntä on vuosikaudet pidetty yhtenä Euroopan parhaista nelinpelaajista sijoittamalla palloa vastustajan kannalta erittäin ikävästi.

Olahin pelit jatkuvat illalla kaksinpelin ensimmäisen kierroksen ottelulla Itävallan David Serdaroglua vastaan.

KARAKASEVIC Aleksandar SRB / PASKAUSKIENE Ruta – OLAH Benedek FIN / POTA Georgina HUN 11-6,11-1,6-11,11-814:00Torstaina pelataan kaksinpelin, nelinpelin ja sekanelinpelin jatko-otteluita.

Benedek Olah on mukana kaikissa luokissa ja avasi päivän sekanelinpelillä yhdessä Georgina Potan kanssa. Parin yhteispeli toimi hyvin ja pari tiputti tiukkojen vaiheiden jälkeen Turkin parin Li/Hu erin 3-2. Kvartassa Olah/Pota kohtaa luokan ykkössijoitetun parin Karakasevic (SRB/ Paskauskiene (LTU). Ottelu pelataan torstaina Suomen aikaa klo 15:15. Ottelun pöydästä ei ole vielä tietoa mutta hyvin todennäköisesti peli näkyy Laolan kautta.

Klo 13:15 Olah pelaa nelinpeliä yhdessä espanjalaisen Marc Duranin kanssa, vastassa Saksan Patrick Franziska ja Tanskan Jonathan Groth. Illalla 21:10 kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella Olahin vastustajana on Itävallan David Serdaroglu. Molemmat  pelit käydään pöydällä 7, joka ei ole tv-pöytä.


Pentin kommentit

Pentin puheet mitalista eivät olleet tuulesta temmattuja. Peli turkkilaisia vastaan oli kuitenkin hankala kun 2-0 johto jatkui kahdella huonolla erällä

  • Vastustaja vaihtoi taktiikkaa kun johdimme 2-0 ja takana oli kaksi helppoa voittoerää. Me emme kyllä tehneet kahdessa seuraavassa erässä mitään, mutta viidennessä taas keskityimme kunnolla, Pota kommentoi.

Olah ratkaisi ottelun tavaramerkillään ja löi eräpallotilanteessa valtavan rystypommin kaukaa pöydästä vastustajan tavoittamattomiin.

  • Se oli ihan sairas veto ja yritin vähän samalaista jo kun johdimme 9-8. Tunnustan, että käsi tärisi ja mitali oli mielessä, Olah puheli värikkääseen tyyliinsä.

Puolivälierässä iltapäivällä Olahin ja Potan vastustajaksi astelevat hallitsevat mestari, Serbian Aleksandar Karakasevic ja Liettuan Ruta Paskauskiene.

  • Jos unkarilaiset Szudi ja Pergel olisivat voittaneet ykkössijoitetut johdettuaan jo 2-0, voisimme puhua varmasta mitalista. Nyt täytyy pelatakin, Pentti naureskeli.

Ottelu pelataan Suomen aikaan klo 15.15.
Sekanelinpelin pääsarjan 2. kierrosta (16 parasta)

Benedek Olah Suomi/Georgina Pota Unkari – Li Ahmet/Hu Melek Turkki 11-3, 11-8, 5-11, 4-11, 11-9

Kuva: Benedek Olah on tarkkana kun Georgina Pota syöttää Hu Melekille.


Miesten nelinpelin pääsarjan ensimmäisellä kierroksella Olah ja Espanjan Marc Duran kohtasivat Saksan Patrick Franziskan ja Tanskan Jonathan Grothin. Tanskalainen on Olahille tuttu mies, sillä juuri hän pudotti suomalaisen jatkosta Rion olympiapöydillä.

Olah ja Duran johtivat kahta ensimmäistä erää loppupalloille saakka, mutta vastustaja kiri kummassakin ohi. Kolmatta erää vastustaja johti koko ajan, mutta neljännessä Olah ja Duran olivat alussa taas niskan päällä ja veivät sen 11-8. Viides erä meni kuitenkin vastustajille selvästi.

