Etusivu

Sisäliikuntahalleja avataan 1.6

(, Mika Räsänen)

Sisäliikuntahalleja avataan 1.6

Seurojen harjoitustoimintaa voidaan käynnistää 1.6 alkaen sisäliikuntapaikoilla erityisjärjestelyin. Koska kaupungeilla ja kunnilla on erilaisia käytäntöjä, toivomme seurojen olevan yhteydessä suoraan omien paikkakuntien liikuntavirastoihin, mikäli harjoitusvuorojen aloittamisessa on epäselvyyksiä. Alle on koottu muutamien pelipaikkojen tilanteet tämän hetken tiedon mukaan, seurat voivat halutessaan laittaa omien paikkakuntien tilanteista tietoa liittoon.

Toivomme käyttäjien noudattavan yleisiä ohjeistuksia sekä turvavälejä hallilla. Pöytätennisliitto on tehnyt seurojen käyttöön toimintaohjeistuksen koronapandemian aikana. Ohjeistus löytyy täältä: SPTL_koronaohjeistus

  • Ruskeasuon palloiluhalli aukeaa 1.6 ja on tämän hetken tiedon mukaan auki koko kesän, myös heinäkuussa. Odotamme vielä kaupungilta lisätietoa, mutta ilmeisesti seuroille aikaisemmin myönnetyt iltavuorot alkavat kesäkuun osalta sellaisenaan.  Liitto tulee varaamaan hallilta kesän aikana omalle toiminnalleen vuoroja.  Halli varataan joinakin päivinä muutamaksi tunniksi pelkästään liiton harjoitustoiminnan käyttöön. Haluamme varmistaa turvallisen harjoitusympäristön pelaajille, eikä muilla lajin harrastajilla ole näinä aikoina mahdollisuutta pelata hallissa. Tiedotamme aikatauluista tarkemmin kun saamme kaupungilta vahvistuksen hallin varauskäytännöistä. 
  • OPT-86 aloittaa ohjatut harjoitukset omissa tiloissaan 1.6 alkaen. Seuralla on myös suunnitelmissa järjestää leiri heinäkuussa.
  • Tuulimäki aukeaa 1.6 mutta menee kiinni jälleen juhannuksesta viideksi viikoksi. Hallilla tullaan järjestämään pienimuotoista ohjattua harjoitustoimintaa junioripelaajille päiväaikaan kesäkuussa. 
  • Vantaalla TIP-70 aloittaa toiminnan vähitellen omissa tiloissansa 1.6 alkaen rajoitetuin aukioloajoin.
  • Turussa Alfa aukeaa 1.6, hallilla on käytössä max. 16 hengen rajoitus.
  • Koskella seuran harjoitustoiminta alkaa 1.6 tietyin rajoituksi. Perinteistä kesäleiriä ei tänä kesänä Koskella järjestetä, selvitämme mahdollisuutta järjestää pienimuotoista leiriä urheiluopistolla heinäkuun lopulla tai elokuun alussa.

Sarjailmoittautuminen kaudelle 2020/2021 käyntiin

(, Teemu Oinas)

Sarjailmoittautuminen kaudelle 2020/2021 käyntiin

Alta löytyvästä linkistä voitte ilmoittautua kauden 2020/2021 sarjoihin.

Koska karsintaotteluita tai -sarjoja ei ole saatu pelattua loppuun kaudella 2019/2020, joukkueet eivät voi pudota alempaan sarjaan, elleivät ne itse ole luopuneet sarjasta. Joukkue voi kuitenkin vapaaehtoisesti siirtyä sarjaporrasta alemmaksi kaudelle 2020/2021.

Joukkueita pyydetään tässä vaiheessa tekemään sarjailmoittautumiset siihen sarjaan jossa olivat kaudella 2019/2020.

Joukkueita suositellaan harkitsemaan tarkoin ensi kauden sarjoihin ilmoittautumisen yhteydessä, onko nykyinen sarjataso joukkueelle sopiva. Mikäli sarjoista vapautuu paikkoja, seurat voivat anoa joukkueelle paikkaa ylemmässä sarjassa.  Vapaan hakemuksen sarjaporrasta ylemmäksi siirtymiseksi voitte tehdä etukäteen sarjailmoittautumislomakkeen ”muuta” kentässä. Mikäli joukkueenne haluaa siirtyä sarjaporrasta alemmaksi vapaaehtoisesti, mainitsethan siitä myös ”muuta” kentässä.

