Etusivu

Junioreiden EM 7.-16.7

(, Mika Räsänen)

Junioreiden EM 7.-16.7

Junioreiden EM-kisat pelataan Tsekin Ostravassa. Suomesta on mukana joukkue miesjunioreiden ja kadettipoikien luokissa. Miesjunioreissa pelaavat Alex Naumi, Arttu Pihkala ja Noah Steif. Kadettipoikien joukkueen muodostavat Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen. Lisäksi Aleksandra Titievskaja osallistuu henkilökohtaisiin luokkiin.

(16.7.)

Kilpailut ovat päättyneet ja mitalit jaettiin seuraavasti:

Junioripojat kaksinpeli:

1 Truls Möregård (SWE) 4-1 (11-8, 12-10, 11-3, 12-14, 11-9)
2 Yu Khinhang (AZE)
3 Vincent Picard (FRA)
3 Vladimir Sidorenko (RUS)

Junioritytöt kaksinpeli:

1 Anna Wegrzyn (POL) 4-2 (11-4, 4-11, 11-7, 6-11, 11-3, 11-4)
2 Jamila Laurenti (ITA)
3 Mariia Tailakova (RUS)
3 Darya Kisel (BLR)

Kadettipojat kaksinpeli:

1 Darius Movileanu (ROU) 4-2 (13-11, 11-6, 11-8, 6-11, 9-11, 11-6)
2 Iulian Chirita (ROU)
3 Alexis Kouraichi (FRA)
3 Milosz Redzimski (POL)

Kadettitytöt kaksinpeli:

1 Elena Zaharia (ROU) 4-0 (11-7, 11-6, 11-6, 11-8)
2 Vlada Voronina (RUS)
3 Prithika Pavade (FRA)
3 Svetlana Dmitrienko (RUS)

Junioripojat nelinpeli:

1 Lev Katsman / Maksim Grebnev (RUS) 3-1 (11-7, 8-11, 11-6, 13-11)
2 Truls Möregård / Vladimir Sidorenko (SWE/RUS)
3 Vladislav Ursu / Maciej Kolodziejcyk (MDA/AUT)
3 Vincent Picard / Lilian Bardet (FRA)

Junioritytöt nelinpeli:

1 Kristina Kazantseva / Mariia Tailakova (RUS) 3-0 (11-7, 12-10, 11-7)
2 Ece Harac / Özge Yilmaz (TUR)
3 Isa Cok / Camille Lutz (FRA)
3 Elizabet Abraamian / Anastasia Kolish (RUS)

Kadettipojat nelinpeli:

1 Iulian Chirita / Eduard Ionescu (ROU) 3-2 (6-11, 11-9, 11-4, 7-11, 11-9)
2 Hugo Deschamps / Alexis Kouraichi (FRA)
3 Felix Lebrun / Thibault Poret (FRA)
3 Vincent Senkbeil / Tom Schweiger (GER)

Kadettitytöt nelinpeli:

1 Prithika Pavade / Elena Zaharia (FRA/ROU) 3-2 (9-11, 8-11, 11-5, 11-3, 11-6)
2 Svetlana Dmitrienko / Anastasiia Beresneva (RUS)
3 Vlada Voronina / Alina Zavarykina (RUS)
3 Ilona Sztwiertnia / Wiktoria Wrobel (POL)

Juniorit sekanelinpeli:

1 Samuel Kulczycki / Katarzyna Wegrzyn (POL) 3-2 (6-11, 11-7, 6-11, 11-9, 11-5)
2 Lev Katsman / Elizabet Abraamian (RUS)
3 Truls Möregård / Rebecca Muskantor (SWE)
3 Artem Tikhonov / Kristina Kazantseva (RUS)

Kadetit sekanelinpeli:

1 Thibault Poret / Prithika Pavade (FRA) 3-1 (4-11, 11-5, 11-1, 11-8)
2 Mike Hollo / Annett Kaufmann (GER)
3 Felix Kohler / Naomi Pranjovic (GER)
3 Darius Movileanu / Ioana Singeorzan (ROU)

Junioripojat joukkue:

1 Venäjä 3-2
2 Azerbaidzhan
3 Saksa 3-0
4 Belgia

Junioritytöt joukkue:

1 Saksa 3-2
2 Venäjä
3 Tshekki 3-1
4 Ranska

Kadettipojat joukkue:

1 Venäjä 3-2
2 Romania
3 Saksa
3 Ranska

Kadettitytöt joukkue:

1 Ranska 3-1
2 Venäjä
3 Romania
3 Saksa

(14.7)
Alex Naumi jatkoi ainoana suomalaisena pelejä kaksinpelin pääkaaviossa sunnuntaina. Lisäksi Naumi pelasi nelinpelissä Arttu Pihkalan kanssa.

64 parhaan joukossa Alex kohtasi Espanjan Fransisco Miguel Ruizin. Ottelu lähti vahvasti suomalaiskomennossa ja Alex hallitsi pelitapahtumia omalla aktiivisella pelillään mennen 3-1 eräjohtoon. Tässä vaiheessa tapahtui pieni herpaantuminen ja Ruiz kuittasi kaksi seuraavaa erää. Ratkaisevassa erässä Alex sai taas pelinsä rullaamaan normaaliin malliin ja  eteni 32 joukkoon 11-6 eränumeroin.

