Aihearkisto: Muut

18-SM ja Nappulaliiga 2025 – raportti

18-SM ja Nappulaliiga järjestettiin tänä keväänä jälleen Oulussa Ratamotien hallilla. Odotettavissa oli suhteellisen isot kisat ja kisat kasvoivat jopa odotuksia isommiksi. Kärkipelaajista kaikissa luokissa puuttui vain kolme pelaajaa ja alemman tason pelaajia tuli mukaan hyvä määrä. Pieni odotus oli kuitenkin saada 12-vuotiaiden luokat isommiksi kuin ne olivat, joten parannettavaa jää jatkoon.

Hallin kapasiteetti on noin 100 pelaajan kisalle taustajoukkoineen tapissa. Toisaalta hallilla tunnelma on korkealla ja pelaajille tilanne on ainutlaatuinen kun tärkeitä pelejä kannustetaan ja seurataan aivan laarin reunalta. Pelaajamäärät ja katsojamäärätkin tiedettiin olevan korkeita joten kisajärjestäjä päätti rajoittaa pöytämäärän 12 pöytään. Näin saatiin kaikille pöydille riittävän suuret pelitilat ja saimme myös katsomotilaa hallille. Hallin ilmastoinnin kapasiteetti ei kunnolla tue yli 100 pelaajan kisoja, tähän saa helpotusta nosto-oven aukaisulla. Molempina päivinä viivyttelimme hieman liian pitkään avaamista ja ilmanlaatu pääsi painumaan hieman liian huonoksi. Otamme tästä oppia jatkoa ajatellen. Myös vessajonoja nähtiin, kaksi vessaa on aika vähän mutta valitettavasti tässä asiassa on hankalampaa tehdä halliin päivitystä.

Kuvat: Tiivistä tunnelmaa

Aiemmat kokemukset junioreiden SM-kilpailusta sen jälkeen kun sekanelinpeli on tullut lisänä ohjelmaan on tarkoittanut lauantain osalta pitkää päivää. Tähän varauduttiin kilpailun suunnitelmassa jota tehtiin kilpailuvaliokunnassa ja myös OPT-86:n hallituksen avulla useamman päivän ajan tiiviisti. Lopullinen ohjelma oli onnistunut. Lauantaina menimme 45min yli aikataulun ja sunnuntaina 30min. Nämä ovat täysin hyväksyttäviä ylityksiä. Ongelma tottakai on se että lauantaina pitää pelata liian myöhään, Ruotsin junioreiden SM-kilpailuista tuttu klo 21.00 ehdoton takaraja voisi olla Suomessakin hyvä, se toki sitten vaatii kilpailujen uudelleen sijoittamista kalenteriin. Esimerkiksi 18-SM ja Nappulaliiga eivät voi olla samaan aikaan ja sama koskee 13-15 SM-kilpailuja. Kilpailuvaliokunta on jo miettimässä näitä asioita ensi kaudeksi.

Mutta sitten asiaan eli peleistä raportointiin. Lauantaina aamulla aloitettiin hieman rauhallisemmin 12-vuotiaiden poikien esiotteluilla ja 12-vuotiaiden tyttöjen karsintapoolilla. Pojissa MBF 2 kohtasi OPT-86 3:n. Isäntäseuran kolmosjoukkueessa Miko Slesarille kisa oli ensimmäinen, mutta ei varmasti viimeinen. Huuko Tenhusella oli jo vahva yhden kotiturnauksen kokemus alla. Pojat taistelivat hienosti mutta MBF:n Magnus Jackson ja Upi Valkeapää eivät antaneet oululaisille erävoittoja. Toisessa esiottelussa kohtasivat OPT-86 2 ja KuPTS. Tässä ottelussa pääkaaviopaikasta väännettiin oikein kunnolla. Iiro Hyttinen otti tiukassa viisieräisessä voiton Nuutti Hippeläisestä, Lari Kärnä tasoitti tilanteen voittamalla Magnus Nurkkalan 3-0. Nelinpelissä kuopiolaisten yhteistyö oli terästä erin 3-0. Kärnä viimeisteli kuopiolaisten jatkopaikan tiukalla 3-1 voitolla Hyttisestä. Hävinneiden kesken pelattiin consolation jossa isäntien kakkosjoukkue voitti kolmosjoukkueen voitoin 3-0 ilman erätappioita.

12-vuotiaiden tyttöjen kolmen joukkueen alkupoolissa kohtasivat OPT-86 2, TIP-70 ja PTS Sherwood. Pelit ovatkin tasaisia. OPT-86 2 taipui PTS Sherwoodille voitoin 2-3. Taisiia Bril otti oululaisille kaksi voittoa ja Ella Seppälälle kaksi tappiota Sohvi Vuorista ja Milana Shmyalinaa vastaan. Nelinpeli meni viidessä erässä Keravalle. TIP-70 taipui niin ikään PTS Sherwoodille voitoin 2-3. Liia Saloselle kaksi voittoa ja kisadebyytin Oulussa tehneelle Oona Korhoselle kaksi tappiota. Nelinpeli Sherwoodille erin 3-0. OPT-86 2 voitti TIP-70:n 3-0. Taisiia Bril voitti Liia Salosen viisieräisessä heti ottelun avauspelissä. Jatkopaikat lohkosta siis PTS Sherwoodille ykkösenä ja OPT-86 2:lle kakkosena.

Pojat pelasivat seuraavaksi kvarttoja. MBF (Luca Solapuro ja Linus Lundström) kellisti KuPTS:n selkeästi voitoin 3-0. TIP-70 (Joel Koivumäki ja Luka Lehtosaari) tekivät saman tempun MBF 2:lle joka oli vaihtanut Leon Blombergin kokoonpanoonsa Upi Valkeapään tilalle. TuPy (Lukas Saukko ja Eeli Lahti) ja PT 75 (Tomi Juutilainen ja Tatu Sidoroff) väänsivät semipaikasta pitkän kaavan mukaan. Nelinpeli tiedettiin ratkaisevaksi ja se merkittiin TuPy:lle erin 3-1. Tomi Juutilaiselle tässä 3-1 voitto Lukas Saukosta ykköspelaajien kohtaamisessa. OPT-86 oli sijoitettu suoraan semifinaaliin.

Tyttöjen semifinaaleissa OPT-86 (Jiali Lu ja Arina Bril) voittivat PTS Sherwoodin selkeästi 3-0. MBF (Kamilla Kadar ja Paola Estrada Noso) voittivat OPT-86 2:n 3-1. T.Bril otti supertiukan 3-2 voiton Estrada Nososta joka on kyllä kehittänyt peliään selkeästi parin kuukauden aikana.

Poikien semifinaaleissa TIP-70 väänsi 3-1 voiton TuPy:stä. Lukas Saukolle tiukka 3-1 voitto Luka Lehtosaaresta. Muut pelit aika selvin lukemin vantaalaisille. OPT-86 kaatoi MBF:n voitoin 3-1. MBF:n lohdutusvoiton otti Luca Solapuro Dennis Trofimovista.

Tyttöjen finaalissa kohtasivat odotetusti MBF ja OPT-86. Tämä peli meni vielä maaliskuussa 13-15 SM:ssä samoilla pelaajilla OPT-86:lle, mutta nyt oli eri sointu kellossa. Arina Bril onnistui ottamaan erän Kamilla Kadarilta häviten 3-1. Jiali Lu voitti Paola Estrada Noson erin 3-0. Supertärkeä nelinpeli meni oululaisilta täysin pieleen erin 3-1. Paola pääsi koko ajan käyttämään kämmentään ja Kamillalle syötetyt pitkät syötöt oli huono idea. Ykkösten kohtaamisessa Jiali otti todella vahvalla pelillä avauserän Kamillalta ja sen jälkeen ottelu kääntyi MBF:lle erin 3-1. Ansaittu mestaruus MBF:lle vahvan Kamillan johdolla selvästi kehittyneen Paolan säestäessä.

Kuva: NJO12 palkitut 1. MBF (Kamilla Kadar, Paola Estrada Noso), 2. OPT-86 (Arina Bril, Jiali Lu), 3. PTS Sherwood (Milana Shmyalina, Sohvi Vuorinen) ja OPT-86 2 (Taisiia Bril, Ella Seppälä)

Poikien finaalissa kohtasivat niin ikään odotetusti OPT-86 ja TIP-70. Tipiltä puuttui Max Takkavuori, mutta joukkue oli silti vahva. Eetu Mäkelä teki erin 3-0 selvää Luka Lehtosaaresta. Joel Koivumäki teki saman tempun Dennis Trofimovin kustannuksella erin 3-0. Nelinpelissä ratkaistiin sitten jo paljon. Tipin pari oli tässä selkeästi oululaisia edellä. Erät 3-0 ja vieläpä aika selkeästi. Eetu Mäkelä antoi vielä Dennis Trofimoville sauman tuoda mestaruus isännille voittamalla Joel Koivumäen erin 3-0. Dennis ja Luka väänsivätkin tasaisesti ja lopulta voitto Lukalle erin 3-1 ja näin mestaruus Tipille 25 vuoden odotuksen jälkeen.

Kuva: MJO12 palkitut 1. TIP-70 (Joel Koivumäki, Luka Lehtosaari), 2. OPT-86 (Eetu Mäkelä, Dennis Trofimov), 3. MBF (Luca Solapuro, Linus Lundström) ja TuPy (Eeli Lahti, Lukas Saukko)

Iltapäivällä aloitettiin 18-vuotiaiden joukkuekisan esiottelukierroksia. Pojissa ja tytöissä oli molemmissa kaksi kierrosta. Ensimmäisellä poikien kierroksella PT 75 kaatoi PT Espoo 2:n voitoin 3-1. Axel Visurille kaksi voittoa ja Lev Petalille yksi. PT Jyväskylä voitti OPT-86 3:n 3-0, Dennis Trofimov kiusasi Severi Sipiläistä yhden erän verran. TuPy kaatoi PT-60 2:n 3-1. Thor Lundqvistille kaksi voittoa ja Joonatan Palmolalle rovaniemeläisten lohdutusvoitto.  KoKu voitti PT-60:n tiukassa väännössä 3-2, rovaniemeläisten voitot olivat tosin luovutusvoittoja kun KoKu pelasi vain Ikolan veljesten Aleksin ja Jessen voimin. Aleksille tiukka viisieräisen voitto Kasperi Illikaisesta. 

Tyttöjen ensimmäisellä kierroksella MBF kaatoi OPT-86 3:n 3-1. Juulia Kauppiselle voitto Paola Estrada Nososta ja Taisiia Brilille avauserä Kamilla Kadaria vastaan. OPT-86 2 voitti PTS Sherwoodin 3-0. Sohvi Vuorinen nappasi erän Jiali Lulta.

Poikien toisella kierroksella PT Espoo kaatoi PT 75:n 3-0. Olli Kolille tiukka viisieräisen voitto Axel Visurista.  Smashille 3-1 voitto KuPTS:sta 3-1. Niko Hämäläinen ja Elmeri Räsänen olivat vailla mahdollisuuksia Longia ja Haita vastaan. TIP-70 kaatoi PT Jyväskylän 3-0. Joel Koivumäelle viiden erän voitto Aki Ylisestä. Severi Sipiläinen piti Jimi Koivumäkeä ahtaalla häviten 3-1. OPT-86 2 voitti TuPy:n 3-0. Henrik Vuoti hävisi yhden erän Thor Lundqvistille. MBF 2 voitti KoKu:n 3-1. Aleksi Ikola voitti vielä Andreas Köhlerin 3-1 mutta Jesse Ikola taipui Onni Farinille tiukasti erin 3-1. 

Tyttöjen toisella kierroksella PT Espoo kaatoi tiukassa taistossa MBF:n 3-2. Kamilla Kadar kaatoi sekä Sonja Ylisen että Yang Yixinin. Nelinpelissä espoolaiset olivat erin 3-1 parempia ja Paola Estrada Noso oli aseeton omissa kaksinpeleissään. OPT-86 2 teki jättiyllätyksen voittamalla Smashin voitoin 3-2. Jiali Lu otti kaksi isoa voittoa kaatamalla sekä Usara Amarasinghen että Yenuli Amarasinghen, molemmat vieläpä erin 3-0. Nelinpeli meni viidenteen ja siinä oululaiset nappasivat ilahduttavan voiton. Tämä oli kilpailujen ehkä suurin yllätys ja osoitus siitä miten paljon Jiali on pelaamisen tasoaan nostanut kauden aikana. 

Poikien kvarttoja varten suoritettiin superjännittävä Lucky Loser-arvonta jossa vahvimmaksi osoittautui PT Jyväskylä. PT Jyväskylä sai palkinnoksi pelata OPT-86:tta vastaan kvartassa. OPT-86 voitti ottelun 3-0. Olavi Moilanen nappasi avauserän Eetu Mäkelältä mutta jyväskyläläisten voitot jäivät siihen. MBF voitti OPT-86 2:n 3-1. Pyry Sivenille selkeä 3-0 voitto Sam Londenista. TIP-70 voitti MBF 2:n 3-1. Onni Farin piti Pontus Böleniusta tiukilla, neljännessä erässä oli jo matsipalloakin mutta Pontus nousi voittoon viidennen erän kautta. Sisu Sammalkorvelle 3-0 voitto Joel Koivumäestä. Smashille 3-1 voitto PT Espoosta. Tästä ottelusta on pöytäkirja hukassa ja se tullaan päivittämään vielä tuloksiin myöhemmin kunhan se hallilta löydetään.

Tyttöjen semifinaaleissa OPT-86 voitti PT Espoon 3-0. Luo Jiaqille hieno voitto viisieräisessä Yang Yixinistä. TIP-70 voitti OPT-86 2:n 3-0. Nelinpeli oli viisieräinen ja siinä Mia Kellow ja Liia Salonen voittivat oululaiset viidessä erässä.

Poikien semifinaaleissa MBF kaatoi trillerimäisessä ottelussa TIP-70:n 3-2. Lassi Lehtola avasi selkeällä 3-0 voitolla Pontus Böleniuksesta. Leon Viherlaiho jatkoi samaan syssyyn ison voiton Jimi Koivumäestä erin 3-0. Sam Londen taisteli leijonan lailla Joel Koivumäkeä vastaan ja kaatui vasta tiukassa viisieräisessä. Jimi Koivumäki nosti tasoaan kaatamalla ensimmäistä kertaa Lassi Lehtolan viisieräisessä tasoittaen tilanteen 2-2:een. Leon Viherlaiho oli kuitenkin ottelun hahmo voittamalla Pontus Böleniuksen selkeästi 3-0 ja vei MBF:n loppuotteluun. OPT-86 kohtasi Smashin ja joutui tälläkin kertaa taipumaan voitoin 2-3. Iaroslav Bril voitti Hai Nguyenin 3-0, Long Nguyen voitti Eetu Mäkelän niin ikään 3-0. Luka Oinas otti rutiinivoiton Leevi Tikanderista. Oulun kaksi matsipalloa ei kuitenkaan riittänyt kun Long kaatoi Jaron 3-1 ja Hai Eetun 3-0.