Ilmoittautumiskaavake: https://goo.gl/v4Ga2d
Ilmoittautumisten lista: https://goo.gl/Fkbjt9

Sarjapäälliköt 2020-2021: (tilanne 1.5.2020)

SM-sarja: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
1-divisioona: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
2-divisioona: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
3-divisioona: Veikko Lamminsalo, veikko@lamminsalo.net
4-divisioona Uusimaa: Juha Julmala, juha.julmala@gmail.com
4-divisioona Varsinais-Suomi: Jori Haataja, jori.haataja@outlook.com
4-divisioona Pohjanmaa: Juha Julmala, juha.julmala@gmail.com
4-divisioona Itä-Suomi: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
4-divisioona Pohjois-Suomi: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
5-divisioona Uusimaa: Juha Julmala, juha.julmala@gmail.com
5-divisioona Varsinais-Suomi: Jori Haataja, jori.haataja@outlook.com
5-divisioona Pohjanmaa: Juha Julmala, juha.julmala@gmail.com
6-divisioona Uusimaa: Alexander Dyroff, pingiskoulu@netti.fi

Mikäli seuranne luopuu sarjasta kokonaan niin pyydän ilmoittamaan siitä allekirjoittaneelle.

Jos on kysyttävää niin voitte olla yhteydessä: teemu.oinas@gmail.com

Päivitys 19.5: Korona-ajan infoa ja ohjeistuksia

(, Mika Räsänen)

Päivitys 19.5: Korona-ajan infoa ja ohjeistuksia

Aluehallintovirasto on julkaissut päätöksensä tänään ja Olympiakomitea on päivittänyt omilla sivuillaan toimintaohjeistuksia aluehallintoviraston linjausten jälkeen.

Olympiakomiten ohjeistukset löytyvät täältä: https://www.olympiakomitea.fi/2020/05/19/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

AVI:n linjaukset löytyvät täältä:http://www.avi.fi/web/avi/tiedotteet-2020/

Harjoitustoimintaa voidaan käynnistää 1.6 alkaen sisäliikuntapaikoilla erityisjärjestelyin.  Useimmilla paikkakunnilla pöytätenniksen pelipaikat ovat kuitenkin kaupunkien ja kuntien julkisissa tiloissa ja joudumme vielä odottelemaan näiden linjauksia harjoituspaikkojen avaamiseen liittyen. Toiminnan aloittamiseen sekä hallien aukioloaikoihin  saattaa tulla kunta- ja kaupunkiohtaisia eroja. 

Pöytätennisliitto on tehnyt seurojen käyttöön toimintaohjeistuksen koronapandemian aikana. 
Ohjeistus löytyy täältä: SPTL_koronaohjeistus

Selvitämme liiton oman harjoitustoiminnan aloitusta ja mikäli saamme harjoituspaikat auki, pyrimme järjestämään liiton pelaajille harjoituksia kesäkuun alusta alkaen pienryhmissä, jolloin Mattias Bergkvist palaisi takaisin valmennustöihin. Taneli Keinonen on parhaillaan kahden viikon lomalla ja palaa töihin kesäkuun alussa. Toimiston aukioloon kesän aikana sekä liiton työntekijöiden kesälomien pitämiseen vaikuttaa, miten pystymme kesällä järjestämään toimintaa. Tiedotamme liiton loma-ajoista kesäkuun alkupuolella.  


Olli Virtanen on poissa

(, Mika Räsänen)

Olli Virtanen on poissa

Lahden Pöytätennisseuran pitkäaikainen puheenjohtaja Olli Virtanen (* 1.8. 1942 – 11.4. 2020) on menehtynyt. Olli toimi Lahden Kalevan pöytätennisjaoston puheenjohtajana ja sen jälkeen Lahden Pöytätennisseuran puheenjohtajana 20 vuotta. Olli pelasi Suomen edustajana parapöytätenniksen arvokisoissa ja saavutti mm. paralympialaisista pronssia joukkuekilpailussa Kimmo Jokisen kanssa. Ollille on myönnetty Suomen Pöytätennisliiton kultainen ansiomerkki. Muistamme Ollin aina hyväntuulisena ja kannustavana ystävänä. Ollia jäivät kaipaamaan pingisyhteisön lisäksi puoliso ja lapset perheineen.