32 joukossa edessä oli iso haaste, kun Naumin vastustajaksi asettui kisan ykkössijoitettu Venäjän Lev Katsman. Alex lähti haastamaan ennakkoluulottomasti ja sai ensimmäisessä erässä jo muutaman eräpallon. Erä valitettavasti jatkopalloilla Katsmanille. Samoin kävi toisessa erässä, jossa Alex oli vielä puolenvälin jälkeen pienessä johdossa. Kolmannen erän Alex vei nimiinsä väkisin jatkopalloilla mutta neljäs ja viides jälleen venäläiselle 11-7 ja 11-8. Pelistä jäi pientä jossiteltavaa, muutama virhe loppupalloilla kostautuu näissä peleissä armottomalla tavalla. Kokonaisuutena kuitenkin todella hieno taistelu.
Viereisillä pöydillä mm. Ruotsin Möregård ja Azerbaijanin Yu Khinhang esittivät erittäin vahvoja otteita ja ottivat vahvasti ennakkosuosikin viittaa harteillensa jatkopelejä ajatellen.

Nelinpelissä suomalaispari Pihkala/Naumi lähtivät haastamaan saksalaisia Stumper/Fadeev. Kaksi ensimmäistä erää menivät ennakkosuosikkien tahdissa suomalaisten kuitenkin ollessa hyvin pelissä mukana, 6-11, 10-12. Kolmannessa erässä Pihkala/Naumi löysi lisää laatua omaan tekemiseensä ja veivät erän 11-6. Neljäskin erä meni suomalaistahdissa, vaikka saksalaiset tulivatkin vielä aivan lopussa tasoihin, 12-10 ja ratkaiseva viides erä oli edessä. Suomen parivaljakko aloitti vahvasti ja meni puolten vaihtoon 5-3 johdossa. Johto pysyi parin pisteen suuruisena tilanteeseen 8-6. Tämän jälkeen saksalaiset pelasivat todella virheettömästi ja painelivat 8-11 voittoon. Iso yllätys oli harmittavan lähellä.

consolation:
Aleksandra Titievskaja – Edisa Sanikovic (LUX), vastustaja joutui luovuttamaan erätilanteessa 2-1 polven petettyä alta.
Aleksandra Titievskaja – Nela Hanakova (CZE)1-3
Arttu Pihkala – Geresimos Petris (GRE) 1-3
Aleksi Räsänen – Sean Debono (MLT) 3-0
Aleksi Räsänen – Cristian David Hold (DEN) 1-3
Sam Khosravi – Ben Itzhak (ISR) 3-1
Sam Khosravi – Tom Scholtes (LUX) 3-0
Sam Khosravi – Batuhan Gurses (TUR) 0-3

(13.7)
Lauantai oli suomalaisittain pelillisesti samanlainen kuin Ostravan sää, synkän sateinen mutta pari auringon pilkahdusta mahtui joukkoon.

Aamulla ensimmäisenä kehissä olivat kadettipojat, jotka aloittivat kaksinpelinsä pääkaaviossa. Sam kohtasi hyvän puolalaisen Redzimskin. Kahdessa ensimmäisessä erässä oli täydet saumat mutta hyvä johto erien lopussa kääntyi hieman turhien virheiden tahdittamana puolalaiselle. Kolmas meni selvemmin puolalaiselle mutta neljännen Sam hoiteli kotiin. Viidennessä Sam oli jo selvästi häviöllä mutta tuli lopussa vielä tilanteeseen 9-10. Puolalainen hoiteli kuitenkin kuudennen ottelupallon ja pelin erin 1-4.
Aleksi pelasi slovenialaista deffua Kocjancicia vastaan, jonka joukkuekisassa voitti. Tällä kertaa deffun veistot pysyivät paremmin pöydässä ja Aleksi pelasi taktisesti selvästi heikomman pelin kuin joukkuekisassa. Ensimmäisen erän lipsahdettua vastustajalle Aleksi oli jatkuvasti takaa-ajajana. Tämän jälkeen eriä voitettiin vuorotahtiin, kunnes kuudennessa jo näytti että Aleksi löysi vastustajan heikon kohdan pudottamalla tempoa. Hieman huono viimeistely ja huono tuuri kuitenkin kostautuivat ja slovenialainen vei pelin 2-4.

Arttu pelasi ensimmäisen pääkierroksen ottelunsa Portugalin Silvaa vastaan. Ensimmäisen erän johto kääntyi vastustajalle, samoin toinen erä. Kolmannessa erässä Arttu pelasi aktiivisemmin ja näytti saavan pelin juonesta kiinni nappaamalla erän itselleen. Kahdessa seuraavassa kuitenkin liikaa helppoja virheitä ja ottelu Silvalle 1-4.
Päivän vahvimmasta suorituksesta vastasi ennakkoonkin vahvin suomalaisnimi eli Alex Naumi. 4-0 voitto hollantilaisesta Zur Muhlenista ei jättänyt suuremmin jossiteltavaa. Sunnuntaina Alex kohtaa 64 parhaan joukossa Espanjan Ruizin.