Tyttöjen finaali TIP-70 – OPT-86 meni myös tiukaksi. Jaimielee Enriquez avasi 3-0 voitolla Jiaqi Luosta. Ella Kellow tasoitti tilanteen pikkusiskonsa kustannuksella erin 3-0. Nelinpelissä oululaiset ottivat hienon 3-1 voiton ja näin kaksi ottelupalloa jälleen oululaisille. Jaimielee kuitenkin pelasi kuin hurmiossa voittaen Ellan erin 3-2 ja kun samaan aikaan Mia voitti Jiaqin 3-0 niin TIP-70 nousi mestariksi.

Kuva: N18JO palkitut 1. TIP-70 (Mia Kellow, Liia Salonen, Jaimielee Enriquez), 2. OPT-86 (Jiaqi Luo, Ella Kellow), 3. OPT-86 2 (Arina Bril, Jiali Lu) ja PT Espoo (Yang Yixin, Sonja Ylinen)

Poikien finaali MBF – Smash lässähti heti alkuunsa kun Long ilmoitti lepuuttavansa olkapäätään muita luokkia varten. Hai otti evauserän Leonilta mutta sen jälkeen voittajasta ei enää ollut epäselvyyksiä. MBF:lle mestaruus voitoin 3-0 Sam Londenin voitettua Leevi Tikanderin.

Kuva: M18JO palkitut 1. MBF (Leon Viherlaiho, Lassi Lehtola, Sam Londen), 2. Smash (Leevi Tikander, Long Huang Nhat Nguyen, Hai Huang Nhat Nguyen), 3. TIP-70 (Pontus Bölenius, Jimi Koivumäki, Joel Koivumäki) ja OPT-86 (Eetu Mäkelä. Iaroslav Bril, Luka Oinas)

Lauantaina ohjelmassa oli vielä joukkuekisojen lisäksi myös 18-poikien nelinpeli, 18-tyttöjen nelinpeli ja vielä myös 18-sekanelinpeli. Tämä takasi tiiviin ohjelman lauantain myöhäisiltaan asti.  18-poikien ensimmäiset esiottelut pelattiin jo ennen joukkuekisan alkua. Esiotteluissa ei nähty isommin yllätyksiä. Tomi Juutilainen ja Konsta Leppänen tekivät pienen semmoisen pudottaessaan Jasper Haapalan ja Thor Lundqvistin pääkaavion peleistä erin 3-1. Hieman isomman yllätyksen tekivät puolestaan Joel Koivumäki ja Luka Lehtosaari voittamalla Konsta Niemelän ja Aapo Åvistin erin 3-0. Ikolan veljekset olivat tiukoilla Olavi Moilasen ja Aki Ylisen kanssa nousemalla 0-2 erätappiolta 3-2 voittoon. Pyry Siven ja Otso Vahtola taistelivat niin ikään viisieräisestä voiton Kasperi Illikaisesta ja Jesse Sorvojasta.

Tyttöjen nelinpelissä pelattiin myös yksi esiottelukierros ennen pääkaaviota. Sisaruspari Jiaqi ja Jiali voittivat 3-0 Onerva Maijalan ja Sohvi Vuorisen. Sisaruspari Arina ja Taisiia puolestaan taipuivat erin 3-2 Juulia Kauppiselle ja Leian Tamondongille. 

Poikien nelinpelin avauskierroksella ei yllätyksiä nähty. Lähimpänä yllätystä olivat Luka Oinas ja Henrik Vuoti, tappio kuitenkin viidennessä 11-9 parille Vladyslav Matyko ja Axel Visuri. Ikolan veljekset taipuivat myös viisieräisessä nappulaparille Hai Nguyen ja Eetu Mäkelä. Puolivälierissä kaikki sijoitetut parit nappasivat paikat semifinaaleissa. Eetu ja Hai nappasivat avauserän Pontus Böleniukselta ja Jimi Koivumäeltä. Muut pelit menivät erin 3-0 sijoitetuille pareille. Semifinaaleissa veljespari Matias ja Rasmus Vesalainen pitivät ykkössijoitetun viittansa kaatamalla Long Nguyenin ja Iaroslav Brilin erin 3-1. Kakkossijoitetut Lassi Lehtola ja Leon Viherlaiho tekivät saman 3-1 tempun Böleniukselle ja Koivumäelle. Finaalissa veljesparin yhteispeli toimi erinomaisesti, tiukan ensimmäisen erän jälkeen koskelaiset laskettelivat 3-0 voittoon ja poikien nelinpelimestaruuteen.

Kuva: MN18 luokan palkitut, 1. Matias Vesalainen / Rasmus Vesalainen, KoKa, 2. Lassi Lehtola / Leon Viherlaiho, MBF, 3. Jimi Koivumäki / Pontus Bölenius, TIP-70 ja Iaroslav Bril / Long Hoang Nhat Nguyen, OPT-86/Smash

Tyttöjen nelinpelin kvartoissa ykkössijoitettu sisaruspari Ella ja Mia Kellow oli sijoitettu suoraan semifinaaliin. Puolivälierissä sisaruspari Jiaqi ja Jiali yllättivät sisaruspari Usara ja Yenuli Amarasinghen tiukassa ottelussa erin 3-1. Yang Yixin ja Sonja Ylinen olivat selkeästi Kamilla Kadaria ja Liia Salosta parempia erin 3-0. Kakkossijoitetut Jaimielee Enriquez ja Ge Anne Quinal voittivat tiukasti 3-1 Juulia Kauppisen ja Leian Tamondongin. Semifinaaleissa ei nähty yllätyksiä. Ella ja Mia voittivat Jiaqin ja Jialin 3-0 sekä Jaimielee ja Ge Anne voittivat Yixinin ja Sonjan 3-0. Loppuottelu oli tiukkaa vääntöä jossa Ella ja Mia ottivat 3-1 voiton ja mestaruuden nimiinsä.

Kuva: NN18 luokan palkitut, 1. Ella Kellow / Mia Kellow, OPT-86/TIP-70, 2. Jaimielee Enriquez / Ge Anne Quinal, TIP-70, 3. Jiaqi Luo / Jiali Lu, OPT-86 ja Sonja Ylinen / Yang Yixin, PT Espoo

Sekanelinpelin ensimmäinen karsintakierros pystyttiin pelaamaan joukkuekilpailujen finaalien aikaan. Tyttöjen joukkuefinaalin venyessä otteluita ei pystytty pelaamaan  aivan aikataulun mukaisesti. Esiotteluissa nähtiin parikin yllätystä. Juulia Kauppinen ja Konsta Niemelä yllättivät Oshadini Amarasinghen ja Axel Visurin. Sam Londen ja Ge Anne Quinal puolestaan yllättivät Taisiia Brilin ja Pyry Sivenin.

Sekanelinpelin pääkaaviossa Ilari Sell ja Sonja Ylinen yllättivät Aleksi Ikolan ja Leian Tamondongin tiukassa viisieräisessä. Muuten avauskierros mentiin sijoitusten mukaisesti. Puolivälierissä Jiaqi Luo ja Eetu Mäkelä olivat jo 2-0 eräjohdossa Jimi Koivumäkeä ja Mia Kellowta vastaan, kolmannessa oli matsipallokin mutta peli kääntyi lopulta vielä tippiläisille viidennessä erässä. Iaroslav Bril ja Ella Kellow ottivat selkeähkön 3-1 voiton Yenuli Amarasinghestä ja Hai Nguyenista, muuten oli tiukempia 3-1 voittoja. Kamilla Kadar ja Sisu Sammalkorpi ottivat yllätysvoiton Usara Amarasinghestä ja Nguyen Longista sekä Pontus Bölenius ja Jaimielee Enriquez kaatoivat Sellin ja Ylisen.

Sekanelinpelin semifinaalit olivat molemmat tiukkoja pelejä. Jaro ja Ella kaatoivat Kamillan ja Sisun 3-1. Pontus ja Jaimielee puolestaan yllättivät viisieräisessä tiukimmalla mahdollisella tavalla Jimin ja Mian. Finaalissa Jaro ja Ella olivat yllättävän paljon Pontusta ja Jaimieleetä edellä. Yksi erä lipsahti tippiläisille. Jarolle ja Ellalle mestaruus tässä luokassa.

Kuva: SN18 palkitut, 1. Ella Kellow / Iaroslav Bril, OPT-86, 2. Jaimielee Enriquez / Pontus Bölenius, TIP-70, 3. Jimi Koivumäki / Mia Kellow, TIP-70 ja Kamilla Kadar / Sisu Sammalkorpi, MBF

Sunnuntaina aloitettiin pirteänä klo 9.00 18-vuotiaiden poikien ja 12-vuotiaiden tyttöjen karsintapooleilla. Pojissa pelattiin kolmen pelaajan poolit joista vain voittajat menivät jatkopeleihin ja tytöissä kolmen pelaajan pooleista jatkoi kaksi parasta pelaajaa. Poikien pooleissa nähtiin joitakin yllätyksiä. Väinö Saarela (TuPy) yllätti Tomi Juutilaisen (PT 75) erin 3-1 mutta jäi silti lohkon kakkoseksi. Lukas Saukko (TuPy) yllätti Konsta Leppäsen (KuPTS) tiukassa väännössä 3-2, mutta jäi silti jatkopelien ulkopuolelle koska hävisi Aki Yliselle (PT Jyväskylä) 3-1 joka puolestaan hävisi Leppäselle 3-1. Paljon jatkopalloja ja draamaa tässä lohkossa. Jesse Sorvojan (PT-60) 3-1 voitto Roman Tamilinista (PT Espoo) ei oikeastaan ollut ratingyllätys koska pojilla on aikalailla samat pisteet. Jacob Hellgren (PT Espoo) nappasi yllättäen jatkopaikan Aukusti Lindgreniltä (PT-60) viiden erän 11-9 voitolla. Tästä lohkosta Kaarlo Lampinen (OPT-86) oli sairaana poissa joten jatkopaikka ratkaistiin tässä ottelussa. Kilpailun sykähdyttävin jatkopaikan varmistus nähtiin Aapo Åvistin (OPT-86) toimesta Sam Londenin (MBF) kustannuksella. Ratingmielessä tämä ei ollut yllätys, mutta pelin jälkeinen backflip jää kyllä pingishistoriaan. Tapahtuneeseen voi käydä tutustumassa mm. OPT-86:n somekanavilla. 

Tyttöjen alkupooleissa tasoerot olivat isoja. Kamilla Kadar ja Sohvi Vuorinen ratkaisivat jatkopaikkajärjestykset kahdestaan Sofia Jokikokon jäätyä kisasta pois. Isäntäseuran Vanessa Jokikokko (2017) ja Elsi Slesar (2016) olivat mukana keräämässä lajikokemusta.  Muitakin aloittelevia tyttöjä olisi mieluusti nähty pelaamassa. Milana Shmyalina (PTS Sherwood) nappasi pienen yllätyksen ottamalla jatkopaikan Ella Seppälältä (OPT-86) erin 3-1. 

18-pojissa jatkokaavio oli reippaan kokoinen 64 pelaajan kaavio jossa peräti 32 parasta oli sijoitettuna suoraan ilman poolipelejä aikataulusyistä. Avauskierroksella pelattiin muutama tiukka matsi. Akseli Julkunen (KuPTS) nappasi 3-1 yllätysvoiton Jesse Ikolasta (KoKu). Yuri Afanassiev (PT Espoo) ei antanut Aapo Åvistille (OPT-86) backflipin toistamisen mahdollisuutta voittamalla 3-0. Henrik Vuoti (OPT-86) voitti Aleksis Vällärin (PT Espoo) dominoivalla esityksellä 3-0. Axel Visuri (PT 75) ei antanut Jacob Hellgrenille mahdollisuutta jatkoyllätyksiin 3-0 voitolla. Severi Sipiläinen (PT Jyväskylä) kaatoin erin 3-0 nappulaikäisen Joel Koivumäen (TIP-70). Nuutti Timonen (PT-60) yllätti jatkokaaviolla pohjoisen paikallisottelussa Aleksi Turpeisen (KePts) erin 3-0. Pyry Siven (OPT-86) oli pienissä hankaluuksissa Konsta Leppäsen kanssa voittaen kuitenkin erin 3-1. Otso Vahtola (Heitto) voitti tiukasti kolme perättäistä erää Kasperi Illikaista (PT-60) vastaan.

Poikien peleissä 16 parhaan joukkoon nähtiin jo useita tasaisia taisteluja kuten odottaa sopikin. Tässä vaiheessa pelien taso oli jo korkealla. Yuri Afanassiev yllätti Eetu Mäkelän (OPT-86) erin 3-1. Niko Hämäläinen (KuPTS) piti Iaroslav Briliä (OPT-86) ahtaalla häviten  lopulta tiukasti erin 3-1. Henrik Vuoti jatkoi korkealentoaan kaatamalla Vladyslav Matykon erin 3-2 todella tiukassa ja hyvätasoisessa ottelussa. Axel Visuri voitti Aleksi Ikolan (KoKu) tiukassa vääntöpelissä erin 3-1. Onni Farin (MBF) selvitti Severi Sipiläisen haasteen viidessä erässä. Nuutti Timonen piti Ilari Selliä (PT Espoo) ahtaalla häviten kuitenkin erin 3-1. Konsta Niemelä (OPT-86) onnistui deffaamaan Pontus Böleniukselta (TIP-70) yhden erän. Kierroksen sykähdyttävin taisto käytiin seura- ja treenikavereiden Luka Oinaksen (OPT-86) ja Pyry Sivenin välillä. Luka eteni jo 10-4 johtoon viidennessä. Pyry taisteli hyvällä ja ennakkoluulottoman rohkealla pelillä itsensä 10-10 tilanteeseen. Lukalla oli vielä jatkopalloilla 11-10, mutta tämäkään ei riittänyt. Pyry nousi 13-11 voittoon, aina seitsemän ottelupalloakaan ei riitä. Aika monta suoraan 32 joukkoon sijoitettua pelaajaa oli hankaluuksissa omissa ensimmäisissä peleissään matsin tai enemmän alle saaneita vastaan. Johtuuko se sitten huonosta lämmittelystä vai mistä, mutta tätä ilmiötä on nähty ennenkin.

