Etusivu

Sarjailmoittautuminen SM, 1-, 2- ja 3-div 2018-2019 auki 30.6. asti, Uusimaa hakee uutta sarjapäällikköä

(, Teemu Oinas)

Sarjailmoittautuminen SM, 1-, 2- ja 3-div 2018-2019 auki 30.6. asti, Uusimaa hakee uutta sarjapäällikköä

Sarjailmoittautumisten tilanne 21.6.2018 klo 9.35 (huom! jos ilmoittautumista ei ole saatu 30.6.2018 mennessä niin joukkueen oletetaan luopuvan sarjapaikastaan kaudella 2018-2019!)

Ilmoittautumiskaavake: https://goo.gl/v4Ga2d
Ilmoittautumisten lista: https://goo.gl/Fkbjt9

SM-sarja: OPT-86, TuKa, TIP-70, KoKa ja PT 75.
1-divisioona: TIP-70 2, OPT-86 2, OPT-86 3, Wega 2, PT 75 2 ja HIK.
2-divisioona: TIP-70 3, TIP-70 4, TIP-70 5, KuPTS, KuPTS 2, HUT, BTK Halex, OPT-86 4, OPT-86 5, TuPy, HIK 2, HIK 3, BF-78, KoKa 2, KoKa 3 ja KSF.
3-divisioona: LeVi, Wega 4, KePts, Star, Star 2, KuPTS 3, YPTS, TIP-70 6, TIP-70 7, TIP-70 8, IPT-94, IPT-94 2, HUT 2, Wega 5, PTS-60, KoKa 4, PT 75 3, PT 75 4, ParPi, TuPy 2, Pallas, BTK Halex 2 ja KSF 2.


Sarjakausi 2017-2018 on päättynyt. SPTL:n sarjajärjestelmästä voi tarkastaa nousijat ja putoajat kaudeksi 2018-2019. Erillistä tiedostoa tähän ei enää tänä vuonna julkaista. Toiseksi, mikäli tiedätte että olette luopumassa sarjapaikastanne niin ilmoittakaa siitä minulle ja kyseisen sarjan sarjapäällikölle.

Sarjailmoittautumiset kaudelle 2018-2019 ovat nyt auki. SM-sarjan, 1-divisioonan, 2-divisioonan ja 3-divisioonan osalta ilmoittautumisen takaraja on 30.6.2017. 4-6-divisiooniin voi ilmoittautua 30.8.2018 asti. Päivämäärät 4- ja 5-divisioonissa voivat tarkentua vielä myöhemmin, usein ilmoittautumisaikoja on jatkettu tästä etenkin turnauslohkoissa.

Sarjailmoittautuminen on hieman uudistunut. Mukana on uusi tietojen käsittelyyn tähtäävä osio, käytännössä yhteyshenkilöiden ja ilmoittautumisten tekijöiden tulee tutustua niihin ennen ilmoittautumisten lähettämistä. Lisäksi kysymme 3-divisioonan ja alempien sarjatasojen turnauslohkojen joukkueilta mielipidettä sarjapelipäivien määrästä. Onko 2-divisioonan tapainen järjestelmä hyvä myös alemmilla sarjatasoilla? Tähän voi nyt vaikuttaa jopa jo alkavaksi kaudeksi.

Tässä vaiheessa jo tiedoksi kaikille 3-divisioonan alemmissa lohkoissa pelanneille että kaikki sijoille 5-8. alemmissa lohkoissa sijoittuneet joukkueet tulevat tippumaan 4-divisioonaan ensi kaudeksi ellei noususta tai sarjapaikoista luopumisia tapahdu. Lähtökohtaisesti täytämme aina kaikki avoimet sarjapaikat sääntökirjan pykälien mukaisesti.