  • Kahdessa ensimmäisessä erässä oli mahdollisuudet, mutta niitä ei nyt käytetty, kommentoi valmentaja Mattias Bergkvist.

Katsomoon näytti, että ajatukset olivat jo hiukan sekanelinpelissä. Hän piteli myös jonkin verran kylkeään.
Miesten nelipeli, pääsarjan 1. kierrosta (32 parasta)
Olah/Marc Duran Espanja – Patrick Franziska Saksa/Jonathan Groth Tanska 10-12, 8-11, 4-11, 11-8, 4-11

Olah jatkaa kaksinpelipöydällä

(, Esko Heikkinen)

Olah jatkaa kaksinpelipöydällä

Benedekin Olahin taival Budapestin EM-kilpailujen miesten kaksinpelissä alkoi helpolla voitolla. Pääarvontakaavion ensimmäisellä kerroksella suomalainen kukisti helposti 4-0 Itävallan David Serdaroglun.

Olahilla ei ollut ottelussa hädän päivää, varsinkin kun ottelutuomarit huomauttivat itävaltaista tämän syötön oikeellisuudesta. Kun tuomarit alkoivat antaa suomalaisille pisteitä suoraan syöttövirheen perusteella, Serdaroglun peli sekosi miltei täydellisesti.

– Keskittyminen oli kunnossa, arvioi valmentaja Mattias Bergkvist, vaikka Olah vieressä manaili, että tappio sekanelinpelin puolivälierässä oli mielessä edelleen. Samalla hän kiitteli vuolaasti paikalla olevaa suomalaista kannattajakuntaa. Kannattajia on ilmestynyt Budapestiin yllättävän paljon.

Seuraavalla kierroksella eli 32 parhaan pelaajan joukossa Olah kohtaa kovan Bojan Tokicin. Slovenialainen on maailmanlistalla sijalla 37., kun Olahin sijoitus lokakuun listalla on 70.

Miesten kaksinpeli, pääsarjan 1. kierrosta (32 parasta)

Benedek Olah – David Serdaroglu Itävalta 11-7, 11-9, 11-8, 11-5

Seuraavassa ottelussa (32 parhaan joukossa) perjantai-iltana Olah kohtaa Slovenian Bojan Tokicin (maailmanraking 37., Olahin sijoitus lokakuun listalla on 70.)
 


NETU:n kokousuutisia

(, Esko Heikkinen)

NETU:n kokousuutisia

NETU eli Pohjoismaiden Pöytätennisunioni piti Budapestin EM-kisojen yhteydessä kokouksen. Puhetta johtaa tällä hetkellä Ruotsi, joten naapurimaan liiton puheenjohtajan (ja kansainvälisen liiton varapuheenjohtajan) Petra Sörlingin johdolla mentiin.

Asialistalla ei ollut valtavan paljon tavaraa, jotakin kuitenkin. Aluksi Petra totesi, että ETTU:n vaalit menivät Pohjois-Euroopan kannalta hyvin. Sonjaa onniteltiin ”tuplavoitosta”. Petra totesi myös, että ensi kesän veteraanien EM-kisoihin on jo nyt ilmoittautunut noin 1400 pelaajaa.

Seuraavien vuosien kisoja päätettiin seuraavasti:

2018 Veteraanikisat järjestetään Ruotsissa, joko Tukholman tai Göteborgin alueella. Vuonna 2020 vastaavat kisat ovat Latviassa, todennäköisesti Riikassa.

2018 NETU:n mestaruuskilpailut ovat Virossa ja 2020 kisat Liettuassa.

2017 NETU:n juniorimestaruuskilpailut järjestetään Virossa.

Norja tekee ehdotuksen seniorien NETU-kisan kehittämisestä, jossa tavoitteena on kaksi asiaa: enemmän pelejä heikompien maiden edustajille  ja maiden kärkipelaajat mukaan. Tällä hetkellä kaksinpeli pelataan  suorana cuppina.