Poikien neljännesvälierissä Yuri Afanassiev haastoi erittäin vahvasti Leon Viherlaihon paikasta kvartoissa. Deffu piti viidenteen erään asti jossa Leon lopulta vei voiton 11-5. Muilta osin neljännesvälierät olivat varsin selkeitä 3-0 voittoja ennakkosuosikeille, ainoastaan Joonas Kokko (PT Espoo) onnistui kiusaamaan Matias Vesalaista (KoKa) yhden erän verran.

Tyttöjen puolivälierissä ennakkosuosikit Kamilla Kadar (MBF), Taisiia Bril (OPT-86) ja Jiali Lu (OPT-86) selvittivät nopeasti omat ottelunsa 3-0. Paola Estrada Noso (MBF) oli selvästi päättänyt haastaa Arina Brilin (OPT-86). Ensimmäinen erä selvästi Paolalle 11-3 ja toinenkin heti perään 11-9. Tämän jälkeen oltiin supertasaisia ja Paolalla oli pari matsipalloakin. Arina kuitenkin käänsi ottelun itselleen voittamalla kolme seuraavaa erää lukemin 12-10. Huikea kvarttaottelu kaikin puolin!

Tyttöjen semifinaaleissa Arina ei pystynyt haastamaan Kamillaa, mutta Taisiia haastoi Jialin viiden erän taistoon. Viimeinen erä Jialille 11-7. Hieno ottelu Taisiialta semissä. Finaalia oltiin odoteltu jo maaliskuulta lähtien ja tällä kertaa se oli kahden väsyneen tytön taisto. Kamilla löysi toimivat syötöt joilla sai useamman suoran pisteen per erä, Jiali ei ehtinyt syötönpalautuksia oppia joten Kamilla sai mestaruuden tällä kertaa melko helpolla.

Kuva: N12 palkitut: 1. Kamilla Kadar (MBF), 2. Jiali Lu (OPT-86), 3. Arina Bril (OPT-86) ja Taisiia Bril (OPT-86)

Poikien puolivälierissä sitten isot pyssyt kohtasivat toisensa. Ykkössijoitettu Lassi Lehtolalla (MBF) oli vastassa seurakaveri Leon Viherlaiho. Toisessa erässä Leonilla oli mahdollisuutensa, mutta kun se kääntyi Lassille niin loppu meni selvästi, 3-0 Lassille. Iaroslav Bril (OPT-86) kohtasi Long Nguyenin (Smash). Jarolle eräpalloa ensimmäisessä erässä, mutta se kuitenkin Longille. Jarolle toinen erä jatkopalloilta. Sitten hermoilu valtasi Jaron mielen enemmän kuin Longin ja peli rupesi kääntymään. Tähän otteluun piti vaihtaa tuomarikin kun pelissä oli elementtejä jotka viittasivat siihen että peli oli karkaamassa kontrollista liian kuuman pelin puolelle. Lopulta Longille 3-1 voitto ja pelin jälkeen kaverillinen halaus puolin ja toisin. Semisijoitettu Jimi Koivumäki (TIP-70) sai vastaansa Rasmus Vesalaisen (KoKa). Kokemus oli valttia kun ottelusta merkittiin lopulta aika selkein numeroin 3-0 voitto koskelaiselle. Jimin mestaruudet tässä ikäluokassa antavat vielä odottaa itseään, aikaa kyllä on. Pontus Bölenius haastoi kakkossijoitetun Matias Vesalaisen (KoKa) hyvin. Kolmannen erän kriittisillä vaiheilla Matias kaivoi itselleen 2-1 eräjohdon ja kaasutti neljännessä erässä voittoon ja semifinaaliin veljeään vastaan.

Poikien semifinaalit olivat kaksijakoiset. Lassi Lehtola teki nopeasti 3-0 selvää Long Nguyenistä erittäin hyvällä pelillä. Ehkä Longin olkapää ei tätä tahtia kestänyt, mutta Lassi pelasi kyllä erittäin hyvän ottelun. Toisessa semifinaalissa pelattiin sitten odotetusti viidenteen, kisadirektoraatti olisi voinut lyödä viiden erän matsista jopa ison vedon etukäteen. Matsi oli kyllä lähellä tulla Rasmukselle jo 3-1, mutta neljännen jatkopalloilla Matias oli parempi ja jatko samaan syssyyn vahvasti viidenteen erään. Matiaksella oli 8-5 johto jonka jälkeen Rasmus pelasi kuin hurmiossa ottaen kuusi pistettä putkeen. Tämän matsin jälkeen ei nähty lämpimiä halauksia, mutta asiallinen läpsy kuitenkin. Veljesten pelit on veljesten pelejä.

Poikien finaaliin pelialueet tehtiin isommaksi. Lassi oli selvästi päättäväisen oloinen ennen ottelua ja se näkyi sitten myös pöydällä. Rasmukselle paikka finaalissa oli jo kovan työn takana ja lepoaika jäi 10 minuuttiin. Lassi pelasi koko ottelun erittäin kypsästi ja oikealla aktiivisuustasolla. Rasmus oli koko ajan askeleen tai pari perässä. Ansaittu Suomen Mestaruus Lassi Lehtolalle erin 3-0.

Kuva: M18 luokan palkitut, 1. Lassi Lehtola (MBF), 2. Rasmus Vesalainen (KoKa), 3. Long Hoang Nhat Nguyen (Smash) ja Matias Vesalainen (KoKa)

Hieman myöhemmin aamupäivällä oli aloitettu 12-vuotiaiden poikien ja 18-vuotiaiden tyttöjen alkupoolit. 12-vuotiaiden poikien alkupooleissa oli kolme pelaajaa joista vain voittajalle oli tarjolla jatkopaikka kaavioon jonne kahdeksan parasta oli sijoitettu suoraan. Pooleissa nähtiin odotetun niukalti yllätyksiä, vain yksi. Samu Karjalainen (KuPTS) voitti 3-1 Magnus Nurkkalan (OPT-86), tulos ei ehkä iso yllätys ollut mutta peli oli tiukka yhden erän päättyessä jopa 21-19. Jatkokaaviossa ykkös- ja kakkossijoitetut matkasivat suoraan kahdeksan parhaan joukkoon, muut pelasivat paikoista kvarttoihin. Magnus Jackson (MBF) otti 3-1 yllätysvoiton Roman Tamilinista (PT Espoo). Muissa peleissä sijoitetut pelaajat olivat valttia. Linus Lundström (MBF) tosin haastoi Luka Lehtosaaren (TIP-70) hienosti häviten kuitenkin erin 3-1. Kvartoissa kärkisijoitetut pääsivät vielä helpolla, mutta parissa kvartassa väännettiin jo tiukasti. Luca Solapuro (MBF) pelasi pitkät jatkopallot Joel Koivumäen (TIP-70) kanssa toisessa erässä, mutta lopulta voitto 3-0 Joelille. Tomi Juutilaisen (PT 75) ja Luka Lehtosaaren (TIP-70) välinen kvartta oli yksi koko viikonlopun hurjimmista otteluista ehkä erikoisimmilla tilanteilla. Lukan varma palauttelupeli oli Tomille myrkkyä kahdessa ensimmäisessä erässä ja mitali alkoi varmasti jo piipahtamaan ajatuksissa. Tomi oli kuitenkin päättänyt että taistelutta ei hävitä. Kaksi seuraavaa erää lukemin 11-8 ja näin edettiin viidenteen erään. Peli aaltoili puolelta toiselle ja Lukalla oli jo ottelupalloja. Pieni passivoituminen kuitenkin kostautui ja Tomi pääsi lyömään kämmenellä pelin jatkopalloille. Tilanteessa 11-11 nähtiin erikoinen tapaus. Luka sai ikävän verkkosorin, jonka Tomi kuitenkin kuin ihmeen kaupalla sai takaisin pöydälle. Luka oli ehtinyt jo nostaa käden ylös ja sanoa sorin. Pallo pelattiin loppuun ja sen voitti Luka. Tomi kuitenkin vaati pistettä itselleen ja sen lopulta saikin. Nämä tapaukset ovat hankalia. Luin jälkikäteen sääntökirjaa ja sieltäkään ei oikein suoraa apuja löydä. Kyse on tulkinnasta ja nyt tulkinta meni näin. Tämmöisissä tapauksissa tulkintoja on nähty molempiin suuntiin. Tässä tapauksessa mielestäni pelaajat ja taustajoukot päätyivät yhteisymmärryksessä lopputulokseen. Tomille siis semifinaalipaikka 3-2 voitolla, viimeinen erä 13-11. Huikea peli kaikilta kanteilta katsottuna.

Poikien semifinaaleissa kärkisijoitetut olivat edelleen valttia. Joel Koivumäki ei mahtanut ykkössijoitetulle Hai Nguyenille (Smash) mitään, 3-0. Tomi Juutilainen pystyi numeroiden valoissa hieman haastamaan Eetu Mäkelää (OPT-86) mutta tässäkin tulos selkeä 3-0. Näin edettiin odotettuun finaaliotteluun. Peli oli nappulafinaaliksi varsin tasokasta peliä, olivathan molemmat pelaajat kuitenkin 2000 tason pelaajia. Itse pelissä Hain ohjauspeli ja aktiivisuus oli hieman paremmalla tasolla kuin Eetulla ja kaikki tiukat erät kääntyivät Haille. Mestaruus Haille erin 3-0. Molemmista pelaajista tulee varmasti Suomeen hyvän tason junioripelaajia kunhan työnteko jatkuu korkealla tasolla jatkossakin.

Kuva: M12 palkitut, 1. Hai Hoang Nhat Nguyen (Smash), 2. Eetu Mäkelä (OPT-86), 3. Joel Koivumäki (TIP-70) ja Tomi Juutilainen (PT 75)

Tyttöjen puolella pelattiin viisi kolmen pelaajan alkupoolia joista niin ikään vain voittajat menivät jatkokaavioon. Neljä kärkipelaajaa oli sijoitettu suoraan jatkokaavioon. Alkupooleissa nähtiin yksi yllätysvoitto kun Juulia Kauppinen (OPT-86) voitti seurakaveri Taisiia Brilin puhtaasti erin 3-0. Jiali Lu ei pystynyt toistamaan lauantaista isoa yllätystä häviten Usara Amarasinghelle tiukin numeroin 3-0. Sonja Ylinen (PT Espoo) piti ykköspaikkansa poolissa voittamalla tiukassa viisieräisessä Juulia Kauppisen, viimeinen erä kuitenkin selkeästi 11-2. Hieno haasto kuitenkin Juulialta. Jiaqi Luo (OPT-86) ja Oshadini Amarasinghe (Smash) väänsivät poolin ykköspaikasta pitkän kaavan mukaan. Jiaqi nappasi ykköspaikan erin 3-2, kaikki voittoerät olivat selkein numeroin.

Tyttöjen jatkokaaviossa neljännesvälierissä pelattiin kaksi ottelua. Usara Amarasinghe voitti Jiaqi Luon selvästi erin 3-0. Leian Tamondong (TIP-70) haastoi Yixin Yangin (PT Espoo) häviten kuitenkin erin 3-1. Kvartoissa nähtiin sitten valitettava luovutus kun ykkössijoitettu Ella Kellow joutui pienen harkinnan ja venyttelyn jälkeen jättämään sunnuntain pelit kokonaan väliin. Sonja Yliselle siis paikka semifinaalissa. Jaimielee Enriquez (TIP-70) kaatoi Usara Amarasinghen melko selkein luvuin erin 3-0. Kamilla Kadar (MBF) kärsi väsymyksestä ja oli todella tiukilla Yixin Yangia vastaan, pitkän taiston jälkeen Kamillalle kuitenkin semipaikka erin 3-1 parin jatkopalloerän voitoilla. Kakkossijoitettu Mia Kellow (TIP-70) pelasi vahvasti ja voitti Yenuli Amarasinghen (Smash) selkein erin 3-0. 

Tyttöjen semifinaaleissa Jaimielee Enriquez pelasi upeasti ja voitti Sonja Ylisen puhtaasti 3-0. Toisessa semifinaalissa nähtiin sitten luovutus kun Kamilla Kadar päätti keskittyä lepoon 12-vuotiaiden tyttöjen finaaliottelua varten. Finaalissa Jaimielee jatkoi mestaruuden metsästämistä hienolla pelillä voittamalla ensimmäisen erän. Peli kuitenkin kääntyi lopulta Mialle erin 3-1. Jaimieleen peli näytti tässä turnauksessa parhaalta mitä allekirjoittanut on koskaan häneltä nähnyt. Mialta silti erittäin hieno suoritus ja Suomen Mestaruus.

N18 luokan palkitut, 1. Mia Kellow (TIP-70), 2. Jaimielee Enriquez (TIP-70), 3. Sonja Ylinen (PT Espoo) ja Kamilla Kadar (MBF)

Järjestäjän puolesta tahdon kiittää kaikkia pelaajia ja etenkin taustajoukkoja. Kisoissa nähtiin hieno määrä pelaajien tukijoukkoja ja myös seuran valmentajia. Junioreiden SM-kisoissa näin pitää ollakin. Teidän työnne mahdollistaa junioreiden satsaamisen tähän lajiin ja urheiluun ylipäätään. Pelaajat ansaitsevat parhaan mahdollisen avun kauden tärkeimmissä kansallisissa peleissä. Itse olen erittäin tyytyväinen kilpailujen tunnelmaan. Kannustusta nähtiin ja kuultiin. Kannustus kasaantui pelin ympärille aitauksien taakse. Tämä takaa ainutlaatuisen tunnelman ja pelaajalle hieman erilaisen painetilanteen verrattuna normaaliin kansalliseen kilpailuun. Tämän kestämistä tarvitaan jatkossa.

Kuvat: Taustajoukkoja ja valmentajia pelaajien taustoilla

Kiitos Ildiko Kadarille erinomaisista kuvista joita on käytetty myös tässä raportissa.

Huhtikuun 2025 Pingisteko – Riku Aution tuplakulta

Kilpailuvaliokunta on valinnut huhtikuun 2025 Pingisteoksi Riku Aution mainiot otteet sekä GP-kisoissa että Mestaruussarjassa. 32-vuotias PT 75:n peluri varmisti Espoon kevätkisoissa kauden GP-sarjan kokonaiskilpailun voiton ja voitti Mestaruussarjan lopputurnauksessa kaikki kolme otteluaan sinetöiden näin tamperelaisille toisen peräkkäinen ykkössijan. Aution kaksinpelien ottelusuhde huhtikuussa oli 11-4. Riku Autio tunnetaan myös esimerkillisen rehtinä pelaajana sekä kilpakumppaneita että tuomareita kohtaan. Lämpimät onnittelut, Riku!