Sitten hatut pois päästä. Rauno Karppinen on päättänyt luopua Uudenmaan sarjapäällikköydestä 36 vuoden uran jälkeen. Helsingin alueen Rauno otti kontolleen 12 vuotta sitten. Raunon SPTL:lle ja kentälle tekemä työ on ollut  korvaamatonta. Etsimme nyt Raunon ansiokkaalle työlle jatkajaa sarjajaostoon. Uudenmaan sarjat ja lohkot eivät pyöri ilman vapaaehtoistyövoimaa, joten nyt uutta verta kaivataan lajin parista astumaan esiin. Palkkiona on ilmainen pelaajalisenssi, paikka sarjajaostossa ja tietysti laji-ihmisten kunnioitus.

Ilmoittautumiskaavake: https://goo.gl/v4Ga2d

Ilmoittautumisten lista: https://goo.gl/Fkbjt9

Sarjapäälliköt 2018-2019:

SM-sarja: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
1-divisioona: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
2-divisioona: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
3-divisioona: Veikko Lamminsalo, veikko@lamminsalo.net
4-divisioona Uusimaa: AVOIN
4-divisioona Varsinais-Suomi: Jori Haataja, jori.haataja@saunalahti.fi
4-divisioona Pohjanmaa: Juha Julmala, juha.julmala@gmail.com
4-divisioona Itä-Suomi: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
4-divisioona Pohjois-Suomi: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
5-divisioona Uusimaa: AVOIN
5-divisioona Varsinais-Suomi: Jori Haataja, jori.haataja@saunalahti.fi
6-divisioona Uusimaa: AVOIN

Terveisin

Sarjajaosto


Lajihistoria on valmis

(, Esko Heikkinen)

Lajihistoria on valmis

Lajihistoria on vihdoin valmis! Kolmen vuoden urakka on päätöksessä ja kirjat ovat liiton toimistolla. Kiittää pitää monia, kuten Matti Kolppasta, Esa Valastia ja Mika Räsästä, jotka kuuluivat historiatoimikuntaan yhdessä puheenjohtaja Esko Heikkisen kanssa. Ilman Urheilumuseon Ossi Viitaa ja Vesa Tikanderia hankkeesta ei olisi tullut mitään. Tavaraa on mainioiden tilastojen kanssa 317 sivua.

Urheilumuseon kirjoittajien lisäksi artikkeleja olivat tuottamassa myös Kimmo Hovi, Pekka Nieminen, Solja Virtanen, Arto Luukkainen, Kai Merimaa & Usko Puustinen, Esa Miettinen, Jarmo Siekkinen, Erkki Alaja, Jukka Heinonen, Anni Bölenius  ja Martti Autio. Kiitos ja kumarrus.

Mesenaattitilauksia toimitellaan, mutta juhannus ja loma-aika hidastavat tätä toimintaa.

Kirjan hinta on 50€, tilauksen voi tehdä täältä: Pingpongista pöytätennikseen
Toimitukset uusille tilauksille tapahtuvat pääosin kesän jälken. 

Uskallan arvioida, että tästä kirjasta jokainen laji-ihminen löytää mielenkiintoista luettavaa.


Kilpailukalenteri 2018-2019, kisojen haku

(, Teemu Oinas)

Harjoitteluviikko Narvassa 11-15.6.2018

(, Arto Luukkainen)

Harjoitteluviikko Narvassa 11-15.6.2018

Torstai-aamun osallistujat yhdessä valmentaja Lida Andreevan  kanssa. Osa pelaajista oli lähtenyt Liettuan avoimiin kadettien ja minikadettien mestaruuskilpailuihin ja osa jäi pois muista syistä.

Kirjoittelen tänne pientä raporttia Narvan vierailustani kesän ratoksi. Lähinnä julkaisen videoitani. Vaikka minä itse saatan esiintyä niissä useampaankin kertaan, ideana ei ole näyttää minun peliäni vaan esitellä eri pelaajia ja heidän taitojaan. Päivitykset menevät niin, että uusimmat ovat aina ylimpänä. Raportti etenee pikkuhiljaa sen mukaan kuinka ehdin tehdä sitä. Kaikki materiaalia tulee ensin YouTubeen ja Facebookiin, mutta tänne laitan videoiden kuvaukset suomeksi ja mahdollisesti myös jotain lisätekstiä.

