Etusivu

SPINT 2018 – Parapöytätenniksen MM, Celje 15.-21.10.2018 – Miettiselle tiukka 2-3 avaustappio

(, Teemu Oinas)

SPINT 2018 – Parapöytätenniksen MM, Celje 15.-21.10.2018 – Miettiselle tiukka 2-3 avaustappio

Esa Miettinen osallistuu Slovenian Celjessä pelattavaan parapöytätenniksen kaksinpelien MM-kilpailuihin 15.-21.10.2018.

Luokka 9
Pooli C
Aviv Gordon (ISR) – Juan Bautista Perez Gonzalez (ESP) 0-3 (10-12, 6-11, 3-11)
Esa Miettinen – Juan Bautista Perez Gonzalez (ESP) 2-3 (11-9, 11-7, 8-11, 6-11, 6-11)
Esa Miettinen – Aviv Gordon (ISR) to klo 15.15 LIVE pöytä 1 https://www.youtube.com/channel/UCjSxVySND0aWTkisWbbs9tQ/feed

16 pelaajan luokka arvottiin viiteen pooliin joten yksi pooleista on neljän pelaajan pooli ja loput kolmen pelaajan pooleja. Esa Miettinen arvottiin pooliin C jossa vastaan asettuu Juan Bautista Perez Gonzalez (ESP) ja Aviv Gordon (ISR). ”Erikoinen ratkaisu”, kommentoi Miettinen viiden poolin arvontaa alunperin ilmiselväksi valinnaksi kuviteltavan neljän kappaleen neljän pelaajan poolin sijaan. Perez Gonzalezia Miettinen ei ole aiemmin voittanut, ”hän pelaa lähellä pöytää ja pitää vauhtia yllä molemmilta puolilta” kommentoi Miettinen poolinsa ykköspelaajaa. Perez oli 1987 Espanjan vammattomien maajoukkueessa Intian MM-kisoissa. Hän sai siellä jonkin taudin, jonka seurauksena vammautui. Gordon on Miettiselle uusi vastustaja, ”pitkä näppylä rystypuolella, pyörittelee mailaa jonkun verran” tietää Miettinen.


Kuva: Esa Miettinen ja valmentaja Martti Autio

Livelähetyksiä huomisista peleistä on nähtävissä YouTubesta: https://www.youtube.com/channel/UCjSxVySND0aWTkisWbbs9tQ/feed


Pelijärjestelmänä on 3-4 pelaajan karsintapoolit ja niiden jälkeen pelataan cup-vaihe. Miettinen kilpailee luokassa 9 jossa on yhteensä 16 pelaajaa jotka ovat kaikki maanosiensa mestareita, rankingin perusteella kelpuutettuja tai villin kortin pelaajia. Miettisen poolipelit pelataan 17.-18.10. ja cup-ottelut 19.-20.10.

Yleissivu: https://spint2018.com/
Kilpailun Facebook-sivusto: https://www.facebook.com/SPINT2018/
Pelaajalistat: http://www.ipttc.org/calendar/2018/WC/Player%20list_WC_RL.pdf


Joonas Kivimäki Buenos Airesin YOG-joukkuefinaalin tuomarina

(, Teemu Oinas)

Joonas Kivimäki Buenos Airesin YOG-joukkuefinaalin tuomarina

Joonas Kivimäki oli tuomarina joukkuekilpailun finaalissa Nuorten Olympialaisissa Buenos Airesissa 15.10.2018. Kiina voitti Japanin 2-1 eli Kiina voitti kaikki kisojen pöytätenniskultamitalit ja Japani kaikki hopeamitalit.

Finaalin tulokset:
Japani – Kiina 1-2
HIRANO Miu – SUN Yingsha 2-3 (4-11, 11-7, 11-7, 13-15, 1-11)
HARIMOTO Tomokazu – WANG Chuqin 3-1 (9-11, 11-7, 12-10, 11-3)
HIRANO/HARIMOTO – SUN/WANG 1-3 (8-11, 6-11, 14-12, 5-11)


Kuva: Joonas Kivimäki tuomaroi ja Tomokazu Harimoto tuulettaa voitettua pistettä 


80-vuotisjuhlat 27.10.2018

(, Mika Räsänen)

80-vuotisjuhlat 27.10.2018

Liiton 80-vuotisjuhlan ilmoittautuminen päättyi 12.10 ja iltajuhlaan ilmoittautunut 200 henkilöä. Klo 19 alkavaan iltajuhlaan on vielä muutamia paikkoja jäljellä. Niitä voi kysyä liiton toimistosta os. mika.rasanen@sptl.fi. Iltajuhlan pukukoodi smart casual ja urheilun ansiomerkit.