Aleksandra kohtasi omassa kaksinpelissään pari vuotta sitten Eurominichamps-kisan finaalissa pelanneen Valko-Venäjän deffun Varabyovan. Kolmessa ensimmäisessä erässä Aleksandran peli ei meinannut millään käynnistyä ja kämmentapot leijailivat järjestään yli pöydän. Neljännessä erässä tapahtui käänne ja pienellä pallon uudelleen sijoittelulla pisteitä alkoi tulla ja lyöntikin alkoi kulkemaan. Kolme seuraavaa tasaista erää suomalaiselle. Seitsemäs lähti jälleen heikosti ja muutaman virheen saattelemana Varabyova meni 4-8 johtoon. Tässä vaiheessa kämmen napsahteli taas muutaman kerran tyylikkäästi pöytään ja deffu keräili palloa silmiä pyöritellen. Tilanteessa 8-8 kuitenkin helpohkoja suoria alakierrevirheitä ja Valko-Venäjän tyttö jatkoon erin 3-4.

Nelinpelissä Noah Steif yhdessä norjalaisen Sorheimin kanssa kohtasivat kovan Belgian parin Rassenfosse/Kosolosky. Ensimmäisessä erässä 10-8 johto, joka meni. Toinen helpommin belgialaisille mutta kolmas 11-8 suomalais/norjalaiselle parille. Neljännessä belgialaiset menivät kuitenkin menojaan, 1-3. Samaan aikaan Arttu/Alex pelasivat Tsekki/Slovakia-paria Blinca/Feco vastaan. Ensimmäinen selvästi vastustajalle, toinen tiukasti 11-9 suomalaisille. Kolmas lipesi jälleen suomalaisten näpeistä mutta kaksi viimeistä kotiin tylyin voittolukemin 11- ja 11-4. Sunnuntaina Arttu ja Noah kohtaavat 32 joukossa vahvan saksalaisparin Fadeev/Stumper.

Kadettipojilla oli näyttöhaluja mollivoittoisesti sujuneen kaksinpelin jälkeen ja he siirtyivät melko helposti erin 2-0 johtoon Bosnia-Hertzegovinan paria Pandurevic/Ramljak vastaan. Tämän jälkeen keskittyminen herpaantui totaalisesti ja tukku omia virheitä sekä huolimaton pelaaminen avitti bosnialaiset 2-3 voittoon.

Aleksandra pelasi päivän päätösottelussa nelinpeliä yhdessä Israelin puolustuspelaaja Repinin kanssa. Vastassa oli espanjalaispari Sastre/Sanchez. Espanjalaispari oli melko selvästi parempi erin 3-0..

(12.7)
Venäjä oli torstaina päättyneiden joukkuekilpailuiden selkeästi menestynein maa. Venäjä oli mukana kaikissa neljässä finaalissa, joista kaksi päättyi venäläisten juhliin. Hyvätasoisia otteluita käytiin kaikissa luokissa mutta ehkä kiihkein taisto käytiin junioripoikien finaalissa, jossa todella kovalla latauksella pelanneet venäläiset voittivat Azerbaijanin 3-2. Azerbaijanin joukkue koostuu kolmesta kiinalaistaustaisesta pelaajasta, joilla toki on Azerbaijanin kansalaisuus. Toinen mestaruus Venäjälle kadettipoikien luokasta, jossa finaalivastustajana oli Romania. Ranska on ollut juniorikisojen menestyneimpiä maita jo pitkään mutta hieman yllättäen vasta nyt maa voitti ensimmäisen kadettityttöjen joukkuemestaruuden. Juniorityttöjen luokassa mestaruuten onnistui venymään Saksa.

Perjantaina aloitettiin henkilökohtaiset luokat. Kaksinpelien karsintakierroksilla olivat mukana Noah ja Arttu. Kisojen aikana Noahille tullut pieni käsivamma häiritsee kämmenen lyömista mutta peli ei muutenkaan kulkenut, tuloksena 0-4 häviö Valko-Venäjän Tsyhanouskille. Artun peli alkoi tahmeasti Itävallan Prombergeriä vastaan, jonka hän voitti melko selvästi joukkuekisassa. Lyönnit eivät kulkeneet kuin ajoittain ja itävaltalainen meni erissä jo 2-3 johtoon. Tämän jälkeen tykit alkoivat napsumaan pöytään ja kaksi viimeistä erää suomalaiselle, viimeinen näytötyyliin 11-1.

Junioripoikien nelinpelissä Noah voitti yhdessä norjalaisen Sorheimin kanssa liettualaiset vastustajat 3-0.

Sekanelinpeli oli molemmalle kadettipojalle uusi kokemus, Aleksandra oli pelannut luokkaa aikaisemmissa kisoissa sekä SM-kisassa. Sam ja Aleksandra kohtasivat Turkin parin. Pelissä oli täydet mahdollisuudet mutta toisen erän jatkopalloilla ja kolmannen erän 9-5 johdossa hyvistä paikoista lyönnit eivät menneet pöytään, 0-3 häviö. Aleksi yhdessä norjalaisen Hovdenin kanssa pelasivat hyvän ottelun hollantilaisparia vastaan. Viidennen erän 9-7 johto kääntyi kuitenkin vastustajille ja tuloksena tiukka 2-3 häviö.

Huomenna suomalaisista kaksinpeleissä mukana Alex, Arttu, Sam, Aleksi ja Aleksandra sekä nelinpeleissä kaikki suomalaispelaajat. Aleksandran peli käydään Laolan tv-pöydällä 1 kello 14:30.