Aikaisemmat kuukauden pingisteot

Maaliskuu 2025: Kamilla Kadarin menestys sekä kotimaassa että ulkomailla
Helmikuu 2025: Pongfinity Cup
Tammikuu 2025: Miesten maajoukkueen EM-kisapaikka

Joulukuu 2024: Smashin toiminnan laajeneminen sekä kisamenestys
Marraskuu 2024: PTS Sherwoodin ja MBF:n aloittelijakisat Keravalla
Lokakuu 2024: Benedek Oláhin menestys EM-kisoissa ja Puolan liigassa
Syyskuu 2024: Axel Visuri, PT 75 – B-luokan kaksinpelin mestari
Elokuu 2024: NETU menestystä laajalla tasolla

Toukokuu 2024: Stadikan pelipaikka MBF:n käytössä
Huhtikuu 2024: Vapaaehtoistoiminta veteraanien NETU:ssa
Maaliskuu 2024: Jaimielee Enriquez, neljä SM-kultaa ja kaksi SM-pronssia
Helmikuu 2024: Nuorten aktivoituminen pöytätenniksen kehittämiseen
Tammikuu 2024: Ramona Betzin hyvät tulokset U21 EM-kilpailuissa

Joulukuu 2023: ETTU:n Europe Trophyssa suomalaismenestystä
Marraskuu 2023: Jimi Koivumäki, kaikkien aikojen nuorin A-luokkien SM-kultamitalisti
Lokakuu 2023: Lassi Lehtola ilmiliekeissä
Syyskuu 2023, Mika Räsäsen panos suomalaisen pöytätenniksen hyväksi

Kesä 2023, Aktiivinen pingiskesä kesäleireillä
Huhtikuu-Toukokuu 2023, Kauden 2022/2023 aktiivisimmat kilpapelaajat
Maaliskuu 2023: 13-15 Junioreiden SM kilpailut
Helmikuu 2023, Starin kilpailut Helsingissä
Tammikuu 2023, Veteraanien supermenestys Omanissa

Joulukuu 2022, PTS Sherwoodin starttikilpailu
Marraskuu 2022, Aino Tapolan MM-hopea
Lokakuu 2022, PT Jyväskylä ja Suomen makein pingishalli
Syyskuu 2022, Joonas Kivimäki ja Asko Rasinen kv.-tuomaroinneissa
Elokuu 2022, Xisheng Cong, korvaamaton apu

Kesäkuu 2022, Kosken kesäleiri 2022 oli menestys
Toukokuu 2022, PT-Helsingin SM-sarjan mestaruus kaudella 2021/2022
Huhtikuu 2022, Juho Kahloksen nopea nousu junioreiden kärkikaartiin
Maaliskuu 2022, Marina Donnerin kolme SM-kultaa ja mukaantulo naisten maajoukkuetoimintaan
Helmikuu 2022, Leonid Pullinen, LPTS

Joulukuu 2021, PT Jyväskylä palasi vahvasti kilpailukartalle
Marraskuu 2021, Junioriryntäys Ylivieskan kansallisissa kilpailuissa
Lokakuu 2021, Esa Kanasuo SM-mitalirohmuna
Syyskuu 2021, Benedek Oláh jättiläisiä kaatamassa
Elokuu 2021, PTS Sherwoodin junnustartti Keravalla

Touko-kesäkuu 2021, PT Jyväskylä ja PT 75 panostamassa junioritoimintaan seuratuella
Marras-joulukuu 2020, Asko Rasinen Champions Leaguen finaaliturnauksessa tuomarina
Lokakuu 2020, Perhe Ikolat
Syyskuu 2020, Aaro Mäkelän suoritukset Para-SM:ssä

Kesä 2020, OPT-86:n pöytätennishalli – 1000m2 pöytätenniksen ilosanomaa

Huhtikuu 2020, Pongfinity – somepingiksen keihäänkärki
Maaliskuu 2020, Yumo Luon paluu naisten Suomen Mestariksi
Helmikuu 2020, Kaksoset SM-finaalissa (Matias ja Rasmus Vesalainen)
Tammikuu 2020, PT-60, Rovaniemi, toiminnan uusi alku Rovaniemellä

Aikaisemmat kuukauden pelaajat

Joulukuu 2019, Benedek Oláh, SeSi
Marraskuu 2019, Aino Tapola, PT Espoo
Lokakuu 2019, Juhana Tuuttila, OPT-86
Syyskuu 2019, Joona Räsänen, HIK-pingis

Kesäkuu 2019, Leonid Pullinen, LPTS
Toukokuu 2019, Jani Jormanainen, PT Espoo
Huhtikuu 2019, Benedek Oláh / Alex Naumi SeSi / KoKa
Maaliskuu 2019, Alisa Sinishin, PT Espoo
Helmikuu 2019, Turo Penttilä, HIK-pingis
Tammikuu 2019, Julius Muinonen / Leo Kivelä, LPTS
Joulukuu 2018, Samuli Soine, TIP-70
Marraskuu 2018, Esa Kanasuo, KoKa
Lokakuu 2018, Aleksandra Titievskaja, PT Espoo
Syyskuu 2018, Miikka O’Connor, PT 75

Toukokuu 2018, Sam Khosravi, KoKa
Huhtikuu 2018, Vili Kinnunen, TIP-70
Maaliskuu 2018, PT Espoo (joukkue)
Helmikuu 2018, Risto Jokiranta, SeSi
Tammikuu 2018, Toni Soine, PT Espoo
Joulukuu 2017, Aleksi Räsänen, PT Espoo
Marraskuu 2017, Alex Naumi, KoKa
Lokakuu 2017, Esa Miettinen, TIP-70 ja Ismo Lallo, TuKa
Syyskuu 2017, Lauri Hakaste, MBF

Toukokuu 2017, Anna Kirichenko, PT Espoo
Huhtikuu 2017, Arttu Pihkala, PT Espoo ja Noah Steif, MBF
Maaliskuu 2017, Pedram Moradabbasi, OPT-86 ja Veikka Flemming, KoKa
Helmikuu 2017, Matias Vesalainen, KoKa
Tammikuu 2017, Sam Khosravi, KoKa
Joulukuu 2016, Aleksi Laine, Por-83
Marraskuu 2016, Janina Ågren, OPT-86
Lokakuu 2016, Benedek ”Pentti” Oláh, SeSi
Syyskuu 2016, Joonas Kylliö, TIP-70

Toukokuu 2016, Arttu Pihkala, PT Espoo
Huhtikuu 2016, Pentti Oláh, SeSi
Maaliskuu 2016, Sam Li, PT Espoo
Helmikuu 2016, Anna Kirichenko, PT Espoo
Tammikuu 2016, Aleksi Räsänen, PT Espoo
Joulukuu 2015, Arttu Pöri, TIP-70
Marraskuu 2015, Markus Perkkiö, OPT-86
Lokakuu 2015, Esa Miettinen, TIP-70 / Ismo Lallo, TuKa
Syyskuu 2015, Aleksi Hyttinen, JPT

Toukokuu 2015, Veeti Valasti, KoKa
Huhtikuu 2015, Pentti Oláh, SeSi
Maaliskuu 2015, Annika Lundström, MBF
Helmikuu 2015, Mika Sorvisto, OPT-86
Tammikuu 2015, Carina Englund, ParPi
Joulukuu 2014, Joonatan Khosravi, TIP-70
Marraskuu 2014, Alex Naumi, KoKa
Lokakuu 2014, Jaakko Juutinen, OPT-86
Syyskuu 2014, Pentti Oláh, SeSi

Toukokuu 2014, Kai Merimaa, Wega
Huhtikuu 2014, Matias Ojala, TuPy
Maaliskuu 2014, Roni Kantola, TuKa
Helmikuu 2014, Riku Anttila, Atlas
Tammikuu 2014, Pinja Eriksson, MBF
Joulukuu 2013, Pauli Hietikko, PT Espoo
Marraskuu 2013, Roope Kantola, TuKa
Lokakuu 2013, Alex Naumi, KoKa
Syyskuu 2013, Toni Soine, PT Espoo

Toukokuu 2013, Annika Lundström, MBF
Huhtikuu 2013, Pentti Oláh, SeSi
Maaliskuu 2013, Viivi-Mari Vastavuo, MBF
Helmikuu 2013, Johan Nyberg, PT Espoo
Tammikuu 2013, Tatu, Toni ja Terho Pitkänen, Wega
Joulukuu 2012, Akeem Adewole, Star
Marraskuu 2012, Markus Myllärinen, TuKa
Lokakuu 2012, Patrik Rissanen, KuPTS
Syyskuu 2012, Roope Kantola, TuKa

Toukokuu 2012, Miikka O’Connor, MBF
Huhtikuu 2012, Elli Rissanen, Por-83
Maaliskuu 2012, Aleksi Mustonen, TIP-70
Helmikuu 2012, Otto Tennilä, PT 75

 

Jyväskylän Kevätkisat 10.5. kisakutsu

Kisoihin otetaan vastaan jälki-ilmoittautumisia kaikkiin luokkiin, ilmoittautumiset suoraan pasi.moilanen(a)gmail.com

Tervetuloa Jyväskylän Kevätkisoihin lauantaina 10.5.2025! Järjestämme yksipäiväisen turnauksen kotihallillamme osoitteessa Sorastajantie 1. Kisoissa on paikanpäällä omatoimikahvio. Sieltä löytyy kahvia, leivonnaisia yms., sekä mikro omien eväiden lämmittämiseen. Etukäteen on mahdollista myös tilata lounasta. Lisäksi naapurissa olevasta Vaasan leipomon tehtaanmyymälästä ja Tokmannilta saa ruokatäydennystä.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen löytyvät täältä.

Kevätliittokokous ma 28.4.2025 klo 18

Päivitykset:

  • 14.4. Lisätty käsiteltäviin asioihin liiton kurinpitosääntöjen hyväksyminen
  • 16.4. Lisätty tilinpäätös, tuloslaskelma ja tase.
  • 18.4. Lisätty vuosikertomus.
  • 23.4. Lisätty sääntömuutosesitykset.
  • 24.4. Korjattu kurinpitosäännön esitys. Taustaa kurinpitosäännöille. Lisätty seura- ja valmennusvaliokunnan esitys.
  • 25.4. Lisätty tilintarkastuskertomus.

Suomen Pöytätennisliiton kevätliittokokous järjestetään maanantaina 28.4.2025 klo 18 Sporttitalolla (Valimotie 10, Helsinki). Kokoukseen on myös etäosallistumismahdollisuus (Teams). Kaikki jäsenseurat ovat tervetulleita kokoukseen.

Osallistumisoikeus

Kaikilla jäsenmaksunsa maksaneilla SPTL:n jäsenseuroilla on oikeus lähettää kokoukseen kaksi edustajaa, joista toisella on ääni- ja puheoikeus ja toisella vain puheoikeus.

Liiton kunniapuheenjohtajilla, kunniajäsenillä, puheenjohtajalla, varapuheenjohtajalla, toimihenkilöillä, liittohallituksen varsinaisilla jäsenillä sekä valiokuntien jäsenillä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Liittokokous voi antaa muillekin henkilöille läsnäolo-oikeuden tai sekä läsnäolo- että puheoikeuden.

Valtakirjat

Äänioikeutta käyttävällä edustajalla tulee olla seuraltaan valtakirja, ellei hän ole seuran nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Pyydämme toimittamaan valtakirjat etukäteen osoitteeseen marko.pietari@sptl.fi. Jos se ei ole mahdollista, paikan päällä osallistuvat voivat toimittaa valtakirjansa myös kokouksessa.

Etänä osallistuvien henkilöiden tulee ilmoittautua ja toimittaa valtakirjansa viimeistään maanantaina 28.4. klo 10 osoitteeseen marko.pietari@sptl.fi.

Käsiteltävät asiat

Kokouksessa käsitellään liiton toimintasääntöjen mukaiset asiat:

  • esitetään tilinpäätös sisältäen tuloslaskelman, taseen, toimintakertomuksen ja tilintarkastajan lausunnon
  • päätetään tuloslaskelman ja taseen vahvistamisesta
  • päätetään vastuuvapauden myöntämisestä liittohallitukselle ja muille tilivelvollisille
  • päätetään kilpailumääräysten muuttamisesta
  • päätetään liiton sääntöjen muuttamisesta
  • hyväksytään liiton kurinpitosäännöt

Kokouksen esityslista

Kokousmateriaalit

Tervetuloa kevätkokoukseen!

Taustaa liiton kurinpitosääntöihin

Esitys liiton kurinpitosäännöiksi käsitellään kevätkokouksessa maanantaina 28.4.2025. Seuraavassa taustoitetaan esitys.

Tausta

Liiton säännöissä on jo pitkään ollut säännös, jonka mukaan Liitto ja sen jäsenet sitoutuvat mm. liikunnan ja urheilun yhteisiin vakavaa epäasiallista käyttäytymistä ja vakavia eettisiä rikkomuksia koskeviin kurinpitomääräyksiin.

Säännöissä on ollut myös säännös, jonka mukaan Liiton hallitus voi rangaista jäsenseuraansa tai sen jäsentä, joka ei noudata Liiton sääntöjä tai Liiton toimielinten päätöksiä.

Liitto on viime vuoden lopulla perustanut Sulkapalloliiton ja Squashliiton kanssa näiden kolmen liiton yhteisen kurinpitolautakunnan. Pöytätennistaustaisina jäseninä Liiton hallitus nimesi siihen Pekka Kolppasen, Sami Pyykön ja Tuomas Tiittalan. Kahdesta muusta liitosta lautakuntaan valittiin kummastakin kaksi jäsentä.

Liittokokouksessa Liiton sääntöjä ehdotetaan muutettavaksi niin, että aiempi säännös hallituksen kurinpidosta poistetaan ja lisätään uusi säännös em. Mailapelien kurinpitolautakunnasta. Nämä muutokset aiheuttavat muutaman teknisen muutoksen sääntöjen muihin kohtiin.

Lisäksi liittokokouksessa ehdotetaan hyväksyttäviksi Liiton kurinpitosäännöt. Niitä on jonkin verran muokattu hallituksen syksyllä hyväksymistä kurinpitosäännöistä.

Kurinpitosäännöissä on kolme erityisen tärkeää kohtaa:

  • ketkä ovat kurinpidon alaisia,
  • mitä toimintaa kurinpito koskee ja
  • mikä menettely on kiellettyä ja voi johtaa säännöissä mainittuun seuraamukseen.

Keitä koskee

Sekä liikunnan ja urheilun yhteisiä vakavaa epäasiallista käyttäytymistä ja vakavia eettisiä rikkomuksia koskevat kurinpitomääräykset että Liiton omat kurinpitosäännöt koskevat vain niitä tahoja, jotka on niihin sitoutettu.