Illalliskortin lunastaneille lähetetään lasku heidän ilmoittamaansa osoitteeseen. Laskuja aletaan lähettää maanantaina 15.10.  Illalliskortin voi maksaa myös suoraan liiton tilille:  FI11 5716 9020 0181 28. Viitteeksi illalliskortin ottajan nimi. Jos saat laskun, mutta olet jo ehtinyt maksaa illalliskortit, lasku on luonnollisesti aiheeton. Varsinaista illalliskorttia ei jaeta/postiteta, sillä juhlassa on pöytiin ohjaus.

OHJELMAA KOKO PÄIVÄN AJAN

Juhlapäivänä 27. lokakuuta on tapahtumia aamusta alkaen. Liittohallitus laskee kukat SPTL:n ensimmäisen puheenjohtajan Bruce Campbellin haudalla ja Ruskeasuolla pelataan Jarmo Siekkisen ja Rein Lindmäen junailema ”maaottelutapahtuma”. Martti Aution järjestämä miesten ja naisten kaksinpelin Suomen mestareiden tapaaminen on iltapäivällä juhlapaikalla.

Juhlissa on myynnissä myös lajin 80v historiakirja niille, jotka eivät ole teosta vielä ehtineet ostaa. Etukäteen kirjoja voi tilata täältä:

Historiikki

Suomen Pöytätennisliitto 80 vuotta – ohjelma Hotelli Presidentissä 27.10.2018
16.30 Kokoontuminen alkaa
– Tervetuliaismalja
– Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki suomalaiset pöytätennisihmiset
– Pukukoodi Smart Casual, urheilun ansiomerkit
17.00 Pääjuhla
– Juhlapuhe: Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio
– Lajihistoriamme ja liiton tervehdys – SPTL:n puheenjohtaja Esko Heikkinen
– SPTL:n myöntämien pronssisten ja hopeisten ansiomerkkien jako
– Aulassa ”pieni pöytätennismuseo” sekä tuoreen lajihistorian myyntipiste
———
19.00  Juhlaillallinen illalliskortin lunastaneille (95 €)
– SPTL:n kunniajäsenyyksien julkistaminen sekä plakaatien ja kultaisten ansiomerkkien jakaminen
– Suomen pöytätenniksen Hall of Fame – ensimmäiset valinnat
– Ulkomaisten vieraiden tervehdykset ja vapaa sana
– Jiri Nikkinen & The Beatles Tribute Band – ”maailman paras Beatles-coverbändi”
24.00 Ilta päättyy

Veteraanien joukkue SM (B) – Kilpailukutsut

(, Gabriel Zewi)

Syysliittokokous 24.11.2018

(, Mika Räsänen)

Syysliittokokous 24.11.2018

SYYSLIITTOKOKOUS

 Suomen Pöytätennisliiton syysliittokokous pidetään joukkue- ja 2200 SM-kisan yhteydessä lauantaina 24.11.2018 Helsingissä Ruskeasuolla (Osoite: Ratsastie10).

Kokouksen kellonaika täsmentyy, kunhan kisojen tarkempi aikataulu on selvillä.

Liittokokouksessa käsitellään liiton toimintasääntöjen 16 §:ssä mainitut asiat. Lisäksi äänioikeutetun jäsenseuran kirjallisesta vaatimuksesta liittokokouksen esityslistalle on merkittävä asia, joka halutaan liittokokouskäsittelyyn edellyttäen, että tämä vaatimus on jätetty liittohallitukselle vähintään yhtä kuukautta ennen kokousta.