(11.7)
Junioripojat pelasivat joukkuekisan viimeisen päivän ottelussa Itävaltaa vastaan sijasta 25. Ottelu lähti Itävallan komennossa kun Itävallan ykköspelaaja Kolodziejczyk voitti Noahin 3-0. Alex tasoitti tilanteen samoin numeroin ja Arttu siirsi Suomen 2-1 johtoon kohtalaisen hyvällä pelillä. Ykköspelaajien kohtaaminen oli tasollisesti melko heikkoa pelaamista, jossa Alex tuli neljännen erän 2-9 alatilanteesta ohi ja vei pelin viidenteen erään. Viides lähti taas huonosti liikkeelle ja itävaltalainen vei ottelun ratkaisevaan viimeiseen peliin. Noah nappasi ensimmäisen erän jatkoilla mutta kolme seuraavaa tasaista erää itävaltalaiselle ja  tuloksena Suomelle 2-3 häviö.
Junioripoikien lopullinen sijoitus oli 26. Kaikkien pelaajien esityksiä leimasi pieni epätasaisuus, eikä joukkuekisassa nähty yksittäisiä väläytyksiä lukuun ottamatta isompaa venymistä. Alkulohkossa kaksi ottelua hoitui melko helposti mutta lohkovoittokin olisi ollut napattavissa. Joukkueen ykköspelaaja Alex Naumi siirtyy ensi vuonna seniorisarjoihin, Arttu ja Noah jatkavat luokassa vielä yhden vuoden.

Kadettipojat  aloittivat aamulla jo alkulohkosta tuttua Liettuaa vastaan. Ottelu alkoi samalla kaavalla kuin edellinenkin ja nelinpeliin mentiin tilanteessa 1-1 Samin voitettua oman pelinsä. Nelinpelissä Suomi oli jo erissä 1-2 alla ja vastustaja 6-10 johdossa. Sam ja Aleksi pystyivät kuitenkin tulemaan takaa ohi ja hoitelivat myös viidennen siirtäen Suomen 2-1 johtoon. Liettua tuli kuitenkin vielä tasoihin ja siirryttiin ratkaisevaan viidenteen peliin,  joka oli jo vahvasti menossa vastustajille Aleksin oltua alla erin 0-2 ja 5-7. Aikalisän jälkeen Aleksi sai pelinsä kuitenkin kulkemaan ja otti lopulta ratkaisevan voiton erin 3-2.
Viimeiseen otteluun Bosnia-Herzegovinaa vastaan pojat lähtivät huonolla keskittymisellä ja se näkyi taululla heti ensimmäisessä pelissä, jonka Aleksi hävisi. Sam toi Suomen tasoihin mutta nelinpeli oli jälleen heikkoa pelaamista ja Bosnia 1-2 johtoon. Kaksi viimeistä peliä tuli kuitenkin kotiin molempien pelaajien voitettua erin 3-0. Lopullinen sijoitus 29.
Kadettipoikien kisa lähti käyntiin heikosti hävityn Norja-pelin kautta. Tappio tarkoitti lopulta pelaamista alemmista sijoista, joissa pojat voittivat kaikki ottelut. Molemmat pelaajat mahtuvat luokkaan vielä ensi vuonna ja potentiaalia olisi pelata korkeammistakin sijoista mutta toisaalta pelaajien pitäisi pystyä parantamaan tekemisen tasoa niin harjoituksissa kuin kaikessa kisojen aikaisessa toiminnassakin.

(10.7)
Kadettipojat pelasivat alemman jatkolohkonsa voitosta Sloveniaa vastaan. Aamupeli käynnistyi tahmeasti kun molemmat pojat hävisivät tasaiset avausottelunsa. Nelinpelissä suomalaiset kavensivat tilanteen melko selvällä 3-0 voitolla. Nelinpelin jälkeen Aleksi pelasi järkevästi vastustajan deffua vastaan ja vei pelin 3-1. Viimeisessä pelissä Sam tyylitteli 3-0 voiton, joten Suomi lopulta 3-2 voittoon. Kadettipoikien viimeiset ottelut torstaina Bosnia-Hertzegovinaa ja Liettuaa vastaan.

Junioripoikien aamupeli Tanskaa vastaan oli vähintään yhtä nihkeää kuin kadettipoikien aloitus. Kukaan pelaajista ei päässyt omalle tasolleen ja tuloksena melko selvä 0-3 häviö. Illan myöhäisottelussa vastassa oli Israel. Vastustajan ykköspelaaja aloitti vahvasti paukuttelemalla 0-3 voiton Artusta. Alex tasoitti tilanteen ja hieman käsivaivainen Noah pystyi siirtämään Suomen 2-1 johtoon. Ykköspelaajien kohtaamisessa Alex oli vaikeuksissa ajoittain melko hämmentäviä lämäreitä pöytään lyönyttä Israelin peluria vastaan mutta pystyi hoitamaan ratkaisevan voiton viidennen jatkopalloilla. Huomenna Suomen viimeinen ottelu Itävaltaa vastaan sijoista 25 – 26.