Jäsenseurat on sitoutettu, koska ne ovat Liiton jäseniä. Mutta jäsenseurojen jäsenet tai muut tahot eivät ole automaattisesti, koska ne eivät ole Liiton jäseniä.

Muiden, esim. pelaajien sitouttaminen tapahtuu joko yhdistysoikeudellisesti tai sopimusperusteisesti.

Yhdistysoikeudellinen sitouttaminen tapahtuu jäsenseuran säännöissä olevalla määräyksellä.

Sopimusperusteinen sitouttaminen tapahtuu esim. lisenssin ostamisen yhteydessä tai kilpailukutsussa (jolloin sitouttaminen koskee vain ko. kilpailuja).

Monien lajiliittojen kurinpitosäännöissä on lueteltu tahoja, joita ne koskevat, kuten pelaajia, valmentajia, huoltajia, jäsenseurojen hallitusten jäseniä jne.

Ehdotetuissa kurinpitosäännöissä lähdetään siitä, että kurinpito koskee kaikkia niitä tahoja, jotka on niihin sitoutettu mainitsematta erilaisia mahdollisia rooleja, joissa sitoutettu henkilö voi toimia.

Kurinpidon alainen toiminta

Kurinpitosäännöissä on mainittava, missä kaikessa toiminnassa kurinpitosääntöjä sovelletaan.

Esim. Tennisliiton kurinpito koskee vain kilpailutoimintaa, ei omaehtoista pelaamista.

Liiton kurinpitosäännöissä on ehdotettu kurinpidon soveltamista sekä pelaamiseen että passiiviseen toimintaan, esim. katsojana paikalla olemiseen.

Kielletty toiminta

Kurinpitosäännöissä on kuvattava se menettely, josta kurinpitoseuraamus voidaan määrätä samoin kuin se, mihin seuraamukseen moitittavaan menettelyyn syyllistynyt voidaan tuomita.

Muuta

Kurinpitosäännöissä on lisäksi määräyksiä mm.

  • toimivaltarajoista kilpailuvaliokunnan, Mailapelien kurinpitolautakunnan ja Liiton hallituksen välillä,
  • Mailapelien kurinpitolautakunnan kokoonpanosta,
  • kurinpitoasian käsittelystä ja
  • valitusoikeudesta.

WTTD – maailman pöytätennispäivä 23.4.2025

Maailman pöytätennispäivää vietetään 23.4.2025. Suomen Pöytätennisliitto on mukana tapahtumassa, jonka teemana tänä vuonna on ”monimuotoisuus ja osallisuus”. Yhdessä nämä käsitteet edistävät tasa-arvoa, oikeudenmukaisuutta ja yhdenvertaisia mahdollisuuksia kaikille.

Seurojen järjestämät WTTD-tapahtumat

  • Pöytetennis Porilaiset-83, ti 22.4. klo 16-17.30 Porin urheilutalon palloilusali. Tule kokeilemaan lajia tai juttelemaan pingiksestä ja sen harrastamisesta seuran harjoitusvuorolle. Seura-aktiivit paikalla, pelivälineitä on. Info: www.ptpori83.fi
  • OPT-86, ke 23.4. klo 17-20, Ratamotien pöytätennishalli, Ratamotie 22, Oulu. Avoimet ovet klo 17-20 koko illan kaikille. Seura tarjoaa mailat ja kaiken muunkin tarvittavan käyttöön. Tervetuloa pelaamaan. Info: www.opt-86.fi
  • Turun Pyrkivä, ke 23.4. klo 18-19 Liikuntakeskus Alfa, Raunistulantie 15, Turku. Pidetään lajiesittelyä. Info: Mergim Kelmendi, meguu1@hotmail.com, 045 1842252.
  • MBF, ke 23.4. klo 15-17 Ruskeasuon pingishalli, Helsinki. Harrastamisen Suomen mallin pingiksen yhteydessä juhlitaan WTTD:tä. Info: matti.vainio@mbf.fi.

Lisätietoja ITTF Foundation -nettisivuilta tai viestintäkoordinaattorilta.

 

PT Espoon Kevätkisat GP 12-13.04 Raportti

Yleinen Osa

PT Espoo kevätkisat pelattiin Ruskeasuolla 12.-13.4. Käytössä oli myös puolikas alasali, joten pöytiä mahtui yhteensä 21, mikä mahdollisti suurempien starttiryhmien pelaamisen, ja kaikissa luokissa pystyttiin pelaamaan pääsääntöisesti 4 hengen pooleja. Pelaajia tuli upeasti, lopulta 199, ja startteja oli yhteensä 379! Viime kevätkisojen lukemat olivat 185 ja 335, niissäkin oli käytössä 21 pöytää. Tällä kertaa jonoon jäi lauantain alempiin ratingluokkiin pari pelaajaa, joille ei vapautunut peruutuspaikkoja.

Kisan vedossa käytettiin WebWelhoa, jolla kisan vetäminen sujui hyvin. Hyvää tässä on se, että tulokset tallentuvat suoraan liiton sivuille, ja menevät ratingiin suoraan ilman isompaa käsityötä. Kiitos avusta Jyrki Nummenmaalle! Lauantaina noin klo 12 tuli pieni viivästys, kun liiton sivut kaatuivat, onneksi tämä kesti vain noin 15 minuuttia. Jatkokaaviot kannattaa aina tulostaa etukäteen, jotta tällainen ongelma ei hidastaisi kisan vetämistä, tämä oli nyt meiltä unohtunut.Kisoista saatiin lähetettyä hyvin pingis-tv-striimilähetys, suuren osan ajasta oli käytössä 2 kameraa. 

Suurin osallistujamäärä oli odotetusti järjestäjäseurasta 57 pelaajaa, muista seuroista pelaajamäärät olivat TIP-70:stä 21, Smashistä 17 ja MBF:stä 15. Virosta tuli 6 pelaajaa. Juniori-ikäisiä pelaajia oli yhteensä 79 eli noin 40%, joka on kohtalaisen hyvä määrä. Eri seuroja oli edustettuina upeasti yhteensä 33.

Lauantai

Aamulla klo 9.30 alkaen pelattiin 1900, 1500 ja Miesten GP. 1900-luokassa oli 24 pelaaja, eli sopivasti 4*6 poolit. 1500 luokassa oli 19 pelaaja. Miesten GP-luokkaan osallistui hienosti 34 pelaajaa, taisi olla ainakin tämän kauden suurin määrä. Kaksi pelaajaa, Espoon Aleksi Räsänen ja Arttu Pihkala olivat suoraan sijoitettu kaavioon, ja 32 pelaajaa pelasivat 8 neljän hengen poolissa. GP-sarjan voitosta taistelivat ennen kisaa vain 2 pelaajaa, Riku Autio ja Juho Kahlos, jotka kiersivät kauden aikana kaikki osakilpailut. Kahloksen sijoituttua poolissaan toiseksi he kohtasivat jo 16:n joukossa. Autio otti selvän 3-0 voiton ja näin ensimmäisen GP-sarjan kokonaiskilpailun voittonsa. Lauantain kisassa välieriin etenivät kaikki 4 kärkisijotettua, joista finaaliin kaavioon valmiiksi sijoitetut pelaajat. Aleksi Räsänen voitti Lassi Lehtolan 3-1 ja Arttu Pihkala 3-0 Riku Aution. Finaalissa Aleksi voitti selkeästi Artun. Eli sijoitetut pitivät hyvin paikkansa. 1900-luokan voitti ykkössijoitettu Mihkel Unt LTK Kalev, toinen oli BTK Halexin Mikael Bäckman. Kolmannet olivat Ildiko Kadar (MBF) ja Mikko Lehto (PT Espoo). 1500-luokassa finaalissa oli A-poolin uusinta, jossa Liu Peng voitti luokan ykkösijotetun LTK Kalevin Robert Untin. Kolmannet olivat Ekaterina Ustiukhina (PT Espoo) ja Aire Kurgpõld (LTK Pingpong).

Klo 11.30 alkoivat alasalissa 16 pelaajan 1100, josta tuli viime hetkellä poisjäänti, ja 12 pelaajan 750-luokka. 1100-luokan voitti PT Espoon Juuso Anttila, toisena oli TIP-70:n Ge Anne Quinal. Kolmansina sijoittuivat Elena Badendorf TIP-70 ja Birik Pihlström TuPy. 750-luokassa kaikki kuusi kaavioon päässyttä olivat alle 13-vuotiaita. Voittoon pelasi Sherwoodin Eemil Strandström, toinen oli TIP-70 Niklas Nissinen ja kolmansiksi pelasivat Tipin Aleksi Kuokkanen ja Espoon Eliel Laitasalo. Aamupäivän luokat saatiin pelattua 1100 luokan finaalia lukuunottamatta valmiiksi klo 15 menessä.

Klo 15 alkoi 23 pelaajan 2250- ja 1300-luokat. 31 pelaajan 1700- ja upea 19 pelaajan Naisten GP-luokka, eli yhteensä peräti 96 pelaajaa aloitti pelit samaan aikaan. 2250- ja Naisten GP-luokka pelattiin yksi ottelu kerrallaan, eli pooleilla ei ollut omaa pöytää. Tässä systeemissä ei ainakaan mikään yksittäinen pooli venyttänyt aikataulua. Lopulta kuitenkin naisten kaksinpelien poolipelit venyivät kohtuu pitkäksi.

Naisten GP:n kokonaiskilpailun voitosta ennen kisaa taistelivat Anne Stenberg ja Ildiko Kadar. Kadar oli 40 pistettä edellä. Stenberg jäi poolissaan toiseksi ja kohtasi jo välierissä luokan ykkösijotetun Aleksandra Titievskajan (PT Espoo), joka voitti odotetusti koko luokan selkeästi ilman erätappiota. Toiseksi pelasi niin ikään Espoon Polina Levkina. Toiseksi kolmossijalle pelasi poolissa Stenbergin yllättänyt Eleonoora Roosioks (PT Espoo). Ildiko Kadar pääsi puolivälieriin, eli näin hän varmisti viime vuoden tavoin GP-sarjan voiton. Ildiko osallistui jokaiseen kauden GP-kilpailuun. 

2250-luokan voittoon pelasi BF-78:n Elmo Räsänen. Finaalissa kaatui PT Jyväskylän juniori Patrik Södergård 3-2. Kolmansina olivat PT Espoon Xisheng Cong ja Andrus Hiiemäe TalTech. 1700-luokan finaali oli lauantain viimeinen peli, joka päättyi vasta vähän ennen klo 21. Halexin Leif Cruukalla oli jo 3. ja 4. erässä ottelupallot, mutta LPTS puolustuspelaaja Roman Volkov vei viidennen erän. Kolmansina olivat Gabriel Anton (TuPy) ja Hannu Tolvanen (Stara).1300 Jani Kruuninvaara (Maraton) voitti finaalissa selvästi 3-0 Daria Kriukkovan (PT Espoo). Kolmansiksi pelasivat Timo Averjanov (TIP-70) ja Antti Käki (SS).

Klo 17 alkoi vielä 8 pelaajan 900-luokka, jossa kaikki palkinnoille päässeet olivat alle 15-vuotiaita. Luokan voitti TuPy:n Birik Pihlström, toinen oli PTS Sherwoodin Onerva Maijala ja kolmansia Thomas Holmberg ( PT Espoo) ja Leon Blomberg (MBF). Lauantai sujui kokonaisuutena hyvin ja pelit saatiin lopulta päätökseen aikataulussaan.

Lauantain palkintokuvat:

MK GP: 2. Arttu Pihkala 1. Aleksi Räsänen 3. Riku Autio

1900:  3. Ildiko Kadar  2. Mikael Bäckman 1. Mihkel Unt 3. Mikko Lehto (vähän väärä järjestys) 

1500: 3. Aire Kurgpõld ja Ekaterina Ustiukhina 2. Robert Unt 1. Liu Peng 

1100: 2.  Ge Anne Quinal 1. Juuso Anttila 3. Birik Pihlström ja Elena Badendorf 

750: 2. Niklas Nissinen 1. Eemil Strandström 3. Aleksi Kuokkanen

NK GP: 2. Polina Levkina 1. Aleksandra Titievskaja 3. Eleonoora Roosioks

2250: 2. Patrick Södergård 1. Elmo Räsänen 3. Xisheng Cong ja Andrus Hiiemäe

1700: 2. Leif Cruuka 1. Roman Volkov 3. Gabriel Anton ja Hannu Tolvanen

1300: 2. Daria Kriukova 1. Jani Kruuninvaara 3. Timo Averjanov

 

900: 2. Onerva Maijala 1. Birik Pihlström

Sunnuntai

Sunnuntai alkoi jo klo 9 juniori GP:llä ja aikuisten harrasteluokalla. GP-luokassa jaettiin tason eli ratingin mukaan pelaajat kuuteen ryhmään. 1-3 ja 5-ryhmissä oli kaikissa 9 pelaajaa. Aluksi pelattiin 3*3 alkupoolit sitten vielä sijoituspoolit. 4-ryhmässä oli 8 pelaaja, 4*2 poolit ja jokaiselle sijoitusottelu, eli kaikissa ryhmissä jokaiselle tuli 4 ottelua. 6-ryhmässä parin poisjäännin jälkeen oli lopulta 7 pelaajaa, 4:n ja 3:n poolit ja sen jälkeen sijoitusottelu. Eli siinä jokaiselle tuli 3 tai 4 ottelua. Yhteensä Juniori GP:ssä oli 51 pelaajaa, ihan mukava määrä, mutta olisi voinut olla enemmänkin, vaikka tosin syksyllä oli vain 40. Junioreiden GP-luokan pelisysteemistä tuli vähän kritiikkiä ja keskustelua, katsotaan minkälainen systeemi on ensi kaudella käytössä.

Juniori-GP ykkösryhmässä Smashin Long Ngyen oli selkeä ennakkosuosikki ja voittikin luokan, toisena oli pikkuveli Hai Ngyen, Smash. Heidän keskinäisessä pelissä loppu olisi voinut olla parempi, kun peli eteni viidenteen erään, joka palloteltiin läpi Hain käytännössä luovuttaessa voiton isoveljelleen ilman taistelua. Aina pitäisi pelata täysillä loppuun asti. Kolmanneksi pelasi PT-75:n Axel Visuri, joka voitti alkupoolissaan ryhmän kolmossijoitetun Vladyslav Matykovin.

