Etusivu

Pöytätenniksen SM-sarjaa Oulussa lauantaina 21.1.2017 – Suora lähetys

(, Teemu Oinas)

Pöytätenniksen SM-sarjaa Oulussa lauantaina 21.1.2017 – Suora lähetys

SM-sarjan turnaus 4/5 pelataan Oulussa Rajakylän yläasteen salissa osoitteessa Ruiskukkatie 4-8, Oulu. Saliin on juuri nyt joulutauon aikana asennettu uusi valaistus joten olosuhteet ovat parantuneet.

Pelit alkavat kello 13.00. Kierrokset alkavat tasatunnein kello 13.00, 15.00 ja 17.00. Turnaus on ohi klo 19.00 mennessä.

Otteluohjelma:

10.kierros, klo 13.00
OPT-86 – Wega
TuKa – PT 75
LPTS – TIP-70
KoKa – PT Espoo (Livestream)

11.kierros, klo 15.00
TIP-70 – KoKa
PT 75 – OPT-86
Wega – TuKa (Livestream)
PT Espoo – LPTS

12.kierros, klo 17.00
LPTS – TuKa
KoKa – OPT-86
PT 75 – TIP-70 (Livestream)
Wega – PT Espoo

Sarjan tilastot: http://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=20

Turnauksesta lähetetään livelähetys YouTubeen. Linkki tulee tänne myöhemmin.


Pöytätenniksen SM-sarja palaa tauolta

(, Teemu Oinas)

Tiedotusterveisiä

(, Esko Heikkinen)

Tiedotusterveisiä

Urheilugaalassa käytiin ja ensimmäistä kertaa sen tapahtuman historiassa pöytätennis oli mukavasti esillä. Pentti oli ehdokkaana Läpimurto-kategoriassa, mutta joutui taipumaan Patrik Laineelle.

Patrik ei ollut paikalla Areenassa, mutta Benedek oli. Ja Benedek myös tunnettiin ja huomattiin. Olalle taputtelijoita ja selfien ottajia riitti. Jalkaleikkauksesta toipuva Pena hoiteli PR:äänsä rutiinilla erinomaisesti ja tyttöystävä Kata Lukacs ihmetteli ympärillä pyöriviä suomalaisia urheiluihmisiä. Ei ole epäilystäkään siitä, kuka on maamme tunnetuin pingisihminen tällä hetkellä!

Keskiviikkona Pena hoiteli vielä jalkaleikkauksen jälkikontrollin ja oli jo illalla pelaamassa Ruskeasuolla. Siellä olikin kunnon meno, kun pöydät eivät tahtoneet riittää kaikille halukkaille liiton treeneissä.

Liittohallitus piti vuoden ensimmäisen kokouksensa viime torstaina. Asioita piisasi, sillä edellisestä tapaamisesta oli jo aikaa.

Valiokuntien osalta päätettiin mm. kokoonpanot. Työvaliokunnassa jatkavat puheenjohtajan ohella Matti Kurvinen, Sonja Grefberg, Mika Räsänen. Varainhankinta on valiokunnan asialistalla yhä vahvemmin. Nyt etsitään mm. pankki-ja vakuutusyhtiökumppania ja tutkitaan mahdollisuuksia joukkorahoitukseen.

IT-valiokunta on edelleen yhtä kuin Kimmo Pihkala ja Marko Koskinen. Nettisivuille on tehty runsaasti päivityksiä ja nyt kehitellään ottelutietokantaa. kehitetään edelleen. Sääntövaliokunnassa jatkavat Kimmo Arenius, Esko Heikkinen, Matti Kolppanen, Lauri S. Miettinen,  Asko Rasinen ja Joonas Kivimäki. Lähiajan hankkeita on tuomaritoiminnan kehittäminen.

Seuravaliokunta on saanut uuden kokoonpanon ja siihen kuuluvat Riku Anttila, Taneli Keinonen, Jukka Nieminen, Seppo Hiltunen ja Tero Tamminen. Tsemppiseurat ovat toiminnassa edelleen etusijalla. Veteraanivaliokuntaan kuuluvat Jarmo Siekkinen, Kai Merimaa ja Pertti Mäkinen ja se täydentyy vielä. Edessä on ainakin Veteraanien-SM tammikuun lopulla.

Kilpailuvaliokuntaan valittiin entiset eli Teemu Oinas, Jori Haataja, Kimmo Pihkala, Jouko Manni ja Mika Räsänen. Todettiin, että Gewo Cupia ei voi pelata pääsiäisenä, mutta Ruskeasuo on kiinni. Mestaruussarjan finaaliturnauksen siirtämistä pohditaan edelleen.