Saavuin Narvaan sunnuntai-iltana ja maanantaista keskiviikkoon pelasin kahdet treenit päivässä, torstaina ja perjantaina yhdet. Tuli paljon pelaamista ja sen varassa yritetään sitten voittaa pokaaleja talven kilpailuissa. Oli mukava huomata, kuinka tiivis treenaaminen peräkkäisinä päivinä parantaa peliä ja tuntumaa!

Aamuharjoitukset olivat 10-12 ja iltaharjoitukset 16-18. Narvan junioreille järjestettiin joka kertaa fysiikkaa 20-30 minuuttia aluksi ja sitten lopuksikin, joten eivät treenit vielä klo 12 ja 16 päättyneet. Pelaamista oli ehkä 1,5 tuntia joka kerta.

Kilparyhmän harjoitusten lisäksi kello 13-15 pyöri aloittelevien pelaajien harjoitukset, joissa pelasi ainakin yksi tosi kova tyttö, joka pitkän tauon jälkeen ei vielä halunnut osallistua koviin kilparyhmän harjoituksiin tai häntä ei vielä oltu kelpuutettu sinne.

< Tähän yleiseen osaan tulee täydennystä pikkuhiljaa. Varsinaiset pävitykset tämän jälkeen.>

Perjantain aamutreenit – peli Arina Litvinovaa vastaan

Pelaajat jaettiin kahteen joukkueeseen ja sitten pelattiin ottelu jokaista toisen joukkueen pelaajaa vastaan. Tässä häviän Arina Litvinovalle 0-2, mutta se oli viikon paras pelini ja annoin kaikkeni. Mukaan mahtui muutamia hyviä palloja! Arinahan on Viron paras 2006-tyttö mutta tietysti korkealla kaikissa ylemmissäkin ikäluokissa.

Keskiviikon iltatreenit – peli Aleksandra Bojartšukia vastaan

Myös tämä peli kuului alempana mainittuun ”kaikki kaikkia vastaan”-turnauksen B-ryhmään. Jälleen voitto napsahti tililleni, kun voitin Aleksandra Bojartšukin 3-1. Aleksandran ikäluokka on 2007. Kuluneen kauden Lasten GP:n tulosten mukaan hän on ehkä sijoilla 11-13 Viron 2007-tytöissä.  Hän löi kaunista kämmentä tässä ottelussa ja liikkui hyvin.

Keskiviikon iltatreenit – peli Lev Rojakia vastaan

Myös tämä peli kuului alempana mainittuun ”kaikki kaikkia vastaan”-turnauksen B-ryhmään. Nyt onnistuin voittamaan Lev Rojakin 3-2. Hän on vaikea vastus, koska rystyllä näppylä. Lev (2007) on VIron miesten rankingin mukaan viides 2007-pojissa.

Torstain  iltatreenit – Maria Zavronkova ja Ksenia Genite harjoittelevat

Tällä videolla on muutama minuutti Maria Zavronkovan ja Ksenia Geniten harjoittelusta. Kuten aiemmin mainittu Maria on 2007 ja Ksenia 2006. Maria pelaa elokuussa Eurominichampsissa Strasbourgissa. Alkuperäinen ääniraita oli meluisa, joten taustamusiikki laitettu sen tilalle.

Keskiviikon iltatreenit – peli Aleksandra Evstafjevaa vastaan

Myös tämä peli kuului alempana mainittuun ”kaikki kaikkia vastaan”-turnauksen B-ryhmään. Onnistuin voittamaan Aleksandra Evstafjevan 3-0. Aleksandran ikäluokka on 2006. Hän on pelannut vain lyhyen aikaa eli hän aloitti viime syksynä eli pelaamista on takana noin kahdeksan kuukautta.  Hän on noin 20.  Viron 2006-tytöissä.  Hänellä on jo hyvä kämmen ja hän liikkuu hyvin. Kun rysty ja kämmentappo korkeista palloista tulevat samalle tasolle, hänestä tulee kova peluri.  Kunhan harjoitteluhaluja riittää.  Jos riittää, hän on ensi kesänä kova vastus!