Risto Pitkänen/LPTS


Lajimateriaalia ja oppaita

(, Mika Räsänen)

Lajimateriaalia ja oppaita

Liitossa on kevään aikana päivitetty ja uusittu materiaalia valmentajakoulutuksia varten. Taneli Keinonen on tehnyt seuravalmentajakoulutuksiin (VOK1) liittyen  itsenäisopiskelumateriaalia ja perustekniikkaopasta, Mika Räsänen kilpavalmentajakoulutuksessa (VOK2) käytettävää modernin pöytätennistekniikan opasta.  Oppaita päivitetään vielä tarpeen mukaan, mahdollisesti ainakin uusia videolinkkejä sekä kuvia tullaan lisäämään sopivilta osin. Materiaalit ovat luettavissa alla olevista linkeistä sekä ylävalikosta löytyvän valmennus-osion alta.

Lisää materiaalia on tekeillä. Martti Autio tekee parhaillaan opasta parapöytätennikseen liittyen ja lisäksi työryhmä, johon kuuluvat Mikko Levola, Tuomas Sallinen, Esko Heikkinen ja Mika Räsänen, tekee pöytätenniksen fysiikkavalmennukseen liittyvää opasta.

Moderni pöytätennistekniikka ja valmennus

Seuravalmentajakoulutuksen itsenäisopiskelumateriaali ja perustekniikka
 


Kaikki mukaan ”Löydä oma seura” -palveluun!

(, Juha Julmala)

Kaikki mukaan ”Löydä oma seura” -palveluun!

Paralympiakomitea on aloittanut uuden Avoimet ovet -projektin, jonka tarkoitus on saada kaikki toimintarajoitteisille harrastusmahdollisuuksia tarjoavat seurat mukaan heidän ”Löydä oma seura” -palveluunsa, josta hakija voi löytää lähialueensa seurat, joihin toimintarajoitteiset ovat tervetulleita.

Kuten Eskon taannoisessa Pöytätennislehden pääkirjoituksessa todettiin, parapelaajat lähtevät pöytätenniksessä suurin piirtein samalta viivalta kuin muutkin. Täten millään uusia jäseniä etsivällä seuralla ei ole syytä jättää ilmoittautumatta tuohon palveluun. Ties vaikka sen avulla löytyisi seuralle uusi tähtipelaaja koodinimellä ”esamiettinen” tai ”kimmojokinen”.

Palveluun voi ilmoittautua jättämällä seuran nimen, yhteyshenkilön ja sähköpostiosoitteen. Sitä tullaan markkinoimaan kampanjan aikana aktiivisesti liikuntarajoitteisille ympäri Suomen. Palveluun liittyminen ei sido seuraanne järjestämään mitään erillistä toimintaa liikuntarajoitteisille, se vain tarjoaa potentiaalisille pelaajille mahdollisuuden löytää esim. pingiskoulu- tai harrasteryhmänne.

Voiko tämän helpompaa kanavaa uusien pelaajien löytämiseen olla? En usko. Joten liitä seurasi mukaan palveluun seuraavasta linkistä:

https://www.paralympia.fi/palvelut/loyda-oma-seura


Koronapäivitys ja onnittelut Mikalle

(, Esko Heikkinen)

Koronapäivitys ja onnittelut Mikalle

Äitienpäivän alla mailakättä polttaa jo kovasti, mutta edelleen meillä on valitettavan vähän uutta kerrottavaa koronatilanteesta. Tällä tietoa julkiset liikuntatilat avautuvat kesäkuun alussa, mutta se tuskin tarkoittaa sitä, että tilat olisivat ”vanhaan malliin” kaikkien vapaassa käytössä.

Tähän tilanteeseen liittyen olemme valmistelleet omaa ”koronaohjettamme” harjoittelun järjestämiseen. Julkaisemme sen todennäköisesti ensi viikolla, sen jälkeen kun Olympiakomitea  on julkaissut oman yleisohjeensa.