(9.7)
Tiistaista muodostui Suomen joukkueille voitokas päivä.
Junioripojat pelasivat päivän ainoan pelinsä Sveitsiä vastaan. Alex otti kaksi voittoa, joista jälkimmäisen tiukasti erin 3-2 Suomen oltua kokonaisottelussa lukemin 1-2 alla. Hetkeä aikaisemmin Noah oli hävinnyt oman pelinsä viidennessä. Myös viimeinen peli oli todella tasainen. Arttu meni 2-1 johtoon mutta sveitsiläinen tuli tasoihin ja oli jo viidennessä viemässä pelin nimiinsä. Arttu taisteli kuitenkin lopulta ohi viidennen jatkopalloilla ja Suomelle mukavan 3-2 voiton. Huomenna vastassa Tanska.

Kadettipojat avasivat päivän Kyprosta vastaan. Molemmat pojat olivat karistaneet niskasta turhat paineet ja rennolla pelillä tuloksena 3-0 voitto ilman erätappioita. Päivän toisessa ottelussa kadetit kohtasivat Latvian, jota vastaan pelasivat myös muutama viikko sitten NETU-kilpailussa. Lopputulos oli jälleen sama, eli 3-0 voitto Suomelle. Huomenna vastassa Slovenia.

(8.7.)
Kadettipojat aloittivat päivän ottelulla Liettuaa vastaan. Liettua oli tuttu vastustaja kesän aikaisemmista kisoista, joissa Suomi-pojat olivat joutuneet poistumaan hallista tiukkojen häviöiden kera. Tällä kertaa sisuuntuneet suomalaiset hoitelivat pelin kotiin lukemin 3-1 nelinpelin ja Samin voiton turvin.
Toisessa pelissä vastassa oli Valko-Venäjä, joka oli voittanut kaikki aikaisemmat pelinsä. Voitolla lohkon ykköspaikka olisi vielä saavutettavissa. Valko-Venäjän ykköspelaaja jatkoi kuitenkin myös Suomea vastaan puhdasta saldoaan ja hoiteli edellisten pelien tapaan molemmat kaksinpelinsä sekä nelinpelin. Ottelussa oli mahdollisuudet, sillä vastustajan kakkospelaaja oli melko selvästi heikompi ja hänet Sam voittikin vaikka oma peli oli ajoittain melko nihkeää. Liettua voitti toisessa päätöspelissä Norjan 3-2, joten Suomen pojat jäivät ottelusuhteilla alkulohkon kolmansiksi.

Junioripoikien päivän ainoassa pelissä Moldovaa vastaan ratkottiin alkulohkon voitto. Etukäteen oli tiedossa, että Moldovan ykköspelaaja Ursu on kovan luokan peluri ja hän ottikin molemmat pelinsä erin 3-0. Kolmospelaajien kohtaamisessa oli Suomen mahdollisuudet mutta siinä valitettavasti Noah joutui taipumaan erin 2-3. Suomen ainoan kavennusvoiton otti Alex erin 3-0 mutta kokonaistulos Moldovalle 1-3 ja Suomi alkulohkossa toinen.

(7.7.)

Ensimmäisenä kilpailupäivänä junioripojilla oli kaksi ottelua, vastassa Bulgaria sekä Liettua. Bulgariaa vastaan koko joukkueella oli pieniä käynnistymisvaikeuksia. Arttu oli jo hieman pulassa vastustajan ykköspelaajaa vastaan mutta sai ratkaisevilla hetkillä pelinsä kulkemaan ja onnistui kääntämään taiston 3-2 voitoksi. Myös Alex ja Noah hakivat pelituntumaa ja olivat omissa peleissään ajoittain vaikeuksissa mutta molemmat pystyivät hoitamaan vastustajansa erin 3-1. Näin Suomelle voitto avausottelusta lukemin 3-0.

Liettuaa vastaan Noahin peli oli edelleen nihkeää ja tällä kertaa vastustaja vei pelin erin 1-3. Alex ja Arttu sen sijaan hoitelivat omat kamppailunsa vakuuttavasti erin 3-0  ja Suomelle kokonaispelistä 3-1 voitto. Huomenna Suomen junioripojat pelaavat lohkovoitosta Moldovan kanssa.

Kadettipoikien avauspäivän ainoa ottelu oli Norjaa vastaan. Kumpikaan Suomen pojista ei saanut peliä kulkemaan missään vaiheessa ja ottelun lopputuloksesta muodostui lopulta iso pettymys.  Norjalaiset veivät sen lukemin 3-1 ainoan kavennusvoiton tultua nelinpelistä. Huomenna alkulohkon ottelut Liettuaa ja Valko-Venäjää vastaan.

Kisojen tarkemmat tulokset löytyvät täältä: https://www.ettu.org/en/events/european-youth-championships/draws–amp–results/


Sarjailmoittautuminen 2019-2020 käynnissä, 4–divisioonan ja alempien sarjojen takaraja 31.8.2019

(, Teemu Oinas)

Sarjailmoittautuminen 2019-2020 käynnissä, 4–divisioonan ja alempien sarjojen takaraja 31.8.2019

Sarjailmoittautumiset kaudelle 2019-2020 ovat nyt auki. SM-sarjan, 1-divisioonan, 2-divisioonan ja 3-divisioonan osalta ilmoittautumisen takaraja on 30.6.2019. 4-6-divisiooniin voi ilmoittautua 31.8.2019 asti.

Oheisesta linkistä voitte ilmoittautua kauden 2019-2020 sarjoihin.