Keskiviikon iltatreenit – peli Maria Ljapunovaa vastaan

Tämä peli kuului myös  alempana mainittuun ”kaikki kaikkia vastaan”-turnauksen B-ryhmään. Maria (tai Marija) Ljapunova voitti minut 3-2, vaikka olin aivan varma, että voitan hänet.  Häntä vastaan oli kuitenkin vaikea pelata, koska hänen pelityylinsä on hankala samalla kun hän ei näytä tunteitaan pelissä ollenkaan vaan  on enempi kuin kuollut kala.  Lida vahvisti tämän havainnon. Luulin, että hän oli hävinnyt edellisen pelin ja siksi olisi ollut pelihaluton, mutta se olikin  vain hänelle ominaista. Joka tapauksessa oli turkasen hankala piiskata itseään täyteen tsemppiin! Marian ikäluokka on 2006. Hän oli kahdeksas kuluneen kauden Lasten GP:n Tytöt-2005-luokassa ja hän on ehkä Viron seitsemäs 2006-tytöissä, kun otetaan  2007-ikäluokkakin mukaan. Marian syötöt olivat yllättävän pahoja, vaikka ne saattoivat näyttää petollisen helpoilta.

Keskiviikon iltatreenit – peli Andrei Zalninia vastaan

Treeneissä pelattiin kilpailu, jossa pelaajat jaettiin kahteen ryhmään. Minä olin yllättäen B-ryhmässä, jossa oli seitsemän pelaajaa. ”Kaikki kaikkia vastaan” oli systeemi mutta itseltäni jäi yksi ottelu pelaamatta, kun aika loppui kesken. Tällä videolla on pelini Andrei Zalninia vastaan. Hävisin 1-3. Andrein ikäluokka on 2008. Lasten GP:n kokonaistilanteessa hän oli 11. paras 2007-poika ja oman ikäluokkansa ykkönen. Mutta 2009-ikäluokassa on kolme poikaa häntä ylempänä Viron rankingilla. Kaksi parasta Narvasta.

Torstain iltatreenit – Kristina Vassiljrvan ja Stanislav Strogovin harjoittelua

Kristina Vassiljeva ja Stanislav Strogov vetivät todella hyvät harjoitukset, jota oli ilo katsoa. Tämä video näyttää muutamia hetkiä eri harjoituksista. Kristina on Viron kolmonen 2004-tytöissä ja ykkönen 2005-tytöissä. Stanislav Strogov (2002) on myös  2000-poikien ykkönen ja pelaa heinäkuussa Juniori-EM:ssä Viron joukkueessa. Kristina on jälleen varsin hyvässä kunnossa sen jälkeen, kun hän loukkasi vakavasti polvensa viime kesänä valmistautuessaan Eurominichamps-kisoihin. Hän oli silloin valtavan hyvässä vedossa ja Eurominichampsista poisjääminen oli hurja pettymys. Siinä meni koko kulunut kausi polven paranteluun, mutta nyt polvi on kai jo täysin kunnossa.

Torstai aamutreenit – peli Ksenia Kabanovaa vastaan

Hävisin Ksenia Kabanovalle 0-3 kilpailussa, joka pelattiin Eesti-systeemillä. Mukana oli 15 pelaajaa ja saavutin kunniakkaan 11. sijan. Ksenia oli lopulta vain sijan korkeamalla eli 10. Ksenia on 2006-tyttö ja hän on pelannut vakavasti vain yhden vuoden eikä hänellä ole vielä varsinaista naisten rankingin sijoitusta. Hän oli kuitenkin 13. Lasten GP:n lopputuloksissa Tytöt-2005-luokassa mutta 2006-tyttöjen joukossa hän oli kuudes.  Tässä ottelussa hän pelasi todella hyvin! Aiemmin olin onnistunut voittamaan hänet kahteen kertaan, mutta nyt hän tuli peliin hurjalla sykkeellä. Katsokaa vailla pallorallit, kun hän johti 9-7 toista erää ja 5-3 kolmatta erää.