Todettiin myös, että ensi vuonna edessä ovat ITTF:n puheenjohtajiston vaalit. Saksalainen Thomas Weikert haluaa jatkaa puheenjohtajana ja Sörling varapuheenjohtajana. Tiedossa on, että ilmeisesti Jean-Michel Saive on lähdössä ehdokkaaksi puheenjohtajakisaan. Ehdokkaita tulee todennäköisesti lisääkin. NETU:lla on niin paljon ääniä, että sen kannattaa keskustella mahdollisesta yhtenäisestä äänestyskäyttäytymisestä.

Seuraavaa ITTF:N Board of Directors -kokousta (johon Sonja siis juuri valittiin) puhuttaa todennäköisesti ainakin olympiakisojen karsintajärjestelmä, joka ei Rio ajatellen ollut kenenkään mielestä hyvä. Seuraava Euroopan liiton yleiskokous puhunee puolestaan nyt käyttöön tulleen EM-karsinnan (jossa Suomikin saa kotipelejä) toimivuudesta, arvokisajärjestäjien majoitushinnoista sekä Euroopan eri maajoukkueisiin jatkuvasti rynnivien nuorten kiinalaispelaajien osanotto-oikeuksista.

Esko Heikkinen

 

 


Mailapelien yhteinen huippu-urheiluseminaari 14.-15.1.2017

(, Taneli Keinonen)

Mailapelien yhteinen huippu-urheiluseminaari 14.-15.1.2017

Mailapelien yhteinen huippu-urheiluseminaari 14.-15.1.2017

Mailapeliliitot  (Tennis, Sulkapalli, Squash ja Pöytätennis) järjestävät 14.-15.1.2017 Pajulahdessa huippu-urheiluseminaarin.

Tapahtuma on osa meidän VOK2 koulutusta (myös muut voivat kysyä mahtuuko mukaan). Toistaiseksi tapahtuman kouluttajat ovat vielä hakusessa ja hintaa ei ole tiedossa. Ilmoitamme näistä heti kun selviää.

Kiinnostuneet voivat kuitenkin tämän nyt jo kalenteriin laittaa.

Taneli Keinonen


2-div 2/4 (Koski TL ja Kuopio) – Tiedosto

(, Miko Haarala)

EM keskiviikkona – O´Connorin taistelu ei riittänyt

(, Esko Heikkinen)

EM keskiviikkona – O´Connorin taistelu ei riittänyt

Miikka O´Connor oli lähellä yllätystä pöytätenniksen EM-kisojen karsinnassa, sillä hän johti italialaista Mihai Bobocicaa erissä jo 3-0 ennen kuin maailmanlistalta sijalta 104 löytyvä italialainen käänsi ottelun edukseen 4-3

  • Kisojen parasta peliä, mutta lopussa alun vapautunut peli unohtui, O`Connor kommentoi.

Päävalmentaja Mattias Bergkvist oli kuitenkin tyytyväinen niin O´Connorin kuin Annika Lundströmin ja Anna Kirichenkonkin otteisiin. Lundström hävisi kovalle espanjalaiskiinalaiselle Maria Xiaolle 1-4 ja Kirichenko Tsekin Dana Cechovalle 2-4.

  • Kaikki vastustajat ovat maailmanlistalla sadannen sijan tuntumassa. Nuoret pelaajamme osoittivat, että he pystyvät jo haastamaan näitä.

Kirichenko voitti virolaisen Aleksander Smirnovin kanssa sekanelinpelin karsinnassa kaksi ottelua ja selviytyi luokan pääsarjaan eli 32 parhaan joukkoon.

Benedek Olah aloittaa kisaurakkansa vasta keskiviikkoiltana.