2-Ryhmä oli oululaisten juhlaa. Ryhmän ykkössijoitettu Henrik Vuoti voitti luokan, ja saman seuran Aapo Åvist pelasi toiseksi ja MBF:n Kamilla Kadar kolmanneksi. Aapo oli alkupoolinsa 3 sijoitettu ja Kamilla 2 sijoitettu. 3-ryhmässä kaikki kärkisijoitetut pääsivät finaalipooliin. Siinä kaikki saivat yhden voiton. PT Espoon Jacob Hellgrenilla oli paras eräero ja PT-75:n Tomi Juutilainen jäi toiseksi, vaikka hän voitti Hellgrenin. Kolmanneksi tuli Espoon Roman Tamilin.

Juniori GP 4-ryhmän finaaliin pääsivät tytöt, jossa TIP-70:n Ge Anne Quinal otti PT Espoon Noella Stråhlmanista 3-1 voiton. Sijoista 3-4 ottelussa Smashin Leevi Tikander voitti Spinskolanin Mikael Porvarin 3-0. Juniori GP -ryhmässä voittoon pelasi 6. sijoitettu PT Espoon Emil Aarnivuo, toinen oli Smashin Mensah Boateng ja kolmanneksi pelasi TIP-70:n Liia Salonen. 6-ryhmässä oli lopulta vain 7 pelaajaa, jotka ovat kisauran alkutaipaleella. Kaikki palkinnoille päässeet edustavat PT Espoota. Voittaja oli Sebastian Ristikangas, toinen Ville Tobiasson ja Kolmas Zirui Wang. Junioreiden pelit saatiin päätökseen pääosin noin klo 12, vain yksi peli venyi seuraavan ryhmän alkuun.

Aamun aikuisharrastajaluokaan ei tarvittu kilpailulisenssiä. Luokassa oli lopulta vain 4 osallistujaa, olisi voinut olla hyvinkin enemmänkin, mutta ehkä sunnuntain aikainen aloitusaika ei ollut paras mahdollinen tähän luokkaan. Luokan voittajaksi selviytyi Espoon Ilkka Nissinen.

Kello 12.30 alkoi 15 pelaajan miesten kaksinpeli, 28 pelaajan 1800-, 14 pelaajan 1400-luokka ja 19 pelaajan 1000-luokka eli yhteensä 76 pelaajaa. MK-luokassa MBF:n Lassi Lehtola pelasi tässä odotetusti voittoon ja finaalissa kaatui 3-0 TIP-70:n Juho Kahlos. Kolmansiksi sijoittuivat Vladislav Matyko (HUT) ja Kai Kappe (Smash).

1800-luokan voitti LTK Kalevin Robert Unt, joka paransi peliään viikonlopun aikana. Toinen oli TuPy:n Anton Gabriel ja kolmansia TuPy:n Mergim Kelmend ja Espoon Evgeni Kaliagin. 1400-luokassa oli lauantain 1300-luokan uusintafinaali, jossa Maratonin Jani Kruuninvaara oli jälleen Espoon Daria Kriukovaa parempi, pelaajat olivat olleet myös samassa alkupoolissa. Kolmansiksi sijoittuivat Espoon Tamila Vlasova ja Smashin Patrick Stara. 1000-luokassa alle 13-vuotiaat pelaajat valtasivat palkintosijat. Tytöt olivat tällä kertaa parempia, ja Espoon Noella Stråhlman voitti finaalissa PTS Sherwoodin Viola Saarron. Kolmanneksi pääsivät Espoon Lars-Wilmer Stråhlman ja Spinskolanin Mikael Porval.

Kello 16.30 alkoi vielä 4 luokkaa. 15-pelaajan 2000-,  14-pelaajan 1600-, 5-pelaajan 1200- ja 7-pelaajan 800-luokka, eli yhteensä 41 pelaajaa. Pelit pelattiin yläsalissa kokonaan. 800-luokassa tuli viime hetken poisjäänti, ja lopulta oli 4- ja 3-pelaajan poolit. Voiton vei PT-75:n Poe Helskey, toinen oli Tipin Aleksi Kuokkanen ja kolmansia Espoon Benjamin Erazo ja Tipin Hugo Larvala. 1200-luokassa 5 pelaajaa pelasivat yhtenä poolina. Luokan voitti TIP-70:n De Anne Quinal, toiseksi pelasi Espoon Juuso Anttila, eli lauantain 1100-luokan sijoitukset vaihtoivat paikkaansa. Kolmas oli Starin Arto Luukkainen.

1600-luokan voitti Espoon Måns Paul, toinen oli BK:n Jukka Somervuori ja kolmansiksi sijoittuivat MBF:n John Alex Stråhlman ja Espoon 2007 syntynyt Sergiu Moldovan, joka pelasi ensimmäiset kisansa Suomessa. 2000-luokan finaali oli kisojen viimeinen ottelu, ja siinä MBF:n Ibrahim Sen otti 3-2 voiton Wegan Nick Schiewekista johtaen jo 2-0. Kolmansia olivat MBF:n Ildiko Kadar ja Jyväskylän Henri Pelkonen, jotka molemmat hävisit välierässä viiden erän pelit. Sunnuntaina kisat saatiin päätökseen kello 20.35.

Lauantaina Espoo keräsi hyvin pisteitä GP-luokissa, mutta vahvasti koko kauden GP-sarjaan panostanut Smash voitti lopulta seurojen GP-sarjan. Kokonaisuutena GP-sarja oli tänä vuonna onnistunut ja GP-sarjoissa oli enemmän pelaajia, kuin viime kaudella.

Kaiken kaikkiaan kisat onnistuivat hyvin. Kiitokset kaikille pelaajille, talkoojoukoille, kahvilavastaaville ja muille kisoissa käyneille!

Sunnuntain palkintokuvat:

Jun GP 1:  2. Hai Hoang Nhat Nguyen 1. Long Hoang Nhat Nguyen 3. Axel Visuri 

Jun GP 2: Aapo Åvist 1. Henrik Vuoti 3. Kamila Kadar

Jun GP 3: 2. Tomi Juutilainen 1. Jacob Hellgren 3. Roman Tamilin 

JUN GP 4: 1. Ge Anne Quinal 2. Noella Stråhlman 3. Leevi Tikander

JUN GP 5: 2. Boateng Mensah 1. Emil Aarrnivuo 3. Liia Salonen

JUN GP 6: 3. Zirui Wang 1. Sebastian Ristikangas 2. Ville Tobiansson

MK: 2. Juho Kahlos 1. Lassi Lehtola 3. Kai Kappe ja  Vladislav Matyko 

1800: 2. Gabriel Anton 1. Robert Unt 3. Mergim Kelmend ja Evgeni Kaliagin

1400: 2. Daria Kriukova 1. Jani Kruuninvaara 3. Tamila Vlasova ja Patrick Stara

1000. 2. Viola Saarto 1. Noella Stråhlman 3. Lars-Wilmer Stråhlman ja Mikael Porval.

2000: 2. Nick Schiewek 1. Ibrahim Sen 3. Ildiko Kadar

1600: 2. Jukka Somervuori 1. Paul Måns 3. Sergiu Moldovan

1200: 2. Juuso Anttila 1. Ge Anne Quinal 3. Arto Luukkainen

800: 2. Aleksi Kuokkanen 1. Poe Helskey 3. Benjamin Erazo ja Hugo Larvala

ETTU Youth Series – Bosnia Herzegovina Open 16.-20.4.2025

Suomen joukkue. Lämmin kiitos hienoista valokuvista: Ildiko Kadar.

Kilpailun sivuilla voi seurata tapahtumia:

https://www.ettu.org/europe-youth-series/

Täältä löytyvät kilpailun striimit:

https://www.youtube.com/@ettutvofficial/streams

Suomi osallistuu jälleen Euroopan Pöytätennisliiton (ETTU) Europe Youth Series -sarjan osakilpailuun, kun Bosnia Herzegovina Openissa ovat mukana Jimi Koivumäki, Eetu Mäkelä ja Kamilla Kadar. U15-sekajoukkuekilpailussa on neljäntenä pelaajana Latvian Anastasija Zibunova (2011). Hän on tietysti Latvian 2011-ykkönen. 2006-nelonen. Joukkueen valmentajana toimii Mattias Bergkvist.

Kilpailu järjestetään noin 2o kilometriä Sarajevosta Ilijašissa.

Keskiviikko 16.4.

Anastasija saa neuvoja Mattiakselta. Onkohan sekanelinpeli käynnissä?

Suomi/Latvia – Serbia 1

Serbia 1:n joukkue oli kova.

Pojat
David Capanda on 2011 ja hän on Serbian 2010-rankingin ykkönen.
Ignjat Jakovlev on 2010 ja hän on 2010-rankingin viitonen
He muodostivat Serbian kadettipoikien JEM-joukkueen kesällä 2024 kunnes meni mahdollisuudet 24 parhaan joukkoon pääsemisestä.

Tytöt
Teodora Sudzum on 2010 ja hän on Serbian 2010-ykkönen.
Emili Miul on 2012 ja hän on Serbian 2010-kolmonen ja tietysti 2012-ykkönen.

Jimi/Anastasija – Ignjat Jakovlev/Teodora Sudzum 9-11, 11-8, 8-11, 8-11 (1-3)
Tilanne 0-1

Anastasija – Emili Miul 3-11, 11-8, 11-9, 11-5 (3-1)
Tilanne 1-1

Jimi – David Capanda 11-1, 11-7, 6-11, 11-9 (3-1)
Hieno voitto Jimille!
Tilanne 2-1

Kamilla – Teodora Sudzum 12-14, 5-11, 5-11 (0-3)
Kamillalla oli eräpallo ensimmäisessä erässä.
Tilanne 2-2

Eetu – Ignjat Jakovlev 5-11, 11-6, 7-11, 11-9, 2-11 (2-3)
Hieno taistelu Eetulta!
Tilanne 2-3

Anastasija – Teodora Sudzum 8-11, 6-11, 3-11 (0-3)
Sudzum oli sitten liian kova Anastasijallekin.
Tilanne 2-4

Jimi – Ignjat Jakovlev 8-11, 11-7, 10-12, 11-6, 8-11 (2-3)
Harmillinen erämenetys kolmannessa erässä. Tiukka ottelu mutta selvästikin hankala vastustaja.
Tilanne 2-5

Kamilla – Emili Miul 9-11, 11-13, 6-11 (0-3)
Tiukka peli mutta toinen erä olisi pitänyt ottaa.
Tilanne 2-6

Eetu – David Capanda 7-11, 13-11, 2-11, 9-11 (1-3)
Liian paha oli Serbian ykkönen

Näin ottelu päättyi joukkueemme häviöön Serbia 1:lle 2-7.

Sekä Jimi että Anastasija toivat joukkueelle yhden voiton.

Jimi on antanut tuen Kamillalle:

Suomi – Kroatia/Italia

Vastustajan joukkueessa pelasi yksi italialainen poika ja kolme kroatialaista.

Italialainen poika oli Giulio Campagna (2010), joka neljän parhaan joukossa. Italian rankingeja en onnistunut löytämään.

Kroatian pelaajat
Mateo Terihaj on 2011. Hän on Kroatian 2010-poikien rankingin nelonen ja 2011-poikien kakkonen.
Laura Šakic on 2010. Hän on Kroatian 2010-tyttöjen rankingin seitsemäs.
Viktorija Oslakovic on 2010. Hän on Kroatian 2010-tyttöjen rankingin kahdeksas.

Jimi/Anastasija – Giulio Campagna/Viktorija Oslakovic 11-5, 11-8, 8-11, 8-11, 11-13 (2-3)
Olipa harmittava tappio 2-0 eräjohtotilanteen jälkeen!
Tilanne 0-1

Anastasija – Laura Šakic 10-12, 11-9, 3-11, 12-10, 11-3
Hurraa Anastasija! Upea taisteluvoitto!
Tilanne 1-1

Jimi – Mateo Terihaj 14-12, 11-7, 11-8 (3-0)
Puhdas voitto Jimille!
Tilanne 2-1

Kamilla – Viktorija Oslakovic 6-11, 11-7, 6-11, 9-11 (1-3)
Hyvä taistelu Kamillalta!
Tilanne 2-2

Eetu – Giulio Campagna 7-11, 4-11, 5-11 (0-3)
Tilanne 2-3

Anastasija – Viktorija Oslakovic 13-11, 11-6, 12-10 (3-0)
Upeaa Anastasija! Siis Nastja mutta käytän virallista nimeä.
Tilanne 3-3

Jimi – Giulio Campagna 8-11, 2-11, 7-11 (0-3)
Kova tuntuu Campagna olevan!
Tilanne 3-4

Jimi on lyönyt rystyn:

Kamilla – Laura Šakic 9-11, 10-12, 7-11 (0-3)
Kolme erää mutta oli tiukkaa!
Tilanne 3-5

Eetu – Mateo Terihaj 9-11, 10-12, 11-5, 9-11 (1-3)
Eetu laittoi Terihajin tiukoille ja otti erän.

Näin ottelu päättyi joukkueemme häviöön Kroatia/Italialle 3-6.

Anastasija oli joukkueen paras. Hienosti kaksi voittoa. Jimi otti yhden voiton.

Eetu lämmittelemässä:

Suomi/Latvia – Slovakia 1

Slovakia 1:n joukkue

Pojat
Marco Cisarik on 2010. Hän  on Slovakian 2010-poikien ykkönen. Hän on ETTU-rankingilla 2010-poikien sijalla 50.
Filip Nagy on 2012. Hän on Slovakian 2012-poikien ykkönen ja 2010-poikien kakkonen. Hän on ETTU-rankingilla 2012-poikien seitsemäs.

Tytöt
Barbora Guassardo on 2012. Hän on Slovakian 2012-tyttöjen ykkönen ja 2010-tyttöjen kakkonen. Hän on ETTU-rankingilla 2012-tyttöjen nelonen ja 2010-tyttöjen 10.
Bianka Bacsová on 2012. Hän on Slovakian 2012-tyttöjen kakkonen ja 2010-tyttöjen kolmonen. Hän on ETTU-rankingilla 2010-tyttöjen kahdeksas ja 2010-tyttöjen 30.