Huippu-urheiluvaliokunnassa jatkavat Sonja Grefberg, Pasi Valasti, Mattias Bergkvist ja Mika Räsänen. Todettiin, että Anna Kirichenko kutsuttiin ensimmäistä kertaa järjestettävään U21 EM-kisoihin, jotka pidetään Sotshissa. Myöhemmin myös Annika Lundström sai kutsun kisaan, joka järjestetään helmikuun alussa. Maajoukkueiden osalta jatkossa on tavoitteena parantaa viestintää ja suunnittelua sekä yhtenäistää toimintatapoja ja sitouttaa mukana olevia henkilöitä ”Team Finland”- hengessä. Tästä myöhemmin kevään aikana lisää.

Vuoden 2016 Finlandia Open oli taloudellisesti hyvä ja järjestelyt Kisakalliossa sujuivat kaiken kaikkiaan kiitettävästi. Koko liiton menneen vuoden kokonaistulos sen sijaan on odotettua jonkin verran huonompi, sillä näyttäisi olevan noin 40 000 € miinuksen puolella. Tulokseen vaikuttavat monet uudistukset sekä tavallista kalliimpi kansainvälisten kisojen vuosi – mutta tulipa julkisuuttakin!. Liiton taloudellinen tilanne kestää toistaiseksi tilanteen, mutta varainhankintaa on kehitettävä.

Hallitus totesi, että Olympiakomitea myönsi meille yhteensä 16000 € tukea vuodelle 2017. Siitä 10 000€ on suunnattu Benedekille ja valmentajalle sekä 6000 € parapöytätennikseen ja valmentajaan.

SPTL:n kevätkokous päätettiin järjestää PT Espoon kevätkisojen yhteydessä 18.3 klo 15 Ruskeasuolla. Tervetuloa paikalle mahdollisimman monen seuran voimin mm. hyväksymään toimintakertomusta ja tulosta sekä mahdollisia sääntömuutoksia, joita esitellään hyvissä ajoin ennen kokousta.

ETTU on tarjonnut kansallisille liitoille mahdollisuutta sekä pelaajaleiriin että valmentajakoulutukseen. Edustajamme Sonja selvittelee, lähdemmekö kisaan mukaan.

Kosken Kaiku puolestaan järjestää 13- ja 15-vuotiaiden SM-kisat. Hallitus päätti, että kisoissa järjestetään ainakin 15-vuotiaiden nelinpeli. 13-vuotiaiden nelinpeli järjestetään, mikäli se on aikataulujen puitteissa mahdollista.

Eeva Erikssonille annettiin poikkeuslupa osallistua 85-vuotiaiden luokkaan veteraanien SM-kisoissa, mikäli luokkaan osallistuvat miespelaajat hyväksyvät tämän. Perusteluna on, ettei Eevalle ole lähellä omaa ikää naisten luokkaa kisassa.

 

SM-sarjan turnaus 4/5 tulokset, Oulu 21.1.2017

(, Tuomas Perkkiö)

SM-sarjan turnaus 4/5 tulokset, Oulu 21.1.2017

SM-sarja

10.kierros

KoKa-PT Espoo 0-5

LPTS-TIP-70 5-1

OPT-86-Wega 2-5

TuKa-PT 75 1-5

 

11.kierros

PT Espoo-LPTS 3-4

TIP-70-KoKa 4-3

Wega-TuKa 5-2

PT 75-OPT-86 4-3

 

12.kierros

Wega-PT Espoo 4-3

Pt 75-TIP-70 4-3

KoKa-OPT-86 4-3

LPTS-TuKa 5-0


14.-15.1.2017 pelattujen kilpailujen ratingit

(, Jori Haataja)

Veteraani SM-arvonnat ja aikataulut

(, Aarne Kyläkallio)

Veteraani SM-arvonnat ja aikataulut

Arvonnat löytyvät alemmista artikkeleista (molemmissa sama tiedosto). Jostain syystä niistä ei tullut artikkeleita joita voisin muokata.


Veteraani SM – Kilpailukutsut

(, Aarne Kyläkallio)

Junioreilla ohjelmaa keväällä

(, Mika Räsänen)

Junioreilla ohjelmaa keväällä

Tammikuun lopulla varttuneempien pelaajien taistellessa Veteraanien SM-mitaleista Ruskeasuolla, Espoon Tuulimäessä järjestetään juniorileiri, johon on alustavasti ilmoittautunut mukaan 26 pelaajaa. Osalle kärkijunioreista järjestetään samalla perjantain ja lauantain aikana yhteistyössä Kisakallion kanssa  fysiikkatestit. 