Suomalaisten pelit keskiviikkona

Miesten kaksinpelin karsintaa
Miikka O`Connor – Mihai Bobocica Italia 17-15, 11-6, 11-6, 1-11, 5-11, 8-11, 8-11 Otto Tennilä – Hunor Szocs Romania 6-11, 8-11, 11-7, 4-11, 11-4, 9-11
O´Connorin ja Tennilän kaksinpelit päättyivät. Benedek Olah aloittaa pääsarjasta karsinnasta tulevaa vastustajaa vastaan torstai-iltana

Naisten kaksinpelin karsintaa
Annika Lundström – Maria Xiao Espanja 1-11, 11-9, 5-11, 9-11, 4-11 Anna Kirichenko – Dana Cechova Tsekki 7-11, 4-11, 11-6, 3-11, 14-12, 6-11 Lundströmin ja Kirichenkon kaksinpelit päättyvät

Miesten nelinpelin karsintaa, 1. kierros
O´Connor/Tennilä – AliaksandrKhanin/Gleb Shamruk Valko-Venäjä 4-11, 14-16, 8-11 O´Connorin ja Tennilän pelit päättyivät.
Olah aloittaa nelinpelin Espanjan Marc Duranin kanssa karsinnan 2. Kierrokselta belgialaisparia Martin Allegro/Folrent Lambiet vastaan keskiviikkoiltana.

Naisten nelinpelin karsintaa, 1. kierros
Lundström ja Kirichenko kohtaavat keskiviikkoiltana parin Nathalie Marchetti Belgia/Georgia Zavitsanou Keikka

Sekanelinpelin karsintaa, 2. kierros
Kirichenko/Aleksander Smirnov Viro – Baton Citaku/Ilirjana Haliti Kosovo 11-2, 11-6, 13-11. Pari selvisi pääsarjaan. Pääsarjan ensimmäinen vastustaja keskiviikkoiltana on portugalilais-romanialainen pari Joao Monteiro/Daniela Monteiro-Dodean.
Olah aloittaa pääsarjapelinsä Unkarin Georgina Potan kanssa keskiviikkoiltana. Vastassa on ranskalaispari Benjamin Brossier/Stephanie Loeuillette.

Sonjan nousukiito jatkuu
, Esko Heikkinen
YPTS, ”Kaarron Rakennus Open” – Kilpailukutsut
, Pekka Korva
PTS-60:n kansalliset – Kilpailukutsut
, Esko Lemettilä
Päivän suomalaistulokset EM-kilpailuissa
, Teemu Oinas
Livelähetykset EM-kilpailuista Laola1.tv:stä
, Teemu Oinas
Firma SM – Kilpailukutsut
, Esa Ahde
Joukkue ja A-luokan SM – ilmoittautuneet
, Måns Holmberg , Lataa tiedosto tästä
Pingispäivä aloittelijoille – Tiedosto
, Taneli Keinonen
Lehdistötiedote: EM-kilpailujen arvonta tehty, Olahilla kiiltää mitali silmissä
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
Budapestin EM-kilpailujen arvontoja tehty
, Teemu Oinas
IPT-94 kansalliset – Kilpailukutsut
, Tapani Lakaniemi
Syysliittokokous – Tiedosto
, Mika Räsänen , Lataa tiedosto tästä
PINGISPÄIVÄ ALOITTELIJOILLE RUSKEASUOLLA 4.12.2016
, Taneli Keinonen
IPT-94 kansalliset – Kilpailukutsut
, Tapani Lakaniemi
Lehdistötiedote: Pöytätenniksen EM alkaa tiistaina, Olah mitalijahtiin
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
Muistakaa ilmoittautua joukkue ja A-luokan SM:eihin viimeistään 17.10
, Måns Holmberg
MPS – Kilpailutulokset
, Sami Hattunen
Pöytätenniksen SM-sarjan turnaus 2/5 Koskella
, Teemu Oinas
BC-SM – Aikataulut
, Jyrki Nummenmaa
BC-SM – Arvonnat
, Jyrki Nummenmaa
SM-sarjan turnaus Koskelta, livelähetys
, Teemu Oinas
1-divisioonan turnaus 2/6 Ruskeasuolta
, Kimmo Pihkala
8-9.10.2016 pelattujen kilpailujen ratingit
, Jori Haataja , Lataa tiedosto tästä
Ratingin ulkopuolella olevat ulkomaalaiset
, Jori Haataja

Näytä kaikki artikkelit