Kamillan kämmen on räpsähtänyt:

Jimi/Anastasija – Marco Cisarik/Barbora Guassardo 11-6, 11-8, 10-12, 8-11, 9-11 (2-3)
Oli mahdollisuus viedä suoraan 3-0 ja viidennessä oli 4-1-keula.
Tilanne 0-1

Anastasija – Bianka Bacsová 3-11, 4-11, 9-11 (0-3)
Tilanne 0-2

Jimi – Filip Nagy 11-6, 8-11, 7-11, 11-7, 7-11 (2-3)
Kova kamppailu mutta niin oli kova myös Nagy!
Tilanne 0-3

Kamilla – Barbora Guassardo 8-11, 13-11, 6-11, 11-9, 13-15 (2-3)
Huikea ottelu Kamillalta Euroopan 2012-nelosta vastaan. 7-4-johto viidennessä ja ainakin kaksi ottelupalloa, mutta Guassardo oli kuitenkin rautaa. Croatia Openissa tappio viidennessä 12-14 kuuden ottelupallon jälkeen. Tämä oli kuitenkin vielä parempi peli. Tulee se voittokin vielä!
Tilanne 0-4

Eetu – Marco Cisarik 7-11, 4-11, 6-11 (0-3)
Tilanne 0-5

Anastasija – Barbora Guassardo 9-11, 5-11, 6-11 (0-3)
Tilanne 0-6

Jimi – Marco Cisarik 6-11, 5-11, 11-9, 2-11 (1-3)
Vaikea kommentoida, kun ei ollut striimipöydällä. Oliko vastustajan hyvyyttä vai oliko puhti vähissä pitkän päivän jälkeen?
Tilanne 0-7

Kamilla – Bianka Bacsová 2-11, 6-11, 2-11 (0-3)
Ei oikein syntynyt enää kipinää harmittavan Guassardo-tappion jälkeen mutta silti muutama hieno pallo. Bacsová iso ja taitava tyttö.
Edit 26.4.: Nyt vasta ehdin katsoa ottelun. Kyllä Kamilla taisteli hyvällä sykkeellä alusta alkaen edellistä ottelua murehtimatta. Bacsová oli vaan todella kova pommittaja ja iso, ulottuva tyttö. Kamillan pienuus näkyi nyt siinä juoksutuksessa.
Tilanne 0-8

Eetu – Filip Nagy 3-11, 4-11, 8-11 (0-3)

Näin joukkueemme hävisi Slovakialle puhtaasti 0-9. Hienot sijoitukset jäivät haaveeksi, mutta vastukset olivat joukkueen ryhmässä kyllä kovat.

Joukkue illallisella:

Torstai 17.4.

Suomi/Latvia jatkoi joukkueotteluitaan B-finaaleissa, missä ratkaistaan sijat 9-16. Pelit päättyvät siinä viiteen voittoon. Ei siis pelata kaikkia otteluita.

Suomi/Latvia – Bosnia-Herzegovina 1

Nelinpeli on erityisen mukavaa silloin kun se menee:

Bosnia-Herzegovina 1:n joukkue

Pojat
Nidal Basic on 2010. Hän on Bosnia-Herzegovinan 2010-poikien rankinglistan ykkönen.
Dorde Celic on 2010. Hän on Bosnia-Herzegovinan 2010-poikien rankinglistan kakkonen.

Tytöt
Nađa Đulović on 2010. Hän on Bosnia-Herzegovinan 2010-tyttöjen rankinglistan ykkönen.
Lana Lovric on 2010. Hän on Bosnia-Herzegovinan 2010-tyttöjen rankinglistan nelonen.

Jimi/Kamilla – Nidal Basic/Nađa Đulović 13-11, 8-11, 8-11, 9-11 (1-3)
Hyvin taisteltu Bosnia-Herzegovinan 2010-ykkösparia vastaan mutta ei.
Tilanne 0-1

Anastasija – Lana Lovric  11-6, 11-5, 11-9 (3-0)
Hienoa Nastja!
Tilanne 1-1

Jimi – Dorde Celic 11-9, 2-11, 11-5, 9-11, 7-11 (2-3)
Voih. Olikohan saumaa 3-1-voittoon?
Tilanne 1-2

Kamilla – Nađa Đulović 4-11, 12-10, 7-11, 6-11 (1-3)
Aika hyvin Kamilla oli pisteiden valossa taistellut Đulovićia vastaan, joka juuri äskettäin oli voittanut Bosnia-Herzegovinan kadettimestaruuden (2010) ja voittanut kultaa myös senioritasolla naisten nelinpelissä ja sekanelinpelissä.

Tilanne 1-3

Eetu – Nidal Basic 9-11, 2-11, 9-11 (0-3)
Vastus oli kova ja kolme vuotta vanhempi.
Tilanne 1-4

Anastasija – Nađa Đulović  6-11, 7-11, 7-11 (0-3)

Näin joukkueemme hävisi 1-5 ja pelaa seuraavaksi sijoista 13-16.

Suomi/Latvia – Bosnia-Herzegovina 2

Ottelussa pelattiin  sijoista 13-16.

Bosnia-Herzegovina 2:n joukkue (jos samat kuin viime ottelussa)

Pojat
Dario Tvrtkovic on 2010. Hän on Bosnia-Herzegovinan 2010-poikien rankinglistan kolmonen.
Dino Zlotrg on 2010. Hän on Bosnia-Herzegovinan 2010-poikien rankinglistan nelonen.

Tytöt
Amra Imamovic on 2011. Hän on Bosnia-Herzegovinan 2010-tyttöjen rankinglistan kolmonen. Samalla 2011-ykkönen.
Enna Zembic on 2010. Hän on Bosnia-Herzegovinan 2010-tyttöjen rankinglistan viitonen.

Jimi/Anastasija – Dino Zlotrg/Enna Zembic 11-6, 11-3, 11-6 (3-0)
Tilanne 1-0

Kamilla – Enna Zembic 12-10, 11-9, 8-11, 11-7 (3-1)
Kamilla oli tappiolla ensimmäistä erää 5-10 mutta otti sitten seitsemän pistettä putkeen!
Tilanne 2-0

Eetu – Dino Zlotrg 9-11, 9-11, 8-11 (0-3)
Eetu haastoi kyllä pisteiden mukaan!
Tilanne 2-1

Anastasija – Amra Imamovic 11-5, 11-6, 11-7 (3-0)
Tilanne 3-1

Jimi – Dario Tvrtkovic 11-3, 12-10, 11-6  (3-0)
Tilanne 4-1

Anastasija – Enna Zembic 11-3, 11-4, 11-5 (3-0)

Näin joukkueemme voitti Bosnia-Herzegovina 2:n 5-1 ja on sijoilla 13-14.

Joukkueemme voitetun ottelun jälkeen:

Voittoa juhlittiin tietysti myös jäätelön avulla:

Suomi/Latvia – Georgia

Ottelussa ratkaistaan sijat 13-14.

Georgian joukkue

Pojat
Davit Chedishvili on 2010.
Luka Sitchinava on 2010.

Tytöt
Mariam Gorgadze on 2010.
Barbare Sikharulidze on 2012.

Ottelusuhteet ennen Suomi/Latvia-ottelua:

Mariam Gorgadze 4-5
Barbare Sikharulidze 3-6
Davit Chedishvili 3-6
Luka Sitchinava 2-6

Georgian rankingeja ei taida olla olemassa (ainakin vaikea löytää, koska liitolla ei ole verkkosivuja), mutta kova joukkue on! Hävisi Bosnia-Herzegovina 1:lle vain 4-5.

Davit Chedishvili/Mariam Gorgadze vasemmalla voitti Bosnia-Herzegovina 1:n parin neljännessä 18-16:

Jimi/Anastasija – Davit Chedishvili/Mariam Gorgadze 11-7, 11-8, 3-11, 11-6 (3-1)
Tilanne 1-0

Kamilla – Mariam Gorgadze 2-11, 11-7, 10-12, 5-11 (1-3)
Kamilla johti kolmatta erää 10-8. Kuulemma ikävä vastus. Kuvastakin näkee, että pitkä vasenkätinen.
Tilanne 1-1

Eetu – Davit Chedishvili 11-5, 11-9, 11-4 (3-0)
Loistavaa! Eetun ensimmäinen voitto! Hurjan hienoa ja tärkeää! Hyvä Eetu!!!
Tilanne 2-1

Anastasija – Barbare Sikharulidze 11-8, 11-9, 8-11, 9-11, 8-11 (2-3)
Anastasija johti jo lupaavasti erin 2-0.
Tilanne 2-2

Jimi – Luka Sitchinava 11-8, 11-8, 11-7 (3-0)
Tilanne 3-2

Anastasija – Mariam Gorgadze 6-11, 4-11, 10-12 (0-3)
Tilanne 3-3

Jimi – Davit Chedishvili 11-7, 6-11, 11-4, 11-7 (3-1)
Tilanne 4-3.

Kamilla – Barbare Sikharulidze  11-9, 11-4, 11-5 (3-0)
Kuulemma oli hyvä ottelu. Hurraa!

Näin joukkueemme voitti 5-3 ja oli kokonaiskilpailun 13.

Eetun ehti hävitä viimeisen pelin ennen Kamillan peliä, mutta sitä ei laskettu mukaan.

Kamillan voittama Barbare Sikharulidze on tuore Georgian mestari ikäisissään. Ilmeisesti tytöt 2012.

Perjantai 18.4.

Henkilökohtaiset luokat alkavat.

U15-poikien kaksinpeli

Jimin pooli

Matt Clossett (2010) on ITTF:n U15-poikien rankingilla sijalla 48. On siten 19. paras eurooppalainen. ETTU:n U15-rankingilla hän on 28. Oli Belgian kadettipoikien JEM-joukkueessa 2024. Varmaankin Belgian 2010-poikien ykkönen. Belgian liitolla ei ole kuitenkaan verkkosivuja, joista asian voisi varmistaa.

Kai Lun Chow (2012 todennäköisesti, tuskin 2013). Ei löydy jostain syystä Englannin rankingilta vaikka pelaa WTT-turnauksia.

Ivan Smiljanic on Kroatian 2012-poikien kakkonen ja 2010-poikien seitsemäs.

Eetun pooli

Simon Zsigmond (2012) on Unkarin 2012-poikien ykkönen ja 2010-poikien viitonen. Hän on ETTU:n U13-rankingin viitonen.

Mateo Terihaj (2011) on Kroatian 2010-poikien rankingin nelonen ja 2011-poikien kakkonen.

Niksa Maric (2011) on Bosnia-Herzegovinan 2010-poikien rankingin yhdeksäs ja neljänneksi paras 2011-poika.

U15-tyttöjen kaksinpeli

Kamillan pooli

Enya Hu (2013) voitti Euro Mini Champsissa  viime elokuussa 2013-tyttöjen luokan. Hän on ETTU:n U13-tyttöjen rankingilla sijalla 9.

Ayten Ceren Kahraman on 13-vuotias joten 2012 tai 2011. Aloitti 6-vuotiaana ja treenaa seitsemänä päivänä viikossa. Sijoittui joulukuussa nuorten maajoukkuekatsastuksessa toiseksi ja valittiin sitä kautta maajoukkueeseen. Turkin rankingeja en löydä, jos sellaisia edes on. Oli helmikuussa Turkin WTT-turnauksessa U15:ssä semifinaalissa.

Anida Sakic (2011) on Bosnia-Herzegovinan 2010-tyttöjen rankingilla kahdeksas. 2011-tyttöjen nelonen.

U13-poikien kaksinpeli

Eetun pooli

No onpa kurjaa. Sama unkarilainen tässä poolissa kuin U15:ssä. Hurja on kyllä Eetun lohko. Unkarin ykkönen, Saksan kakkonen, Bosnia-Herzegovinan ykkönen.

Simon Zsigmond (2012) on Unkarin 2012-poikien ykkönen ja 2010-poikien viitonen. Hän on ETTU:n U13-rankingin viitonen.

Jonathan Kraft (2012) on Saksan 2012-poikien rankingin kakkonen. Iso lahjakkuus!

Luka Sucic (2012) on Bosnia-Herzegovinan 2012-poikien rankingin ykkönen ja 2010-poikien rankingin 10.

U13-tyttöjen kaksinpeli

Kamillan pooli

Nadalia Ionascu (2012) on Romanian 2010-tyttöjen rankingin seitsemäs ja sen listan mukaan 2012-tyttöjen kakkonen. Hän oli Euro Mini Champsissa vuonna 2024 kuudes 2011-tytöissä. ETTU:n U13-tyttöjen rankingin seitsemäs.

Kristyna Konecna (2012) on Tsekin 2012-tyttöjen rankingin neljäs.

Nedzma Camovic (2012) on Bosnia-Herzegovinan 2012-tyttöjen rankingin kymmenes.

U15-poikien kaksinpeli

Jimi – Ivan Smiljanic (Kroatia) 7-11, 11-4, 11-9, 11-7 (3-1)
Eetu – Simon Zsigmond 9-11, 11-9, 5-11, 3-11 (1-3)

Jimi – Matt Clossett (Belgia) 3-11, 11-2, 11-6, 10-12, 10-12 (2-3)
Upea taistelu mutta tällaista tämä vaan on. Jimillä oli neljännessä ratkaista ottelu 10-9:ssä.

Eetu – Niksa Maric (Bosnia-Herzegovina) 11-5, 11-7, 11-6 (3-0)
Eetu avasi hienosti voittotilin myös henkilökohtaisissa luokissa.

Jimi – Kai Lun Chow (Englanti) 9-11, 11-3, 11-5, 7-11, 6-11 (2-3)

Harmillinen viidennen erän tappio taas.

Jimi jatkaa U15-poikien B-finaaleissa.

Eetu – Mateo Terihaj (Kroatia) 11-7, 11-7, 12-10 (3-0)

Eetulle upea voitto Kroatian 2011-nelosesta! Eetu oli häviöllä kolmatta 2-5 ja 7-10!

Näin Eetu pääsi U15-poikien pääkaaviolle taistelemaan kultamitalista. Todella hienoa!

U15-tyttöjen kaksinpeli

Kamilla – Enya Hu (Sveitsi) 6-11, 6-11, 7-11 (0-3)
Euro Mini Champs -mestari Enua Hu oli maineensa veroinen. Tekninen ja kova tsemppari. Silti muutamia hyviä palloja. Taas ottelu, jollaisia Kamilla tarvitsee lisää. Kasvattaa myös mentaalipuolta, koska on nopea ja tosi tekninen. Tekee elämän hankalaksi.

Kamilla – Anida Sakic (Bosnia-Herzegovina) wo. (3-0)
Voi harmi, että tuli wo:lla. Olisi ollut hyvinkin voitto-ottelu.

Kamilla – Ayten Ceren Kahraman (Turkki) 4-11, 8-11, 4-11 (0-3)

Kuulemma tulos ei kerro kaikkea. Tuli hienoja palloja ja Kamilla taisteli tosissaan. Vastustaja oli vaan niin paljon isompi tyttö, että ehti kaikkeen.

Kamilla jatkaa U15-tyttöjen B-finaaleissa.

U13-poikien kaksinpeli

Eetu – Jonathan Kraft (Saksa) 6-11, 5-11, 11-4, 6-11 (1-3)
Hienosti Eetu taisteli Saksan 2012-poikien kakkosta vastaan!

Eetu – Luka Sucic (Bosnia-Herzegovina) 11-3, 11-6, 11-6 (3-0)
Luka Sucic (2012) on siis Bosnia-Herzegovinan 2012-poikien rankingin ykkönen. On aina upeaa voittaa jonkin toisen maan oman ikäisten ykkönen!