Syysliittokokouksessa:

  • vahvistetaan seuraavan vuoden toimintasuunnitelma
  • päätetään jäsenmaksun ja muiden liitolle tulevien maksujen suuruus
  • vahvistetaan seuraavan tilikauden talousarvio
  • päätetään liiton puheenjohtajalle, varapuheenjohtajalle, liittohallituksen jäsenille ja tilintarkastajille maksettavista palkkioista
  • valitaan seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi liiton puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä neljän (4) erovuoroisen liittohallituksen jäsenen tilalle uudet jäsenet ja yhdeksi vuodeksi neljä (4) varajäsentä, joiden toimikausi alkaa välittömästi kokouksen jälkeen
  • valitaan yksi (1) tilintarkastaja ja hänelle henkilökohtainen varamies tarkastamaan liiton seuraavan tilikauden tilejä ja hallintoa

Liittokokouksessa saavat olla edustettuna jäsenvelvollisuutensa täyttäneet jäsenseurat, joista jokaisella on yksi ääni.
Sama henkilö voi edustaa valtakirjalla enintään kolmea (3) jäsenseuraa
(liiton säännöt 13 § ja 14 §).


TUL Joy Games (C) – Kilpailukutsut

(, Juha Kangas)

Kommentteja PT Espoon syyskisoista 13-14.10.2018

(, Arto Luukkainen)

Kommentteja PT Espoon syyskisoista 13-14.10.2018

Ihan aluksi on kiitettävä PT Espoon puuhamiehiä hienon tapahtuman järjestämisestä! Saatiin pelattua isot kisat, kun oli 21 pöytää käytettävissä.  Alasalissahan oli yhdeksän pöytää. Olihan siinä toimintaa, kun samaan aikaan oli pelejä 21 pöydällä. Siten poolit olivat normaalikokoiset ja kaksi pääsi jatkoon. Olipa viidenkin pelaajan pooleja, jotka vedettiin kahdella pöydällä, koska järjestävän seuran ihmisiä riitti tuomareiksi. Järjestäjien edustajat hoitivat tuomaroinnin myös jatkopeleissä. Onhan tällainen aina ylellistä. Kiva että PT Espoossa riittää talkoohenkeä.

Yläsali on kyllä ylivoimainen ottelujen seuraamiseen.

Palkinnot jaettiin tällä kertaa heti tai pian luokan päättymisen jälkeen yläsalissa. Se oli todella loistava juttu, koska se loi tunnelmaa ja tarjosi mahdollisuuden valokuvien ottamiseen. Niitä palkintokuvia seurattiin esim. Narvassa reaaliajassa ja isät ja äiditkin olivat iloisia.

Oli mukavaa, että sunnuntaina oli ”helppoja” luokkia junioreille. Siitä jäi hyvä mieli kaikille. Ainakin Narvan tiimin vähemmän pelanneet tytöt olivat tästä äärimmäisen iloisia ja mitalit olivat kaulassa vielä maanantaiaamunakin. Heidän peliuransa ensimmäiset palkinnot! Koska yksi tyttö jäi kuitenkin ilman mitalia, satamassa oli järjestettävä seremonia, jossa hänellekin luovutettiin mitali (Starin kisojen hakematta jäänyt jättimitali) tunnustuksena hyvistä peleistä ja muistoksi tästä hänen ensimmäisestä kilpailumatkastaan Suomeen.

Isot papukaijamerkit sille PT Espoon nörtille, joka keksi palkinnoksi modernia elektroniikkaa eli esim. varavirtalähteet ja Bluetooth-kaiutin, jolla voi soittaa musiikkia kännykästä. Sain kuulla muussa yhteydessä Narvan tytöiltä , että varavirtalähteet ovat haluttuja 11-12-vuotiaiden tyttöjenkin keskuudessa. Ja se yhden tytön palkinnoksi saama Bluetooth-kaiutin oli riemullinen palkinto, joka oli tarkoitus ottaa käyttöön sunnuntaisessa päättäjäispartyssä. Tältä osin suunnitelma ei ihan onnistunut, koska kisat kestivät niin myöhään sunnuntainakin. Mutta en minä vaan olisi keksinyt moisia palkintoja! Täytyy pitää mielessä. 🙂

Ruskeasuon kahvilassa saadaan nykyään hyviä ruoka-annoksia! Se osoittautui kerrassaan tärkeäksi Narvan tyttöjen ruokahuollon kannalta. Pelkät leivät ja hedelmät ja vastaavat eivät tahdo riittää, kun pelataan katkeamatta klo 9.00 – 21.00.  Tästä on kokemusta esim. huhtikuun PT Espoon kisoista.