Hyvin tuttu kävelyreitti Narvassa

Olen kävellyt tämän reitin todella monta kertaa vuosien aikana eli kävely Inger Hotellista pöytätennishallille. Alussahan tosin nukuin aina pelihallin vierashuoneissa.

Tiistai, aamutreenit – peli Ksenia Geniteä vastaan

Vedin harjoitukset Ksenia Geniten kanssa. Pelaaminen oli todella hauskaa, koska Ksenian  focus ja asenne olivat korkeaa luokkaa. Hänen ikäluokkansa on 2006 ja hän on pelannut pöytätennistä vasta vuoden eli hän aloitti viime vuoden toukokuussa jo aiemmin aloittaneen kaverinsa Maria Ljapunovan houkuttelemana. Mutta sen jälkeen hän on ollut mukana melkein joka harjotuksissa. Hänen kehttymisensä niin lyhyessä ajassa on todella vaikuttavaa. Ksenia on Viron 2006-tyttöjen kolmonen heidän naisten rankinginsa mukaan. Treenien lopuksi pelasimme ottelun  ”paras seitsemästä”-systeemillä ja Ksenia voitti 4-1. Hän näytti muutaman erittäin kovan kämmenlyönnin!

Maanantai, iltatreenit – peli Maria Zavronkovaa vastaan

Maanantain aamutreeneissä pelaaminen oli ollut vähän tuskaa, koska edellisistä treeneistä oli aikaa jo vuosi (kilpailuottelut ovat eri asia kuin harjoitteleminen).  Iltaharjoituksissa meni jo paljon paremmin. Treenasin Maria Zavronkovan kanssa, joka kävi PT Espoon kevätkilpailuissa. Hän on siis 2007-tyttöjen Viron ykkönen. Tässä vaiheessa kuitenki videota vain pelaamastamme erästä treenien päätteeksi. Hävisin 6-11. Kauheasti ei tullut menestystä koko sitä seuranneesssa ”ykköspöytä”-kisan erissä. Mutta vasta toiset treenit!


Kosken kesäleiri pelattu – löytötavaroita tarjolla

(, Esko Heikkinen)

Kosken kesäleiri pelattu – löytötavaroita tarjolla

Siivousporukan saldona oli mm. iso pyyhe, pari hupparia, lenkkarit, laturi ja kuulokkeet.

Periä saa Eskolta 05062532.

———————————————————————————————————————–

Perinteistä voidaan todella puhua, sillä leiri on Kosken koulukeskuksessa jo 16. kertaa. Taneli Keinonen on ollut mukana jokaisella leirillä ja johtaa tätäkin tapahtumaa. Muut valmentajat ovat Mattias Bergkvist (ma-ti), Mika Räsänen (ke-to), Markus Heikkinen ja Elmo Räsänen.

Kelit ovat hienot ja homma tuntuu toimivan aika hyvin, paitsi että suihkuista ei tiistaina tullut lämmintä vettä. Torstaina on vuorossa perinteinen leirisauna ja -uinti ja tietenkin myös leiripaitojen jako.

Kahdessa salissa on yhteensä 20 pöytää.


Uusia tarinoita liiton sivuilla

(, Esko Heikkinen)

Uusia tarinoita liiton sivuilla

Historiakirjamme tulee ulos lähipäivinä. Sen jälkeen juttuja alkaa vähitellen löytyä myös verkosta. Jo nyt on otettu pieni alku, kuten voit täältä katsoa.

Urheilu on täynnä tarinoita ja historia ei ole milloinkaan valmis. Kirjammekin on joiltakin osin vanhentunut jo painosta tullessaan. Siksi historiaa on koko ajan tulkittava, täydennettävä, korjattava. Se sujuu verkossa kätevästi.