Helmikuun ensimmäisellä viikolla Alex Naumi, Veikka Flemming, Veeti Valasti, Arttu Pihkala, Noah Steif ja Annika Lundström osallistuvat Tsekkien junioriavoimiin. Samalla viikolla myös minipojat Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen osallistuvat Unkarin kansainväliseen junioriturnaukseen. Helmikuun  lopulla on vuorossa Ruotsin junioriavoimet/ Safirin turnaus Örebrossa, joihin osallistuvat Alex Naumi, Veikka Flemming, Pedram Moradabbasi, Matias Ojala, Veeti Valasti, Arttu Pihkala, Noah Steif, Annika Lundström ja Sofie Eriksson.

Maaliskuun alussa henkilökohtaisten SM-kisojen jälkeisellä viikolla on edessä viimeiset aikuisten EM-karsintaottelut, joiden jälkeen pelataan Italian junioriavoimet. Alustavan suunnitelman mukaan myös Italian kilpailuun on osallistumassa ainakin muutama pelaaja. Maaliskuun puolessa välissä järjestetään leiri ja loppukuusta onkin vuorossa 13- ja 15-vuotiaiden SM-kisat. 

Huhtikuussa kansainvälisessä kalenterissa potentiaalisia kisoja ei ole oikeastaan kuin Belgian junnuavoimet, johon osallistuminen meidän pelaajien osalta on vielä epävarmaa. Toukokuussa pelataan 12-ja 17v SM kisat ja todennäköisesti kuun loppupuolella pelaajia lähtee myös joko Espanjan tai Puolan junioriavoimiin. Lisäksi huhti-toukokuussa on ohjelmassa pari leiriviikonloppua.

Näiden tapahtumien lisäksi nuoret pelaajamme osallistuvat luonnollisesti myös kotimaan sarjapeleihin ja kisoihin sekä mahdollisesti myös joihinkin muihin kansainvälisiin tapahtumiin. Muutama junioripelaajamme käy myös pelaamassa sarjapelejä Ruotsissa ja Virossa. Lisäksi mm. Alex Naumi on nyt vuoden alussa harjoittelemassa Ruotsissa pari kuukautta ja mahdollisesti kauden aikana vielä muita lyhyempiä pätkiä.

Kesäkuussa on suunnitelmissa järjestää Kosken leirin lisäksi parikin juniorileiriä Ruskeasuolla. Kesäkuussa Virossa järjestetään myös junioreiden NETU. Heinäkuun alussa junioreiden EM-kisoihin lähtevä joukkue leireilee Kisakalliossa ja kausi päättyy heidän osalta vasta 14-23.7 Portugalissa järjestettäviin junioreiden EM-kisoihin.

Edessä on siis osalla pelaajista tiivis kevätkausi, joka kestää pitkälle kesään.

Ps. Kesäkuussa järjestettävälle Kosken leirille on jo nyt ilmoittautunut n. 20 pelaajaa. Muistakaa varata paikka leirille ajoissa!

Wega Malja GP – Kilpailukutsut
, Aarne Kyläkallio
V-S 4.- ja 5-divisioonien kevään jatkopelit
, Jori Haataja , Lataa tiedosto tästä
ITTF Unkarin avoimet 17.1. alkaen, Kirichenko mukana
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
Kosken kesäleiri – Tiedosto
, Taneli Keinonen
2-divisioonan turnaukset 3/4 21.1.2017
, Teemu Oinas
Henkilökohtainen SM – Kilpailukutsut
, Miko Haarala , Lataa tiedosto tästä
TuPy, Turun Tähtikisat – Kilpailukutsut
, Juha Kangas
Ratingin ulkopuoliset ulkomaalaiset
, Jori Haataja , Lataa tiedosto tästä
Veteraani SM – Ilmoittautuneet
, Aarne Kyläkallio
OPT-86:n Tikakoski-ratingkilpailut – Kilpailukutsut
, Seppo Hiltunen
Helsingin ja Uudenmaan 4. ja 5. divisioona
, Rauno Karppinen
1-divisioonan turnaukset 4/6 Oulussa ja Hangossa lauantaina 21.1.2017
, Teemu Oinas
ARF cup – Kilpailutulokset
, Måns Holmberg
GP-pisteet 2016-2017
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
ARF cup – Kilpailutulokset
, Måns Holmberg
Wega Malja GP – Invitation
, Aarne Kyläkallio
Veteraani SM – Ilmoittatumistilanne 15.1 klo 22:00
, Aarne Kyläkallio
2-div 3/4 – Tiedosto
, Tapani Lakaniemi
Pt forum toimii
, Risto Pitkänen
Kosken Malja GP – Kilpailutulokset
, Tero Naumi
7.-8.1.2017 pelattujen kilpailujen ratingit
, Jori Haataja , Lataa tiedosto tästä
VOK-koulutus – Tiedosto
, Taneli Keinonen
Veteraani SM – Ilmoittautumistilanne 12.1 klo 22:00
, Aarne Kyläkallio
VOK 2-mailapelien yhteiskoulutus 24.-26.2.2017
, Taneli Keinonen

Näytä kaikki artikkelit