Narvan tytöt olivat todella onnellisia kilpailujen johdosta (toki itse matkakin oli ”cool”) ja Liidia-valmentaja oli iloinen, kun esim. Arina Litvinova sai kovia otteluita. Tulevat varmasti mielellään seuraavallakin kerralla, jos kutsutaan ja päästetään!

Tässä muutamia huomioita kaikesta siitä, mitä satuin näkemään omin silmin tai muuten vaan kokemaan:

Leonid Pullinen pelasi todella kaunista, nopeaa ja tehokasta hyökkäyspeliä. Kansainvälistä meininkiä!

Daniel Tran pelasi myös kerrassaan hienosti. En tarkoita ottelun voittamista vaan tekniikkaa ja asennetta. En nähnyt Danielin lauantaista peliä, jossa hän voitti Toni Ruokasen M-1800-luokassa pisteiden valossa aika hurjassa pelissä 3-2. En nähnyt ottelua mutta Siang Vanuy kertoi). Itse näin, kun Daniel voitti äärimmäisen hyvin pelanneen Maria Zavronkovan Juniori-ratíng-luokassa 3-2 oltuaan häviöllä erin 1-2.

Matias Ylisen näin pelaavan Maria Zavronkova vastaan MJ-14GP-luokassa lauantaina ja vaikka Matias hävisi 0-3, hänen pelinsä oli erittäin lupaavaa ja ennakkoluulotonta hyökkäyspeliä.

Aaro Mäkelä on tehnyt todellisen läpimurron. Hän pelasi erittäin varmaa peliä, joka tuotti tuhoa Narvan uusissa tytöissä. Vasta Juniori-rating 2- luokan finaalissa Ksenia Genite onnistui murtamaan Aaron puolustusmuurin. Kuten kilpailujen aikana puhuttiin, Aaro hyppää vielä korkeammalle tasolle, kun lisää repertuaariinsa myös kovemmat omat hyökkäyslyönnit.

Juulia Kauppisella on näpäkkä kämmentappo! 200 Oulua pohjoisempana sanottaisiin kai kämmenräppäys (verbi räpätä).

Siiri Toffer oli iloinen yllätys! Valtavan hyvä rystyspin ja hyökkäyspeli nättiä muutenkin. Siiri pani lujasti vastaan kahdelle Narvan tytölle Juniori-rating 2 -luokassa.

Martti Kanasuo on kehittynyt valtavasti ja pelasi hienoa peliä!

Joni Kauppinen on kehittänyt jostakin harmittavan (Narvan tyttöjen kannalta) hyvän ballong-puolustuksen tai nostelun siis. Hän liikkuu siinä hyvin ja saa kierrettäkin mukaan. Ei kannata kuitenkaan siirtyä nosteluun pakottamatta, koska nostelulla ei hevillä voita otteluita ylemmällä tasolla.

Yuri Afanassiev on aivan hillittömän hyvä. I like! Yurihan on vasta 2008, joten aikaakin vielä on.  Erittäin komeaa hyökkäyspeliä! Kolmen vuoden kuluttua Suomen kadettijoukkueessa JEMmissä?

Veera Räsänen pelasi hienoa hyökkäyspeliä ainakin Kristina Smirnovaa vastaan Juniorit-1200-luokassa.  Ihastelin erityisesti hänen vastaspiniään läheltä pöytää Kristinan kämmenspinistä. Murhaavaa parhaimmillaan! Veera muuten johti erin 2-1, mutta Kristina voitti jännityskamppailun viidennessä 12-10. Tuollaista peliä aina, Veera!

Yixin Yang oli parhaimmillaan suorastaan häikäisevä. Hän pystyy lyömään virheettömästi alakierrettä vaikka 1000 vuotta, mutta hänellä on myös voimakkaat hyökkäyslyönnit.

Pertti Kainulainen pelasi muutaman uskomattoman hyvän pallorallin Arina Litvinovaa vastaan M-1700-luokan jatkokaaviossa. Ensimmäinen erä muuten Arinalle vain 16-14!

Elmo Räsänen keksi Joona Räsäselle erinomaisen taktiikan Sofija Petrova vastaan M-1300-luokan kvartassa. Sillä tavalla Joona meni erissä 2-1-johtoon vaikka Sofija painelikin sitten ohitse.