Eetu – Simon Zsigmond (Unkari) 6-11, 9-11, 4-11 (0-3)

Hyvin Eetu tsemppasi, mutta vastustaja oli kauhean kova.

Eetu jatkaa U13-poikien B-finaaleissa.

U13-tyttöjen kaksinpeli

Kamilla – Nadalia Ionascu (Romania) 9-11, 2-11, 5-11 (0-3)
Nyt taisi tulla numeroiden mukaan aika kyytiä ihan Euroopan huipulta. No, ensimmäinen erä oli tasainen sentään. Oli siis Euro Mini Champsissa viime kesänä 2011-tyttöjen kuutonen.

Kamilla – Nedzma Camovic (Bosnia-Herzegovina) 11-4, 11-6, 11-8 (3-0)
Vastustaja todella isäntämaan ranking-10, joten vähän pakkovoitto oli. Mutta helpohkosti tuli. Kamilla oli tosin häviöllä kolmatta 2-6.

Kamilla – Kristyna Konecna (Tsekki) 11-4, 11-5, 9-11, 7-11, 13-11 (3-2)

Kamilla otti toisen sijan poolissa ja pääsi U13-tyttöjen pääkaaviolle! Iso juttu! Tsekkityttö oli todella iso mutta joutui antautumaan Lillalle! Upeaa, Kamilla!

Lauantai 19.4.

U15-poikien nelinpeli

Round of 32

Jimi/Eetu – Elias-Mate Simo/Lowis Vogler (Sveitsi) 11-9, 4-11, 11-7, 6-11, 7-11 (2-3)

Harmi! 2-1-eräjohto kuitenkin. Oli striimiottelu.

U13-tyttöjen nelinpeli

Round of 16

Kamilla/Sara Namestovski (Suomi/Serbia) – Enya Hu/Michelle Wu (Sveitsi) 6-11, 7-11, 7-11 (0-3)

Kova pari oli vastassa mutta kaksi Kamillaa olisi kyllä haastanut! Muutama hyvä pallo. Oli striimiottelu.

U15-poikien kaksinpeli, B-finaali

Round of 64

Jimi – Villads Moller Elmgreen (Tanska) 9-11, 11-7, 11-2, 11-5 (3-1)

Villads Moller Elmgreen on 2010 ja Tanskan 2010-poikien rankingin kahdeksas.

Round of 32

Jimi – Erik Pálos (Unkari) 11-5, 11-6, 11-6 (3-0)

Erik Pálos on Unkarin U13-poikien rankingilla yhdeksäs.

Round of 16

Jimi – Zihan Lin (Englanti) 12-10, 9-11, 6-11, 11-5, 11-3 (3-2)

Jimi nousi hienosti 1-2-tappioasemasta voittoon. Ensimmäisessä erässä hän oli tappiolla 5-10 mutta otti sitten seitsemän pistettä putkeen!

Zihan Lin (ilmeisesti 2012) on Englannin 2010-poikien rankinglistalla sijalla 18.

Round of 8

Jimi – Jonathan Kraft (Saksa) 11-9, 9-11, 9-11, 13-15 (1-3)

Esittely aiempaa:
Jonathan Kraft (2012) on Saksan 2012-poikien rankingin kakkonen. Iso lahjakkuus!

Hän alkoi kuulemma syöttää neljännessä erässä tuulilasinpyyhinsyöttöä (windshield wiper serve), jolla sai kai ratkaisevan edun. Jimillä oli iso mahdollisuus mennä B-finaalin semifinaaleihin!

U15-tyttöjen kaksinpeli, B-finaali

Round of 32

Kamilla – Zara Duvnjak (Bosnia-Herzegovina) 11-2, 11-8, 11-9 (3-0)

Zara Duvnjak (2010) on Bosnia-Herzegovinan 2010-tyttöjen rankinglistan seitsemäs.

Round of 16

Kamilla – Claudia Bertolini (Italy) 6-11, 6-11, 11-13 (0-3)

Claudia Bertolini (2012) on Italian 2012-tyttöjen rankingin ykkönen. Hän voitti U13-tyttöjen Italian mestaruuden 2024. Kuulemma hänellä oli nopea kova sivukierresyöttö, jolla sai liikaa pisteitä. Mutta mitähän olisi tapahtunut, jos Kamilla olisi saanut neljännen erän? Oppiko ottamaan syötön?

U15-poikien kaksinpeli. pääkaavio

Round of 64

Eetu – Oliver Olejnik (Tsekki) 8-11, 4-11, 11-13 (0-3)

Oliver Olejnik(2011) on Tsekin 2009-poikien rankingin kuudes ja 2011-poikien rankingin ykkönen.

U13-tyttöjen kaksinpeli, pääkaavio

Round of 32

Kamilla – Lejla Botonjic (Bosnia-Herzegovina) 14-12, 8-11, 11-5, 11-7 (3-1)

Lejla Botonjic (2013) oli ehkä aika iso ikäisekseen. Hän on Bosnia-Herzegovinan 2010-tyttöjen rankingin kuudes ja 2012-tyttöjen rankingin neljäs. Ihme ettei ole ykkönen, koska oli erittäin ikävä vastus rystyllä olevan antikuminsa kanssa. Kamilla sai vetää kovasti spiniä ennen kuin upposi. Hän oli voittanut poolissa ilmeisesti Romanian 2013-tyttöjen ykkösen 3-0 (vähän epävarnaa, koska Romaniasta löytyy vain 2006/2010/2015-rankingit). On sijalla 34 ETTU:n U13-tyttöjen rankingilla.

Kamilla pääsi siis hienosti pääkaaviolla 16 parhaan joukkoon!

U13-poikien kaksinpeli, B-finaali

Round of 16

Eetu – Mensur Mesanovic (Bosnia-Herzegovina) wo (3-0)

Vahinko. Jokainen peli olisi  niin tärkeä!

Round of 8

Eetu – Matija Zohil (Kroatia) 4-11, 9-11, 9-11 (0-3)

Matija Zohil (2012) on Kroatian 2012-poikien rankingin ykkönen ja 2010-poikien rankingin viides.

Eetukaan ei päässyt B-finaalien semifinaaleihin.  Kova oli kyllä vastuskin.

Sunnuntai 20.4.

U13-tyttöjen kaksinpeli, pääkaavio

Round of 16

Kamilla – Kariss Yasmin Serban (Romania) 6-11, 13-11, 12-10, 7-11, 2-11 (2-3)

Ennakkotieto:

Iso ottelu mutta kova on vastuskin! Kariss Yasmin Serban (2012) on Romanian 2010-tyttöjen rankingin neljäs ja hän on Romanian 2012-tyttöjen ykkönen. Hän on ETTU:n U13-tyttöjen rankingin viides. Tämän tiedon ja hänen ITTF-kisojen tulostensa perusteella on yllä kaamean kova vastus. Mutta Kamsu taistelee!

Mitä tapahtui:

Kaamean kova vastustaja Serban myös oli. Ensimmäisen erän jälkeen Kamilla sai kuitenkin otteen pelistä. Hän nousi 13-11-erävoittoon oltuaan 5-9- ja 7-10-tappiolla. Kolmannenkin erän Kamilla voitti 12-10 oltuaan tappiolla 9-10. Mutta sitten oli liian vaikeaa. Neljäs erä oli vielä 4-4 ja 7-9 mutta erä meni 7-11. Serbanilla oli hirmu tsemppi päällä. Pallonkin haki juosten. Viides oli sitten jo Serbanin pommitusta. 2-11. Tappio tuli  mutta vasta urhean taistelun jälkeen!

Serban meni lopulta semifinaaleihin, missä hän hävisi tiukan ottelun Unkarin Zsofia Fegyverille 14-12, 14-16, 5-11, 11-7, 11-6. Fegyver voitti myös finaalin.

Serban oli Kamillaan verrattuna kokenut pelaaja ja iso tyttö.  Hän veti jo seitsemän  vuotta tällaista treeniä 6-vuotiaana:

Mitä tekivät suomalaisten vastustajat?

U15-poikien kaksinpeli

Jimillä oli tosiaan kova pooli U15-poikien kaksinpelissä. Poolin ykkössijoitettu Matt Closset jäi tosin round of 16 -kierrokselle, missä hävisi tanskalaiselle Malik Severinsenille viidennessä 14-16. Mutta poolin kakkoseksi tullut Kai Lun Chow meni lopulta semifinaaleihin asti, missä hävisi Saksan Samuel Kuhlille 0-3. Jonathan Kraft, jolle Jimi hävisi B-finaaleissa, meni B-finaalin asti, missä hävisi toiselle saksalaiselle Lukas Wangille 0-3. Jimin voittama Ivan Smiljanic hävisi B-finaalien round of 64 -kierroksella.

Eetun poolin ykkönen Simon Zsigmond hävisi jo pääkaavion round of 32 -kierroksella Slovakian Filip Nagylle 0-3 ja Nagy hävisi kvartassa Kai Lun Chowille 2-3. Oliver Olejnik, jolle Eetu hävisi round of 64 -kierroksella 0-3, hävisi round of 16-kierroksella 0-3 Saksan Jonas Rindererille. Mateo Terihaj, jonka Eetu voitti poolissa 3-0, meni B-finaalien semifinaaleihin asti, missä hävisi Jimin voittaneelle Jonathan Kraftille 0-3.

U13-poikien kaksinpeli

Eetun poolin voittanut Simon Zsigmond meni pääkaavion kvarttoihin, missä hävisi Alexandru Popille, joka joutui lopulta luovuttamaan finaalin. Poolissa toiseksi sijoittunut Jonathan Kraft hävisi jo round of 32 -kierroksella Moldovian Nicolae Bucurille 0-3, joka meni kvarttoihin asti. Eetun voittama Luka Sucic hävisi B-finaalien round of 16 -kierroksella.

U15-tyttöjen kaksinpeli

Kamillan poolin voittaja Enya Hu hävisi pääkaavion round of 16 -kierroksella Mariia Lytvynille 0-3, joka meni sitten semifinaaleihin asti. Kamillan poolin kakkoseksi tullut Ayten Ceren Kahraman hävisi round of  32 -kierroksella Sveitsin Ilvi Ulrichille, joka sitten itse jäi round of 16 -kierrokselle. Ei siis mahdoton pooli. Claudia Bertolini, jolle Kamilla hävisi B-finaaleissa, meni B-finaaliin asti, missä hävisi Valeria Cravcencolle 1-3.

U13-tyttöjen kaksinpeli

Kamillan poolin ykkönen Nadalia Ionascu meni pääkaavion semifinaaleihin asti. Kamillan voittama Kristyna Konecna hävisi B-finaalien kvartassa. Toinen Kamillan voittama tyttö Nedzma Camovic hävisi B-finaalien round of 16 -kierroksella. Kamillan pääkaaviolla voittama Lejla Botonjic pelasi U13-tyttöjen nelinpelin finaalissa, mutta pari jäi hopealle. Botonjicin poolissa selvästi 3-0-voittama Romanian Teodora Sardeni meni B-finaaliin asti, missä hävisi 0-3 Italian Serena Rossatille, jonka Kamilla MELKEIN voitti Euro Mini Champsissa.

U15-poikien nelinpeli

Jimin ja Eetun voittanut pari Elias-Mate Simo/Lowis Vogler putosi heti seuraavassa ottelussa eli round of 16 -kierroksella viidennessä 11-13 Tsekin parille, joka meni semifinaaleihin.

U13-tyttöjen nelinpeli

Kamilla/Sara Namestovski hävisi nelinpelinsä tuleville kultamitalisteille eli parille Enya Hu/Michelle Wu. Hu/Wu ei antanut neljässä pelissään erääkään kenellekään. Kamilla ja Sara saivat 20 pistettä eli jakoivat ykköstilan: 20, 8, 20, 14.

Joukkuekilpailujen ottelusuhteet

Anastasija 6-6
Jimi 5-5
Kamilla 2-8
Eetu 1-8

Melko lailla annettiin ikätasoitusta, koska joukkuekilpailun ikäluokkahan oli 2010 ja meidän pelaajien ikäluokat olivat 2011, 2011, 2012, 2015.

Oli jälleen loistava tapahtuma

Olipas tämä turnaus jälleen aivan fantastisen upea tapahtuma. Ensimmäinen kerta oli Croatia Open. Juniorimme tarvitsevat kansainvälisiä pelejä menestyäkseen ja näissä ETTU:n turnauksissa niitä tulee. Esim. Kamilla pelasi nelinpeleineen yhteensä 21 ottelua. Tätä kansainvälisyyttä pelaajat tarvitsevat menestyäkseen myöhemmin junioreiden EM-kilpailuissa. Ihan huomaamattaan he tuovat kulttuuria myös Suomeen.

Mutta ei silläkään ole vähäinen merkitys, että pelaajien taustahenkilöt eli niin vanhemmat kuin muut tiimiläiset pääsevät nauttimaan tästä huumasta. Turnauksen WhatsApp-ryhmä lauloi päivästä päivään ja aamusta iltaan satojen viestien voimalla, ja peleissä elettiin tunteella parhaimmillaan melkein piste pisteeltä. Toivottavasti saamme lisää väkeä tähän suurenmoiseen toimintaan! Oli niin mukavaa!  Ja jännittävää! Kiitos kaikille tässäkin!

Tässä oma kommenttini myöhään perjantai-iltana Linnatuulen parkkipaikalta, kun oltiin jännittetty kuvassa näkyvää Kamillan ratkaisevaa U13-tyttöjen kaksinpelin pooliottelua tosi isoa tsekkityttöä vastaan (viides 13-11!). Oli ihan kauhea jännitysnäytelmä!

 

 

 

 

PT 75:n kisat, viime hetken infoa

– Paikalle puoli tuntia ennen luokan alkua, tai tekstiviesti kisajärjestelyjä hoitavalle Riku Autiolle: 0405912131
Kilpailujärjestelmän Lisätietoja-osasta löytyy mm osanottajalistat, maksettavat maksut pelaajittain ja seuroittain, ja pooliarvonnat kootusti kun arvonnat on suoritettu
Kilpailujärjestelmän kohdasta Ottelut löytyy sitten myös tulokset sitä mukaa kuin niitä tallennetaan ja cup-kaaviot kun ne tulevat julkiseksi
– Paikalla on kahvio jonne voi maksaa käteisellä tai mobilepay:lla.
– Saliin pääsee aamuisin klo 9 alkaen.
– Perjantai-iltana rakennetaan sali 18:30 alkaen ja arviolta 19:30 -20 alkaen saliin voi päästä harjoittelemaan.