Edustustason pelaajille pyrimme saamaan pelimahdollisuuden jo ennen kesäkuun alkua. Varmaa se ei kuitenkaan ole, kuten ei oikein mikään juuri tällä tietoa. Tavoittelemme myös sitä, että Ruskeasuo esimerkiksi ei menisi perinteiseen tapaan kiinni juhannuksen jälkeen. Valmistelemme myös jo kilpailuja ja sarjatoimintaa koskevaa ohjeistusta, vaikka kauden alkamisesta on paha sanoa mitään varmaa.

Edelleen seuraamme ja noudatamme viranomaisten ja muiden virallisten tahojen ohjeita (esimerkiksi Valtioneuvosto ja Olympiakomitea). Ehkä tärkein ohje on kuitenkin – jos joku pelaamaan pääsee  – että harrastuksiin ei missään tapauksessa mennä sairaana, vaikka oireet lieviä olisivatkin.

Liiton henkilöstöstä Taneli ja Mika ovat sekä tehneet etätöitä että pitäneet hiukan vapaapäiviäkin. Molemmat ovat mm. tuottaneet uutta valmennusmateriaalia. Mattias piti ensin lomaa ja on ollut toukokuun lomautettuna. Lomautus katkeaa, jos salit kesäkuussa aukeavat. Taneli ja ehkä myös Mika pitävät vielä jonkin verran lomaakin.

Päivän iloinen uutinen oli se, että toiminnanjohtajamme Mika Räsänen sai aamupäivällä valmiiksi Valmennuksen erikoisammattitutkintonsa. Viimeisen näytön vastaanottanut Kisakallion Pulmu Puonti kehui vuolaasti Mikan opintoja ja eritoten kirjallista raporttia. Sen yksi osa on valmentajakoulutuksessamme suoraan hyödynnettävä modernin lyöntitekniikan opas, joka minunkin mielestäni on erinomainen tuotos.

Lämpimät onnittelut Mikalle!

Kuukauden pingisteko, huhtikuu 2020 – Pongfinity, somepingiksen keihäänkärki
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea Por-83:lle
, Taneli Keinonen
Lisenssikilpailu ratkennut
, Taneli Keinonen , Lataa tiedosto tästä
Liittokokous ja ennakkomateriaali
, Juki
Tiedotusterveisiä
, Esko Heikkinen
Liiton palkatun henkilöstön työtilanteesta
, Esko Heikkinen
Sääntömuutokset kaudelle 2020-21 (päivitetty 7.5.)
, Kimmo Arenius , Lataa tiedosto tästä
Pöytätennisseurojen somekanavat
, Teemu Oinas
Kysely koronapandemian akuuteista vaikutuksista urheiluseurojen talouteen ja toimintaan – vastauspyyntö
, Mika Räsänen
Muutoksia kansainvälisillä pöytätenniskentillä?
, Esko Heikkinen
ITTF:n pelipanna pitenee
, Esko Heikkinen , Lataa tiedosto tästä
MM-kisoille taas uusi pelipäivä
, Esko Heikkinen
Pöytätennis mukana monilajien EM-kisoissa jo 2022?
, Esko Heikkinen
Veteraanien MM-kilpailut, Bordeaux, uudet kisapäivät päätetty
, Mika Räsänen
OKM: Tukea liikunta- ja urheiluseuroille koronapandemian haittojen lieventämiseksi
, Mika Räsänen
Pöytätennisliitto tukee seurojen toimintaa-suunnitelmat käyntiin jo keväällä
, Taneli Keinonen
Alan Cooken jumppaohjelma
, Mika Räsänen
Kevätliittokokous 27.4, kokouskutsu ja kokousmateriaalit
, Mika Räsänen , Lataa tiedosto tästä
Veteraanien EM 2021 siirretty, MM-kisoihin voi vielä ilmoittautua 1.9 alkaen
, Mika Räsänen , Lataa tiedosto tästä
Kosken kesäleiri peruttu/siirretty
, Mika Räsänen
Tiedotusterveisiä
, Esko Heikkinen
Tiedotusterveisiä
, Esko Heikkinen
Ei juurikaan uutta koronatilanteesta
, Esko Heikkinen
Kilpailu- ja sarjakausi 2019/2020 päätökseen
, Teemu Oinas

Näytä kaikki artikkelit