Ilmoittautumiskaavake: https://goo.gl/v4Ga2d
Ilmoittautumisten lista: https://goo.gl/Fkbjt9

Sarjanousijat 3-divisioonaan 4-divisioonasta ja sarjaputoajat 3-divisioonasta 4-divisioonaan täältä: http://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=17322

Sarjapäälliköt 2019-2020: (tilanne 11.5.2019)

SM-sarja: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
1-divisioona: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
2-divisioona: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
3-divisioona: Veikko Lamminsalo, veikko@lamminsalo.net
4-divisioona Uusimaa: Juha Julmala, juha.julmala@gmail.com
4-divisioona Varsinais-Suomi: Jori Haataja, jori.haataja@saunalahti.fi
4-divisioona Pohjanmaa: Juha Julmala, juha.julmala@gmail.com
4-divisioona Itä-Suomi: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
4-divisioona Pohjois-Suomi: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
5-divisioona Uusimaa: Juha Julmala, juha.julmala@gmail.com
5-divisioona Varsinais-Suomi: Jori Haataja, jori.haataja@saunalahti.fi
5-divisioona Pohjanmaa: Juha Julmala, juha.julmala@gmail.com
6-divisioona Uusimaa: Juha Julmala, juha.julmala@gmail.com

Mikäli seuranne luopuu sarjasta niin pyydän ilmoittamaan siitä allekirjoittaneelle.

Jos on kysyttävää niin voitte olla yhteydessä: teemu.oinas@gmail.com


Kilpailukalenteri 2019-2020, toinen hakuvaihe päättynyt, kolmas hakuvaihe auki 31.7.2019 asti – SM-järjestäjiä valittu

(, Teemu Oinas)

Kilpailukalenteri 2019-2020, toinen hakuvaihe päättynyt, kolmas hakuvaihe auki 31.7.2019 asti – SM-järjestäjiä valittu

Kilpailukalenterin runko kaudelle 2019-2020 on viimein saatu valmiiksi ja se löytyy oheisen linkin takaa.

http://bit.ly/2PNcJWk

Käykää tutustumassa kilpailuiden kategorioihin ja kilpailujen järjestäjän ohjeeseen kaudelle 2019-2020 ennenkuin haette kilpailuja ja sarjaturnauksia. Linkki alla.

http://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=17218

Kilpailujen hakemukset voi lähettää oheisella nettilomakkeella. Hakekaa jokainen kilpailu erikseen lomakkeella. Hakekaa myös SM-kilpailuja tällä lomakkeella. Linkki alla.

http://bit.ly/2vEUkBR

30.6.2019 mennessä vastaanotetut hakemukset ovat nyt kalenterissa.

SM-kilpailuihin olemme saaneet seuraavat hakemukset 30.6.2019 mennessä:
DE-SM 21.-22.9.2019 PT Espoo (Valio) ja KuPTS (A)
BC-SM 5.-6.10.2019 Wega (B)
Veteraanien Joukkue-SM 9.11.2019 PTS-60 (B) ja BK (A)
Joukkue-  A-SM 23.-24.11.2019 KoKa (Valio) ja MBF (A)
Veteraanien SM 25.-26.1.2020 PT 75 (B)
Juniori-SM (15/13) 15.-16.2.2020 ei hakijaa
Henkilökohtainen SM 29.2.-1.3.2020 ei hakijaa
17-SM & Nappulaliiga 2.-3.5.2020 ei hakijaa

Kilpailuvaliokunta valitsee kilpailujen järjestäjiksi seurat jotka ovat yläpuolella olevassa listassa lihavoitu. Perusteluna on korkeampi kilpailun kategoria. Kilpailuvaliokunta odottaa seuroilta hakemuksia Juniori-SM:ään, Henkilökohtaiseen SM:ään ja 17-SM ja Nappulaliigaan 31.7.2019 mennessä.

Koulu-SM, Opiskelijoiden SM ja Parapöytätenniksen SM ovat myös ilman hakijaa.

Palautetta ja kysymyksiä voi lähettää: teemu.oinas@gmail.com

Kilpailuvaliokunta

OPT-86:n kesäkilpailut Korvensuoran koululla lauantaina 20.7.2019

(, Teemu Oinas)

Juniori EM 2019 videoita

(, Kimmo Pihkala)

Juniori EM 2019 videoita

JEM2019 Ostrava Main hall

Tässä suomalaisten pelejä:

RUIZ Francisco Miguel ESP – NAUMI Alex FIN 14.7.2019

NAUMI/PIHKALA FIN – BLINKA/FECO CZE/SVK 13.7.2019
VARABYOVA Veranika BLR – TITIEVSKAJA Aleksandra FIN 13.7.2019
PIHKALA Arttu FIN – SILVA Francisco POR 13.7.2019
ZUR MUHLEN Floris NED – NAUMI Alex FIN 13.7.2019
KOCJANCIC Mihael SLO – RÄSÄNEN Aleksi FIN 13.7.2019
KHOSRAVI Sam FIN – REDZIMSKI Milosz POL 13.7.2019

ÖZBEK/KARACA TUR – KHOSRAVI/TITIEVSKAJA FIN 12.7.2019
PIHKALA Arttu FIN – PROMBERGER Jonas AUT 12.7.2019
TSYHANOUSKI Mikhail BLR – STEIF Noah FIN 12.7.2019