Junioreiden EM, joukkuearvonnat

(, Mika Räsänen)

Junioreiden EM, joukkuearvonnat

Romanian Cluj-Napocassa 15-24.7 järjestettävien junioreiden EM-kisojen arvonnat on julkaistu.

Suomen joukkueiden alkulohkot:
Junioripojat (Alex Naumi, Pedram Moradabbasi, Arttu Pihkala)
Itävalta, Suomi Tanska, Wales, Armenia.
Junioritytöt (Annika Lundström, Sofie Eriksson ja Aleksandra Titievskaja)
Suomi, Bulgaria, Sveitsi, Makedonia.
Kadettipojat (Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen)
Slovenia, Englanti, Viro, Suomi

Alkulohkojen jälkeen joukkuepelit jatkuvat sijoituspeleillä. Joukkuekilpailun jälkeen 20.7 alkavat henkilökohtaiset luokat, joiden arvonnat tehdään kisojen aikana. Kadettipojat eivät osallistu henkilökohtaisiin luokkiin, Aleksandra Titievskaja pelaa henkilökohtaiset luokat kadeteissa. 


Veteraanien MM, Las Vegas 18-24.6. 2018

(, Mika Räsänen)

Veteraanien MM, Las Vegas 18-24.6. 2018

Veteraanien MM-kisat järjestetään Las Vegasissa 18-24.6. Kisoissa on mukana melkein 4000 osallistujaa. Kisan arvonnat on nähtävissä tapahtuman kotisivuilla osoitteessa: www.wvc2018.com 

 

 

 

 

Matkapuhelimen käyttö kesäleirillä
, Taneli Keinonen
Junioreiden EM, Cluj-Napoca 15-24.7
, Mika Räsänen
PTT Spanish Open, Barcelona – Julmala, Launonen, Mäkelä, Natunen, Pasanen ja Tapola mukana
, Juha Julmala , Lataa tiedosto tästä
Senioreiden NETU 24.-27.5.2018, Haapsalu – Naumi vireessä
, Mika Räsänen
TIPin kesäleiri Tartossa 31.7.-3.8.
, Mika Räsänen
Finlandia Junior Open – Kilpailutulokset, sunnuntai
, Mika Räsänen , Lataa tiedosto tästä
Benedek Olah – Jura Morez, Ranskan Pro A 2017-2018, Jura Morez sarjan 3.
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
Finlandia Junior Open – Kilpailutulokset, lauantai
, Mika Räsänen , Lataa tiedosto tästä
Pt Forum lopetettu
, Risto Pitkänen
Finlandia Junior Open suorana PingisTV:llä
, Kimmo Pihkala
Kuukauden pelaaja, toukokuu 2018
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
Tietosuoja SPTL:n Pelaajarekisterissä
, Kimmo Pihkala
Kosken Kesäleirin info
, Taneli Keinonen
19.-20.5.2018 pelattujen kilpailujen ratingit
, Jori Haataja , Lataa tiedosto tästä
JUHA-LISTA 2.6.2018
, Juha Suotmaa
ITTF Puolan junioriavoimet 23.-27.5.2018 – Lundström mukana
, Teemu Oinas
ITTF Kanadan junioriavoimet +YOG-karsinta 28.5.-2.6.2018
, Teemu Oinas
ITTF Hong Kong Open 22.-27.5.2018 – Olah mukana
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
26.-27.5.2018 pelattujen kilpailujen ratingit
, Jori Haataja , Lataa tiedosto tästä
FJO, aikataulumuutos/ change in schedule B11/B15
, Mika Räsänen , Lataa tiedosto tästä
ITTF Kiinan avoimet 29.5.-3.6.2018, Olahille 3-4 tappio Kou Leille
, Teemu Oinas
Ratingin ulkopuoliset ulkomaalaiset
, Jori Haataja
Junioreiden NETU, Haapsalu 26-28.6
, Mika Räsänen
Israel parempi naisten EM-karsinnassa
, Mika Räsänen

Näytä kaikki artikkelit