Hannu Löppönen hurmioitui M-1700-luokan finaalissa käsittämättömän voimakkaaseen ja aggressiiviseen hyökkäyspeliin Arina Litvinovaa vastaan mennen 2-0-eräjohtoon. Lopulta tuli sentään noutaja mutta hieno suoritus joka tapauksessa!

Lauri Hakaste on mennyt hurjasti eteenpäin kevään jälkeen.  Olemus on sporttinen ja peli kansainvälistä hyökkäystä. Hienoa Lauri!

Henri Kujala alkaa olla jo valmis suurempiinkiin voittoihin. Ainakin hän voitti sunnuntain MK:ssa Joonas Kylliön 3-2 ja meni poolista jatkoon. Oli kuulemma voittanut Joonaksen jo lauantain M-2200-luokassa.  Joonashan oli MJ-17GP-luokan finaalissa.

Risto Jokiranta on turkasen hyvä pelaamaan näppyläpelaajaa vastaan! Tämän huomasi, kun hän pelasi MJ-14GP-luokassa Sofija Petrovaa vastaan. Sofijallahan on rystyllä näppylä. En siis puhu siitä, että hän voitti Sofijan, mikä oli toki odotettua, vaan taidosta.

Siang Vanuyn kanssa jälleen hyvät pingiskeskustelut!

Aleksandra Titievskaja on hyvällä tiellä ja paukautteli kovia tappoja aina, kun ehdin hänen pelejään vilkaista.

Aleksi Räsänen nousi ärsyttävästi ellei sitten peräti harmittavasti  😀 3-2 voittoon (viides takamatkalta 12-10) erätilanteesta 2-1 Narvan valmentajaa Liidia Andreevaa vastaan sunnuntaisen miesten kaksinpelin kvartassa. Hyvää peliä todellakin!

 


IPT-94, kansalliset (B) – Arvonnat

(, Mika Kauppinen)
Junioreiden TOP – Kilpailukutsut
, Teemu Oinas
PT Espoon syyskisat GP (Valio) – Arvonnat
, Kimmo Pihkala
Pöytätenniksen lajiosa Kisakalliossa 10.-11.11.2018-vielä voi ilmoittautua
, Taneli Keinonen
PT Espoon syyskisat GP (Valio) – Ilmoittautuneet
, Kimmo Pihkala
Ranskan pääsarja 2018/2019 – Benedek Olah / Jura Morez, Olahille ja Jura Morezille voitto
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
GP-pisteet 2018-2019
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
4-divisioona 1/2 V-S ja Itä-Suomi – Tiedosto
, Tero Naumi
Silja Malja (B) – Kilpailukutsut
, Jouko Manni , Lataa tiedosto tästä
Varsinais-Suomen 4- ja 5-divisioonan lohkojaot ja pelipaikat
, Jori Haataja
Sarjat: sarjakuri ja tuomarointi
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
Suora PingisTV-lähetys Espoon syyskisoista
, Kimmo Pihkala
OPT-86:n syyspoolikilpailut (B) – Arvonnat ja livelähetykset
, Seppo Hiltunen
PT Espoon syyskisat GP (Valio) – Tulokset
, Kimmo Pihkala
Kuukauden pelaaja, syyskuu 2018 – Miikka O’Connor, PT 75
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
Annika Lundström, Youth Olympic Games, Buenos Aires 6.-18.10.2018 – joukkuekilpailun raportti
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
Jyväskylän yliopiston PREACT-tutkimushanke, kysely
, Mika Räsänen
IPT-94, kansalliset (B) – Kilpailukutsut
, Mika Kauppinen
Ratingin ulkopuoliset ulkomaalaiset
, Jori Haataja
PT Espoon syyskisat GP (Valio) – Arvonnat
, Kimmo Pihkala
PT Espoon syyskisat GP – Kilpailukutsut
, Toni Soine
OPT-86:n syyspoolikilpailut (B) – Kilpailutulokset
, Teemu Oinas
Pöytätenniksen SM-sarjan avaus Tampereella 6.10.2018 – raportti
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
6.-7.10.2018 pelattujen kilpailujen ratingit
, Jori Haataja , Lataa tiedosto tästä
PT 75 kansalliset (B) – Kilpailutulokset
, Jyrki Nummenmaa

Näytä kaikki artikkelit