Kadettipojat joukkue SUOMI – BOSNIA HERTSEGOVINA 11.7.2019:
KHOSRAVI Sam FIN – RAMLJAK Toni BIH
RÄSÄNEN Aleksi FIN – RAMLJAK Toni BIH
KHOSRAVI Sam FIN – PANDUREVIC Vladimir BIH

Junioripojat joukkue ITÄVALTA – SUOMI 11.7.2019:
KOLODZIEJCZYK Maciej AUT – STEIF Noah FIN
DILLON Adrian AUT – NAUMI Alex FIN
PROMBERGER Jonas AUT – PIHKALA Arttu FIN
KOLODZIEJCZYK Maciej AUT – NAUMI Alex FIN
DILLON Adrian AUT – STEIF Noah FIN

Junioripojat joukkue SUOMI – ISRAEL 10.7.2019:
NAUMI Alex FIN – GOREN Amit ISR
PIHKALA Arttu FIN – ISRAELI Tal ISR
STEIF Noah FIN – TILKIN Tal ISR
NAUMI Alex FIN – ISRAELI Tal ISR

Kadettipojat joukkue SUOMI – SLOVENIA 10.7.2019:
RÄSÄNEN Aleksi FIN – GOLTNIK Aljaz SLO
KHOSRAVI Sam FIN – KOCJANCIC Mihael SLO
RÄSÄNEN Aleksi FIN – KOCJANCIC Mihael SLO (Kiitos Arto!)
KHOSRAVI Sam FIN – GOLTNIK Aljaz SLO (Kiitos Arto!)

Junioripojat joukkue TANSKA – SUOMI 10.7.2019:
SIMONSEN Daniel DEN – PIHKALA Arttu FIN
SVENNINGSEN Peter DEN – NAUMI Alex FIN
EMBORG Mikkel DEN – STEIF Noah FIN

Kadettipojat joukkue SUOMI – LATVIA 9.7.2019:
KHOSRAVI Sam FIN – SPALIS Arturs LAT

Junioripojat joukkue SVEITSI – SUOMI 9.7.2019:
HARDMEIER Elias SUI – PIHKALA Arttu FIN
MOULLET Barish SUI – NAUMI Alex FIN
SCHARRER Mauro SUI – STEIF Noah FIN
HARDMEIER Elias SUI – NAUMI Alex FIN
MOULLET Barish SUI – PIHKALA Arttu FIN

Kadettipojat joukkue VALKO-VENÄJÄ – SUOMI 8.7.2019:
BELAKON Uladzimir BLR – KHOSRAVI Sam FIN
BELAKON/BELAKON BLR – RÄSÄNEN/KHOSRAVI FIN
BELAKON Viachaslau BLR – KHOSRAVI Sam FIN

Junioripojat joukkue MOLDOVA – SUOMI 8.7.2019:
URSU Vladislav MDA – PIHKALA Arttu FIN
COZMOLICI Felix MDA – NAUMI Alex FIN
TITOV Danila MDA – STEIF Noah FIN
URSU Vladislav MDA – NAUMI Alex FIN

Kadettipojat joukkue LIETTUA – SUOMI 8.7.2019:
LAKETCENKO Lukas LTU – RÄSÄNEN Aleksi FIN
KNEZIUS Gytis LTU – KHOSRAVI Sam FIN
KNEZIUS/LAKETCENKO LTU – RÄSÄNEN/KHOSRAVI FIN
LAKETCENKO Lukas LTU – KHOSRAVI Sam FIN

Kadettipojat joukkue SUOMI – NORJA 7.7.2019:
RÄSÄNEN Aleksi FIN – FROSETH Martin NOR

Junioripojat joukkue SUOMI – LIETTUA 7.7.2019:
STEIF Noah FIN – KLARENBEEK Eligius LTU
NAUMI Alex FIN – MECIONIS Vakaris LTU
PIHKALA Arttu FIN – SAMAKALJEVAS Vilius LTU
NAUMI Alex FIN – SAMAKALJEVAS Vilius LTU

Junioripojat joukkue SUOMI – BULGARIA 7.7.2019:
PIHKALA Arttu FIN – PETROV Martin BUL
NAUMI Alex FIN – KOTEV Radoslav BUL
STEIF Noah FIN – HRISTEV Hristo BUL


Sarjaohjelmat 2019/2020 – SM-sarja ja 1-divisioona valmiit

(, Teemu Oinas)

Sarjaohjelmat 2019/2020 – SM-sarja ja 1-divisioona valmiit

Tähän artikkeliin listataan sarjaohjelmat kaudeksi 2019/2020.

SM-sarja 2019/2020

SM-sarjan järjestelmää ensi kaudeksi muutetaan hieman. Ensimmäisessä turnauksessa pelataan kaksi kierrosta ja lopuissa runkosarjan turnauksissa pelataan kolme kierrosta. Tavoitteena on lisätä viimeisen turnauksen merkitystä sarjasijoituksiin.

Kaikilta SM-sarjan turnauksilta edellytetään Valio-luokan statusta. Järjestäjän on hoidettava turnaukseen tuomarit kaikkiin otteluihin ja järjestettävä PingisTV-lähetys. Tarkempia tietoja täältä kohdasta 2. Kilpailujen kategoriat: http://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=17218

Turnaukset:
1/5 19.10.2019 – Helsinki (PT Espoo / PT Tapiola)
2/5 16.11.2019 – Tampere (PT 75)
3/5 19.01.2020 – Oulu (OPT-86)
4/5 08.02.2020 – Koski TL (KoKa)
5/5 15.03.2020 – Helsinki (PT-Helsinki / TIP-70)

Lopputurnaus / sarjakarsinta 18.04.2020 – Helsinki

Sarjaohjelma: http://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=20

1-divisioona 2019/2020

1-divisioonassa pyritään pelaamaan pienempiä turnauksia matkakulujen tasaamiseksi. Turnauksilta edellytetään A-luokan statusta. Pelaavien joukkueiden on tuomaroitava ottelunsa ja turnauksesta on lähetettävä PingisTV-lähetys.

Turnaukset:

1/6 14.09.2019 Kuopio (KuPTS) (4 joukkuetta), Helsinki (TIP-70/PT Espoo) (6 joukkuetta)
2/6 19.10.2019 Tampere (PT 75) (kaikki)
3/6 16.11.2019 Helsinki (PT Espoo/Wega) (kaikki)
4/6 19.01.2020 Oulu (OPT-86) (4 joukkuetta), Helsinki (TIP-70/Wega) (6 joukkuetta)
5/6 08.02.2020 Helsinki (TIP-70/PT Espoo) (kaikki)
6/6 14.03.2020 Helsinki (Wega) (kaikki)

Sarjakarsinta 18.04.2020 – Helsinki

Sarjaohjelma: http://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=272

Kommentit: teemu.oinas@gmail.com


Joonas Kivimäki tuomarina naisten finaalissa Universiadeissa

(, Esko Heikkinen)

Joonas Kivimäki tuomarina naisten finaalissa Universiadeissa

Joonas Kivimäki tuomaroi naisten kaksinpelin finaalin Universiadeissa Napolissa. Kiinan Wang Yidi voitti selvästi 4-0 Kiinan Zhang Ruin (11-7, 11-4, 11-2, 11-6). Kiina hallitsi kisoja voittaen kaikki pöytätenniksen kultamitalit.

Kuvassa vasemmalta aputuomari Renato Agagliate, Wang Yidi, Zhang Rui ja Joonas Kivimäki. (Kuva FISU.tv)


Universiadit pidetään tällä kertaa Napolissa Italiassa. Pöytätennis pelataan 4.-11.7.2019.

Kisoihin valittiin 12 kansainvälistä tuomaria, kaikki korkeimman tason Blue badge-tuomareita.

Kisojen tunnetuin pelaaja lienee Kiinan Wang Yidi, joka voitti kuukausi sitten World Tour Hong Kong Openin naisten kaksinpelin. Suomalaisia pelaajia ei ole mukana kisoissa.


Para-SM – Kilpailukutsut

(, Juha Julmala)
2-divisioona 2019/2020 – ilmoittautumiset selvillä
, Teemu Oinas
15.-16.6.2019 pelattujen kilpailujen ratingit
, Jori Haataja , Lataa tiedosto tästä
Merimaalle kaksi EM-kultaa Budapestissa
, Esko Heikkinen , Lataa tiedosto tästä
Kuukauden pelaaja, kesäkuu 2019 – Leonid Pullinen, LPTS
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
Leiri Tampereella 30.8.-1.9.2019
, Ismo Kaarineva , Lataa tiedosto tästä
Lithuanian cadet & minicadet open, kadettipojille kaksi pronssisijaa
, Mika Räsänen , Lataa tiedosto tästä
European Para Youth Games 2019, Pajulahti 25.-30.6.2019 – Mäkelä ja Tapola mitalin makuun
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
Kauden 2018/2019 starttimäärä kasvoi 6,0 % edelliskauteen verrattuna
, Arto Luukkainen , Lataa tiedosto tästä
Junioreiden NETU – Titievskaja pronssilla
, Mika Räsänen , Lataa tiedosto tästä
Kosken kesäleiri 2019 – raportti
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
Junioreiden NETU 26.-28.6.2019 – Haapsalu, Viro
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
Starin radiohaastattelu 28.10.1977 ja Eva Malmbergin haastattelu
, Arto Luukkainen
Kilpailuaktiivisuus kaudella 2018-19 -raportti
, Kimmo Arenius , Lataa tiedosto tästä
TUL-100 juhlaturnaus ja AY-pöytätennisturnaus (C)
, Jyrki Nummenmaa
Juha-lista 2019
, Juha Suotmaa
1.-2.6.2019 pelattujen kilpailujen ratingit
, Jori Haataja , Lataa tiedosto tästä
Veteraanien EM 30.6-6.7, arvonnat julkaistu
, Mika Räsänen
ITTF World Tour, Hong Kong Open 4.-9.6.2019 – Olah ja Devos nelinpelissä puolivälieriin
, Teemu Oinas
European Games, Minsk, Valko-Venäjä 22.-29.6.2019
, Teemu Oinas
Junioreiden EM ja – NETU
, Mika Räsänen
Helsingin Sanomissa artikkeli Aino Tapolasta
, Teemu Oinas
Ruskeasuolla talkoilla välineet kuntoon 7.6 kello 15
, Taneli Keinonen
Veteraanien MM2020 Bordeauxissa
, Jarmo Siekkinen
Liiton leiri 4.-6.6 Ruskeasuolla
, Taneli Keinonen

Näytä kaikki artikkelit